Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Na AC/HC s 3 pasovi v eno smer morajo vozila voziti po skrajnem desnem pasu, ki ni zaseden. 150 €

Vem za ta člen in se ga držim
158
59%
Vem za ta člen, a se ga praktično ne držim
18
7%
Prvič slišim
52
20%
Vedno vozim po prehitevalnem pasu
9
3%
Pravila me ne zanimajo, vozim po občutku in brez oviranja drugih
29
11%

Skupaj glasov : 266

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Re: Telebani na cesti (Anketa)

Napisal/-a ~toMmy~ Po jul 09, 2012 4:39 pm

odprti clio je napisal/-a:
~toMmy~ je napisal/-a:To je še "dobro", tistemu malo višje opisanemu Meganu je sprednji konec rinil ven zaradi prevelike hitrosti in se je komaj zadnji trenutek spravil nazaj na svoj pas. Če bi jaz pripeljal kakšno desetinko sekunde prej, bi v najboljšem primeru izvozil reli po bankini, v najslabšem bi pa čelno trčila (seštevek minimalno 170km/h), ker preglednost je bila porazna. :huh:

Zakaj seštevek? Če bi se ustavila ne točki trčenja, bi obveljala približna hitrost v zid - recimo 85 km/h v zid in ne 170 km/h. Če si težji, si na boljšem, močno močno posplošeno.

Seštevek zato, ker približno vem koliko sem jaz vozil in ocenjujem, koliko je šel on, glede na to, da mu je že primanjkovalo oprijema (minus morebitno minimalno bremzanje), vem da se ne sešteva. Bistvo je, da sem jaz vozil tam nekje 85 oz. največ 90, on pa definitivno čez 100 km/h in raje ne razmišljam preveč o morebitnih posledicah... :?
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

martello
Novinec

Napisal/-a martello To jul 10, 2012 12:59 pm

peroRS je napisal/-a:Tole verjetno tudi spada v to temo:
http://www.youtube.com/watch?v=2NYo9FRM ... re=related :roll: :roll:

Nič novega, s tem da bi pri nas voznik Volvota dobil še kazen za "neprilagojeno hitrost" :huh:

Prvo kot prvo je evidentno vozil prehitro. Kot drugo, omejitev 130 km/h ne pomeni, da se moraš truditi in čim več časa voziti 130 km/h ali več - vsak dober voznik ob prehitevanju tovornjaka zmanjša hitrost, saj ti izkušnje povedo, da so tovornjakarji utrujeni, da prihajajo iz vseh koncev sveta, kjer je kultura na cesti drugačna (oz. je sploh ni), da so nekateri enostavno nasilni itd. Lahko pa seveda ubereš tudi drugo pot in se p**** na tovornjakarja, vendar ti to kaj dosti ne bo pomagalo, ko boš končal naliman na ograjo. Kdor se ni sposoben prilagoditi razmeram na cesti, ne sodi tja. In po mojem mnenju je voznik na posnetku eden takšnih: v glavo mu je nabijalo sonce, vozil je prehitro, ob tovornjaku ni zmanjšal hitrosti itd. Slab voznik.

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco To jul 10, 2012 1:08 pm

martello je napisal/-a:

Nič novega, s tem da bi pri nas voznik Volvota dobil še kazen za "neprilagojeno hitrost" :huh:

Prvo kot prvo je evidentno vozil prehitro. Kot drugo, omejitev 130 km/h ne pomeni, da se moraš truditi in čim več časa voziti 130 km/h ali več - vsak dober voznik ob prehitevanju tovornjaka zmanjša hitrost, saj ti izkušnje povedo, da so tovornjakarji utrujeni, da prihajajo iz vseh koncev sveta, kjer je kultura na cesti drugačna (oz. je sploh ni), da so nekateri enostavno nasilni itd. Lahko pa seveda ubereš tudi drugo pot in se p**** na tovornjakarja, vendar ti to kaj dosti ne bo pomagalo, ko boš končal naliman na ograjo. Kdor se ni sposoben prilagoditi razmeram na cesti, ne sodi tja. In po mojem mnenju je voznik na posnetku eden takšnih: v glavo mu je nabijalo sonce, vozil je prehitro, ob tovornjaku ni zmanjšal hitrosti itd. Slab voznik.

Kokr kdo, jaz pospešim ko grem mimo samo da sem čim manj časa vštric z njim. Nikoli nisem siguren ali ti tovornjakarji sploh kaj gledajo, oz. če me sploh lahko vidi ko sem vštric z njim, zdaj pa da bi še zmanjšal hitrost da bom še dlje se vozil ob njemu...no go!
Sem imel podobno situacijo dva tedna nazaj...se lepo peljem po voznem pasu na AC mimo tovornjaka, ki je bil na skrajno desnem pasu. Ko sem bil vštric z tovornjakom je le-ta začel brez opozorila ali česarkoli zavijati v mene. Zavirati sem moral kot norec na cca.70-80 kmh, da nisem končal v njemu in sama sreča, da ni bilo naleta, ker je bila kar gužva takrat na AC. Kakorkoli že, mimo tovornjakov grem vedno kokr se le da hitro!
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

martello
Novinec

Napisal/-a martello To jul 10, 2012 1:23 pm

gecco je napisal/-a: Ko sem bil vštric z tovornjakom je le-ta začel brez opozorila ali česarkoli zavijati v mene. Zavirati sem moral kot norec na cca.70-80 kmh, da nisem končal v njemu in sama sreča, da ni bilo naleta, ker je bila kar gužva takrat na AC. Kakorkoli že, mimo tovornjakov grem vedno kokr se le da hitro!

Ali ni nekako logično, da boš, ako bo tovornjakar zapeljal vate, lažje reagrial, če voziš 110, kot pa če voziš 140? Ker razlika v času, ki ga preživiš ob tovornjaku, ni tako velika, kot je velika razlika med reakcijskim časom pri takšni razliki v hitrosti.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ To jul 10, 2012 1:32 pm

martello je napisal/-a:
gecco je napisal/-a: Ko sem bil vštric z tovornjakom je le-ta začel brez opozorila ali česarkoli zavijati v mene. Zavirati sem moral kot norec na cca.70-80 kmh, da nisem končal v njemu in sama sreča, da ni bilo naleta, ker je bila kar gužva takrat na AC. Kakorkoli že, mimo tovornjakov grem vedno kokr se le da hitro!

Ali ni nekako logično, da boš, ako bo tovornjakar zapeljal vate, lažje reagrial, če voziš 110, kot pa če voziš 140? Ker razlika v času, ki ga preživiš ob tovornjaku, ni tako velika, kot je velika razlika med reakcijskim časom pri takšni razliki v hitrosti.

A si ti resen?! Zdaj vsaj vem kako razmišljajo določeni telebani, ki po nepotrebnem delajo gužvo na avtocesti! :roll: Če te je strah it mimo, se vozi za njim!
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Napisal/-a gecco To jul 10, 2012 1:40 pm

martello je napisal/-a:

Se pravi po tvoji teoriji se bom vozil po prazni AC 130 (oz.140), nakar bom prišel do tovornjaka pred seboj, ki se vozi recimo 100. Jaz bom zmanjšal hitrost na 110 in ga šel prehitevat. :bow
Oz.če asociiram to na svojo zgoraj opisano situacijo, vozil se bom 130 (oz.140) po voznem (srednjem) pasu, nakar bom prišel do kamiona, ki vozi po desnem (počasnem) pasu in zato bom jaz zmanjšal hitrost. Pa od kje ti ta logika! Nič čudnega da je tako sranje na cestah če imajo ljudje takšne ideje!
Slika

martello
Novinec

Napisal/-a martello To jul 10, 2012 1:46 pm

A si ti resen?! Zdaj vsaj vem kako razmišljajo določeni telebani, ki po nepotrebnem delajo gužvo na avtocesti! Če te je strah it mimo, se vozi za njim!

Meni je pa izredno zanimivo, kako ste na forumu avtomobilizem.com prišli do sklepa, da za 130 mrtvih na slovenskih cestah niso krivi divjaki in pijanci, pač pa ljudje, ki po AC vozijo 110.

Sicer pa nisem napisal, da me je 'strah iti mimo', napisal sem zgolj, da je logično, da ob približevanju tovornjaku zmanjašaš hitrost, ker imaš tako več časa za reakcijo.

martello
Novinec

Napisal/-a martello To jul 10, 2012 1:47 pm

Se pravi po tvoji teoriji se bom vozil po prazni AC 130 (oz.140), nakar bom prišel do tovornjaka pred seboj, ki se vozi recimo 100. Jaz bom zmanjšal hitrost na 110 in ga šel prehitevat.

To boš naredil, če imaš logično mišljenje. Če ga nimaš, boš udaril po gasu in se potem čudil, ko te bodo rezali iz avtomobila.

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Napisal/-a gecco To jul 10, 2012 1:57 pm

martello je napisal/-a:
Se pravi po tvoji teoriji se bom vozil po prazni AC 130 (oz.140), nakar bom prišel do tovornjaka pred seboj, ki se vozi recimo 100. Jaz bom zmanjšal hitrost na 110 in ga šel prehitevat.

To boš naredil, če imaš logično mišljenje. Če ga nimaš, boš udaril po gasu in se potem čudil, ko te bodo rezali iz avtomobila.

Jaz bom poskrbel zase ker vem da drugi ne bodo! Ne bom pa zmanjševal hitrosti in delal še večje štale na AC kot je že itak. Si mi pa zdajle precej razjasnil sliko, ker mi mnogokrat ni bilo jasno zakaj se določeni vozijo tako kakor se.

Pa še eno vprašanje, če nadaljujemo logično razmišljanje...si kdaj videl kaj se zgodi če se vozila vozijo v koloni in eno vozilo malo pribremza? Se zavedaš kakšen efekt bi imela taka vožnja, kjer bi hitrost nonstop spreminjal iz 130 na 110 pa še vse vmes. No, saj si ni težko predstavljati, samo v petek greš po AC iz Ljubljane proti Primorski :)
Slika

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n To jul 10, 2012 2:01 pm

martello je napisal/-a:To boš naredil, če imaš logično mišljenje. Če ga nimaš, boš udaril po gasu in se potem čudil, ko te bodo rezali iz avtomobila.

Po tvojem logičnem mišljenju se potem lahko po AC kar vedno vozimo 110, glede na to, koliko je tovornjakov na naših avtocestah.
Slika

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem To jul 10, 2012 2:36 pm

Bistvo je v tem, da pri reakcijskem času zelo malo pridobiš (manj kot 20 %), če pa se voziš 110 namesto 130, se "nevaren" čas, ko si ob kamionu (in morda v mrtvem kotu), poveča X 3 - ob predpostavki, da kamion vozi 100 (večinoma je tako). Vsekakor bistveno manj varno + ovirajoče itd. Plus to, da tako zmanjšanje nekateri razumejo kot "uslugo" oz čakanje, da on prehiti, kar se ob množici kamionov stalno dogaja in marsikdo bo to skušal izkoristiti.

~toMmy~ je napisal/-a:
odprti clio je napisal/-a:
~toMmy~ je napisal/-a:To je še "dobro", tistemu malo višje opisanemu Meganu je sprednji konec rinil ven zaradi prevelike hitrosti in se je komaj zadnji trenutek spravil nazaj na svoj pas. Če bi jaz pripeljal kakšno desetinko sekunde prej, bi v najboljšem primeru izvozil reli po bankini, v najslabšem bi pa čelno trčila (seštevek minimalno 170km/h), ker preglednost je bila porazna. :huh:

Zakaj seštevek? Če bi se ustavila ne točki trčenja, bi obveljala približna hitrost v zid - recimo 85 km/h v zid in ne 170 km/h. Če si težji, si na boljšem, močno močno posplošeno.

Seštevek zato, ker približno vem koliko sem jaz vozil in ocenjujem, koliko je šel on, glede na to, da mu je že primanjkovalo oprijema (minus morebitno minimalno bremzanje), vem da se ne sešteva. Bistvo je, da sem jaz vozil tam nekje 85 oz. največ 90, on pa definitivno čez 100 km/h in raje ne razmišljam preveč o morebitnih posledicah... :?

Tomi, ni seštevka, to je napačno veljalo nekoč. Sicer hkrati praviš, da seštevek je in da ga ni, a vseeno - še za koga drugega.

Če sta avta približno enako težka in podobne hitrosti, se hitrosti ne seštevajo. To so z enakimi avti natančno pokazali tudi v Mythbusters, poškodbe so bile enake na obeh avtih kot če bi se zaletela s samo svojo hitrostjo v zid. Torej brez seštevka, samo svoja hitrost. V tvojem konkretnem primeru sicer nekaj seštevka je - zaradi večje hitrosti "nasprotnika" in posledično njegove precej večje kinetične energije (masa x (hitrost na kvadrat) deljeno z dva).

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx To jul 10, 2012 3:57 pm

martello je napisal/-a:

Sam ti si res čuden, že v temi o GW pišeš nebuloze in tukaj tudi? A kaj takega kadiš? :mrgreen: .

So ti že drugi napisali da je popolen nesmisel zmanjševati hitrost vsakič ko srečaš tovornjak na AC, oziroma potem bi lahko vedno vozil 110. In ja, 130 pomeni da bi se naj v normalnih razmerah vozil 130, ne pa 110 ali manj....še to je premalo ampak pustmo to temo zdaj
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ To jul 10, 2012 4:37 pm

esem je napisal/-a:Tomi, ni seštevka, to je napačno veljalo nekoč. Sicer hkrati praviš, da seštevek je in da ga ni, a vseeno - še za koga drugega.

Če sta avta približno enako težka in podobne hitrosti, se hitrosti ne seštevajo. To so z enakimi avti natančno pokazali tudi v Mythbusters, poškodbe so bile enake na obeh avtih kot če bi se zaletela s samo svojo hitrostjo v zid. Torej brez seštevka, samo svoja hitrost. V tvojem primeru sicer nekaj seštevka je - zaradi večje hitrosti "nasprotnika" in posledično njegove precej večje kinetične energije (masa x (hitrost na kvadrat)).

WTF ti govoriš? A moram res dvakrat razlagat, da seštevka NISEM omenjal zato, ker bi mislil, da je sam po sebi ključnega pomena pri nesreči, ampak le zato, ker se mi je v danem trenutku zdelo lažje ocenit minimalno vsoto najinih hitrosti ob morebitnem trku, kot hitrost vsakega posebej. Simple as that, čisto nikjer ne trdim, da "je seštevek"...

martello je napisal/-a:
A si ti resen?! Zdaj vsaj vem kako razmišljajo določeni telebani, ki po nepotrebnem delajo gužvo na avtocesti! Če te je strah it mimo, se vozi za njim!

Meni je pa izredno zanimivo, kako ste na forumu avtomobilizem.com prišli do sklepa, da za 130 mrtvih na slovenskih cestah niso krivi divjaki in pijanci, pač pa ljudje, ki po AC vozijo 110.

Sicer pa nisem napisal, da me je 'strah iti mimo', napisal sem zgolj, da je logično, da ob približevanju tovornjaku zmanjašaš hitrost, ker imaš tako več časa za reakcijo.

Nikakor ni logično, ampak ti si na tem forumu že dokazal, da imaš zelo izkrivljeno logiko in ne znaš popustit, tudi če ti kdo na tisoč in en način dokaže, da se motiš.

Posledice tvoje blago rečeno blesave vožnje so:

-dlje časa si tovornjaku v mrtvem kotu (določeni imajo kar izrazitega) in so toliko večje možnosti, da bo zapeljal pred/v tebe, ker bo po določenem času pomislil, da ni nikogar
-metanje goriva stran (nenehno bremzanje in pospeševanje)
-povečaš možnosti naleta od zadaj, ker je tvoje upočasnjevanje totalno nelogično in težko predvidljivo
-povečaš možnosti, da bo nekdo, ki ima bolj slabe živce, zadaj znorel, ker bo moral zaradi tebe po nepotrebnem upočasnjevat, se ti nabil na rit, blendal etc.
-tudi če je kdo za tabo na varnostni razdalji, se bo le ta ob tvojem nepotrebnem zaviranju zmanjšala in ugani v čigavi riti bo ta avto najverjetneje končal, če boš ti prisiljen bremzat na polno
-voznike tovornjakov motiviraš, da se spravijo prehitevat za 2 km/h počasnejši tovornjak pred sabo, ko vidijo, kako počasi se jim približuješ (dodatna gužva)
-v koloni za tabo povzročiš celo štalo in nekdo 10 avtov zadaj se mora po možnosti vozit 90 km/h zaradi tebe

Upam da si že videl pojasnitev, kako (nepotrebno) zaviranje vpliva na vožnjo kolone zadaj (če kdo ve, kje se najde, naj prosim prilima link)!
Slika

Uporabniški avatar
SuperVeloce
Novinec

Napisal/-a SuperVeloce To jul 10, 2012 4:54 pm

hmm, me res zanima omejitev na tem posnetku. Če je to res Autobahn, potem je verjetno 120 (razen če omejitev sploh ni postavljena), če je to v Avstriji pa verjetno 100 ali 80.

Kar se pa tiče čisto zadnjega pogovora, moja današnja izkušnja: Po dolgem času sem bil v LJ, na poti nazaj naliv. Pa se je znajdel genij na levem pasu, ki nas je vlekel 80 vzporedno s tovornjaki kakšnih 10km čisto do Trojanskih predorov. Končno mu je nekaj kapnilo in se je umaknil na desni pas in ga prehitimo. Ko sem se mimo peljal, je imel tako zarošena stranska stekla, da se voznika sploh ni videlo. Potem pa je taisti genij po desni prehiteval v predoru :lol:, kjer tistega betona noben naliv nikoli ne spere, mokro je pa vseeno. Recept za nesrečo, podarjen od presranega voznika.
when in doubt, flat out

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem To jul 10, 2012 5:09 pm

~toMmy~ je napisal/-a:
esem je napisal/-a:Tomi, ni seštevka, to je napačno veljalo nekoč. Sicer hkrati praviš, da seštevek je in da ga ni, a vseeno - še za koga drugega.

Če sta avta približno enako težka in podobne hitrosti, se hitrosti ne seštevajo. To so z enakimi avti natančno pokazali tudi v Mythbusters, poškodbe so bile enake na obeh avtih kot če bi se zaletela s samo svojo hitrostjo v zid. Torej brez seštevka, samo svoja hitrost. V tvojem primeru sicer nekaj seštevka je - zaradi večje hitrosti "nasprotnika" in posledično njegove precej večje kinetične energije (masa x (hitrost na kvadrat)).

WTF ti govoriš? A moram res dvakrat razlagat, da seštevka NISEM omenjal zato, ker bi mislil, da je sam po sebi ključnega pomena pri nesreči, ampak le zato, ker se mi je v danem trenutku zdelo lažje ocenit minimalno vsoto najinih hitrosti ob morebitnem trku, kot hitrost vsakega posebej. Simple as that, čisto nikjer ne trdim, da "je seštevek"...

Tomi, obnašaj se
Če je zadaj samo komunikacijski šum, je po tvoji krivdi. Zakaj si sploh sešteval, če veš, da se ne sešteva - zato da potem še deliš z dva? Vsekakor nekoliko dvoumno in nejasno. Sicer pa sem itak napisal, da morda zate ne velja (ker dejansko si sešteval in hkrati pravil, da seštevka ni), a bi lahko komu drugemu koristilo. In zato jaz dobim "WTF"? Lepo te prosim.... :roll:

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio To jul 10, 2012 7:52 pm

~toMmy~ je napisal/-a: in raje ne razmišljam preveč o morebitnih posledicah... :?

Se strinjam, žal prevečkrat...
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS To jul 10, 2012 8:53 pm

martello je napisal/-a:

ob tovornjaku ni zmanjšal hitrosti itd. Slab voznik.

Ti slabo opazuješ. Na posnetku se pri 0:46 lepo sliši in vidi, da voznik Volvota močno zavira že preden mu tovornjak izleti na levo stran, saj je spredaj en avto na levem pasu. Se pravi, da voznik Volvota zelo dobro vidi in predvideva kljub temu da mu sonce nabija direkt ;)

Poleg tega pa če prav vidim na posnetku (glejte v HD in čez cel zaslon) voznik tovornjaka šele pri 0:50 da levi smernik in gre direkt na levi pas, kar pomeni, da praktično sploh ni gledal, če kdo prihaja od zadaj (cesta je ravna).
Tipična situacija: avto pred tovornjakom upočasnjuje in hoče zaviti desno. Tovornjakarju se ne da zmanjšati hitrosti, ignorira ves promet za njim in gre levo.

Da ne bo spet izpadlo, da zagovarjam nevemkakšno brzino. Meni (pa tudi drugim udeležencem, ki vozijo spredaj/zadaj in jih opazujem med vožnjo) se to vsakodnevno zgodi večkrat, pa je čisto vseeno ali vozim 100 ali pa 150.
Sreča, da znam vsaj malo predvidevat in držim eno nogo stalno na zavori ko se približujem koloni tovornjakov.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ To jul 10, 2012 10:44 pm

esem je napisal/-a:Tomi, obnašaj se
Če je zadaj samo komunikacijski šum, je po tvoji krivdi. Zakaj si sploh sešteval, če veš, da se ne sešteva - zato da potem še deliš z dva? Vsekakor nekoliko dvoumno in nejasno. Sicer pa sem itak napisal, da morda zate ne velja (ker dejansko si sešteval in hkrati pravil, da seštevka ni), a bi lahko komu drugemu koristilo. In zato jaz dobim "WTF"? Lepo te prosim.... :roll:

Komunikacijski šum po moji krivdi? Ko je nekdo komentiral seštevek, sem pojasnil, da sem vsoto hitrosti uporabil zaradi nenatančnih podatkov o hitrostih, pač se mi je zdelo lažje ocenit, koliko približno bi bilo (najmanj) skupaj, tudi ocene posameznih hitrosti sem podal v tem kontekstu. Ti mi greš po tem še razlagat, da seštevek ni pomemben in potem ko še enkrat samo zate pojasnim, se greš spet obešat na to. In zato dobiš "WTF" še enkrat, ker sem sit tega, da nekaj jasno napišem (/se popravim/opravičim...) in se mora za tem še kdo obešat na to ter filozofirat, če sem jaz dejansko mislil to, kar sem napisal, ker on ni prepričan, da vem kaj govorim ipd. :roll:

vem da se ne sešteva.
Kaj je pri tem dvoumnega? Iz konteksta in dodatnih pojasnil si pa menda sposoben razbrat, da če omenim besedo "seštevek", še ne pomeni, da namigujem na to, da bi bile posledice takšne kot da bi s seštevkom hitrosti trčil v steno. Ali pač?

peroRS je napisal/-a:Sreča, da znam vsaj malo predvidevat in držim eno nogo stalno na zavori ko se približujem koloni tovornjakov.

Noga na zavori, palec na hupi, sredinec in kazalec pa pripravljena na blendanje! :D Hupa me je pa že (večkrat) rešila...
Slika

martello
Novinec

Napisal/-a martello Sr jul 11, 2012 10:43 am

gecco je napisal/-a: Pa še eno vprašanje, če nadaljujemo logično razmišljanje...si kdaj videl kaj se zgodi če se vozila vozijo v koloni in eno vozilo malo pribremza? Se zavedaš kakšen efekt bi imela taka vožnja, kjer bi hitrost nonstop spreminjal iz 130 na 110 pa še vse vmes. No, saj si ni težko predstavljati, samo v petek greš po AC iz Ljubljane proti Primorski :)

Logično in tudi zakonsko zahtevano je, da voziš z zadostno varnostno razdaljo, kar pomeni, da v kolikor avtomobil pred tabo zavre na polno, ti lahko ustaviš brez nesreče. Res pa je, da večina voznikov tega ne upošteva.

martello
Novinec

Napisal/-a martello Sr jul 11, 2012 10:45 am

IcEm4n je napisal/-a: Po tvojem logičnem mišljenju se potem lahko po AC kar vedno vozimo 110, glede na to, koliko je tovornjakov na naših avtocestah.

130 kmh je največja dovoljena hitrost (česar večina ljudi ne razume, saj menijo, da človek mora voziti 130), kar pomeni, da se v gneči to hitrost prilagodi. Torej da, če je AC polna tovornjakov, se hitrost prilagodi.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 46 gostov