panaque je napisal/-a:Trenutno imam v motorju D-4D olje Mobil1 0W-40.
Po tovarniški specifikaciji gre olje 5W-40.
Ker mi ga je ostalo okoli dva litra 0W-40 od prejšnje menjave in bi prešel na 5W-40, ga lahko zmešam ? Gre pa za Mobil v obeh primerih.
Hvala za odgovor.
adis je napisal/-a:kaj bi pa jaz natankal v svojega - 2.0 tdi PD DPF?
bral sem da je edino primerno olje z 507.00 specifikacijo, torej aral tronic 431 odpade.
castrol edge morda?
baroax je napisal/-a:adis je napisal/-a:kaj bi pa jaz natankal v svojega - 2.0 tdi PD DPF?
bral sem da je edino primerno olje z 507.00 specifikacijo, torej aral tronic 431 odpade.
castrol edge morda?
Meni so pri prvem servisu vlili Aral super tronic LL III 5w-30, na nasledanja dva pa Shell helix ultra VX 5w30. Shell je zelo težko dobit prek kake spletne trgovine po normalni ceni edino na servisu po 25 eur za liter.![]()
lp Baro
hippo je napisal/-a:panaque je napisal/-a:Trenutno imam v motorju D-4D olje Mobil1 0W-40.
Po tovarniški specifikaciji gre olje 5W-40.
Ker mi ga je ostalo okoli dva litra 0W-40 od prejšnje menjave in bi prešel na 5W-40, ga lahko zmešam ? Gre pa za Mobil v obeh primerih.
Hvala za odgovor.
Vsa olja lahko mešaš med seboj. Edino gradacija se s tem spreminja.
abbe je napisal/-a:Kegl je napisal/-a:Repsol elite 50501 5w40
je kaj razlike v delovnju motorja,napram prejsnjemu olju?
abbe je napisal/-a:sm vidu oznako olja 50501 za pd motorje.pa sm mislu da mas kj z vag grupe pa zato prasam.
hm kaj naj bi se spremenil.jst lah povem da k mam not castrol ma olje zmeraj za 10 stopinj visjo temperaturo kot aral.to vrjetn ni dobr.je pa res da mi na castrolu bol mirno avto laufa ga pa pozre vec k arala.
govorim za castrol 505 01 pa aral 431 oba seveda 5w40
gofra je napisal/-a:Do sedaj Selenio...od zdaj dalje Motul ali Bardhal...morda Fuchsov Silkolene...
LpF
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov