Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Re: Radarji v Mariboru!

Napisal/-a TrijoAdijo Sr nov 07, 2012 8:14 pm

ninjeti je napisal/-a:
TrijoAdijo je napisal/-a:Se pravi 16.982 kršitev hitrosti do vključno 5km/h. Ok, torej to pomeni, da se narod vozi tam,kjer je omejitev 50km/h z dejansko hitrostjo od 56 do 60km/h (-5km/h odbitka = 51km/h - 55km/h) in tam,kjer je omejtitev 70km/h se narod vozi od 76 do 80 km/h (-5km/h odbitka = 71km/h - 75km/h).
Iskreno vprašano: Kulk je lahk človek zabit, da se pelje čez omejitev hitrosti, če pa ve, da se približuje radarju?

kaj ti celi cajt zijaš v števec ko se pelaš? ful si varen voznik

Celi cajt ne, ker sem sposoben se istočasno vozit po omejitvi, držat konstantno hitrost, opazovat promet pred sabo in za sabo in hkrati spremljat prometno signalizacijo in prilagajat vožnjo razmeram na cesti. Kdor tega ne zmore, ni sposoben za volan. Hebiga, vožnja vozila v prometu ni neko opravilo,ki bi ga delal na pamet (kot naprimer, ko te srat prtisne: Ko j**e vseskup, grem čimhitrej,da bom čimprej).
V vsem tem času in kilometrih,ki jih imam za sabo, me niso niti enkrat dobili na radar.Zakaj? Ker se vozim po omejitvah in ker vem, da števec v vozilu ni samo za okras.
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
ninjeti
Uporabnik

Napisal/-a ninjeti Sr nov 07, 2012 8:38 pm

enkrat se pripelji v maribor. osebno sem vsak dan na ptujski, konstantno držim 70 in čilam ko se vozim. no prej se je promet gibal z enih 80-90 brez problema in nesreč. ti povem kako je stanje zdaj? nekateri "pametnjakoviči" so "naštudirali" radanje, pri senzorjih na tleh pribremzajo na 70, dalje pospešujejo na 100 po celi ptujski. vsak dan to gledam. zdaj pa mi povej kaj je bolj varno: konstantno tekoč promet z 80-90 in mirna bosna al zdaj promet pri 70 in vsaki petnajsti ki vozi slalom vmes in bremza ter stiska na gas vsake tolko? in zdaj se še ob tem vprašaj kdaj bo prej nesreča. radarji bodo glede na videno samo več nesreč prinesli. meni se ni problem 70 peljati, problem je ko ne veš kdaj bo v tebe priletel en k****n, ki je "cel sistem naštudiral". radarji vglavnem niso prinesli nič dobrega ne za varnost in ne za denarnice ljudi (no ja, za nekatere denarnice pa so res dosti dobrega prinesli).

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Sr nov 07, 2012 8:51 pm

ninjeti je napisal/-a:enkrat se pripelji v maribor. osebno sem vsak dan na ptujski, konstantno držim 70 in čilam ko se vozim. no prej se je promet gibal z enih 80-90 brez problema in nesreč. ti povem kako je stanje zdaj? nekateri "pametnjakoviči" so "naštudirali" radanje, pri senzorjih na tleh pribremzajo na 70, dalje pospešujejo na 100 po celi ptujski. vsak dan to gledam. zdaj pa mi povej kaj je bolj varno: konstantno tekoč promet z 80-90 in mirna bosna al zdaj promet pri 70 in vsaki petnajsti ki vozi slalom vmes in bremza ter stiska na gas vsake tolko? in zdaj se še ob tem vprašaj kdaj bo prej nesreča. radarji bodo glede na videno samo več nesreč prinesli. meni se ni problem 70 peljati, problem je ko ne veš kdaj bo v tebe priletel en k****n, ki je "cel sistem naštudiral". radarji vglavnem niso prinesli nič dobrega ne za varnost in ne za denarnice ljudi (no ja, za nekatere denarnice pa so res dosti dobrega prinesli).

Bom te kr citiral, glede na to, da si že dva posta zbrisal :roll:

Enkrat naj pridem v maribor? Pobič, jest sem v mariboru večkrat, kot si ti kdaj izrekel ime maribor =P Vem kak se vozite/vozijo po MB-ju. Been there...dooh.In vem,kak vozijo vozniki iz MB-ja pri nas....kavboji pravi, nimaš kaj.
No, da ti odgovorim na tvoje vprašanje: Najbolj varno je konstantno 70 km/h. Če je omejitev 70km/h je z razlogom. Ne pa, da ste/so se vozli 80-90 na 70. In ne mi nakladat kak se zdej eni "pametnjakoviči,ki so naštudirali sistem" vozijo. Podobno so vozili tudi prej.Le da ste zdej radarje fasali, to pa vam domorodcem ne paše. Po domače: Red vam ne paše...radi bi anarhijo.Cestno anarhijo. Kot v filmu Mad Max. Prej sem se vozu 70 po ptujski, pa je narod popizdevu za mano, zdej pa je enako.
Aja, prej te je zanimalo kero ropotuljico vozim. Ja, eno tako, veš, ki škripa in se trese. Enako kot tvoja. Le da je moja ropotulja par let starejša.V bistvu je pa isti j**c, le malce drugačne oblike. Focus namreč... :P
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Kraj: Ried

Napisal/-a Doche Sr nov 07, 2012 9:53 pm

Slika

Uporabniški avatar
MRV
Uporabnik

Napisal/-a MRV Sr nov 07, 2012 10:07 pm

:lol: :lol:

Cap
Nov uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a Cap Če nov 08, 2012 9:14 pm

ninjeti je napisal/-a:enkrat se pripelji v maribor. osebno sem vsak dan na ptujski, konstantno držim 70 in čilam ko se vozim. no prej se je promet gibal z enih 80-90 brez problema in nesreč. ti povem kako je stanje zdaj? nekateri "pametnjakoviči" so "naštudirali" radanje, pri senzorjih na tleh pribremzajo na 70, dalje pospešujejo na 100 po celi ptujski. vsak dan to gledam. zdaj pa mi povej kaj je bolj varno: konstantno tekoč promet z 80-90 in mirna bosna al zdaj promet pri 70 in vsaki petnajsti ki vozi slalom vmes in bremza ter stiska na gas vsake tolko? in zdaj se še ob tem vprašaj kdaj bo prej nesreča. radarji bodo glede na videno samo več nesreč prinesli. meni se ni problem 70 peljati, problem je ko ne veš kdaj bo v tebe priletel en k****n, ki je "cel sistem naštudiral". radarji vglavnem niso prinesli nič dobrega ne za varnost in ne za denarnice ljudi (no ja, za nekatere denarnice pa so res dosti dobrega prinesli).

Ko je BOG delil bedake ...
je v vsakem mestu pustil enega ...
Ampak nad MARIBOROM ...
se mu je zgleda vreča strgala ...
LP Andrej

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Kraj: Mozirje

Napisal/-a NejcZ Če nov 08, 2012 10:13 pm

Jaz sem čist naštudiral radarje. Konstantno grem 50, pa če se vsi na glavo postavijo, jaz mam cajt :lol:
I'm not speeding I'm qualifying...

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Če nov 08, 2012 11:03 pm

NejcZ je napisal/-a:Jaz sem čist naštudiral radarje. Konstantno grem 50, pa če se vsi na glavo postavijo, jaz mam cajt :lol:

temu se rece egoizem in ne prinese nic dobrega nikomur.tega je ze tko prevec na cesti.
sj drgac nisi v prekrsku ce vozis 50 vse je ok,samo un da se pa lah vsi na glavo postavjo.hm.
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
domen_
Stalni uporabnik

Kraj: Varšavski lok

Napisal/-a domen_ Pe nov 09, 2012 1:03 am

Ali je pri tisti statistiki, da je 70% prekoračitev do 5km/h, to mišljeno realne hitrosti 50-55 ali 55-60?

Uporabniški avatar
sp33dy
Nov uporabnik

Kraj: Ptuj

Napisal/-a sp33dy Pe nov 09, 2012 1:29 am

domen_ je napisal/-a:Ali je pri tisti statistiki, da je 70% prekoračitev do 5km/h, to mišljeno realne hitrosti 50-55 ali 55-60?

Realne so 55-60, ker imajo radarji 5km/h tolerance.

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Napisal/-a NejcZ Pe nov 09, 2012 7:26 am

abbe je napisal/-a:
NejcZ je napisal/-a:Jaz sem čist naštudiral radarje. Konstantno grem 50, pa če se vsi na glavo postavijo, jaz mam cajt :lol:

temu se rece egoizem in ne prinese nic dobrega nikomur.tega je ze tko prevec na cesti.
sj drgac nisi v prekrsku ce vozis 50 vse je ok,samo un da se pa lah vsi na glavo postavjo.hm.

Gre se za to da se 50 peljem na tempomat čez cel Maribor pa mi ni treba nič na števec gledat. Prispevam k varnosti ker sem skoncentriran.. Je pa res da sem prej vozil 80 (kjer je 70) pa tudi nisem gledal na števec :) Tak se po mojih opažanjih kr večina vozi 50 namesto 70...

Uporabniški avatar
ThugBoy
Stalni uporabnik

Kraj: Morje

Napisal/-a ThugBoy Pe nov 09, 2012 8:12 am

NejcZ je napisal/-a:
abbe je napisal/-a:

Gre se za to da se 50 peljem na tempomat čez cel Maribor pa mi ni treba nič na števec gledat. Prispevam k varnosti ker sem skoncentriran.. Je pa res da sem prej vozil 80 (kjer je 70) pa tudi nisem gledal na števec :) Tak se po mojih opažanjih kr večina vozi 50 namesto 70...

nemores se po Mariboru vozit z tempomatom, enostavno ne gre, ker promet niti približno ne poteka gladko. Pa misija nemogoče je ujet kakšen zelen val.
Even When They Kill Me They Can't Never Take A Game From Young G

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Napisal/-a NejcZ Pe nov 09, 2012 8:14 am

Takrat ko se js vozim, se lahko.. zvečer pač :)Takrat ko je kaj prometa se ne vozim po mestu ker me preveč živcira nonstop ustavljanje in prestavljanje :)

Uporabniški avatar
ninjeti
Uporabnik

Napisal/-a ninjeti Pe nov 09, 2012 9:15 am

Cap je napisal/-a:

Ampak nad MARIBOROM ...

Aja, tisti z domžal si ravno ti?

Čestitam za retardiranost level over 9000. Mi "bedaki" držimo skup, vi "pametni" pa razdirate slovenijo s takim sovraštvom med območji slovenije. Saj je dobro znano za osrednjeslovence, da sovražijo vse druge in razdirajo slovenski narod. Mentaliteta pač.

Pa sam nisem ne mariborčan in ne štajerc.

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Pe nov 09, 2012 2:56 pm

ninjeti je napisal/-a:
Cap je napisal/-a:

Ampak nad MARIBOROM ...

Čestitam za retardiranost level over 9000. Mi "bedaki" držimo skup, vi "pametni" pa razdirate slovenijo s takim sovraštvom med območji slovenije. Saj je dobro znano za osrednjeslovence, da sovražijo vse druge in razdirajo slovenski narod. Mentaliteta pač.

Joj, pobček, dej ne s*** no. Štajerci tut ne marajo Prlekov,Prekmurcev,Žabarjev....za Korošce pa nisem glih ziher. Vemo, da nisi ne Mariborčan,ne Štajerc,ampak si Prlek. No,Prleki pa tudi ne marajo svojih sosedov :arrow: Štajercev.
Tko,da ni vse "sovraštvo" nagrmadano okoli centra Slovenije =P

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Kraj: maribor

Napisal/-a xalfist Pe nov 09, 2012 5:33 pm

TrijoAdijo je napisal/-a:
ninjeti je napisal/-a:
Cap je napisal/-a:

Ampak nad MARIBOROM ...

Joj, pobček, dej ne s*** no. Štajerci tut ne marajo Prlekov,Prekmurcev,Žabarjev....za Korošce pa nisem glih ziher. Vemo, da nisi ne Mariborčan,ne Štajerc,ampak si Prlek. No,Prleki pa tudi ne marajo svojih sosedov :arrow: Štajercev.
Tko,da ni vse "sovraštvo" nagrmadano okoli centra Slovenije =P

Stari od kje pa si se ti vzel, da maribornačni ne maramo prlekov, prekmurcev itd Adijo pamet, saj ni čudno kak je, če ima folk tako razmišlanje. Če par osebkov pri violah na kakšnih tekmah, sovraži ves svet pa še vrjetno same sebe, še ne moreš rečt da je to odsev mariborčanv/štajercev
Alfa romeo 147

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Pe nov 09, 2012 5:45 pm

Brez skrbi bodi....imel sem sodelavce iz štajerske,prekmurja in prlekije. Sej drgač so se med sabo dobro razumeli,ampak so sami priznavali, da se štajerci,prleki in prekmurci ne marajo :lol:

Uporabniški avatar
ninjeti
Uporabnik

Napisal/-a ninjeti Pe nov 09, 2012 6:01 pm

jaz sem prlek, štajercev in prekmurcov ogromno poznam pa nisem videl nobenega sovraštva med nami... maš ti to neke pokvarjene (smrdeče) vire, ki te zalagajo z informacijami ;)
Zadnjič spremenil ninjeti, dne Pe nov 09, 2012 6:03 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Pe nov 09, 2012 6:03 pm

TrijoAdijo je napisal/-a:Brez skrbi bodi....imel sem sodelavce iz štajerske,prekmurja in prlekije. Sej drgač so se med sabo dobro razumeli,ampak so sami priznavali, da se štajerci,prleki in prekmurci ne marajo :lol:

Za štajerce ne vem, prleki pa prekmurci so se pa strelal še ne dolgo nazaj, tako, da radi se ravno nimajo :mrgreen:
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Kraj: maribor

Napisal/-a xalfist Pe nov 09, 2012 6:31 pm

maniaxxx je napisal/-a:
TrijoAdijo je napisal/-a:Brez skrbi bodi....imel sem sodelavce iz štajerske,prekmurja in prlekije. Sej drgač so se med sabo dobro razumeli,ampak so sami priznavali, da se štajerci,prleki in prekmurci ne marajo :lol:

Za štajerce ne vem, prleki pa prekmurci so se pa strelal še ne dolgo nazaj, tako, da radi se ravno nimajo :mrgreen:

Nevem če ni kje kakšna vojna v sloveniji pa še ne vemo za njo :lol:
Alfa romeo 147
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov