Povejte mi samo kakšne so bile prednosti Golfa, da je dobil pri vseh toliko točk? Značilnosti katere so ga uvrstile tako visoko? Sam namreč teh razlogov ne vidim in prosim, da mi kdo to razloži samo ne v smislu "Golf je zakon". Resnično me zanima kje so najdel toliko prednosti glede na konkurenco...
warmaster je napisal/-a:
TSI+DSG, pa mi zdej povej kdo od konkurentov ponuja kaj podobnega. Poleg tega ko tko nabije o ceni. Sej se pa rabljen golf tud veliko dražje prodaja.
warmaster je napisal/-a:Povejte mi samo kakšne so bile prednosti Golfa, da je dobil pri vseh toliko točk? Značilnosti katere so ga uvrstile tako visoko? Sam namreč teh razlogov ne vidim in prosim, da mi kdo to razloži samo ne v smislu "Golf je zakon". Resnično me zanima kje so najdel toliko prednosti glede na konkurenco...
TSI+DSG, pa mi zdej povej kdo od konkurentov ponuja kaj podobnega. Poleg tega ko tko nabije o ceni. Sej se pa rabljen golf tud veliko dražje prodaja.
mito155 je napisal/-a:In kje je zdej problem? V posameznikih na forumu ki niso dorasli in pač gledajo cele dneve neke primerjalne teste na fisfth gearu in vsehmogočih testnih progah. Za vsak dan se vozit tista sekunda ne pomeni nič. Večina ljudi potrebuje nov avto, ki bo tih, miren, čez luknje se ne bo peljal kot samokolnica, da bo imel osnovno varnostno opremo in nekaj "luksuza" ... poleg tega pa da ne bi še preveč izgubil na vrednosti...
Je res da z opremo rine na 25k€, vendar tako kot je že nekdo napisal... kdo bo kupil "navadnega" golfa za 30k€... halo.. to dobiš že passata CC (31k, 1.8 TSi)...
Golf VI... 16500€ je osnova, ki ima vse kar povprečni slovenc rabi...
Polo78 je napisal/-a:Problem ni v posameznikih na forumu, ni problem v tisti sekundi ali v ostalem dlakocepstvu... "Problem" je, ker konkurenca ponuja za isti denar več! In ja, verjamem, da bo zelo malokdo kupil Golfa za 30k €, 95 % pri nas ga bo kupilo nekje do 20k €, morda do 21k € in ravno v tem je tudi 'keč', da se potem večina takih avtov vozi precej oskubljenih. Tako kot pred leti, ko so se kupovali golfi brez klime, šipe na "roštilj",... samo da je bil golf.
Problem je, ker s svojo ceno rine v premium razred, avto oz. znamka pa še zdaleč ni premium. Prodaja se tudi zaradi nekega kvazi imidža izpred četrt stoletja, ki sta ga ustvarila golf 1 in 2, ko so se po cesti večinoma vozile stoenke, yugoti in katrce (huda konkurenca, ni kaj). Če bi točno tak avto kot je golf 6, dobesedno identičen po vseh možnih parametrih, dala ven katerakoli druga (ne premium) znamka in bi se prodajal za tak denar, verjemite, da folk takega avta niti povohal ne bi. Torej psihologija ljudi je tista (čredni nagon), da je golf nek statusni simbol, ki je po mnenju množice "must have" avto.
A časi so se korenito spremenili, konkurenca je v tem času golfa dohitela in tudi prehitela. Vprašanje je edino ali je folk oz. posameznik to zmožen sprejeti ali ne!
Polo78 je napisal/-a:mito155 je napisal/-a:In kje je zdej problem? V posameznikih na forumu ki niso dorasli in pač gledajo cele dneve neke primerjalne teste na fisfth gearu in vsehmogočih testnih progah. Za vsak dan se vozit tista sekunda ne pomeni nič. Večina ljudi potrebuje nov avto, ki bo tih, miren, čez luknje se ne bo peljal kot samokolnica, da bo imel osnovno varnostno opremo in nekaj "luksuza" ... poleg tega pa da ne bi še preveč izgubil na vrednosti...
Je res da z opremo rine na 25k€, vendar tako kot je že nekdo napisal... kdo bo kupil "navadnega" golfa za 30k€... halo.. to dobiš že passata CC (31k, 1.8 TSi)...
Golf VI... 16500€ je osnova, ki ima vse kar povprečni slovenc rabi...
Problem ni v posameznikih na forumu, ni problem v tisti sekundi ali v ostalem dlakocepstvu... "Problem" je, ker konkurenca ponuja za isti denar več! In ja, verjamem, da bo zelo malokdo kupil Golfa za 30k €, 95 % pri nas ga bo kupilo nekje do 20k €, morda do 21k € in ravno v tem je tudi 'keč', da se potem večina takih avtov vozi precej oskubljenih. Tako kot pred leti, ko so se kupovali golfi brez klime, šipe na "roštilj",... samo da je bil golf.
Problem je, ker s svojo ceno rine v premium razred, avto oz. znamka pa še zdaleč ni premium. Prodaja se tudi zaradi nekega kvazi imidža izpred četrt stoletja, ki sta ga ustvarila golf 1 in 2, ko so se po cesti večinoma vozile stoenke, yugoti in katrce (huda konkurenca, ni kaj). Če bi točno tak avto kot je golf 6, dobesedno identičen po vseh možnih parametrih, dala ven katerakoli druga (ne premium) znamka in bi se prodajal za tak denar, verjemite, da folk takega avta niti povohal ne bi. Torej psihologija ljudi je tista (čredni nagon), da je golf nek statusni simbol, ki je po mnenju množice "must have" avto.
A časi so se korenito spremenili, konkurenca je v tem času golfa dohitela in tudi prehitela. Vprašanje je edino ali je folk oz. posameznik to zmožen sprejeti ali ne!
OLI je napisal/-a:Se časi že spreminjajo, tudi golfa je že začela tepsti konkurenca, ne prodaja se tako dobro kot si želijo.
Zato tudi tako kmalu prenova.
Polo78 je napisal/-a:A časi so se korenito spremenili, konkurenca je v tem času golfa dohitela in tudi prehitela.....
Dejstvo je, da prodajne številke niso in ne morejo biti edino merilo. Enostavno nimajo takega gromozanskega pomena oz. niso pokazatelj kvalitete posameznega avta v taki meri, kot to želite nekateri prikazat. Tu se skriva še veliko ostalih elementov, ki so še kako odločilni kako dobro se kak avto prodaja. Predvsem gre izpostaviti učinkovit marketing.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov