Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Jaka68
Nov uporabnik

Kraj: Gorje

Napisal/-a Jaka68 Sr jul 04, 2007 1:51 pm

Prosim za vaše ugotovitve. Na bolha.com prodajajo navigacijo Reanult Carminat-navteq. A kdo že pozna ta CD in ali je dober, cena je 25,00 EUR in se mi zdi MALO malo za CD SLO+HRV.

A mi lahko kdo pove, kje je najbolje in najceneje kupiti CD za SLO in Hr za navigacijo Carminat, za OA Renault Laguna l2004.
Govori se, ga ni najboljše če CD povlečeš iz interneta, ker se zelo rad pokvari navigacijo, ko ona zazna, da ni original CD. A je to Res?

Hvala za pomoč!!! in hvala za odgovore.
LP
Jaka

Potapljač
Nov uporabnik

Napisal/-a Potapljač Če jul 05, 2007 2:43 pm

Fantje, hvala za odgovor na vprašanje, sedaj pa naslednje..
Ravno premišljujem: če jaz na navigaciji ne iščem določene poti do cilja, ampak se kar tako vozim okrog. Ali takrat na sprejemniku dobivaš svojo pozicijo in recimo razpored ulic, križišča,.. okoli tebe ali je pač naprava samo da te pripelje do cilja? Nekje sem sicer prebral, da ti te naprave ne ponujajo možnosti, da preveriš svojo pot (ki si jo recimo prevozil prejšni dan) pozneje na računalniku. Torej, ti trenutno zaznamuje pozicijo na naloženem zemljevidu ne glede na to, ali si napravi zastavil cilj?

upam, da je razumljivo napisano, Lp

Uporabniški avatar
blindek
Stalni uporabnik

Kraj: Pomurje

Napisal/-a blindek Če jul 05, 2007 4:16 pm

kolko jaz vem ti kaže kje se trenutno nahajaš, hitrost,max. hitrost in še mogoče kaj

Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a ice Pe jul 06, 2007 7:50 am

Kako je z iskanjem prenočišč, restavracije, bencinske?
IceBreakr
Ustanovitelj portala/foruma Avtomobilizem.com

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Pe jul 06, 2007 1:10 pm

'Ukažeš' ji, da ti poišče vse javne ustanove, banke, pošte, policijo, ZD, lekarne, ....v bližini.
Če iščeš npr. lekarno enostavno izbereš in te pelje tja.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
michelin
Uporabnik

Kraj: Kamnik

Napisal/-a michelin Pe jul 06, 2007 1:53 pm

se opravičujem,da ne odpiram nove teme
mene pa zanima ,če ima kdo cd za fiat stilo ki ima že vgrajeno navigacijo, da bi se naložile karte ,namreč napiše prosim insert cd navigacije
ko pritisnem "navigacija" mi napiše samo nadmorska višina,kompas in pa koliko satelitev spremlja vozilo
Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
domsas
Nov uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a domsas Pe jul 06, 2007 2:17 pm

[quote="shelton"]
"Od leta 1999 je v pripravi GALILEO - nov evropski sistem za navigacijo, ki ga je 2003 potrdila tudi EU.

Od leta 2011-2012 bodo na voljo"

privatniki (zasebna podjetja) so odstopili od projekta galileo, finance bojo verjetno samo iz proračuna EU (vprašanje če se bo našo denar). odstopli so zaradi previsoke cene vzpostavitve sistema (ne moreš verjet, ampak nad nami že "letajo" Galileo sateliti , privatniki pa so odstopli)
tak, da se bo štart delovanja baje za nekaj let zavleko, če sploh bo štart

zdaj nazaj na topic:
v največjem trgovskem centru v mb v trgovini "veliki pok" (v zgornji etaži) sma z očetom probavala garmina z adria route in:
1. ni bilo signala, ker je pač sami beton
2. smo iz mb (3 km iz čistega centra - ja, to je za mene še vedno mb) pa ni blo možno izbrati naše ulice (o hišni nima smisla govoriti)
sklep:
za tistih 150k SIT kolko bi me prišo, si rajše kupim papirnato karto in ko mi več ni jasno ki sem pač vprašam
če pa bo kdaj prišla ven kaka boljša karta SLO in bom našo moj nasslov notri, pol pa se da kaj zmenit
Slika
You have to learn to follow before you can lead

Uporabniški avatar
EX-B
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a EX-B Pe jul 06, 2007 6:26 pm

lenivec je napisal/-a:no ex-b tomtom jo že manaprodaj v slo ;)

Cist tko, slucajno ves, kdo prodaja TomTome pri nas? Mislm software, kartografijo in same napravice?
Lp. Grega, DipLab.si
Slika

Uporabniški avatar
pilotgirlmaja
Nov uporabnik

Kraj: Bovec

Napisal/-a pilotgirlmaja Pe jul 06, 2007 7:28 pm

Lp.
Vidim da se nekateri kr dost spoznate na navigacijo,pa me zanima par stvari s tega področja ker se ne vem odločit.
V decembru grem po leončka,pa bi rada v njega navigacijo tud dala. Mal sem aparatke od garmina gledala,sam ne vem za kakšno stvar naj se določim. Ne potrebujem nekaj ne vem kako posebnega,neka srednja stvar,ki me bo tud uspešno do cilja pripeljala in da bo fajn razumljiva,hkrati pa tud ne sme bit neka najcenejša varjanta. Zravn pa itak še adria route.

Hvala :oops:

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Pe jul 06, 2007 7:39 pm

@pilotgirlmaja:
tale "igracka" je kot nalasc ...ne predraga glede na ostale in pregledna (zaslon)
http://www.mimovrste.com/katalog/produc ... 3180020822
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
pilotgirlmaja
Nov uporabnik

Kraj: Bovec

Napisal/-a pilotgirlmaja Pe jul 06, 2007 9:56 pm

A misliš da je ta ok? Oziroma da bo za moje potrebe zadosti? Zgleda soliden ja.

Uporabniški avatar
Pavel_P
Stalni uporabnik

Kraj: Kr&Lj

Napisal/-a Pavel_P Pe jul 06, 2007 11:57 pm

Za lastnike garminov: Kolk časa vam ponavadi išče satelite, ko ga prižgete in vtipkate cilj?
hvala

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR So jul 07, 2007 12:17 am

Najprej počakam, da najde satelite in šele potem vnesem destinacijo. Kar če vneseš destinacijo takoj ko jo vklopiš, kar traja da najde satelite.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
shelton
Novinec

Kraj: štajerska

Napisal/-a shelton Ne jul 08, 2007 10:38 am

domsas je napisal/-a:zdaj nazaj na topic:
v največjem trgovskem centru v mb v trgovini "veliki pok" (v zgornji etaži) sma z očetom probavala garmina z adria route in:
2. smo iz mb (3 km iz čistega centra - ja, to je za mene še vedno mb) pa ni blo možno izbrati naše ulice (o hišni nima smisla govoriti)
sklep:
za tistih 150k SIT kolko bi me prišo, si rajše kupim papirnato karto in ko mi več ni jasno ki sem pač vprašam
če pa bo kdaj prišla ven kaka boljša karta SLO in bom našo moj nasslov notri, pol pa se da kaj zmenit

Če maš gor AdriaRoute, ti vse najde - preverjeno tud v MB ;)

Tisti v "velikem poku" pa imajo ponavadi gor samo Evropo, z zemljevidoma Ljubljane in Maribora (kar se Slovenije tiče).

Uporabniški avatar
cliopower
Novinec

Napisal/-a cliopower Ne jul 08, 2007 9:35 pm

No jst sm pa kupu Garmin nuvi 350 ampak zravn nism dobu adria route karte in me zanima kako da jo dam gor z neta da mi jo ni treba kupt če se, da lepo prosim za pomoč hvala LP :D

Uporabniški avatar
_B3yBo_
Mojster foruma

Kraj: vrhnika

Napisal/-a _B3yBo_ Ne jul 08, 2007 9:52 pm

jst mam pa na telefonu navigacio (nokia 6110N) in me zanima kje bi lahko dubu karte, kajti zravn sm dubu sam za nalozit ljubljano in maribor pa glavne avtoceste k grejo po slo.....
celotne slo pa ni

mogoce gdo ve ce pase od druge navigacie gor....
Slika

Uporabniški avatar
shelton
Novinec

Napisal/-a shelton Po jul 09, 2007 7:40 am

cliopower je napisal/-a:No jst sm pa kupu Garmin nuvi 350 ampak zravn nism dobu adria route karte in me zanima kako da jo dam gor z neta da mi jo ni treba kupt če se, da lepo prosim za pomoč hvala LP :D

Kupi originalne AdriaRoute karte. Trenutno namreč še ne obstaja rešitev, da bi lahko na Garminovih prenosnih napravah uporabljal karte brez aktivacije (vsaka aktivacijska koda vezana na serijsko št. naprave).

Uporabniški avatar
EX-B
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a EX-B Po jul 09, 2007 11:46 pm

sklep:

Garmin ma ocitno se vedno napako na Nuvijih, ko zelo slabo isce po AdriaRoute naslovih in tockah, ce imas vklopljeno hkrati in Evropsko in AdriaRoute kartografijo. Ta napaka se vlece ze od zacetka Nuvijev, pa se sedaj je niso odpravli, niti z najnovejsimi firmware-i zgleda.. Ce hoces da ti vse najde po AR, moras v meniju izklopit Evropo in potem iskat, potem ti najde vse. Saj potem lahko spet vklopis nazaj, ce gres v tujino, sam je bedno se sprehajat stalno po menijih zarad take bedarije..
Lp. Grega, DipLab.si
Slika

Uporabniški avatar
shelton
Novinec

Napisal/-a shelton To jul 10, 2007 7:54 am

EX-B je napisal/-a:
sklep:

Garmin ma ocitno se vedno napako na Nuvijih, ko zelo slabo isce po AdriaRoute naslovih in tockah, ce imas vklopljeno hkrati in Evropsko in AdriaRoute kartografijo. Ta napaka se vlece ze od zacetka Nuvijev, pa se sedaj je niso odpravli, niti z najnovejsimi firmware-i zgleda.. Ce hoces da ti vse najde po AR, moras v meniju izklopit Evropo in potem iskat, potem ti najde vse. Saj potem lahko spet vklopis nazaj, ce gres v tujino, sam je bedno se sprehajat stalno po menijih zarad take bedarije..

S tem sm se tud že jst zezu. Pač mal je tečno, ker morš vedno izklapljat Evropo :?
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov