Debate, ki niso vezane na ostala področja...

iziboy
Stalni uporabnik

Kraj: močvirje

Napisal/-a iziboy So jun 14, 2008 12:50 pm

en3rgie121 je napisal/-a:Jeep Grand Cherokee 4.7, 1999 letnik

mislim da,boš imel še precej težav z tem modelom avta, pri ''Prins-u'' so to rešili z dodatno elektroniko
VSE KAR SE DA RAZDRET, SE DA TUD NAZAJ SESTAVIT!

McBobo
Novinec

Napisal/-a McBobo So jun 14, 2008 7:25 pm

Sam se odločam za predelavo na plin Astre Classic 2 1.6 16v. In nekako se odločam za predelavo pri Protonu RD. Zanima me, kako naredijo; glede na ceno za moj avto pride €1100, kar je poceni napram drugim? Se pravi, a je izdelava lična ali je kar nametano po motornem prostoru? Kam dajo priključek za polnjenje plina; a je možno v prostor, kjer je že za bencin?
Na uradni strani proizvajalca D.T. gas system imajo tudi komandno ploščo z LCD prikazovalnikom. Ima kdo to in a je to sploh možno pri nas vgraditi ali imajo samo standardne z led diodami?
Na koliko km je servis, koliko časa traja predelava in ali imajo nadomestno vozilo za čas predelave?
Sprašujem tiste, ki so pri Protonu RD že vgrajevali.
Priponke
DSCF0419.jpg

McBobo
Novinec

Napisal/-a McBobo To jun 17, 2008 10:10 am

Zanima me, kako se obnese plinska inštalacija od Emmegas in na koliko KM je servis, če že kdo to ima?

Uporabniški avatar
DrSaso
Nov uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a DrSaso To jul 01, 2008 9:14 am

Mene pa zanima, če kdo ve kako bi rešil problem parkiranja v podzemni garaži. Namreč živim v bloku in imam parkirišče v garaži. Seveda je nad vhodom v garažo tabla za prepoved vozil na plin. Ker je sosedov preveč da bi jih prepričeval oz se pregovarjal z njimi me zanima kaj lahko naredim da mi ne bi težili.
Hvala.

LP,
Sašo
It's nice to be important, but it's more important to be nice!

Uporabniški avatar
a_sist
Poznavalec foruma

Napisal/-a a_sist To jul 01, 2008 9:39 am

Pač jim ne povedat, da imaš predelavo na plin.. Če so taki retardiranci, da bi zarad tega težil, pol itak ne vejo, kako zgleda predelava na LPG..

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR To jul 01, 2008 9:47 am

Preden greš v garažo prešeltaj na bencin pa je.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon Sr jul 02, 2008 12:22 pm

a_sist je napisal/-a:Pač jim ne povedat, da imaš predelavo na plin.. Če so taki retardiranci, da bi zarad tega težil, pol itak ne vejo, kako zgleda predelava na LPG..

Katere se pa na zunaj itak ne vidi. :D Ti samo ne povej, pa jamraj kolk te mesečno bencin košta, pa je. :lol:
Slika

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pero Sr jul 02, 2008 5:28 pm

DrSaso je napisal/-a:Mene pa zanima, če kdo ve kako bi rešil problem parkiranja v podzemni garaži. Namreč živim v bloku in imam parkirišče v garaži. Seveda je nad vhodom v garažo tabla za prepoved vozil na plin. Ker je sosedov preveč da bi jih prepričeval oz se pregovarjal z njimi me zanima kaj lahko naredim da mi ne bi težili.
Hvala.

LP,
Sašo

Žal ne boš mogel rešiti problema in bo moral avto ostati zunaj. Probaj zamenjati garažno mesto s kom ki je nad zemljo če je to sploh mogoče.

Vse ostale (neumesne) nasvete pa bolje da ignoriraš, zaradi varnosti sebe in ostalih.

8AK
Novinec

Kraj: Ljubljana - Črnuče

Napisal/-a 8AK Sr jul 02, 2008 6:16 pm

A je dajnsko problem tudi če se samo z benzom peleš po garažni hiši? :?
Slika

Slika

ghandaed
Stalni uporabnik

Napisal/-a ghandaed Sr jul 02, 2008 6:59 pm

Takšno pravilo je zaradi tega ker mnogo predelav opravijo šalabajzerji in potem pri avtomobilih ob zagonu pušča plin itd...

Jaz grem kadarkoli v garažno hišo, ker je
1. moj avto predelan tako kot je treba
2. se na zunaj ne vidi da je avto predelan - edino kar je so dodatne komande na armaturi. odprtino za točenje pa imam zraven bencinske lepo skrito za vratci

gogocak
Novinec

Napisal/-a gogocak Sr jul 02, 2008 7:16 pm

v sosednjih državah je itak odpravljen ta smotan zakon in je dovoljeno avtom na plin it v garaže.

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pero Če jul 03, 2008 6:13 am

8AK je napisal/-a:A je dajnsko problem tudi če se samo z benzom peleš po garažni hiši? :?

