Debate, ki niso vezane na ostala področja...

hahehihoh
Uporabnik

Re: plača-avto

Napisal/-a hahehihoh Ne jan 05, 2014 3:53 pm

Tudi jaz se čudim temu, da ljudje vozijo nove avte za 15 tisoč evrov in več ob neki povprečni plači. Jaz živim še doma, prispevam za hrano, položnic ne plačujem razen mobitela in šolnine. Imam službo, zaenkrat sicer še preko študentskega servisa in imam plačo slabega jurja (čakam, da pride v firmi kjer delam priložnost za zaposlitev). Vozim pa 12 let starega peugeota 206.

Uporabniški avatar
tabletten
Novinec

Napisal/-a tabletten Ne jan 05, 2014 4:35 pm

Saj v tem je štos... eni se šolate do 30 leta se prehranjujete na študentske bone in skregate ko je treba za rundo dat, in čakate in čakate.. eni pa delamo od 18ga leta in smo se do 30ih že osamosvojil od staršev in nekaj avtov zamenjali. Prejle sem aro dal za multivana, da se bom bolj na komot na morje vozil letos. Uf kako to nekatere boli. :lol:

S plačilno listo si pa lahko rit obrišeš (minimalca spušim na čikih in perih) tako kot z vašimi diplomami,.. je vse kaj drugega pomembnejše od tega :D

Narod totalnih kretenov, dobri ste da se zjutraj znate sami brez pomoči oblečt.

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Ne jan 05, 2014 5:55 pm

S kje si ti študente ven pobral? Zakaj vedno morajo za vse bit krivi študenti?
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
tabletten
Novinec

Napisal/-a tabletten Ne jan 05, 2014 6:24 pm

Saj oni niso nič krivi.. v naši državi smrdi vse, začne se pa pri šolstvu. Kdor tega ne zastopi mu res ni pomoči. Že 10 let nazaj so tako umetno nižali brezposelnost, da so dovolili študirat lihk vsakemu papku, zdaj pa najdi službo in hrano za vse te kvazi znanstvenike, ki ne loči lopate od krampa in je v pričakovanju da mu bo vse padlo iz neba.

In potem ti tak kot višek predrznosti/nesramnosti zavida par 20 let starih audijev. Ma mrš.. Prepametni naduvanci fovšljivi s 5 euri v žepu.. :mrgreen:

Uporabniški avatar
Neyo-Neyo
Uporabnik

Napisal/-a Neyo-Neyo Ne jan 05, 2014 7:06 pm

se popolnoma strinjam s tablettenom ;)
....

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Ne jan 05, 2014 8:04 pm

tabletten je napisal/-a:Saj v tem je štos... eni se šolate do 30 leta se prehranjujete na študentske bone in skregate ko je treba za rundo dat, in čakate in čakate.. eni pa delamo od 18ga leta in smo se do 30ih že osamosvojil od staršev in nekaj avtov zamenjali. Prejle sem aro dal za multivana, da se bom bolj na komot na morje vozil letos. Uf kako to nekatere boli. :lol:

S plačilno listo si pa lahko rit obrišeš (minimalca spušim na čikih in perih) tako kot z vašimi diplomami,.. je vse kaj drugega pomembnejše od tega :D

Se pravi imaš minimalca samo na papirju in zaslužiš več.Tu je debata koliko zaslužiš in ne koliko je napisano na papirju kakor se jaz zastopim na to debato.

Uporabniški avatar
T1cK0
Uporabnik

Napisal/-a T1cK0 Po jan 06, 2014 5:36 pm

Mislm, da si tole mal narobe zastopu. Dec dela za minimalca, samo dela že kar nekaj let in v tem času si je tudi marsikaj prišparal in privoščil ;) Sicer pa nevem kaj je z vami, da greste sploh odpirat take teme :cry Danes ni težko priti do dobrega avtomobila, ker se že smeti delajo iz tega. Poleg vsega pa eni vlagajo v svoje hobije, drugi v avtomobile, tretji v hiše četrti v ....
Iz te teme ne bo nikoli nič pametnega ven prišlo, razen foušije in brezveznega kreganja. :] Vsaj moje mnenje
Slika

wavemaker
Stalni uporabnik

Napisal/-a wavemaker Po jan 06, 2014 6:31 pm

Glede na to, da smo na forumu avtomobilizem, se pričakuje, da bo večina vlagala vse premoženje v avtomobile. Na bicikel.com kupujejo kolesa za 6 jurjev, na podsvojostreho pa se zakreditirajo za 100 čukov za hišo, itd. Torej, ko to bere nekdo, ki ni totalni avtomaniak, se mu zdi kupovanje po več zverinskih avtov neumno početje. Meni tudi. Nimam pa nič proti, če nekdo vse vloži v svoje veselje. Njegov problem. Sam imam raje zmernost; to je normalen avto, 2 dopusta na leto, več zapravim tudi za kolesarsko opremo in jem zdravo.
Da bi pa živel z minimalno plačo si pa ne predstavljam (razen v hotelu mama ali v stanovanju/hiši, ki bi jo dobil od staršev). Če nimaš svojega stanovanja to pomeni v mojem primeru 300 eur + stroški za flat, hrana, bencin do punce in za vikende k prijateljem = cca 600 EUR. Se pravi mi ne bi ostalo nič. Da bi šparal 10 let za zjahanega audija pa ne hvala. Ampak, vsak ima svoje veselje.
No, da ne zaidem, kdor ima minimalno plačo in si privošči boljše avte, se gotovo znajde in kaj dodatno zasluži. Dobro zanj.

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Po jan 06, 2014 6:50 pm

@T1ck0 narobe mislim da si zastopil ti,ker je dec napisal da minimalca zakadi in zapije,se pravi za vozila in ostalo ima nek dodaten zaslužek.ker z 600€ ne moreš met za položnice,futer 2 registrirana od tega en precej nov,drugi najbrž tudi precej nov zaaran,en na preizkušnjah občasno in un drugi najbrž ravno tako in tud slučajno ne spelješ,razen če si suženj samo avtomobilom in čepiš cel preostanek dneva doma in ješ prepečenec.Nisem nobenmu fovš to nikakor ne,samo pravim da z 600€ tega ne spelješ.

Uporabniški avatar
.com
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a .com Po jan 06, 2014 8:06 pm

wavemaker je napisal/-a:Glede na to, da smo na forumu avtomobilizem, se pričakuje, da bo večina vlagala vse premoženje v avtomobile. Na bicikel.com kupujejo kolesa za 6 jurjev, na podsvojostreho pa se zakreditirajo za 100 čukov za hišo, itd. Torej, ko to bere nekdo, ki ni totalni avtomaniak, se mu zdi kupovanje po več zverinskih avtov neumno početje. Meni tudi. Nimam pa nič proti, če nekdo vse vloži v svoje veselje. Njegov problem. Sam imam raje zmernost; to je normalen avto, 2 dopusta na leto, več zapravim tudi za kolesarsko opremo in jem zdravo.
Da bi pa živel z minimalno plačo si pa ne predstavljam (razen v hotelu mama ali v stanovanju/hiši, ki bi jo dobil od staršev). Če nimaš svojega stanovanja to pomeni v mojem primeru 300 eur + stroški za flat, hrana, bencin do punce in za vikende k prijateljem = cca 600 EUR. Se pravi mi ne bi ostalo nič. Da bi šparal 10 let za zjahanega audija pa ne hvala. Ampak, vsak ima svoje veselje.
No, da ne zaidem, kdor ima minimalno plačo in si privošči boljše avte, se gotovo znajde in kaj dodatno zasluži. Dobro zanj.

jaz sem popolnoma enakega mnenja... ne vrti se VSE okoli avtomobilov, pa čeprav je to avtomobilistični forum...
| GOLF 6 in 7 | TSI power |

Uporabniški avatar
tabletten
Novinec

Napisal/-a tabletten Po jan 06, 2014 8:21 pm

pred leti mi je očka dal za en fen; (in vse kar spada zraven)
Slika
mami pa mi je v hotelu skuhala čufte, da nisem bil lačen in preveč ravnodušen kam in kako s tem...
češ sta me že tako grdega naredila kot da mi je en v inkubator prdnil naj ima vsaj 600 konjski avto... plačo imam res majhno, tiča tudi.. ubistvu sem cel tako majhen da grem z lojtro gobe nabirat. Zafukan je ko svinja ko vidiš plačilno listo - kot da bi svojo osmrtnico bral.. Ampak jaz ostajam optimist.. na šihtu govorimo da bo tudi za nas enkrat posijalo sonce! Ne vem zakaj ste eni tako nesramni tukaj.

Uporabniški avatar
tabletten
Novinec

Napisal/-a tabletten Po jan 06, 2014 8:53 pm

kolesarjev pa tak al tak ne maram

Uporabniški avatar
Locher
Uporabnik

Napisal/-a Locher Po jan 06, 2014 9:48 pm

tabletten je napisal/-a:Saj v tem je štos... eni se šolate do 30 leta se prehranjujete na študentske bone in skregate ko je treba za rundo dat, in čakate in čakate.. eni pa delamo od 18ga leta in smo se do 30ih že osamosvojil od staršev in nekaj avtov zamenjali. Prejle sem aro dal za multivana, da se bom bolj na komot na morje vozil letos. Uf kako to nekatere boli. :lol:

Kakšna aroganca! Jaz se na tvojem mestu z napisanim ne bi hvalil.

wavemaker
Stalni uporabnik

Napisal/-a wavemaker Po jan 06, 2014 9:54 pm

tabletten:
Nekje potem le je mizerija... fajn bodi, čao

Uporabniški avatar
ojnica
aka Sonček

Kraj: daleč še iz Vrhnike

Napisal/-a ojnica Po jan 06, 2014 9:59 pm

Še dobro da imajo 600 evrov, ker v Sloveniji vsaj 500.000 ljudi živi z manj kot 500 evri/mesec !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Avto je luksuz, počitnice so luksuz, nova hiša je extremn luksuzu, eni so že happy, da majo zdravje in kaj za pojest :roll:

Vi pa govorite sam o luksuzu, banda :roll: :huh:

Uporabniški avatar
primozek68
Poznavalec foruma

Napisal/-a primozek68 Po jan 06, 2014 10:06 pm

češ sta me že tako grdega naredila kot da mi je en v inkubator prdnil naj ima vsaj 600 konjski avto... plačo imam res majhno, tiča tudi.. ubistvu sem cel tako majhen da grem z lojtro gobe nabirat. Zafukan je ko svinja ko vidiš plačilno listo - kot da bi svojo osmrtnico bral.. Ampak jaz ostajam optimist.. na šihtu govorimo da bo tudi za nas enkrat posijalo sonce! Ne vem zakaj ste eni tako nesramni tukaj.

Huda!
Sex turns gay people into Mexicans.

Uporabniški avatar
Rauchmann
Novinec

Napisal/-a Rauchmann To jan 07, 2014 1:24 am

Slika

bucko_99
Novinec

Napisal/-a bucko_99 Če maj 01, 2014 4:38 pm

Zanima me koliko se vam zdi da je tista "normalna" meja mesečnega obroka za bodisi kredit ali lizing na neto plačo 1000eur za avto seveda. Se vam zdi obrok okoli 200eur/mesec za avto preveč?

hahehihoh
Uporabnik

Napisal/-a hahehihoh Če maj 01, 2014 4:51 pm

bucko_99 je napisal/-a:Zanima me koliko se vam zdi da je tista "normalna" meja mesečnega obroka za bodisi kredit ali lizing na neto plačo 1000eur za avto seveda. Se vam zdi obrok okoli 200eur/mesec za avto preveč?

Odvisno od tega, kako in kje živiš. Če si sam in imaš lastno stanovanje oz. živiš pri starših ter nimaš najemnine, se mi tak obrok zdi v redu. Odvisno od zapravljivosti. Sam najbolje veš, česa si zmožen.

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 Če maj 01, 2014 9:03 pm

bucko_99 je napisal/-a:Zanima me koliko se vam zdi da je tista "normalna" meja mesečnega obroka za bodisi kredit ali lizing na neto plačo 1000eur za avto seveda. Se vam zdi obrok okoli 200eur/mesec za avto preveč?
Če avta ne potrebuješ res nujno, je kredit/lizing vsaj po mojem mnenju bedarija. Morda lizing v primeru, da te pride skupaj s kaskom ceneje, kot če bi ga kupil na keš in dal po svoje zavarovat.
Sicer pa jaz našparam 3-4 neto plače in nabavim rabljeno. Več dajat za pleh se mi zdi neumno.
Corolla TS 1.8 HSD: Slika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov