Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Technologic
Uporabnik

Napisal/-a Technologic Sr jul 01, 2009 10:06 pm

Mene zanima zakaj mi na bmw 3 zarad ksenon kita ne igra aftermarket radio. Tud anteno z ojačevalecem sem že kupil novo pa je isto-šumi ko prižgem luči.

Aja pa vse sem prebral-i think so ata.

Ksenonke v rebraste leče pa ne dajat ne?
Zadnjič spremenil Technologic, dne Sr jul 01, 2009 10:12 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Sr jul 01, 2009 10:10 pm

406 je napisal/-a:imam problem!
malo slabsi vid imam in zdaj ponoci je ziva groza..probal se ze razne zarnice samo to ni to..
prelistal sem kar nekaj strani o tem pa me zanima kaj mi svetujete oz ce je pametno da dam notri xenon,neki 4000k al koliko je tista najmanj opazna svetloba,pa žarnico ki je za žaromete brez leče,ter nastaviti svetlobo čim nižje..
imam pa navadno parabolo oz clean steklo (ne rebrasto)...
luči z lečo za moj avto se ne dobi kolikor sem jaz se pozanimal,ce pa je je cena verjetno gromozanska

praviloma bi ti reku da se ne delas norca opa ne dajaj xenon v luci brez lec.
vendar ker si lepo napisal oz nisi neki hotu izpadt frajer pred drugimi,ti svetujem 4300k(tisto k je za zaromete brez lece) pa nastavitev snopa na normalno visino.mogoce cist malo nizje.
pa se to si zapomn ce bojo zarometi vedno cisti bos veliko manj slepil okoli.
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
splash
Poznavalec foruma

Napisal/-a splash Sr jul 01, 2009 10:15 pm

jaz ti 4300k lahko prodam, sem jih mel notri 3 mesece, pa sem dal ven.

podnevi se sploh ne vidi da je xenon, ponoči pa se

Uporabniški avatar
406
Novinec

Napisal/-a 406 Sr jul 01, 2009 10:30 pm

abbe
gre se mi da bolje vidim pa da ne slepim ostale oz da nimam probleme pri tehničnem in probleme z policijo zato sem pa vprašal? in bi rad slišal kakšen pameten komentar in pameten napotek..
nimam nic od tega da se delam frajerja z xenonom na navadnemu autu..nisem tak tip človeka.
za čistočo pa ni skrbi.

splash
zakaj si pa dal ven. pa ceno če lahko poveš.

Uporabniški avatar
lameAZZ
Nov uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a lameAZZ Sr jul 01, 2009 10:45 pm

406 je napisal/-a:imam problem!
malo slabsi vid imam in zdaj ponoci je ziva groza..probal se ze razne zarnice samo to ni to..
prelistal sem kar nekaj strani o tem pa me zanima kaj mi svetujete oz ce je pametno da dam notri xenon,neki 4000k al koliko je tista najmanj opazna svetloba,pa žarnico ki je za žaromete brez leče,ter nastaviti svetlobo čim nižje..
imam pa navadno parabolo oz clean steklo (ne rebrasto)...
luči z lečo za moj avto se ne dobi kolikor sem jaz se pozanimal,ce pa je je cena verjetno gromozanska

Si poskusil ze kaj s 100W zarnicami.. ? nekoliko boljse so kot navadne 55W , se da dobit tut taksne ko "namerno" dajejo rumeno svetlobo.. ( all weather).. drugace pa xenon v parabolo nikakor ne, pri redkih avtih se da "nastavit" da ne blesci tolko ostalim, vendar se pri vecini ta svetloba "razlije"da kar nekam sveti vsepovsot sam na cesto ne, vecinoma je xenon samo za leco pa se to tovarnisko vgrajen, ali dodatno vgrajen s homologacijo.

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Sr jul 01, 2009 10:51 pm

@406
Praviš, da se ne dobi žaromet z lečo. Po upo. imenu sklepam, da imaš P. 406.
Kaj pa žaromet od 406 coupe-ja? Tiste coupe-jke s xenonkami imajo lečo.
Sedaj nevem če paše nosilc na vijak in se ujema s karoserijo
(motorni pokrov, branik,...).
Pozanimaj se.

100W žarnice pa ne svetujem, ker ti lahko skuri napeljavo in s časom nastane
črno na paraboli. Se ni glih za igrat s tem.

Uporabniški avatar
lameAZZ
Nov uporabnik

Napisal/-a lameAZZ Sr jul 01, 2009 10:58 pm

nevermind je napisal/-a:100W žarnice pa ne svetujem, ker ti lahko skuri napeljavo in s časom nastane črno na paraboli. Se ni glih za igrat s tem.

No tega se nisem dozivel, ne bom pa trdil da ni res.. vse je mozno. Ce mu uspe najt luci z leco pol ok, ce ne pa pac se poskusit vec zarnic, Philips im kar dobre, sicer pa teh zarnic je ko smetja. Pobrskaj malo po netu..

406 kere zarnice pa imas.. H4 H7 ... ?

Uporabniški avatar
splash
Poznavalec foruma

Napisal/-a splash Sr jul 01, 2009 11:04 pm

100w ti bo vse stopilo

dal sem jih ven, ker imam poškodovano luč in steklo je precej spraskano in sveti vsepovprek. dam ti jih za 60€

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Če jul 02, 2009 7:13 pm

Technologic je napisal/-a:Mene zanima zakaj mi na bmw 3 zarad ksenon kita ne igra
aftermarket radio. Tud anteno z ojačevalecem sem že kupil novo pa je isto-šumi
ko prižgem luči.

Aja pa vse sem prebral-i think so ata.

Ksenonke v rebraste leče pa ne dajat ne?

To je sicer precej specificna tezava, vendar je bila omenjena skozi predstavitev linka
za xenon dodatno opremo rece se ji pa - filtri (imas posebne PRO filtre, ki odpravijo
vec tezav med drugim lahko tudi taksno). Ce bi rekel, da ne izzivas z dolocenimi besedami
bi se motil zato zadnjic povem ne hodi po robu.

Vidim, da se VEDNO nisi prebral tiste teme, ker drugace ne bi napisal tega
"rebraste leče"... ne vem a naj se smejim ali jokam ali pa te kartoniziram za prej.
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
406
Novinec

Napisal/-a 406 Če jul 02, 2009 10:42 pm

ne ni teorije da das od coupeja gor..razen ce bi predelal haubo,blatnik,odbijac itd..
probal sem tudi mocnejse zarnice,samo ni nek razlike,pa se kot sem slisal da ni dobro za zaromete.zna kaj stopiti ali pa črna parabola rata..

imam pa h7..
trenutno imam neke modre notr (kao boljsa vidljivost),ponoč se lepo vidi,sam ko je malo mokro je sranje..
kaj potem priporočate,da se ne igram s tem..

kasne pa so kaj te od philipsa,verjetno jih je vec vrst..

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Napisal/-a MacTron Če jul 02, 2009 10:46 pm

406 je napisal/-a:imam pa h7.. trenutno imam neke modre notr (kao boljsa vidljivost),
ponoč se lepo vidi,sam ko je malo mokro je sranje.. kaj potem priporočate,da se ne
igram s tem..

kasne pa so kaj te od philipsa,verjetno jih je vec vrst..

off:
Prosim da se spostuje red... (prav tako to velja tudi za uporabnika lameAZZ)
Za vprasanja v zvezi s halogenkami (torej zarnice, ki niso xenon) je tema tu:
http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... hp?t=47118

Uporabniški avatar
lameAZZ
Nov uporabnik

Napisal/-a lameAZZ Pe jul 03, 2009 9:21 am

off:
MacTron hvala za opozorilo, kot vidis sem novi tukaj, odgovril sem samo na uporabnikovo vprasanje, ce se je pogovor o tem nadaljeval v napacni temi se pa opravicujem.

neocodex
Novinec

Napisal/-a neocodex To jul 07, 2009 12:57 am

Vprašanje pri xenonu:

Ko prižgem luči (iz pozicije, ali pa na 0, ko se prižgejo same) dobim errorje in moram avto ponovno zapalit, vmes počakat 5-10 sekund. Zelo nadležno.

ABS Error
Braking Error
Airbag Error
Antipolution Error

Kje je problem.

Avto je Peugeot 206

Uporabniški avatar
RENO911
Stalni uporabnik

Kraj: Mb

Napisal/-a RENO911 Ne jul 19, 2009 10:43 am

Kaj bi bilo to narobe, da ko priklopim ksenon žarnice na touaregu mi avtomatsko takoj pregori varovalka, brez da bi žarnica sploh zasvetila, medtem ko na golfu IV priklopim taisti ksenon balast z žarnico pa normalno dela. Je pa varovalka na obeh avtih 15A tako kot mora biti. Čudno se mi zdi, ker je bil ksenon H7 že v avtu, zdaj sem dal navadne H7 žarnice, pa vedno ko probam priklopiti ksenon žarnico, gre varovalka.

Priklopim direkt na kabl od žarnice, ker je tako bilo priklopljeno tudi prej in je normalno delalo. Bi kdo vedel vzrok?

Uporabniški avatar
shelton
Novinec

Kraj: štajerska

Napisal/-a shelton Po jul 20, 2009 8:06 am

Načeloma je dobr met notr 20A varovalko - ravno zaradi visokega zagonskega toka. Probaj dat 20A, ne bo nič narobe.

Med samim delovanjem imajo xenonske žarnice precej manjšo porabo (35W), tako da je takrat stalni tok precej nižji od halogenskih žarnic.

Uporabniški avatar
RENO911
Stalni uporabnik

Kraj: Mb

Napisal/-a RENO911 Če jul 30, 2009 8:20 pm

Zrihtal. Rdečo žico sem vezal na črno, črno pa na rdečo in zdaj dela. Pojma nimam zakaj je potrebno vezati obratno. Sploh pa nebi sprobal tega, če nebi dal not 20A varovalke pa sem se še malo z žicami igral, ampak dela sedaj normalno s 15A.

Uporabniški avatar
Pitu
Novinec

Napisal/-a Pitu Sr sep 02, 2009 7:50 pm

Živjo.Zanima me vaše mnenje glede vgradnje xenon kita v fokus z lečami in originalnim avtomatskim nastavljivim snopom,ter pranjem žarometa.Gre pa se za avto Audi Allroad,letnik 2002. Ker ima originalne luči slabe sem razmišljal da bi vgradil to zadevo,glede na to,da ima že skoraj vse "predpriprave" in bi seveda rad,da zadeva nebi bila moteča.

Gre pa se za tole zadevo -> http://www.avto.net/_OPREMA/ad.asp?ID=3067639

Ali je tole vredno nakupa,ali naj pogledam za čem drugim? Katera svetilnost je najboljša? Prosim za odgovore. LP

vectra dti sport
POZOR! Nekredibilen uporabnik

Napisal/-a vectra dti sport Sr sep 02, 2009 8:20 pm

Pitu je napisal/-a:Živjo.Zanima me vaše mnenje glede vgradnje xenon kita v fokus z lečami in originalnim avtomatskim nastavljivim snopom,ter pranjem žarometa.Gre pa se za avto Audi Allroad,letnik 2002. Ker ima originalne luči slabe sem razmišljal da bi vgradil to zadevo,glede na to,da ima že skoraj vse "predpriprave" in bi seveda rad,da zadeva nebi bila moteča.

Gre pa se za tole zadevo -> http://www.avto.net/_OPREMA/ad.asp?ID=3067639

Ali je tole vredno nakupa,ali naj pogledam za čem drugim? Katera svetilnost je najboljša? Prosim za odgovore. LP

pozdravljeni!!
lahko ti povem samo da vzemi 6000K svetlobo ker jo imajo skoraj vsi avti........
jst mam na vectri tudi ta kit in mi dela super nimam tezav!!! policaji so me ustavili in gledali pa sem rekel da je to tovarnisko gor :P jbg pac lazem!!!releje in balaste sm skriu in jih ni dobu pa ni nic reku :D ti za audija komot reces da je tovarnisko!!!!niti gledal nebojo 100% ....

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Sr sep 02, 2009 8:25 pm

Vzami raje 4300K, 6000K že kar lepo na modro vlečejo, pa še svetilnost imajo slabšo. 4300K je tudi bolj prijetno za oči, saj je bliže dnevni svetlobi, pa še lepše zgleda oz. izgleda manj "tunersko" kot 6000K in več...

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Napisal/-a MacTron Sr sep 02, 2009 8:28 pm

vectra dti sport: Prvo kot prvo zacni normalno odgovarjat brez nekih ! in glede na to,
da sem te ze vceraj opozoril na brezvezno besedicenje o zakonih homologacije bi ti
sedaj povedal enako. Originalne xenon zarnice so 4300K in nic vec oz. v izrednih pogojih
5000K prosim, da si preberes tale skupek in se zacnes obnasat letom primerno; zadnje opozorilo!
http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... hp?t=55015
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 20 gostov