Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Nikolaj73
Nov uporabnik

Re: Avtoplin - stari znanec?

Napisal/-a Nikolaj73 To jul 24, 2012 2:51 pm

Evo.. kot sem reko.. bom napiso kratko poročilo...

15.januarja letos je bil moj Peugeot 308 1.6 16 V star eno leto.. takrat sem mel na števcu 33.000 km

20.aprila sem ga predelal na plin pri 41.500 km... sedaj imam pa 50.000 km prevoženih.

Torej.. imam 2 obdobji po tri mesece v katerih sem vsakič prevozil 8.500 km.

Prve tri mesece sem porabo za bencin 930 evrov.... Druge tri mesece po namestitvi avtoplinskega sestema Zavoli pa sem zapravo 515 EUR za lpg, 23 EUR za 1 liter flash-luba in 70 evrov za bencin. Skupaj torej 608 evrov.

Investicija se mi bo res povrnila v manj kot 15 mesecih. Tudi če upoštevam še servis avtoplina.

Uporabniški avatar
MasTTer
Novinec

Kraj: Lendava (MS)

Napisal/-a MasTTer Če jul 26, 2012 6:25 pm

Na Hrvaškem je cena za avtoplin 4,35kun...v zagrebu na AC/obvoznica sem tankal celo za 4,25kun na Petrolovi črpalki...nikjer nisem zasledil tako nizke cene. In če to preračunam na cene v SLO pride okoli 0,17€ cenejši avtoplin kot pri nas :) Torej za 50l plina se prihrani okoli 8,5€...kar ni malo...vendar se splača le tistim, kateri živijo blizu meje/črpalke.

Drugače se moja poraba giblje res okoli 15% več avtoplina kot bencina...torej za 50l bencina je strošek 75€, za 50l plina je strošek 38€ + dajmo 20% višjo porabo je to 45€, torej razlika 30€ na vsako točenje goriva.

Torej če kdo mesečno 2x toči x 12 mesecev x 30€ je to prihranek 720€ na 1 leto! Nič več in nič manj. Tu še lahko odštejemo strošek pregleda 30€ in 30€ za mazanje, katera vozila pač to potrebujejo. torej prihranek 660€.
Stvar je le v tem, kdo koliko prevozi v enem letu. :)

lipan
Nov uporabnik

Napisal/-a lipan Pe jul 27, 2012 6:29 am

Na plinu imam prevoženih 7000km,do sedaj ve v redu pred kratkim,pa se mi je začel pojavljat sledeč problem:
Avto Renault 1.6 16v mrzel ko stoji čez noč zelo težko vžge,ko je segret vžiga normalno.Svečke so bile pred vgradnjo plina menjane.
Ima stikalo za preklop plin benz kakšno vlogo pri tem,oziroma kaj naj bo vklopljeno ob tem problemu?

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Pe jul 27, 2012 7:25 am

lipan je napisal/-a:Na plinu imam prevoženih 7000km,do sedaj ve v redu pred kratkim,pa se mi je začel pojavljat sledeč problem:
Avto Renault 1.6 16v mrzel ko stoji čez noč zelo težko vžge,ko je segret vžiga normalno.Svečke so bile pred vgradnjo plina menjane.
Ima stikalo za preklop plin benz kakšno vlogo pri tem,oziroma kaj naj bo vklopljeno ob tem problemu?

katero napravo pa imaš vgrajeno??? podatek sicer ni pomemben a za statistiko bi bil dobrodošel ... ;)
plin je cnej k bencin

Uporabniški avatar
MasTTer
Novinec

Kraj: Lendava (MS)

Napisal/-a MasTTer Pe jul 27, 2012 7:31 am

lipan je napisal/-a:Na plinu imam prevoženih 7000km,do sedaj ve v redu pred kratkim,pa se mi je začel pojavljat sledeč problem:

Po opisu problema to sploh nima veze z plinsko napravo, ampak z samim motorjem. Ponavadi starejši avti težje vžgejo ko so mrzli. Ti vsekakor priporočam obisk serviserja. No vsaj po moje ta problem bolj kaže na težave kje drugje...ne bo ti pa noben znal 100% povedat če lahko plinska naprava vpliva na okvaro le tega...tako sem ugotovil iz vseh teh postov in izkušenj z avti. Še servisji v 90% primerih ne vejo kje tiči napaka, le zamenjajo del in če ni ok, gredo drug del zamenjat ;)

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Pe jul 27, 2012 7:40 am

MasTTer je napisal/-a:

Po opisu problema to sploh nima veze z plinsko napravo, ampak z samim motorjem. Ponavadi starejši avti težje vžgejo ko so mrzli. Ti vsekakor priporočam obisk serviserja. No vsaj po moje ta problem bolj kaže na težave kje drugje...ne bo ti pa noben znal 100% povedat če lahko plinska naprava vpliva na okvaro le tega...tako sem ugotovil iz vseh teh postov in izkušenj z avti. Še servisji v 90% primerih ne vejo kje tiči napaka, le zamenjajo del in če ni ok, gredo drug del zamenjat ;)

pri zastarelih napravah , ki delujejo še na MAP podatkih je to čisto običajen pojav ker imajo težave z nastavitvami ...in ker bencinski računalnik na plinu spotoma popravlja vrednosti si jih tudi zapomni - do tukaj je vse v redu ...a ko zjutraj prižgeš avto se seveda hladen požene na bencin , nastavitve pa si je zapomnil - seveda močno korigirane - s plina ... in če se to zgodi se ve , da je plinska naprava izzven normalnega območja delovanja - ne dela kot na bencinu ... motor težko vžiga , trese , trokira in pri veliko avtomobilih tudi " odžaga" vbrizg bencina na kakšnem cilindru ..
plin je cnej k bencin

lipan
Nov uporabnik

Napisal/-a lipan Pe jul 27, 2012 8:08 am

Sumim plin čeprav nekako ni logično, saj naj bi hladen vžigal na benz.Pred dnevi sem nekaj dni imel vklopljen samo benz,saj sem imel samo kratke relacije in avto je vžigal normalno.Naslednjič ob daljši relaciji preklopim na plin in zjutraj isti problem avto težko vžge tako ,da oops
Sedaj ne vem ali it prvo na benz ali na plin servis?
Sistem plinske naprave Prins.

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Pe jul 27, 2012 8:17 am

lipan je napisal/-a:Sumim plin čeprav nekako ni logično, saj naj bi hladen vžigal na benz.Pred dnevi sem nekaj dni imel vklopljen samo benz,saj sem imel samo kratke relacije in avto je vžigal normalno.Naslednjič ob daljši relaciji preklopim na plin in zjutraj isti problem avto težko vžge tako ,da oops
Sistem plinske naprave Prins.

čakaj malo....kaj preklapljaš ??? iz plina na bencin in nazaj na plin ??? kolikor vem prins dela to sam ... edino parkrat ko sem spraznil plin do konca sem potem moral iz bencina - kamor je seveda preklopil računalnik ko je zmankalo plina sam - po tankanju preklopiti na plin ...no to se mi mogoče zgodi vsakih par mesecev ... ostalo samo vžigam in vozim ....

ali imaš plinski računalnik ki vse dela avtomatsko ?? imaš ... potem pusti da dela tisto za kar je namenjen ... tudi z avtom se pelješ in ga ne porivaš do službe ...
za pritiskat gumbke si pa kupi kakšno igrico...

druga opcija je lahko tudi ta te heca senzor za temperaturo : zaraka , vode ....ta daje podateh ob hladnem vžigu koliko bencina je treba dodati - "zaug" ...
plin je cnej k bencin

lipan
Nov uporabnik

Napisal/-a lipan Pe jul 27, 2012 8:29 am

No takole zakaj sem preklopil.Zato,da bi lociral kje je problem plin ali bencin,seveda dela drugače preklop avtomatsko.
Sedaj bom spet probal nekaj dni na benz in če bo avto hladen vžigal ok. potem je očitno nekaj na plinu ali se morda motim ?

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Pe jul 27, 2012 8:36 am

lipan je napisal/-a:No takole zakaj sem preklopil.Zato,da bi lociral kje je problem plin ali bencin,seveda dela drugače preklop avtomatsko.
Sedaj bom spet probal nekaj dni na benz in če bo avto hladen vžigal ok. potem je očitno nekaj na plinu ali se morda motim ?

pa si mogoče poklical koga na prins-a ? imajo kar nekaj izkušenj in podatkov tako da bi ti verjetno lahko kaj svetovali tudi če ni v povezavi s plinom..
plin je cnej k bencin

iziboy
Stalni uporabnik

Kraj: močvirje

Napisal/-a iziboy Pe jul 27, 2012 8:42 am

lipan je napisal/-a:No takole zakaj sem preklopil.Zato,da bi lociral kje je problem plin ali bencin,seveda dela drugače preklop avtomatsko.

Posvetuj se z serviserjem plina. Poskušaj nabrati čim več podatkov, da bo lahko pomagal. Ko bo on izključil problem na plinu greš pa na bencinski servis. Kolk ma pa avto km?
VSE KAR SE DA RAZDRET, SE DA TUD NAZAJ SESTAVIT!

lipan
Nov uporabnik

Napisal/-a lipan Pe jul 27, 2012 8:49 am

Hvala za vse informacije,se bom obrnil na servis vgrajevalca plina.Za info avto ima 120000km na plinu 7000km.

iziboy
Stalni uporabnik

Kraj: močvirje

Napisal/-a iziboy Pe jul 27, 2012 9:15 am

A so ti v Domžalah montiral?
VSE KAR SE DA RAZDRET, SE DA TUD NAZAJ SESTAVIT!

lipan
Nov uporabnik

Napisal/-a lipan Pe jul 27, 2012 9:19 am

iziboy je napisal/-a:

Jp.

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Pe jul 27, 2012 9:26 am

lipan je napisal/-a:
iziboy je napisal/-a:

Jp.

nič čakati ...pokliči pa da boš vsaj približno vedel kaj je ... pa ne moreš se na bencin vozit no ... :D
plin je cnej k bencin

mc123
Nov uporabnik

Napisal/-a mc123 So jul 28, 2012 3:45 pm

Mimogrede-Plinski center maribor omogoča sedaj tudi vgradnjo v
Ljubljani. Imajo akcijo-vgradnja emmegas sistema za 999 eurov.-brez homologacije.
tako da glede na to da mi plinex ponuja nek polski sistem
za 1080 eurov, je ta ponudba gotovo bolša. pa se 5 let imajo
garancije na sistem emmegas. Velja ta akcija pa samo za LJ

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Ne jul 29, 2012 11:24 pm

mc123 je napisal/-a:Mimogrede-Plinski center maribor omogoča sedaj tudi vgradnjo v
Ljubljani. Imajo akcijo-vgradnja emmegas sistema za 999 eurov.-brez homologacije.
tako da glede na to da mi plinex ponuja nek polski sistem
za 1080 eurov, je ta ponudba gotovo bolša. pa se 5 let imajo
garancije na sistem emmegas. Velja ta akcija pa samo za LJ

najbolš da zmontiraš oba - pa te pride cena prins-a .. pa 5 + 3 leta garancije boš imel ... en bo že delal .. =P
plin je cnej k bencin

bomo
Nov uporabnik

Škoda Yeti 1.2 TSI

Napisal/-a bomo Pe avg 03, 2012 9:13 am

Zanima me ali se splača za ta tip vozila predelava na plin? Letno delam od 20000 do 25000 km. Predvsem me zanima ali lahko pričakujem pri tem motorju kakšne težave po predelavi. Pri plineksu so mi ponudili sistem Zavoli z mazanjem.

Lp

plinaš
Uporabnik

Re: Škoda Yeti 1.2 TSI

Napisal/-a plinaš Ne avg 05, 2012 10:35 am

bomo je napisal/-a:Zanima me ali se splača za ta tip vozila predelava na plin? Letno delam od 20000 do 25000 km. Predvsem me zanima ali lahko pričakujem pri tem motorju kakšne težave po predelavi. Pri plineksu so mi ponudili sistem Zavoli z mazanjem.

Lp

v ta tip avta se zelo težko zmontira plin ... =P ( pri plineksu )

TSI NE POTREBUJE MAZANJA KER GA TUDI NA BENCINU NIMA !!! ( razen če rabijo pri zavoliju za mazanje plinske naprave ) ..

predlagam ti prins DLM ki je trenutno edina naprava za vbriz tekočega plina skozi bencinske injektorje - odpade dodatna poraba bencina poleg plina zaradi segrevanja uparjalnika - http://www.prinsautogas.com/en/products ... ystem.html

v vsak bencinski avto se splača vgraditi plin ... dilemike in pomisleki so le okoli časa v katerem se ti naložba povrne - le ta je odvisen od porabe na bencinu in količino prevoženih kilometrov ...

"obresti" na vloženo glavnico pri montaži plinske naprave so proti vložku iste glavnice v razne rizične ( z obljubljenimi visokimi obrestmi ) finančne posle enormno visoke in RES!!! nerizične ter stalne - izplačilo pa je pri vsakem tankanju plina ....
plin je cnej k bencin

Uporabniški avatar
[DocX]
Novinec

Napisal/-a [DocX] To avg 07, 2012 7:15 am

Plinaš: Direct LiquiMax nima uparjalnika, saj ubrizgava tekočo fazo plina - kot si že povedal - direktno skozi bencinske injektorje
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 13 gostov