Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Na AC/HC s 3 pasovi v eno smer morajo vozila voziti po skrajnem desnem pasu, ki ni zaseden. 150 €

Vem za ta člen in se ga držim
158
59%
Vem za ta člen, a se ga praktično ne držim
18
7%
Prvič slišim
52
20%
Vedno vozim po prehitevalnem pasu
9
3%
Pravila me ne zanimajo, vozim po občutku in brez oviranja drugih
29
11%

Skupaj glasov : 266

Uporabniški avatar
MRV
Uporabnik

Re: Telebani na cesti (Anketa)

Napisal/-a MRV Če jun 21, 2012 2:03 pm

samo gazi!!!!

aja, pa z unimi posnetki že malo pretiravaš. na njih več kot toliko ni nič posebnega. zame bi rekli da sem norec, a zase vem da vozim 100% varno. pač, ko te nekdo varuje je to tako :)

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Sr jul 04, 2012 12:20 am

A kdo od belokranjcev mogoče pozna idiota, ki se vozi po Črnomlju s temno zelenim petvratnim Meganom 2, zadaj levo na šipi ima trikotno nalepko (otrok v avtu?)? :evil: V nedeljo je na relaciji Dolenjci - Črnomelj v nepreglednem (mojem) levem ovinku priletel čisto po mojem pasu z očitno preveliko hitrostjo, da bi normalno izvozil in potem dobesedno v zadnjem trenutku dobil dovolj oprijema, da se je vrnil na svoj pas, med tem ko sem jaz že cuknil do roba ceste in si v tisti sekundi "ogledoval" bankino kot rešitev pred čelnim trčenjem... :huh:

Danes zvečer sem ga videl vozit čez Črnomelj, muzka nabijala, na žalost nisem videl voznika. No saj se bova še kje srečala! :evil:
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

mropc
Stalni uporabnik

Napisal/-a mropc Sr jul 04, 2012 5:41 am

oh poznam take mulce.

da vam še jaz povem eno nezgodo. kolega je v naselju začel prehitevati drugo vozilo( peljal se je okoli 30km/h) , ko je biu nasproti avta ki ga je prehiteval, je ta zavil na levo. kolega podrajsav betonsko ograjo( zlomu ogledalo, poprasku bok,predru gumo in zvil litko) je poklical policiste, pa so mu napisal kazn 400e+ 5pik. izgovor policista je biu da tist voznik ki je ušel ni bil udeležen v nesreči saj se ni poznalo poškodb na njegovm vozilu. :roll:

to se pravi da naslednič ko grem prehitevat, mi tisti predmano seka moj pas, ga morš pod nujno butnit da to kaj velja? supr go slo :x

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Sr jul 04, 2012 8:07 am

mropc je napisal/-a:to se pravi da naslednič ko grem prehitevat, mi tisti predmano seka moj pas, ga morš pod nujno butnit da to kaj velja? supr go slo :x

Še eden, ko se bo prijel za glavo. Sej počas pa bo. Tako kot si napisal. ;) Slika

Tudi sam poznam primer. Voznica rešila motorista. Zapeljala s ceste in je mela poškodbe vozila. Nič kaj kritičnega. Ma če je že odbijal zlomljen, je dovolj. Zgodba popolnoma enaka. Rešila motorista, ma kazen je pa ona dobila. Pol se pa žal katermu češ, bo še vedno smrdelo do neba. V nedeljo sta dve manekenki merli hitrost. Ja sej za red delat nista ravno primerni. Skrit se za grmovje ni parkrat ustrelt pa res ni problem. Primeren prostor izbran več kot odlično, nedelja, proti večeru se odpravlja veliko ljudi domov iz prelepih slovenskih gora, ja nekaj se je sigurn nabralo. Zunaj pa nobene žive duše. :huh:
SlikaSlika

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Sr jul 04, 2012 9:16 am

Ja sam kaj pa pričakuješ... če je nesreča pa drugega vozila ni. Policaji majo dekret, da če pridejo na kraj nesreče morajo enmu kazen ocolat in zdej, če si sam tam z razbitim avtom in brez dokazov, da je bil udeležen še kdo boš fasal kazen sam. V takih primerih je bolje ne klicat nikogar pa dobro je imet kasko zavarovan avto.

Je pa problem teh prijav, da si se zaletel zaradi nekoga drugega ravno v tem, ker precej folka to naivno poskuša izkoriščat najeba pa tisti, ki je res imel takšno srečanje. Če se še spomnite Jelinčiča pred leti, ko je alkoholiziran zapeljal s ceste pol pa trdil, da je nekdo poskušal narediti atentat nanj.

Kar se pa tiče srečanja z motoristom ... kakorkoli že raje sam razbijam avto kot pa da ga dobim direktno. Škode bi bilo več pa če bi si motorist še kej naredu bi me pa skos kljuvalo a bi se dalo nesrečo preprečit pa četudi bi bil motorist 100% kriv.

mropc
Stalni uporabnik

Napisal/-a mropc Sr jul 04, 2012 11:47 am

tisti ki je odšel so ga potem najdi v gostilni, zabeležene so bile tablice, barva znamka in model vozila. policista sta odšla do njega v gotilno in kolegu napisala kazn. :roll: naslednič ko grem jaz prehitevat in mi ta seka moj ovink( pa naj bo blag pregleden ovinek ali ravnina ovinek) ga zapnem nekam v zadn konc pa bo. nebo nikol tega naredu. Nazivce mi grejo tudi vozniki ki se pelejo pod omejitvo ( ok če mu paše kar, nobenega ne silim da se pele 90. zaradi mene se lahko pele 70) ko pa daš smerokaz in počakaš da se on iz sredine ceste spele na desn pas te pa opazi ne. Tak primer je biu zadnič ko je neka gospa pelala valda svojega pasatta izven naselja 50( omejitev seveda 90) prehitim 4 pacienta ki se pelejo isto 50. pridem blizu ovinka, si rečm da bom počaku da jo na nasledni ravnini takoj za ovinkom prehiti.in dam smerokaz, ta gospa in še ena kura poleg nje pa dvigujeta roki se neki bunita, voznica pa zavrla na 30 :roll: zakaj je to potrebno? da bi namesto lakeranje prstov raje znake opazvala pa o tem ni ne duha ne sluha. zgleda da se treba začet zaletavat da bo negdo dojev osnovne ulike prehitevanja?

ok saj tudi jaz gdaj umerjeno peljem. ter če vidim nekega mudečega voznika, če je cesta uvinksata se mu ustavim na avtobusni in naj gre mimo. tako kot danes zjutraj mulo z hondo civic( mars edition :lol: ) ga prehitim na ravnini on me čez 10km dohiti in herkules (prešvican tipčk ker se mu je lulčk zmajnšu) meni čisto za ritjo, prehiti 10 avtov v škarice. čez 15km sem biu na križišču in on poleg mene(on pas za levo jaz za naprej) . teško svoj ego normalizerat?

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Napisal/-a X-Hair Sr jul 04, 2012 12:44 pm

mropc je napisal/-a:tisti ki je odšel so ga potem najdi v gostilni, zabeležene so bile tablice, barva znamka in model vozila. policista sta odšla do njega v gotilno in kolegu napisala kazn. :roll:

Kdo je koga videl? Nič več mi ni jasno. Dej to mal obrazloži še 1x. Hvala.

BBoss to je men povsem jasno zakaj tako. Naj najdejo druge načine za tiste kateri se zmišlujejo. Potem najebemo, zaradi takih, pošteni ljudje. Jaz sem si omislil kamerco ravno zaradi tega. Sem slišal par zgodbic, katerim enostavno ne moreš verjet. Od začetka sem bil providar, šerif, wannaby policist, vse drugo, sam navad državljan ne. Ampak glej ga zlomka. Klapa je začela nabavljat. Najbrž zaradi tega, da bojo providarji. :roll: Naj se kočno pokaže ovcam kaj se dejansko dogaja na cestah in kaj eni delajo vse med vožnjo. Na AC kjer je ravnina se nesreča ne more zgodi zaradi neprilagojene hitrosti. Sploh pa ne v koloni, kjer so hitrosti 3x manjše, kot sem se jaz že peljel po AC. Jebemti, še diham. Ampak če rabiš gledat v navigacijo in garmina hkrati, pač ne gre drugače. :D
SlikaSlika

Uporabniški avatar
SuperVeloce
Novinec

Napisal/-a SuperVeloce Sr jul 04, 2012 1:02 pm

Voznik, kateri je zavil levo čeprav je bil že prehitevan, je bil obiskan s strani policistov in to kar v gostilni :D. Policista pa sta ugotovila, da na avtomobilu ni poškodb, zato hop nazaj do tega mropc-ovega kolega in mu napisala kazen (ker je bil uradno sedaj edini udeleženec).

Nekaj takšnega se je zgodilo mojemu kolegu, ki se je pod hairpinom na bankino umaknil geniju, katerega je zaneslo na njegov pas. Zaradi poškodb na podvozju (in zahtevi zavarovalnice) je moral klicati policijo, vendar so ga oglobili, ker ni imel dokaza o soudeležencu... mislim, da sem o tej situaciji že enkrat pisal, kako je starejši policist ob ogledu avta svojemu mlajšemu kolegu izbil mnenje in vsilil svoj prav.
when in doubt, flat out

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Napisal/-a X-Hair Če jul 05, 2012 10:29 am

SlikaSlika

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Če jul 05, 2012 11:21 am

SuperVeloce je napisal/-a:Voznik, kateri je zavil levo čeprav je bil že prehitevan, je bil obiskan s strani policistov in to kar v gostilni :D. Policista pa sta ugotovila, da na avtomobilu ni poškodb, zato hop nazaj do tega mropc-ovega kolega in mu napisala kazen (ker je bil uradno sedaj edini udeleženec).

Nekaj takšnega se je zgodilo mojemu kolegu, ki se je pod hairpinom na bankino umaknil geniju, katerega je zaneslo na njegov pas. Zaradi poškodb na podvozju (in zahtevi zavarovalnice) je moral klicati policijo, vendar so ga oglobili, ker ni imel dokaza o soudeležencu... mislim, da sem o tej situaciji že enkrat pisal, kako je starejši policist ob ogledu avta svojemu mlajšemu kolegu izbil mnenje in vsilil svoj prav.

Sej veš kako je pol - to je beseda morebitnega grešnika proti besedi oškodovanca. Če ni zanesljivih dokazov je težko kar enemu rečt, da je naredu prekršek zaradi katerega se je drugi zaletel. Zakaj? Zato, ker bi recimo jaz sam ven zletu nato pa bi sporočil policiji tablico prvega, ki pripelje mimo, da me je on izsilil in povzročil situacijo za mojo nesrečo. Policija bi ga pa nato kar na lepe oči oglobila in določila krivdo.

Žal pač tako ne gre in razumem nejevoljo tega od kolega kolega ampak verjemi, da je tako bolje kot pa da bi vsak dan bil v strahu kdaj ti pride policija domov, ker te je nekdo prijavil, da si povzročil situacijo za nesrečo.

Ampak a tvojemu drugemu kolegu je žal, da se je umaknil na bankino in ni tvegal čelnega trčenja? Verjetno ne in vsak pameten bo tako reagiral. Ja zgodijo se in se bodo dogajale situacije, ko nisi nič kriv a boš škodo moral nositi sam oziroma tvoja zavarovalna polica. To je pač riziko vožnje z avtom in zato je pametno imeti kasko zavarovanje pa četudi si 100% varen voznik.

Uporabniški avatar
SuperVeloce
Novinec

Napisal/-a SuperVeloce Če jul 05, 2012 1:12 pm

X-Hair je napisal/-a:Razumljivo, hvala.

http://www.youtube.com/watch?v=Y3y-aXiKbzQ

Nekaj podobnega je bilo :shock:, le da je tistemu zadek zbezljal.

BBos, seveda mu ni žal, kar je bilo je bilo, se ne obremenjuje za nazaj. Hec je bil pa v tem, da sta si policista ogledovala mesto nesreče in opravljala pravo forenziko. Mlajši je dejansko kimal prijatelju, ko mu je ta razlagal za nesrečo. Potem pa je njegov starejši partner vse skupaj zatrl in po svoje zaključil s stavkom zelo podobemu temu: "glej poba kakšen avto imaš, zagotovo si ti divjal, poznam takšne kot si ti."
Če vas zanima, ima Peugeota 206 RC, vse serijsko do zadnjega vijaka :roll:
when in doubt, flat out

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Če jul 05, 2012 1:30 pm

Odnos policaja sigurno ni bil na nivoju je pa verjetno pogojen s tem, da morajo vsak dan poslušat raznorazne izmišljene zgodbice kaj vse se je zgodilo, da je nekdo nato zapeljal s ceste.

Ma to je podoben primer, ko so se avtomobili samo dotaknili pa so vsi udeleženci laufali na urgenco, ker jih vrat boli in so zavarovalnice plačevale odškodnine. Danes je pa tako, da jebejo ježa tisti, ki jo res fašejo in imajo res boleč vrat pa recimo rentgen nič ne pokaže in so neupravičeni odškodnin, čeprav so nezmožni za kakršnokoli opravilo.

Vedno je tako, ker eni nekaj časa izkoriščajo posledično potem, da izkoreninijo zlorabe, nasrkajo tisti, ki imajo res težavo.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Če jul 05, 2012 5:11 pm

SuperVeloce je napisal/-a:
X-Hair je napisal/-a:Razumljivo, hvala.

http://www.youtube.com/watch?v=Y3y-aXiKbzQ

Nekaj podobnega je bilo :shock:, le da je tistemu zadek zbezljal.

To je še "dobro", tistemu malo višje opisanemu Meganu je sprednji konec rinil ven zaradi prevelike hitrosti in se je komaj zadnji trenutek spravil nazaj na svoj pas. Če bi jaz pripeljal kakšno desetinko sekunde prej, bi v najboljšem primeru izvozil reli po bankini, v najslabšem bi pa čelno trčila (seštevek minimalno 170km/h), ker preglednost je bila porazna. :huh:
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Pe jul 06, 2012 4:34 pm

~toMmy~ je napisal/-a:To je še "dobro", tistemu malo višje opisanemu Meganu je sprednji konec rinil ven zaradi prevelike hitrosti in se je komaj zadnji trenutek spravil nazaj na svoj pas. Če bi jaz pripeljal kakšno desetinko sekunde prej, bi v najboljšem primeru izvozil reli po bankini, v najslabšem bi pa čelno trčila (seštevek minimalno 170km/h), ker preglednost je bila porazna. :huh:

Zakaj seštevek? Če bi se ustavila ne točki trčenja, bi obveljala približna hitrost v zid - recimo 85 km/h v zid in ne 170 km/h. Če si težji, si na boljšem, močno močno posplošeno.
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS So jul 07, 2012 12:56 pm

Tole verjetno tudi spada v to temo:
http://www.youtube.com/watch?v=2NYo9FRM ... re=related :roll: :roll:

Nič novega, s tem da bi pri nas voznik Volvota dobil še kazen za "neprilagojeno hitrost" :huh:

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Ne jul 08, 2012 12:09 pm

peroRS je napisal/-a:Tole verjetno tudi spada v to temo:

Nič novega, s tem da bi pri nas voznik Volvota dobil še kazen za "neprilagojeno hitrost" :huh:

Hja, če bi se dokazalo, da je res prekoračil maksimalno hitrost (glede na posnetek je je kar obilno) bi jo dobil upravičeno. Drugače pa tole s kamionarji je pač stalna praksa, da ti takole butne ven pol se pa znajdi . Bohnedej, da mu pohupaš, ker pol si deležen light showa kot na stadionu pa še kakšen sredinec zraven.

Uporabniški avatar
MRV
Uporabnik

Napisal/-a MRV Ne jul 08, 2012 1:38 pm

meni se to na srečo še ni zgodilo. bi pa ga zrinil iz ceste če bi bil zares tako nevljuden.

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ Ne jul 08, 2012 1:59 pm

MRV je napisal/-a:meni se to na srečo še ni zgodilo. bi pa ga zrinil iz ceste če bi bil zares tako nevljuden.

seveda :roll:

sicer pa te dni me je spet en italijanski sleper (cisterna) presenetu na AC. vozim cca. 150m za njim in pri odcepu za Senozece moza zacne vlect proti desnemu robu.
zadnji moment je potegnu nazaj na vozni pas, pri tem pa je prikolica oplazila odbojni zid, ki je tam namesto ograje. na sreco se ni koncalo kot kak teden nazaj
turbo inside

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Napisal/-a X-Hair Po jul 09, 2012 1:36 pm

peroRS je napisal/-a:Tole verjetno tudi spada v to temo:

Itak, 100%. Zakaj nebi napisal dveh kazni, če pa je odlična priložnost. ;)

http://www.youtube.com/watch?v=2xW2F4y5D60
SlikaSlika

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Po jul 09, 2012 2:55 pm

uf, tole je pa blo :shock: :shock: :shock: in seveda še čez polno črto.
Slika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 6 gostov