Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Re: Volkswagen TDI afera Slovenija

Napisal/-a pskoda Ne okt 18, 2015 8:52 am

Jaz bom pa zanalašč še enkrat kupil novega dizla od VW-ja in upam, da bo čim več takih kot jaz
Lp

Uporabniški avatar
emozul
Poznavalec foruma

Napisal/-a emozul Ne okt 18, 2015 8:57 am

Peuggeott je napisal/-a:
mrtwelvetrees je napisal/-a:to bodo dodatne tožbe, ko bo folk ugotovil da avto nima več toliko moči kot prej.... a joj....

Vsi evropski izdelovalci avtov bi moral tožit volkswagen zarad goljufive konkurence.Peugeot bi zaradi slabe prodaje skoraj bankrotiral,če mu francoska vlada in investicijski skladi ne bi pomaggali.Volkswagen je pa prodal vsak četrti avto v evropi in imel monopol,zakaj??Zato ker je goljufal in prodajal nekaj kar nima,čistega dizla. Je to pošteno do konkurence in do kupcev???
Volkswagen je uničil ime evropskim znamkam, nemška vlada bo pa z begunci uničila evropsku unijo,treba je samo počakati 6 mesecev ko bodo maske začele padat ,tako pri vw kot v nemški vladi.Še šivanke več ne kupim nemške.

To so buče. Nemogoče je dokazat, da je peugeot, zaradi goljufije volkswagna imel take izgube!

Influenz
Novinec

Napisal/-a Influenz Ne okt 18, 2015 9:33 am

Bodi prepričan, da take tožbe v ZDA bodo in še zmagali bojo. Meni se zdi popolnoma logično, če konkurenca goljufa na testih ti pa ne, s tem tudi tebe goljufajo..
Seveda VW fani pa logika nekako nikoli ni šlo skupaj, tako da razumem tudi tvoje stališče.

Uporabniški avatar
emozul
Poznavalec foruma

Napisal/-a emozul Ne okt 18, 2015 12:33 pm

Influenz je napisal/-a:Bodi prepričan, da take tožbe v ZDA bodo in še zmagali bojo. Meni se zdi popolnoma logično, če konkurenca goljufa na testih ti pa ne, s tem tudi tebe goljufajo..
Seveda VW fani pa logika nekako nikoli ni šlo skupaj, tako da razumem tudi tvoje stališče.

Pa kakšni fani, dej malo razmisli.
Ja goljufajo, niso pa zaradi tega imeli slabšo prodajo pri "pižoju"-jao, kakše imate eni.

Samo za info, vozim "najboljši" avto-opla

Uporabniški avatar
honeybee
Novinec

Napisal/-a honeybee Ne okt 18, 2015 12:57 pm

Tudi meni ni jasno, kako bi laho imel Peugeot slabšo prodajo zaradi VW-ja.

lp
darkside

Influenz
Novinec

Napisal/-a Influenz Ne okt 18, 2015 3:03 pm

Stroški razvoja za doseganje evropskih normativov pri izpustih so bili pri ostalih proizvajalcih višji.

Uporabniški avatar
pixie
Novinec

Kraj: Kärnten

Napisal/-a pixie Ne okt 18, 2015 4:02 pm

Peuggeott je napisal/-a:
mrtwelvetrees je napisal/-a:to bodo dodatne tožbe, ko bo folk ugotovil da avto nima več toliko moči kot prej.... a joj....

Vsi evropski izdelovalci avtov bi moral tožit volkswagen zarad goljufive konkurence.Peugeot bi zaradi slabe prodaje skoraj bankrotiral,če mu francoska vlada in investicijski skladi ne bi pomaggali.Volkswagen je pa prodal vsak četrti avto v evropi in imel monopol,zakaj??Zato ker je goljufal in prodajal nekaj kar nima,čistega dizla. Je to pošteno do konkurence in do kupcev???
Volkswagen je uničil ime evropskim znamkam, nemška vlada bo pa z begunci uničila evropsku unijo,treba je samo počakati 6 mesecev ko bodo maske začele padat ,tako pri vw kot v nemški vladi.Še šivanke več ne kupim nemške.

pa dobro človek, a se morš ti cel čas spravljat na avtorje tem, če samo omeni kaj iz Vag koncerna? ... Peugeot je pa oh in sploh (sploh po mojih izkušnjah)... tudi sam sem značkar pa nebom zdaj zaničeval Peugeota v vsaki temi in hvalil svojo izbrano znamko kako je superiorna...

no pa gremo k omenjeni temi:
Moj pogled na to je malo mešan, ampak ni mi jasno zakaj si ljudje, ki se imajo za neke ekologe kupijo dizla? je pa ja LPG cenejši in veliko bolj ekološki?
Sem malo spremljajl od začetka ko je vse skupaj izbruhnilo in sem nekje zasledil nek "intervju" ovce američana, ki je dejal da je zelo razoćaran ker njegova VW Jetta izpusti malo več CO2 kot je blo v brošuri obljujbljeno. Zakaj ima tak človek sploh avto... naj se vozi z roleri al kaj samo da naš planet nebo ogrožen? :roll:
Meni je vse skupaj še en način frustracije prebivalstva.

No ja, sej prav da ljudje varčujejo z bencinom in nafto, da je več ostane za nas intuziaste. (Citiram Jay Lenota če se ne motim)
Freunde am fahren.

Influenz
Novinec

Napisal/-a Influenz Ne okt 18, 2015 5:48 pm

Kdo je ovca, američan ki se zna zbunit in dobiti tisto kar je kupil, ali ti ki pač požreš vse kar ti VW servira?

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Ne okt 18, 2015 6:39 pm

Influenz je napisal/-a:Kdo je ovca, američan ki se zna zbunit in dobiti tisto kar je kupil, ali ti ki pač požreš vse kar ti VW servira?

Ali pa kupiš nov avto in nimaš problemov kot jaz naprimer ;)
Lp

Uporabniški avatar
pixie
Novinec

Kraj: Kärnten

Napisal/-a pixie Ne okt 18, 2015 6:47 pm

ovca je tisti, ki vse verjame medijem...
Freunde am fahren.

genus
Nov uporabnik

Napisal/-a genus Ne okt 18, 2015 10:43 pm

So se končno Winterkorna losal v najvidnejših funkcijah(Porsche holding), tako da uvoznik pri nas je izgubil svojega šefa. Mogoče se tudi pri njih obetajo kadrovske spremembe. Vetri se celotno podjetje.
http://www.wsj.com/articles/winterkorn- ... 1445097096

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ To okt 20, 2015 5:48 am

Insajderji pravijo, da so bili podobni programi nameščeni tudi v ostale motorje.

http://www.autoblog.com/2015/10/19/vw-d ... r-7-years/

Peuggeott
Novinec

Napisal/-a Peuggeott To okt 20, 2015 6:11 pm

Marek_ je napisal/-a: Insajderji pravijo, da so bili podobni programi nameščeni tudi v ostale motorje.
korporacije Volkswagen si pozabil dopisati

Insaderji tudi pravijo da so pokvarjeni nemški tožilci(kdo v Nemčiji ni pokvarjen??) 7 let tlačili glavo v kislo zelje,sedaj po dizelski aferi so se pa opogumili, po domače bi se reklo da so jim zrastle jajčke.Nekateri celo domnevajo,da se je zmanjšal dovod denarja s katerim so pri Volkswagnu podkupovali pomembne ljudi v Nemčiji in drugjje.

V četrtek se začčenja sojenje Porscheju in Volkswagnu, ki bi se moralo začeti pred sedmimi leti.Situacija je resna.Gre se zato da so manipulirali z delnicami vw in porscheja, fiktivno so prikazovali prevzem in podobno.Tako je nadzorovano delnica padala in rastla.S tem so oškodovali investitorje za najmanj 5 milijard evrov.Za ta znesek jih sedaj investitorji tožijo.Šefom Porscheja grozi 5 let zapora.

Pregovor pravi kdor enkrat goljufa,vedno goljufa in pri vw to drži kot pribito.Čista nemška mafija ,ki ima v rokah še naše lutke ,ki dovolijo da se begunci sprehajajo mimo nas in nam jemljejo denar!

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic To okt 20, 2015 6:31 pm

Pa saj to ne moreš verjet, da ljudje že povezujejo VW z begunci!
Saj bi še kaj spisal, pa je škoda časa,živcev,uma. Vse skupaj postaja precej zrelo za na psihiatrijo.

Peuggeott
Novinec

Napisal/-a Peuggeott To okt 20, 2015 6:37 pm

Gosic je napisal/-a:Pa saj to ne moreš verjet, da ljudje že povezujejo VW z begunci!
Saj bi še kaj spisal, pa je škoda časa,živcev,uma. Vse skupaj postaja precej zrelo za na psihiatrijo.

Kdo povezuje vw z begunci?"Nemška mafija" sem mislil na nemško vlado,ki vabi begunce v Evropo.Nemčija je najmočnejša članica EU ,ki dirigira vsem članicam eu. Najmočnejša je pa zaradi gospodarstva in denarja.Če ti to ni jasno si res za na psihiatrijo.Sicer pa če nimaš uma tako kot ti potem ga ne izgubljaš!

genus
Nov uporabnik

Napisal/-a genus To okt 20, 2015 9:28 pm

Ne vem kaj je tu tako nelogičnega, več kot prispeva neko podjetje davka državi, bolj je to podjetje strateško pomembno za državo. Tako lahko država takšnem mega podjetju gre "na roko" pri kakšnem zakonu ali kje "zamiži"... Moderne države so postale kot podjetja, kjer med sabo tekmujejo katera bo svojim državljanom nudila višji standard in več kot imaš dobrih podjetij več dobiš davka, večji je standard. To je verjetno jasno vsakemu. Zato se državljani in vlade vedno manj ozirajo na vero, nacionalnost, ker danes šteje samo denar in standard, ki ga živiš. Begunci pa tudi niso neumni in hočejo v tiste države kjer je največji standard.

Trenutne krize vw, begunci... so lahko vsem v opomin da ni vse v denarju in standardu.
Verjetno govoriš o aferi, kjer naj bi Porsche manipuliral trg delnic. Pišejo da je to najbolj nestrpno pričakovan primer sojenja v nemški korporativni zgodovini. Volkswagen se bo spufal z odškodninami, če bo izgubil sodbo. Še v Ameriki bodo morali plačati kazen zaradi diesel gate, strošek vpoklicev, Evropa jim bo pa verjetno zamižala pri kazni.
Porsche bosses trial over VW stake reaches start line - FT.com na Googlu.
http://www.ft.com/cms/s/0/dcd62572-76f7 ... z3p8r3dC7x

Uporabniški avatar
Fenix_
Novinec

Kraj: Obala

Napisal/-a Fenix_ Če okt 22, 2015 3:39 pm

Bodo morali pri VW-ju plačati 78 milijard evrov, konec za Seat?

http://www.avtomanija.com/default.asp?rb=3&id=14781

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Pe okt 23, 2015 7:19 pm

Fenix_ je napisal/-a:Bodo morali pri VW-ju plačati 78 milijard evrov, konec za Seat?

Seata bi se oni že davno znebili, samo komu ga "uturit" - neče ga noben ni za sitne pare...

Skoraj stavit grem, da bo na koncu obveljala tista balkanska "tresla se gora, rodio se miš" tam do 5-6 mijlard bodo "pljunili" toliko pa imajo tudi pripravljenega že vnaprej...

genus
Nov uporabnik

Napisal/-a genus Pe okt 23, 2015 9:11 pm

sašo5 je napisal/-a:
Fenix_ je napisal/-a:Bodo morali pri VW-ju plačati 78 milijard evrov, konec za Seat?

Seata bi se oni že davno znebili, samo komu ga "uturit" - neče ga noben ni za sitne pare...

Skoraj stavit grem, da bo na koncu obveljala tista balkanska "tresla se gora, rodio se miš" tam do 5-6 mijlard bodo "pljunili" toliko pa imajo tudi pripravljenega že vnaprej...

Js pa mislim, da Seat ni nedobičkonosen kot se piše v članku, bolj je problem v tem da Volkswagen nima interesa s to znamko.
Volkswagen je lastnik Audija, Audi je lastnik Seata...posredno je VW lastnik Seata...vse je pa centralizirano.
To govorim na podlagi tega, da ko sem kupoval avto, sem kolebal med Seat leonom in VW golfom. Pri Seatu na sploh vsi trgovci nezainteresirani, kar je pa prevagalo da sem kupil VW golfa je pa to da sem dobil golfa highline po isti ceni kot bi dobil Seata leon styler oprema(oba z istim motorjem). Nor bi bil če bi za isto ceno vzel manj opremljen avto z dvakrat manj popusta. Po moje vw drži roko nad seatom. Če bi bila cena za isti nivo opreme(styler, comfortline) enaka bi klub slabši plastiki pri Seatu vzel leona, ker mi je lepši. Tako pa pri seatu trgovc sanja, pri vw pa malo manjka da te ne posili z njim.

Uporabniški avatar
Gyga
Uporabnik

Napisal/-a Gyga Pe okt 23, 2015 9:48 pm

http://www.24ur.com/novice/gospodarstvo ... jalca.html

So pa ob tem potrošnike posvarili, da morajo, v kolikor se bodo odločili uveljavljati pravice, ker dobavljeno vozilo nima pogodbeno dogovorjenih lastnosti, neskladnosti na vozilu notificirati pri prodajalcu v roku dveh mesecev od odkritja neskladnosti (npr. od prejema pisma s strani Porsche Slovenija v zvezi s tem), če od nakupa še nista minili dve leti.

Kaj!? Kakšne veze ima starost avtomobila?
Malo para malo muzike!
Najboljši avto je novi avto!
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov