Debate, ki niso vezane na ostala področja...

robertto
Nov uporabnik

Re: Avtoplin - stari znanec?

Napisal/-a robertto To avg 21, 2012 5:10 pm

plinaš je napisal/-a:
robertto je napisal/-a:Plinaš ti imaš že kar debele izkušnje s plinom. Povej mi kaj bi lahko bilo narobe z mojim avtom. Maja sem montiral plin v Škodo Roomster 1.4 euro 4 ali 5 (ne vem kateri) motor. Problem je pa ta, da mi in ne vedno ko stisnem kuplungo ugasne. V enem tednu vožnje se to zgodi 1x ali 2x. Drugače pa perfektno deluje. Zamenjal sem že svečke (ne plinske) original , katere jih montirajo na Škoda servisu, na mapingu pa je bil tudi že ene 4x pa nič bolje.
Hvala za pomoč

mogoče kakšen kabel speljan nekje kjer ti ga premika ali pa seka na maso ?
ali ti to dela samo pri preklopu iz hladnega z bencina na plin ali tudi ko je ogret ???
1,4 motor že - ampak kateri - atmosferski z indirektnim vbrizgom ali tsi ?
plinska naprava - zavoli , g1 , landi renzo , prins ?

Atmosferski, ni turbo. Crkne mi pa tudi ko je ogret, ampak pa res samo takrat, ko se ustavljam na križiščih, semaforjih, itd pri menjavi brzin nikoli. G-1.

Uporabniški avatar
Buffy
Novinec

Kraj: Celje

Napisal/-a Buffy To avg 21, 2012 5:38 pm

robertto je napisal/-a:
plinaš je napisal/-a:
robertto je napisal/-a:Plinaš ti imaš že kar debele izkušnje s plinom. Povej mi kaj bi lahko bilo narobe z mojim avtom. Maja sem montiral plin v Škodo Roomster 1.4 euro 4 ali 5 (ne vem kateri) motor. Problem je pa ta, da mi in ne vedno ko stisnem kuplungo ugasne. V enem tednu vožnje se to zgodi 1x ali 2x. Drugače pa perfektno deluje. Zamenjal sem že svečke (ne plinske) original , katere jih montirajo na Škoda servisu, na mapingu pa je bil tudi že ene 4x pa nič bolje.
Hvala za pomoč

ali ti to dela samo pri preklopu iz hladnega z bencina na plin ali tudi ko je ogret ???

Atmosferski, ni turbo. Crkne mi pa tudi ko je ogret, ampak pa res samo takrat, ko se ustavljam na križiščih, semaforjih, itd pri menjavi brzin nikoli. G-1.

Men se je isto dogajalo ko sem imel počen vijak na senzorju za podtlak v glavi motorja (vhodni polnilni zrak). Isto na štantgasu... Zdej če je novejši avto, potem dvomim da je to to, drugače se ti zdi da so obrati motorja kej nižji pri štantgasu kokr na bencin?
Slika

Miholl84
Novinec

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a Miholl84 To avg 21, 2012 5:51 pm

Ima kdo kaj izkušenj z G-1 in IMPULSE tehnologijo?

LP M.
C u O r E S p O r T i V o

Uporabniški avatar
MasTTer
Novinec

Kraj: Lendava (MS)

Napisal/-a MasTTer To avg 21, 2012 6:40 pm

No, meni se je pa ravnokar zgodilo, da sem se vračal z morja in začne plinski sistem piskat...tako sem se igral en čas in na koncu obupal. Na začetku mi je vedno preklopilo le v ostrejši levi ovinek, nato pa skoz. No, ko se vrnem domov (450km) in vprašam monterja mi pove, da je mogoče premalo mazalne tekočine....nalijem in dela brez problema.....AMPAK, da bi to kjer koli pisalo, ali da bi mi kdo to omenil..to pa ne..... mimogrede, bilo ga je še okoli 1dl.....no comment...

Kako pa sploh ve plinski sistem, da zmanjkuje tekočine za mazanje, če je ta navaden na podtlak?

robertto
Nov uporabnik

Napisal/-a robertto To avg 21, 2012 7:14 pm

Buffy je napisal/-a:
robertto je napisal/-a:
plinaš je napisal/-a:
Hvala za pomoč

Men se je isto dogajalo ko sem imel počen vijak na senzorju za podtlak v glavi motorja (vhodni polnilni zrak). Isto na štantgasu... Zdej če je novejši avto, potem dvomim da je to to, drugače se ti zdi da so obrati motorja kej nižji pri štantgasu kokr na bencin?

Štantgas je čisto normalen in brez cukanja . Motor zelo lepo prede, ampak ko stisnem kuplungo da bi se ustavil mi pa včasih crkne. Obrati enostavno padejo na nulo iz naprimer 1500 na nulo.

mc123
Nov uporabnik

Napisal/-a mc123 Sr avg 22, 2012 12:42 pm

Mimogrede:
zasledil sem, da je Butan plin podražil ceno avtoplina:
0,749 - Ljubljana €
0,740 - Izola €

in Plinski center Maribor:
0,780 €

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Sr avg 22, 2012 3:36 pm

Miholl84 je napisal/-a:Ima kdo kaj izkušenj z G-1 in IMPULSE tehnologijo?

LP M.

mogoče sami v g1 ... čeprav zadnje čase malce dvomim ... =P
plin je cnej k bencin

robertto
Nov uporabnik

Napisal/-a robertto Sr avg 22, 2012 5:24 pm

Jaz imam vgrajen od G-1 pa sem (razen da mi občasno crkne pri ustavljanju) zelo zadovoljen. Kar se pa crkvanja tiče pa vas sprašujem, ki imaste več izkušenj, kaj naj še vse probam? Ali naj dam noter plinske svečke, ali mi naj dodajo več plina pri štantgasu, ...?

iziboy
Stalni uporabnik

Kraj: močvirje

Napisal/-a iziboy Sr avg 22, 2012 6:09 pm

MasTTer je napisal/-a:No, meni se je pa ravnokar zgodilo, da sem se vračal z morja in začne plinski sistem piskat...tako sem se igral en čas in na koncu obupal. Na začetku mi je vedno preklopilo le v ostrejši levi ovinek, nato pa skoz. No, ko se vrnem domov (450km) in vprašam monterja mi pove, da je mogoče premalo mazalne tekočine....nalijem in dela brez problema.....AMPAK, da bi to kjer koli pisalo, ali da bi mi kdo to omenil..to pa ne..... mimogrede, bilo ga je še okoli 1dl.....no comment...

Kako pa sploh ve plinski sistem, da zmanjkuje tekočine za mazanje, če je ta navaden na podtlak?

Ni štos v tem, da plinski sisitem ''ve'' kdaj ni mazanja, ker pri podtlačnih sistemih ne more tega vedet. Pri mehanskih sistemih, ko ti zmanjka tekočine, potegne zrak, mešanica zraka v razmerju z gorivom postane napačna in avtu se ''začne dogajat''... tako simpl je to...
VSE KAR SE DA RAZDRET, SE DA TUD NAZAJ SESTAVIT!

iziboy
Stalni uporabnik

Napisal/-a iziboy Sr avg 22, 2012 6:11 pm

robertto je napisal/-a:Jaz imam vgrajen od G-1 pa sem (razen da mi občasno crkne pri ustavljanju) zelo zadovoljen. Kar se pa crkvanja tiče pa vas sprašujem, ki imaste več izkušenj, kaj naj še vse probam? Ali naj dam noter plinske svečke, ali mi naj dodajo več plina pri štantgasu, ...?

Tako kot sem že napisal Roberttu nekaj postov višje: najverjetneje napačna postavitev plinskih cevk ali pač premalo sposoben sistem...žal...

robertto
Nov uporabnik

Napisal/-a robertto Sr avg 22, 2012 9:02 pm

iziboy je napisal/-a:
robertto je napisal/-a:Jaz imam vgrajen od G-1 pa sem (razen da mi občasno crkne pri ustavljanju) zelo zadovoljen. Kar se pa crkvanja tiče pa vas sprašujem, ki imaste več izkušenj, kaj naj še vse probam? Ali naj dam noter plinske svečke, ali mi naj dodajo več plina pri štantgasu, ...?

Tako kot sem že napisal Roberttu nekaj postov višje: najverjetneje napačna postavitev plinskih cevk ali pač premalo sposoben sistem...žal...

Če bi bil sistem premalo sposoben bi prišlo do problemov pri pospeševanju, pri vožnji v klanec ter ostalimi večjimi obremenitvami ne pa, da prode do problema kjer plina skorajda ne rabiš (pod štantgasu). Prosim za bolj realne rešitve-ideje.

iziboy
Stalni uporabnik

Napisal/-a iziboy Če avg 23, 2012 6:55 am

robertto je napisal/-a:
iziboy je napisal/-a:

Če bi bil sistem premalo sposoben bi prišlo do problemov pri pospeševanju, pri vožnji v klanec ter ostalimi večjimi obremenitvami ne pa, da prode do problema kjer plina skorajda ne rabiš (pod štantgasu). Prosim za bolj realne rešitve-ideje.

Hotel si pomoč, povedal sem ti kaj je narobe, dokler nimaš pojma kako deluje plinska naprava ne pametuj! Sposobnost plinske naprave se ne vidi samo v tem kako močan motor lahko ''hrani'', ampak tudi kako hitro lahko to počne. Kvazi injektorji, ki jih imaš v svojem avtu so italijanjskega prizvajalca Rail in so srednja kakovostna žalost, tudi zato imaš težave, ker niso dovolj hitri. Menjava svečk ne bo pomagala nič.

Tako, še malo sem ti poskusil razširiti znannje, upam da boš sedaj uvidel da hočem pomagati :roll:

Uporabniški avatar
LaMike
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a LaMike Če avg 23, 2012 12:28 pm

Robertto: Izi ima čisto prav! ;)
Moj brat je imel popolnoma iste težave z enakim motorjem. 1.4 86ps od VW-ja, letnik 08. Avto je potegnil in peljal normalno, ko si ustavljal in pritisnil sklopko pa je avto vgasnil. Pa tudi če si konstantno peljal 50 v 5 in si pritisnil sklopko je avto vgasnil. S časom se pojavi tudi nihanje obratov, ko recimo voziš na 3000 rpm, stisneš sklopko obrati padejo na 500 in nazaj na 1000 in spet na 750. Napaka je v slabo nastavljeni plinski elektroniki, ker ti prehitro odvzame plin. Po 2x obisku monterja plinske naprave in prilagoditve elektronike avto zadnjih 3500 km deluje popolnoma brez vgašnjevanja in ostalih opisanih težav. ;)
"this is so euro its asian" by Sam B.

robertto
Nov uporabnik

Napisal/-a robertto Če avg 23, 2012 4:10 pm

Hvala fantje, to sem hotel. Malo je treba podžgat pol pa gre. S takšnimi podatki pa lahko malo pritisnem na monterja .

Uporabniški avatar
MasTTer
Novinec

Napisal/-a MasTTer Pe avg 24, 2012 7:58 am

iziboy je napisal/-a:
MasTTer je napisal/-a:No, meni se je pa ravnokar zgodilo, da sem se vračal z morja in začne plinski sistem piskat...tako sem se igral en čas in na koncu obupal. Na začetku mi je vedno preklopilo le v ostrejši levi ovinek, nato pa skoz. No, ko se vrnem domov (450km) in vprašam monterja mi pove, da je mogoče premalo mazalne tekočine....nalijem in dela brez problema.....AMPAK, da bi to kjer koli pisalo, ali da bi mi kdo to omenil..to pa ne..... mimogrede, bilo ga je še okoli 1dl.....no comment...

Ni štos v tem, da plinski sisitem ''ve'' kdaj ni mazanja, ker pri podtlačnih sistemih ne more tega vedet. Pri mehanskih sistemih, ko ti zmanjka tekočine, potegne zrak, mešanica zraka v razmerju z gorivom postane napačna in avtu se ''začne dogajat''... tako simpl je to...

Huh, in glede na to, da je v sami napravi bilo še skoraj 1dcl tekočine in je vseeno zrak potegnilo, se najbrž samemu motorju ne more nič "slabega" zgodit zaradi tega? Očitno bom mogel vozit z sabo nekaj te tekočine ko bom šel kam dlje.

Bucko99
Stalni uporabnik

Kraj: Around Ljubljana

Napisal/-a Bucko99 So avg 25, 2012 3:24 pm

MasTTer je napisal/-a:Očitno bom mogel vozit z sabo nekaj te tekočine ko bom šel kam dlje.

Koliko pa se kaj porabi te tekočine, oz za koliko časa zadošča rezervoarček ?

Nejko
Novinec

Napisal/-a Nejko So avg 25, 2012 5:45 pm

Petrol z današnjim dnem spet draži LPG---- 0.818

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Ne avg 26, 2012 7:32 pm

Nejko je napisal/-a:Petrol z današnjim dnem spet draži LPG---- 0.818

to lepo nakazuje na naslednjo podražitev bencina na vrednost med 1,650 in 1,680€...
plin je cnej k bencin

Uporabniški avatar
MasTTer
Novinec

Napisal/-a MasTTer Po avg 27, 2012 9:43 am

Bucko99 je napisal/-a:
MasTTer je napisal/-a:Očitno bom mogel vozit z sabo nekaj te tekočine ko bom šel kam dlje.

Koliko pa se kaj porabi te tekočine, oz za koliko časa zadošča rezervoarček ?

Ta proizvajalec ima napisano, da je treba nastavit 1ml na 1L avtoplina. Torej 1dl zadostuje za 100L oz. 1L te tekočine za 1000L avtoplina. Torej če ima avto porabo bencina 8l/100km je plina okoli 10l/100km zadostuje to točno za 10.000 :)

V mojo posodico pa gre drugače 4dl, vendar se mi je že pri 3dl porabljenih prižgala lučka. Torej 3dl je dovolj za 300L avtoplina (6x tankanje)...ampak je to napravo zelo teško nastavit, ker je na podtlak in včasih gre več, včasih manj...se morem še malo poigrati z tem... ;)

Uporabniški avatar
evolva
Nov uporabnik

Kraj: Lesce

Napisal/-a evolva To avg 28, 2012 8:15 pm

Nekdo je omenil, da ima to mazanje bolj placebo efekt, ali je mogoče ventile na novejših motorjih obdelati (galvaniziranje,...?), da ni potrebno imeti tega mazalnega sistema? Ali pa, da sistema sploh ne namestiš in pustiš, da skuri ventile (če jih), nato nabaviš nove ventile. Recimo pri 100.000 prišparaš 300€-400€ na mazalni tekočini(?) in še 200€ v štartu, ker sistema ne namestiš, skupaj je to 600€ zadostuje za menjavo ventilov?
Rollin´ on chrome
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov