Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Na AC/HC s 3 pasovi v eno smer morajo vozila voziti po skrajnem desnem pasu, ki ni zaseden. 150 €

Vem za ta člen in se ga držim
158
59%
Vem za ta člen, a se ga praktično ne držim
18
7%
Prvič slišim
52
20%
Vedno vozim po prehitevalnem pasu
9
3%
Pravila me ne zanimajo, vozim po občutku in brez oviranja drugih
29
11%

Skupaj glasov : 266

martello
Novinec

Re: Telebani na cesti (Anketa)

Napisal/-a martello Če jul 12, 2012 10:47 am

abbe je napisal/-a: NO KLE TI NEČESA NE RAZUMEŠ.PA ŠE VELIKO TEBI MISLEČIH NE.
1.če greš na prehitevalni pas in te jaz med prehitevanjem dohitim si TI MENE IZSILIL!(vem da se ne strinjaš,sam je zakon jasen kdaj je kdo izsiljen,preberi si)
2.Če si me izsilil(in si me ce si prebereš zakon) potem se NISI prepričal če lahko varno prehitiš vozilo pred seboj (spet si v navzkrižu z zakonom)
3.ti si zapeljal no "moj" pas ker sem jaz bil tam pred tabo,nevem zakaj b se jaz moral teb prilagodit...
malo premisli o svojh teorijah pa boš mogoče kdaj boljsi voznik,pa ne bit tok prepričan v svoj prav.......

Seveda je odvisno od primera, vendar ni vsako zmanjašnje hitrost izsiljevanje. Če grem prehitevati vozilo, recimo 300m za mano pa nekdo vozi 130 kmh in bo primoran zmanjašati hitrost na 110 kmh - no, zaleti se takšnemu vozilu v rit in prepričaj policaja, da te je izsilil.

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco Če jul 12, 2012 10:56 am

martello je napisal/-a:
abbe je napisal/-a: NO KLE TI NEČESA NE RAZUMEŠ.PA ŠE VELIKO TEBI MISLEČIH NE.
1.če greš na prehitevalni pas in te jaz med prehitevanjem dohitim si TI MENE IZSILIL!(vem da se ne strinjaš,sam je zakon jasen kdaj je kdo izsiljen,preberi si)
2.Če si me izsilil(in si me ce si prebereš zakon) potem se NISI prepričal če lahko varno prehitiš vozilo pred seboj (spet si v navzkrižu z zakonom)
3.ti si zapeljal no "moj" pas ker sem jaz bil tam pred tabo,nevem zakaj b se jaz moral teb prilagodit...
malo premisli o svojh teorijah pa boš mogoče kdaj boljsi voznik,pa ne bit tok prepričan v svoj prav.......

Seveda je odvisno od primera, vendar ni vsako zmanjašnje hitrost izsiljevanje. Če grem prehitevati vozilo, recimo 300m za mano pa nekdo vozi 130 kmh in bo primoran zmanjašati hitrost na 110 kmh - no, zaleti se takšnemu vozilu v rit in prepričaj policaja, da te je izsilil.

Če ti uživaš v konstantnem zaviranju in pospeševanju ne vsiljuj svojega načina vožnje vsem ostalim udeležencem! Enkrat pišeš kako je tvojih 110kmh varnih (varnejših) sedaj si pa lepo napisal da tvegaš da dobiš nekoga v rit (ker SI GA izsilil, ker je primoran zmanjšati hitrost zaradi tvojega blesavega dejanja). Kaj ti je bolj važno, da ti ne boš kriv ali da boš cel?
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

martello
Novinec

Napisal/-a martello Če jul 12, 2012 11:07 am

gecco je napisal/-a: Če ti uživaš v konstantnem zaviranju in pospeševanju ne vsiljuj svojega načina vožnje vsem ostalim udeležencem! Enkrat pišeš kako je tvojih 110kmh varnih (varnejših) sedaj si pa lepo napisal da tvegaš da dobiš nekoga v rit (ker SI GA izsilil, ker je primoran zmanjšati hitrost zaradi tvojega blesavega dejanja). Kaj ti je bolj važno, da ti ne boš kriv ali da boš cel?

Napisal sem, da to ni izsiljevanje. Vsako zmanjševanje hitrosti ni izsiljevanje. Napisal sem tudi, da se zaleti takšnemu vozniku v rit in vprašaj policaja, kdo je kriv.

Odgovor na tvoje vprašanje: da ostanem cel. Zato tudi ne prehitevam, če ocenim, da avto, ki divja po prehitevalnem pasu za menoj, upravlja šimpanz.

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Napisal/-a gecco Če jul 12, 2012 11:23 am

martello je napisal/-a:
gecco je napisal/-a: Če ti uživaš v konstantnem zaviranju in pospeševanju ne vsiljuj svojega načina vožnje vsem ostalim udeležencem! Enkrat pišeš kako je tvojih 110kmh varnih (varnejših) sedaj si pa lepo napisal da tvegaš da dobiš nekoga v rit (ker SI GA izsilil, ker je primoran zmanjšati hitrost zaradi tvojega blesavega dejanja). Kaj ti je bolj važno, da ti ne boš kriv ali da boš cel?

Napisal sem, da to ni izsiljevanje. Vsako zmanjševanje hitrosti ni izsiljevanje. Napisal sem tudi, da se zaleti takšnemu vozniku v rit in vprašaj policaja, kdo je kriv.

Odgovor na tvoje vprašanje: da ostanem cel. Zato tudi ne prehitevam, če ocenim, da avto, ki divja po prehitevalnem pasu za menoj, upravlja šimpanz.

110.člen (4)
Voznik, ki se z motornim vozilom vključuje v promet na avtocesti ali cesti, rezervirani za motorna vozila, mora voziti po pospeševalnem pasu in se z ustrezno hitrostjo vključiti v promet, pri tem ne sme ovirati ali ogrožati vozil, ki vozijo po njej.

Sicer je namenjeno vključevanju ampak pri menjavanju pasov bi morala veljati ista pravila.

O tebi imam isto mnenje kot o človeku, ki spelje iz stranske ceste na glavno ko jasno vidi da mu prihaja avto po prednostni cesti in ga izsili, potem si pa še vzame 10s časa da pospeši do 50kmh, da bo tistemu zadaj ja vsiljeval svoj tempo, kvazi varni voznik.
Slika

martello
Novinec

Napisal/-a martello Če jul 12, 2012 11:29 am

gecco je napisal/-a: Sicer je namenjeno vključevanju ampak pri menjavanju pasov bi morala veljati ista pravila.

Kot sem rekel, težko boš prepričal policaja, da si bil izsiljen, če je voznik, ki naj bi te izsilil, vozil 20kmh počasneje od tebe, in če je zapeljal na prehitevalni pas, ko si bil ti še znatno oddaljen od njega.

Po tej logiki se lahko sklicujem na izsiljevanje vsakič, ko nekdo zapelje na moj pas počasneje kot vozim jaz.

gecco je napisal/-a: O tebi imam isto mnenje kot o človeku, ki spelje iz stranske ceste na glavno ko jasno vidi da mu prihaja avto po prednostni cesti in ga izsili, potem si pa še vzame 10s časa da pospeši do 50kmh, da bo tistemu zadaj ja vsiljeval svoj tempo, kvazi varni voznik.

Kakor koli že. So pa še večji idioti ljudje, ki vidijo, da jih je nekdo izsilil (npr. spregledal) in namenoma pospešijo, češ, da ga bodo že naučili manir.

Uporabniški avatar
SuperVeloce
Novinec

Napisal/-a SuperVeloce Če jul 12, 2012 12:02 pm

Kot sem rekel, 130kmh je največja dovoljena hitrost, nikjer ne piše, da je potrebno voziti tako hitro. Če torej prehitevam vozilo, ki vozi 90 kmh s hitrostjo 110 kmh, potem je na tebi, da se mi prilagodiš. Tega veliko voznikov ne razume.

Seveda, vendar je na tebi tudi, da prilagodiš čas prehitevanja. Če se spraviš prehitevati kolono tovornjakov, ko sem še daleč zadaj ali celo neviden iz tvoje perspektive (recimo na zavojih), potem se povsem strinjam s teboj.
Če pa prehitiš en tovornjak in seveda moraš obvezno to urediti ravno pred mojim nosom, pač ne. Veliko jih ima tudi neko čudno navado oz. mišljenje, da se lahko prehiteva cele kolone tovornjakov, tudi če je med njimi ogromno prostora, več kot preveč za vrnitev na desni pas. Za takšnim se potem vlečeš 10km.
when in doubt, flat out

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Če jul 12, 2012 12:05 pm

marttelo imas tipicne izjave zafrustriranih mladenicev,z kompleksom manjvrednosti ki po cestah glumijo šerifa.
p.s. seveda je to moje mnenje po prebiranju tvojih izjav v tej temi....
Ni vse res kar napišem

martello
Novinec

Napisal/-a martello Če jul 12, 2012 12:11 pm

SuperVeloce je napisal/-a:
Seveda, vendar je na tebi tudi, da prilagodiš čas prehitevanja. Če se spraviš prehitevati kolono tovornjakov, ko sem še daleč zadaj ali celo neviden iz tvoje perspektive (recimo na zavojih), potem se povsem strinjam s teboj.
Če pa prehitiš en tovornjak in seveda moraš obvezno to urediti ravno pred mojim nosom, pač ne. Veliko jih ima tudi neko čudno navado oz. mišljenje, da se lahko prehiteva cele kolone tovornjakov, tudi če je med njimi ogromno prostora, več kot preveč za vrnitev na desni pas. Za takšnim se potem vlečeš 10km.

Mislim, da je vsem jasno (razen morda geccu), kaj pomeni pojem izsiliti nekoga. Če se nekomu, ki vozi 30m za teboj s 130 kmh, nalimaš pred nos z manjšo hitrostjo - mislim, da je tu logično, da gre za izsiljevanje.

SuperVeloce je napisal/-a:

Vendar vsi vemo, kako to izgleda v resnici - nekdo prehiteva kolono tovornakov, na rit se mu nalima nekdo drug, ki želi voziti 150 kmh, in prične se light show.

Avtomobil upravljajo ljudje in dokler bo tako, se bodo dogajale napake (izsiljevanja ipd.) Na voznikih je, da takrat, ko drug voznik naredi napako, odreagirajo prisebno. V Sloveniji velja pravilo najprej hupa, dolge luči, psvoanje, šele nato pa zavora in razmislek, kako bi se situacijo rešilo. Slovenski vozniki namreč ne delajo napak (tako kot v Iranu ni homoseksualcev).

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Napisal/-a gecco Če jul 12, 2012 12:17 pm

Dej ne glumi, je velika razlika če skočiš ven ko ni avta za tabo in si vzameš svoj čas s svojimi 110kmh, drugo je pa (kot si sam zapisal) ko vidiš avto za seboj 300m in ti glumiš in prehitevaš po svoje in s tem siliš tistega, ki bi tudi rad vozil po svoje (s svojimi varnimi 130kmh), da zavira. Ti diši tole malo po šerifstvu?
Slika

martello
Novinec

Napisal/-a martello Če jul 12, 2012 12:19 pm

marttelo imas tipicne izjave zafrustriranih mladenicev,z kompleksom manjvrednosti ki po cestah glumijo šerifa.

No, jaz vozim tako, da je varno zame in druge. Res pa je, da se ne oziram prav dosti na voznike z majhnimi penisi, ki svoje frustracije znašajo nad starčki in bolj previdnimi vozniki.

martello
Novinec

Napisal/-a martello Če jul 12, 2012 12:22 pm

gecco je napisal/-a:Dej ne glumi, je velika razlika če skočiš ven ko ni avta za tabo in si vzameš svoj čas s svojimi 110kmh, drugo je pa (kot si sam zapisal) ko vidiš avto za seboj 300m in ti glumiš in prehitevaš po svoje in s tem siliš tistega, ki bi tudi rad vozil po svoje (s svojimi varnimi 130kmh), da zavira. Ti diši tole malo po šerifstvu?

Kot sem rekel, zaleti se takšnemu vozniku v rit in prepričuj policaja.

Sicer pa kršiš zakon, če ne vzdržuješ varnostne razdalje in pri 300 m boš težko sodnika prepirčal, da nisi mogel ustaviti.

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Napisal/-a gecco Če jul 12, 2012 12:28 pm

Odgovori na vprašanje
Slika

martello
Novinec

Napisal/-a martello Če jul 12, 2012 12:35 pm

Ne, to mi ne diši po 'šerifstvu'.

Mi pa blendanje, psovanje, hupanje itd. diši po primitivcih z majhnimi penisi, ki niso sposobni kontrolirati svojih čustev in zato ne sodijo za volan.

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Napisal/-a gecco Če jul 12, 2012 12:43 pm

martello je napisal/-a:Ne, to mi ne diši po 'šerifstvu'.

Mi pa blendanje, psovanje, hupanje itd. diši po primitivcih z majhnimi penisi, ki niso sposobni kontrolirati svojih čustev in zato ne sodijo za volan.

Ti si pa res obseden z moškimi spolnimi organi. Nič drugega nočeš videti in slišati.
Slika

martello
Novinec

Napisal/-a martello Če jul 12, 2012 12:48 pm

gecco je napisal/-a: Ti si pa res obseden z moškimi spolnimi organi. Nič drugega nočeš videti in slišati.

Kakor koli, samo bedasta se mi zdi ideja, ki se vleče po tem forumu: da so za vse gorje na svetu krivi vozniki, ki se ne umikajo hitrejšim voznikom in vozniki, ki po AC ne vozijo 150 kmh, čeprav bi moral biti temelj vožnje prilagajanje drugim voznikom.

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Če jul 12, 2012 12:50 pm

gecco je napisal/-a:Dej ne glumi, je velika razlika če skočiš ven ko ni avta za tabo in si vzameš svoj čas s svojimi 110kmh, drugo je pa (kot si sam zapisal) ko vidiš avto za seboj 300m in ti glumiš in prehitevaš po svoje in s tem siliš tistega, ki bi tudi rad vozil po svoje (s svojimi varnimi 130kmh), da zavira. Ti diši tole malo po šerifstvu?

Ne po šerifstvu, ampak po oviranju hitrejših vozil, ki se mu približujejo od zadaj.....Koliko je že kazen za tole? 200€?
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

martello
Novinec

Napisal/-a martello Če jul 12, 2012 12:53 pm

TrijoAdijo je napisal/-a:Ne po šerifstvu, ampak po oviranju hitrejših vozil, ki se mu približujejo od zadaj.....Koliko je že kazen za tole? 200€?

Mislim, da nekdo, ki vozi 110kmh ne bo dobil kazni, če za njim nekdo želi voziti 130kmh.

Razloži mi še prosim, kako z blendanjem in hupanjem pripomoreš k temu, da se bo nekdo hitreje umaknil s prehitevalnega pasu?

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Napisal/-a gecco Če jul 12, 2012 12:55 pm

Si že doživel blendanje in hupanje?
Slika

martello
Novinec

Napisal/-a martello Če jul 12, 2012 12:56 pm

gecco je napisal/-a:Si že doživel blendanje in hupanje?

Seveda, kdo ga pa še ni (najbrž nekdo, ki to sam počne).

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Če jul 12, 2012 12:58 pm

martello je napisal/-a:
TrijoAdijo je napisal/-a:Ne po šerifstvu, ampak po oviranju hitrejših vozil, ki se mu približujejo od zadaj.....Koliko je že kazen za tole? 200€?

Mislim, da nekdo, ki vozi 110kmh ne bo dobil kazni, če za njim nekdo želi voziti 130kmh.

Razloži mi še prosim, kako z blendanjem in hupanjem pripomoreš k temu, da se bo nekdo hitreje umaknil s prehitevalnega pasu?

Če ga s svojimi 110 km/h ovira, potem ja...

A bi raje videl, da te nekdo porine s ceste, kot pa da ti j**e mater, kaže fakiča in zraven še blenda?
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 26 gostov