MateSLO je napisal/-a:Hehe. Ti pa imas ideje. Ne vem kako lahko tako neumno razmisljas. Motijo te bremz luci ko STOJIS v kriziscu ker ti pac sveti v obraz, samo te pa ne moti to da naproti prihajajoci voznik prizgane meglenke brez razloga? Ironija ... =/
Razumem da imas prizgane meglenke ko je vidljivost slaba, tudi jaz bi jih imel takrat, samo ne mores jih pa imeti ko dezuje. In potem imas frajerja za seboj ko ima prizgane meglenke z ze tako hudimi kratkimi lucmi.
Mislim pa kdo je zdaj neumen? Jaz ves čas govorim o zadnji meglenki, zastopiš, mogoče če sem kdaj omenil sprednje, ampak vedno v povezavi s AC in dežjem. Takim, ko je še 20 metrov za avtom vodna zavesa - prš. Zastopiš kaj ti hočem povedat. Ko avto s svojo hitrostjo dviguje vodo in se kadi za njim. Zdaj pa če ti čez to meglo avto enako vidiš, kot če je brez dežja... vsaka ti čast, očitno imaš sokolje oči.
Zato jaz ne zastopim, kak ene v tej megli, ko je dosti slabša vidljivost moti tista zadnja meglenka, ko se voziš vsaj 30 m za njim. Ali pa če se tisti skoraj na priklop obesi, da ga tako grozno moti. Če pa je temu tako, bi pa jaz v takem primeru že samo zato upalil meglenko, da bi mu mogoče tliknilo v glavi, da je občutno preblizu in se naj spravi vsaj 20 m bolj nazaj, ker drugače mi bo v riti ob že manjšem zmanjšanju hitrosti.
Drugo kar ne zastopim, meglenka je ena, ko pa pritisneš na žlajf se ti pa prižgejo tri, tista tretja je pri večini avtomobilih skoraj čez pol zadnje šipe in zdaj se te luči ne opazi zato ker je prej svetla meglenka? Lepo vas prosim no.
Kar se pa bremz luči v koloni tiče, zakaj so tiste meni moteče. Zato ker tam ti svetijo tri luči direkt v glavo, ker stojiš meter za prednjim avtom. Zastopiš? Med bremz lučmi (tremi) in očmi zadaj stoječega voznika je približno 3 metre. To je razlika, tri luči na treh metrih razdalje, na AC v dežju, je itak normalno, da se majn vidi (s tem tudi majn močna svetloba v oči), imaš pa eno luč na razdalji upam da vsaj 30 metrov, če nisi na odbijač privezan. Pri hitrosti 130 v dežju nimaš kaj bližje delat, že to je dosti premalo, če gledamo z varnostnega stališča. In v takem primeru boš dosti več naredil za varnost, če boš povečal razdaljo, kot pa da težiš tistemu spredaj zaradi meglenke.
Za sebe rečem to, če se vozim za nekom pa se mu moram bolj približat, da ga dobro vidim, bom prižgal meglenko, ker domnevam, da za menoj pride nekdo, ki nima sokoljih oči. Če je pa navadna cesta pa onega pred seboj normalno vidim je pa normalno, da ugasnem tudi svoje, ko se mi približa od zadaj. Pa nisem slep, da ne bo kdo mislil.
Se opravičujem za roman, samo če pa eni nočejo razumet.
Drugače pa boljše, da nehamo s temi meglenkami, ker ne bomo prišli do konca.