Debate, ki niso vezane na ostala področja...

plinaš
Uporabnik

Re: Avtoplin - stari znanec?

Napisal/-a plinaš To avg 07, 2012 7:42 am

[DocX] je napisal/-a:Plinaš: Direct LiquiMax nima uparjalnika, saj ubrizgava tekočo fazo plina - kot si že povedal - direktno skozi bencinske injektorje

točno ... : " odpade dodatna poraba bencina poleg plina zaradi segrevanja uparjalnika " - ki ga seveda nima ... pride pa dodatna visokotlačna črpalka ki preprečuje mešanje obeh goriv ob preklopu ...

če odmislimo vse senzorje ( javljanje napak bencinskemu software-u ) pritiska bencina ( brez bencinskega tanka in ostalih pritiklin ) potem bi bil lahko avto samo na plin ...
plin je cnej k bencin

robertto
Nov uporabnik

Napisal/-a robertto Če avg 09, 2012 6:51 pm

Plin se je podražal. Na Petrolu je 0.794€.

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Če avg 09, 2012 8:07 pm

robertto je napisal/-a:Plin se je podražal. Na Petrolu je 0.794€.

požrešneži kaj hočeš ... :twisted:
plin je cnej k bencin

mc123
Nov uporabnik

Napisal/-a mc123 Pe avg 10, 2012 1:11 am

Vejo da lahko dražijo, ker majo črpalke povsod po sloveniji. Na srešo drugi (še) niso podražili.

ghandaed
Stalni uporabnik

Napisal/-a ghandaed Pe avg 10, 2012 7:58 pm

Pri Butan plinu sem danes še uspel napolnit kesl po 0,71 centov za liter. Upam, da ne bodo takoj sledili Petrolu s ceno :evil:

Uporabniški avatar
spaceair
Novinec

Napisal/-a spaceair So avg 11, 2012 5:32 pm

Petrol vedno ta prvi podraži,saj so tam tudi najbolj požrešni.
za njim še pa ostali.

lipan
Nov uporabnik

Napisal/-a lipan Po avg 13, 2012 6:55 am

plinaš je napisal/-a:
lipan je napisal/-a:
iziboy je napisal/-a:
lipan je napisal/-a:No takole zakaj sem preklopil.Zato,da bi lociral kje je problem plin ali bencin,seveda dela drugače preklop avtomatsko.
Sedaj bom spet probal nekaj dni na benz in če bo avto hladen vžigal ok. potem je očitno nekaj na plinu ali se morda motim ?

A so ti v Domžalah montiral?

Jp.

nič čakati ...pokliči pa da boš vsaj približno vedel kaj je ... pa ne moreš se na bencin vozit no ... :D

Rešil problem z vžigom:Slab je bil senzor vžiga!Slučajno,pa se je večkrat pojavil problem z vžigom ko je bil vklopljen plin.
Tako,da s PRINSOM zaenkrat vse OK.

rs5
Novinec

Napisal/-a rs5 Po avg 13, 2012 11:01 am

Živjo,
tisti ki se bolj spoznate na avtoplin in imate veliko izkušenj z njim,ali je pametno dat notri LPG svečke ali ni neke razlike.Namreč pred 20.000km sem zamenjal vžigalno tuljavo(komplet4)in sedaj so spet iste težave.Ali menite da bi te svečke res razbremenile vžigalne tuljave proti pregrevanju tako kot to reklamirajo.

lp.

Miholl84
Novinec

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a Miholl84 Po avg 20, 2012 1:40 pm

Mam mal fobije pred vgradnjo avtoplina - ne tolk zarad plina ampak zaradi motorja, a bo laufal tko kot treba, da ne bo kakih cukanj in podobnih tezav.

Prav tako me zanima kako vem a moj avto rabi mazanje ventilov ali ne.

Gre se za Hondo Accord Coupe, letnik 99, 2.0 sohc bencinar
C u O r E S p O r T i V o

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Po avg 20, 2012 2:08 pm

ghandaed je napisal/-a:Pri Butan plinu sem danes še uspel napolnit kesl po 0,71 centov za liter. Upam, da ne bodo takoj sledili Petrolu s ceno :evil:

jaz tudi v petek še po 0,71€ ....
plin je cnej k bencin

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Po avg 20, 2012 2:13 pm

Miholl84 je napisal/-a:Mam mal fobije pred vgradnjo avtoplina - ne tolk zarad plina ampak zaradi motorja, a bo laufal tko kot treba, da ne bo kakih cukanj in podobnih tezav.

če potrebuje mazanje ti pove monter .. ali pa mi tukaj ...

ja potrebuje mazanje ... pa na 40,000km jih daš preveriti - zračnost in po potrebi nastaviti ..
motor mora delati kot na bencin ... če bo cukal imaš samo dve možnosti :1, ali je na elektriki oslabljena vžigalna tuljava ,svečke ali pa kak senzor vžiga ...
2, plinska naprava ni v redu zmontirana - zelo redko ...
plin je cnej k bencin

robertto
Nov uporabnik

Napisal/-a robertto Po avg 20, 2012 5:47 pm

Plinaš ti imaš že kar debele izkušnje s plinom. Povej mi kaj bi lahko bilo narobe z mojim avtom. Maja sem montiral plin v Škodo Roomster 1.4 euro 4 ali 5 (ne vem kateri) motor. Problem je pa ta, da mi in ne vedno ko stisnem kuplungo ugasne. V enem tednu vožnje se to zgodi 1x ali 2x. Drugače pa perfektno deluje. Zamenjal sem že svečke (ne plinske) original , katere jih montirajo na Škoda servisu, na mapingu pa je bil tudi že ene 4x pa nič bolje.
Hvala za pomoč

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš To avg 21, 2012 6:38 am

robertto je napisal/-a:Plinaš ti imaš že kar debele izkušnje s plinom. Povej mi kaj bi lahko bilo narobe z mojim avtom. Maja sem montiral plin v Škodo Roomster 1.4 euro 4 ali 5 (ne vem kateri) motor. Problem je pa ta, da mi in ne vedno ko stisnem kuplungo ugasne. V enem tednu vožnje se to zgodi 1x ali 2x. Drugače pa perfektno deluje. Zamenjal sem že svečke (ne plinske) original , katere jih montirajo na Škoda servisu, na mapingu pa je bil tudi že ene 4x pa nič bolje.
Hvala za pomoč

mogoče kakšen kabel speljan nekje kjer ti ga premika ali pa seka na maso ?
ali ti to dela samo pri preklopu iz hladnega z bencina na plin ali tudi ko je ogret ???
1,4 motor že - ampak kateri - atmosferski z indirektnim vbrizgom ali tsi ?
plinska naprava - zavoli , g1 , landi renzo , prins ?
plin je cnej k bencin

iziboy
Stalni uporabnik

Kraj: močvirje

Napisal/-a iziboy To avg 21, 2012 11:17 am

robertto je napisal/-a:Plinaš ti imaš že kar debele izkušnje s plinom. Povej mi kaj bi lahko bilo narobe z mojim avtom. Maja sem montiral plin v Škodo Roomster 1.4 euro 4 ali 5 (ne vem kateri) motor. Problem je pa ta, da mi in ne vedno ko stisnem kuplungo ugasne. V enem tednu vožnje se to zgodi 1x ali 2x. Drugače pa perfektno deluje. Zamenjal sem že svečke (ne plinske) original , katere jih montirajo na Škoda servisu, na mapingu pa je bil tudi že ene 4x pa nič bolje.
Hvala za pomoč

Opcije sta dve: ali je težava v nastavitvah ali pa so cevke plina priklopljene predaleč stran od bencinskih injektorjev in ob preklopu na plin ali prehodu v prosti tek ne ''folga'' dobavljati dovolj plina in avto ugasne. Obišči monterja, to lahko reši samo on (če...)!
VSE KAR SE DA RAZDRET, SE DA TUD NAZAJ SESTAVIT!

Uporabniški avatar
rutenka
Novinec

Napisal/-a rutenka To avg 21, 2012 11:32 am

Pozdravljeni
Pred dnevi se mi je prvič zgodilo da je avto med pospeševanjem dvakrat močno cuknil in nato je sistem javil s piskom da je preklopilo na bencin.
Ko sem ponovno vklopil plin se je napaka ponovila, zato sem pač peljal cca 20km na bencin in nato preklopil na plin, od takrat dela bp.
Po posvetovanju s serviserjem pravi da če se napaka ne ponavlja da ni potrebe po obisku delavnice. Kaj bi lahko bil vzrok'? Serviser je nekaj omenjal slabši pritisk plina(lahko da sem tudi razumel kaj narobe)
Pa še to če kaj pomaga, to je bilo pred cca 100km in včeraj mi javi da je zmanjkalo plina, grem tankat ( hkrati preklinjam ker je gužva zaradi podražitve ) in natankam samo 43litrov, čeprav ponavadi gre noter med 47-50l. A je možno da je pač pumpa nastavljena sedaj na manjši pritisk ( tankam vedno na isti pumpi)
Hvala in lp
lakom lačen hoče papico

Uporabniški avatar
Buffy
Novinec

Kraj: Celje

Napisal/-a Buffy To avg 21, 2012 11:40 am

rutenka je napisal/-a:Pozdravljeni
Pred dnevi se mi je prvič zgodilo da je avto med pospeševanjem dvakrat močno cuknil in nato je sistem javil s piskom da je preklopilo na bencin.
Ko sem ponovno vklopil plin se je napaka ponovila, zato sem pač peljal cca 20km na bencin in nato preklopil na plin, od takrat dela bp.
Po posvetovanju s serviserjem pravi da če se napaka ne ponavlja da ni potrebe po obisku delavnice. Kaj bi lahko bil vzrok'? Serviser je nekaj omenjal slabši pritisk plina(lahko da sem tudi razumel kaj narobe)
Pa še to če kaj pomaga, to je bilo pred cca 100km in včeraj mi javi da je zmanjkalo plina, grem tankat ( hkrati preklinjam ker je gužva zaradi podražitve ) in natankam samo 43litrov, čeprav ponavadi gre noter med 47-50l. A je možno da je pač pumpa nastavljena sedaj na manjši pritisk ( tankam vedno na isti pumpi)
Hvala in lp

Ima filter plina že veliko km? Se zgodi ja, da če je premali pritisk plina, da avto cukne in preklopi na bencin iz čisto preprostega razloga, ker zazna plinski računalnik pomanjkanja plina (prerevna mešanica) in potem preklopi, kar pa seveda pri vlkem gasu ni prijeten občutek :) Js sm recimo mogu po enem letu mal nastavit uparjalnika, ker se je očitno membrana malce podala al nevem kaj se dogaja, potem je pa pri nizkem nivoju plina (zadnja četrtinka) dostkrat preklaplalo na bencin (v zimskem obdobju).

Mal še počakaj kaj se bo dogajalo in če se še zgoodi, pol se naj preveri z diagnostiko, koliko je fuel trim pri pospeševanju.
Slika

janez007
Nov uporabnik

Napisal/-a janez007 To avg 21, 2012 12:04 pm

Miholl84 je napisal/-a:Mam mal fobije pred vgradnjo avtoplina - ne tolk zarad plina ampak zaradi motorja, a bo laufal tko kot treba, da ne bo kakih cukanj in podobnih tezav.

Jaz imam na Accordu 1.8 letnik 2001 plin že 60 tisoč kilometrov in ni problemov z motorjem. (mislim da je isti tip motorja F18 in tvoj F20, le druga prostornina) Seveda z vgrajenim elektronskim flashlubom, tisti mehanski mi ni bil všeč ker je enkrat doziral preveč, spet drugič premalo in ga je bilo treba stalno nastavljati. Ventila pa sedaj nastavljamo na vsakih 30 tisoč kilometrov.

Uporabniški avatar
rutenka
Novinec

Napisal/-a rutenka To avg 21, 2012 12:23 pm

Buffy je napisal/-a:lter plina že veliko km? Se zgodi ja, da če je premali pritisk plina, da avto cukne in preklopi na bencin iz čisto preprostega razloga, ker zazna plinski računalnik pomanjkanja plina (prerevna mešanica) in potem preklopi, kar pa seveda pri vlkem gasu ni prijeten občutek Js sm recimo mogu po enem letu mal nastavit uparjalnika, ker se je očitno membrana malce podala al nevem kaj se dogaja, potem je pa pri nizkem nivoju plina (zadnja četrtinka) dostkrat preklaplalo na bencin (v zimskem obdobju).

Mal še počakaj kaj se bo dogajalo in če se še zgoodi, pol se naj preveri z diagnostiko, koliko je fuel trim pri pospeševanju.

Plin je bil zmontiran mesec in pol nazaj in prevoženih 3500km.
lakom lačen hoče papico

Uporabniški avatar
Buffy
Novinec

Kraj: Celje

Napisal/-a Buffy To avg 21, 2012 12:32 pm

rutenka je napisal/-a:
Buffy je napisal/-a:lter plina že veliko km? Se zgodi ja, da če je premali pritisk plina, da avto cukne in preklopi na bencin iz čisto preprostega razloga, ker zazna plinski računalnik pomanjkanja plina (prerevna mešanica) in potem preklopi, kar pa seveda pri vlkem gasu ni prijeten občutek Js sm recimo mogu po enem letu mal nastavit uparjalnika, ker se je očitno membrana malce podala al nevem kaj se dogaja, potem je pa pri nizkem nivoju plina (zadnja četrtinka) dostkrat preklaplalo na bencin (v zimskem obdobju).

Plin je bil zmontiran mesec in pol nazaj in prevoženih 3500km.

Potem pa še malce stestiraj kr je res možno da se bodo membrane še "ulegle" in bo treba še kaj nastaviti čez čas :)
Slika

iziboy
Stalni uporabnik

Kraj: močvirje

Napisal/-a iziboy To avg 21, 2012 2:23 pm

rutenka je napisal/-a:Pozdravljeni
Hvala in lp

Oboje je pa lahko povezano z noro visokimi temperaturami ki jih imamo zadnje čase. Bolj je vroče manj gre v tank, ker je višji pritisk in zaradi tega so lahko tudi težave pri dobavi plina od tanka do uparjalnika. Je pa res da pri kvalitetnem plinu teh težav ni, oz so veliko manj opazne :evil:
VSE KAR SE DA RAZDRET, SE DA TUD NAZAJ SESTAVIT!
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov