rutenka je napisal/-a:Pozdravljeni
Pred dnevi se mi je prvič zgodilo da je avto med pospeševanjem dvakrat močno cuknil in nato je sistem javil s piskom da je preklopilo na bencin.
Ko sem ponovno vklopil plin se je napaka ponovila, zato sem pač peljal cca 20km na bencin in nato preklopil na plin, od takrat dela bp.
Po posvetovanju s serviserjem pravi da če se napaka ne ponavlja da ni potrebe po obisku delavnice. Kaj bi lahko bil vzrok'? Serviser je nekaj omenjal slabši pritisk plina(lahko da sem tudi razumel kaj narobe)
Pa še to če kaj pomaga, to je bilo pred cca 100km in včeraj mi javi da je zmanjkalo plina, grem tankat ( hkrati preklinjam ker je gužva zaradi podražitve ) in natankam samo 43litrov, čeprav ponavadi gre noter med 47-50l. A je možno da je pač pumpa nastavljena sedaj na manjši pritisk ( tankam vedno na isti pumpi)
Hvala in lp
Ima filter plina že veliko km? Se zgodi ja, da če je premali pritisk plina, da avto cukne in preklopi na bencin iz čisto preprostega razloga, ker zazna plinski računalnik pomanjkanja plina (prerevna mešanica) in potem preklopi, kar pa seveda pri vlkem gasu ni prijeten občutek

Js sm recimo mogu po enem letu mal nastavit uparjalnika, ker se je očitno membrana malce podala al nevem kaj se dogaja, potem je pa pri nizkem nivoju plina (zadnja četrtinka) dostkrat preklaplalo na bencin (v zimskem obdobju).
Mal še počakaj kaj se bo dogajalo in če se še zgoodi, pol se naj preveri z diagnostiko, koliko je fuel trim pri pospeševanju.