Sploh ni važno kako se pripelješ... problem je ker je plin težji od zraka in se zadržuje pri tleh. Torej v primeru puščanja se bo nabral v garaži, rabiš samo še da se v to pripelje drug avto ali pa da se naredi kakšna iskra (dvigala, električna stikala, drug avto...) pa bo nastal velik in drag problem.

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon Če jul 03, 2008 7:17 am

Pomoje pa preden se nabere dovolj velika koncentracija za eksplozijo se zadeva že konkretno voha.
Slika

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pero Če jul 03, 2008 9:47 am

Nixxon je napisal/-a:Pomoje pa preden se nabere dovolj velika koncentracija za eksplozijo se zadeva že konkretno voha.

če si peš... :roll:

kaj pa če se pripelješ z avtom?

xxxl je napisal/-a:
Pero je napisal/-a:
8AK je napisal/-a:A je dajnsko problem tudi če se samo z benzom peleš po garažni hiši? :?

Sploh ni važno kako se pripelješ... problem je ker je plin težji od zraka in se zadržuje pri tleh. Torej v primeru puščanja se bo nabral v garaži, rabiš samo še da se v to pripelje drug avto ali pa da se naredi kakšna iskra (dvigala, električna stikala, drug avto...) pa bo nastal velik in drag problem.

... in tistih 80L plina (max tank) se bo razlezlo po nekaj 100m2 garaže, kar bo cca 1cm višine ... hja "ta huda" bomba je to ;) ... nisem fizik ampak se mi res ne zdi ravno opasno to ... 8)

80litrov UTEKOČINJENEGA PLINA... Koliko je potem to v plinastem stanju?

saj ni treba da eksplodira! Lahko samo zagori, pa se vžge še kakšen avto ki je zraven...

ghandaed je napisal/-a:Takšno pravilo je zaradi tega ker mnogo predelav opravijo šalabajzerji in potem pri avtomobilih ob zagonu pušča plin itd...

Jaz grem kadarkoli v garažno hišo, ker je
1. moj avto predelan tako kot je treba
2. se na zunaj ne vidi da je avto predelan - edino kar je so dodatne komande na armaturi. odprtino za točenje pa imam zraven bencinske lepo skrito za vratci

uredu, imaš kvalitetno predelavo, kaj pa če povoziš kakšen kamen pa plin po malem začne puščat? Kaj pa če odpove kakšen ventil? če se material postara, če se najde kakšna smet... Plinski ( LPG ) rezervoar se bo spraznil....

Ne me narobe zastopit, nič nimam proti plinu v avtu (sem ga tudi sam imel), ampak mi je samoumevno da plinski avto ne sodi v kletno garažo, isto kot ne kadim na črpalki, itd...

Pero70
Nov uporabnik

Napisal/-a Pero70 Po jul 07, 2008 4:10 am

[quote="en3rgie121"]Italjanski - Tartarini - totalno razočaran, ves čas mi ga vn meče - začne piskat, kot bi mu zmanjkal bencina, in morm preklopit na bencin in nazaj na plin. Sem bil na servisu v Lj, pri Avtomaiestru, mi je ene 10x spreminjal nastavitve, zamenjal mi je tudi nek ventil, pa ni nič bolš. Tle so itaq nesposobni.

Vse kar je sedaj dosegel je to, da se mi je poraba dvignila iz 19l/100 na 26l/100 - je pa res da malo več gonim, samo pod 22 ga ne morem več spraviti. Aja, gre pa za Jeep Grand Cherokee 4.7

Ma kdo kakšen nasvet kam bi to peljal nastavit ?[/quote

Kdaj si pa filtre nazadnje zamenjal? Filter plinske in tekoče faze?

en3rgie121
Nov uporabnik

Napisal/-a en3rgie121 Po jul 07, 2008 7:40 am

Sem jih menjal 3 tedne preden sem pisal, mi pa je stručko iz Jesenic na Dolenjskem zadevo poštimal in mi sedaj deluje brezhibno!

Svaka mu čast 8) :twisted:

framus
Nov uporabnik

Napisal/-a framus Po jul 07, 2008 10:17 am

Mene pa zanima, če je kdo že vgrajeval sistem za avtoplin v Sonato. Sam imam 2002 letnik, 2.0 motor in kolikor sem klical okoli, stane to cca. 1500...lahko celo 1800 EUR.

Pa me zanima, kateri sistem bi mi priporočali poznavalci tega in pri katerem ponudniku bi se mi splačalo vgraditi ta sistem?

gogocak
Novinec

Napisal/-a gogocak Po jul 07, 2008 11:05 am

Reg omvl dream xxxp sistem. A mi lahko kdo kaj več pove o tem sistemu?
Lp

Pero70
Nov uporabnik

Napisal/-a Pero70 Po jul 07, 2008 3:59 pm

en3rgie121 je napisal/-a:Sem jih menjal 3 tedne preden sem pisal, mi pa je stručko iz Jesenic na Dolenjskem zadevo poštimal in mi sedaj deluje brezhibno!

Svaka mu čast 8) :twisted:

No, pol ni bil problem Tartarini sistem, ampak mojster;)
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 23 gostov