Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Na AC/HC s 3 pasovi v eno smer morajo vozila voziti po skrajnem desnem pasu, ki ni zaseden. 150 €

Vem za ta člen in se ga držim
158
59%
Vem za ta člen, a se ga praktično ne držim
18
7%
Prvič slišim
52
20%
Vedno vozim po prehitevalnem pasu
9
3%
Pravila me ne zanimajo, vozim po občutku in brez oviranja drugih
29
11%

Skupaj glasov : 266

martello
Novinec

Re: Telebani na cesti (Anketa)

Napisal/-a martello Če jul 12, 2012 1:01 pm

TrijoAdijo je napisal/-a:
Če ga s svojimi 110 km/h ovira, potem ja...

A bi raje videl, da te nekdo porine s ceste, kot pa da ti j**e mater, kaže fakiča in zraven še blenda?

Se pravi je pojem oviranja subjektiven? koliko ljudi pa je že plačalo kazen, ker so s 110 kmh ovirali promet na AC?

Ne, želim si, da voznik, ki je hitrejši, upočasni na varni razdalji in počaka, da se počasnejši odstrani.

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Kraj: Ried

Napisal/-a Doche Če jul 12, 2012 1:34 pm

martello je napisal/-a:

A bi raje videl, da te nekdo porine s ceste, kot pa da ti j**e mater, kaže fakiča in zraven še blenda?

Se pravi je pojem oviranja subjektiven? koliko ljudi pa je že plačalo kazen, ker so s 110 kmh ovirali promet na AC?

Ne, želim si, da voznik, ki je hitrejši, upočasni na varni razdalji in počaka, da se počasnejši odstrani.

No tu smo pa pri drugi težavi/težavah.

Voznik, ki je hitrejši bi lahko svojo pot nemoteno nadaljeval, če mu počasnejši ne bi zapiral poti s prehitevanjem enega tovornjaka. Bi lahko drugič ti predvideval, pa si verjetno še zelo mlad voznik - če se ti nastaviš enemu hitrejšemu in glumiš šerifa češ, bo že počakal, se ponavadi za tistim enih hitrejšim naberejo še vsaj 3je.. in potem je kolona in potem se prepočasi pospešuje in potem so vsi pod stresom in potem blendajo in.. in.. bi bilo torej enostavno če ti počasnela počakaš, da se sprazni prehitevalni in si skalkuliraš, da za teboj ne sme bit 5km nobenega vozila, ker pač s tvojo super hitrostjo dolgo prehitevaš in toliko kilometrov potem tud potrebuješ in delaš zastoj na cesti, da izvedeš tvoj nevaren manever. Ker ti pač raje upočasniš pri prehitevanju (nevem zakaj, morda opazuješ druge ljudi med prehitevanjem, prehitevaš v stilu - picture me rollin', da te opazijo, kako ti "pičiš"mimo njih)

Aja pa če se ne motim si zelo glasen v temi o trošarinah in si zagovornik oz nek ekolog, globalno segrevanje pa onesnaževanje in te fore. Daj drugič počakaj res, da bo cesta dobesedno prazna preden se spraviš prehitevat, ker vsi kateri morajo za teboj zavirat iz 150 na 110, morejo potem tud nazaj pospeševat in s tem onesnažujejo. Stopi iz pedala za plin raje ti, ker boš verjetno zgubil samo 10km/h katero boš pa itak noter spravljal do naslednje cestninske. Če sploh. Tisti, ki so hitri, hitro prehitijo in nadaljujejo pot naprej tud sami in so sami sebi grožnja oz nevarnost. Ti, ko se nastavljaš, prepočasi prehitevaš si pa obkrožen z drugimi in je večja nevarnost, da sploh pride do napak -ti spodbujaš napake drugih.

Daj mi razlog zakaj ti sploh voziš 110 na AC (pa ne mi s tem kko ti skrbiš za varnost)
Meni pade na pamet samo to:
- varčevanje z gorivom (posledično ne jebeš sistema in si zavisten tistim, ki bi radi vozili dinamično, hitro in se ne obremenjujejo s stroški)
- imaš slab avto in se bojiš, da bo pri 130 razpadel
- imaš dober avto ampak nimaš za bencin
- si utrujen voznik in si pač bolj siguren v počasno vožnjo (če si utrujen si itak nevaren)
- si enostavno posran na cesti in povsod, kjer se zadeve hitro premikajo
- si šerif (ni ti uspelo do šole, ki bi ti omogočala vožnjo provide)
- rad opazuješ okolico, zato voziš počasneje, da si jo lažje ogledaš
- si zagret ekolog in ne onesnažuješ
- ...
Zadnjič spremenil Doche, dne Če jul 12, 2012 1:41 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

martello
Novinec

Napisal/-a martello Če jul 12, 2012 1:39 pm

Kakšna pa je torej ta hitrost, ki jo priporočaš? Ker gužva bo nastala v vsakem primeru: če bo 20 avtomobilov vozilo 130kmh, 10 pa bi jih želelo voziti 150kmh, imaš zopet gužvo.

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Če jul 12, 2012 1:41 pm

Sej zaradi takih bebcev kot si ti (martello)pa je potem tako stanje na avtocestah, kot je. Važno, da se ti pelješ varnih 110 po prehitevalnem in te boli ku*ac za ostalih xyz voznikov zadaj, ki želi normalno, brez da mu kak tak padalec s 110 uleti na njegov pas, voziti 130.
Slika

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Če jul 12, 2012 1:42 pm

Ok, da zaključimo to debato o tovornjakarjih....

Evo link do videa, ki sem ga našel na drugem forumu:
http://www.youtube.com/watch?v=FNWJqOcIpcw

2:10 .....BOLANO POČETJE NEKATERIH!!!! :huh: :huh:

martello
Novinec

Napisal/-a martello Če jul 12, 2012 1:46 pm

@IcEm4n

Hvala za žalitev, zelo si vljuden

Sicer pa je bila hitrost 110kmh omenjena zgolj kot primer, sam na AC vozim različno hitro (kar niti ni pomembno). Navedena je bila kot primer, če nekdo prehiteva s 110 kmh in se mu nekdo drug (ki ni bil izsiljen) nalima na rit in prične zganjati agresijo. Čemu je ta agresija potrebna, zakaj ni možno varno ustaviti in počakati, da se počasnejpi umakne? Ker gneča nastane tudi zato, ker hitrejši vozniki sunkovito zavirajo, kar povzroči efekt snežene kepe (vsak zavre malo bolj).

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Če jul 12, 2012 1:51 pm

zj si pa ze zacel obracat stavke pa se delat finega pa da ti tko ne vozis ono ovo.zj si owned nimas kj vec.
evo ti odgovor po prehitevalnem vozi 130kmh ce je mogoce po voznem pasu pa se voz vsaj tolk hitr da te kamijoni ne bojo prehiteval,ker oni ne morejo pospesit do 130 ko te bojo prehiteval...
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Kraj: Ried

Napisal/-a Doche Če jul 12, 2012 1:53 pm

martello je napisal/-a:Kakšna pa je torej ta hitrost, ki jo priporočaš? Ker gužva bo nastala v vsakem primeru: če bo 20 avtomobilov vozilo 130kmh, 10 pa bi jih želelo voziti 150kmh, imaš zopet gužvo.

Si kdja vozil po tujini?

Bom tako povedal, tud jaz sem se ogromno časa prevozil na 110km/h po slovenskih AC. To je bilo v začetku moje vozniške dobe in sem zgolj opazoval obnašanje ljudi itd.. tud varčevanje ampak sčasoma se mi je zdelo to nesmiselno. Zato ker:
- sem potreboval (da sem varno prehitel) ogromno časa, ker so vsi mimo mene vozikali z 130+ in nisem našel primernega mesta in časa, da se vključim brez, da oviram ostale udeležence
- sem bil primoran vozit čeprav utrujen, da sem prišel do doma (to so vožnje v večernih urah, kjer je bila večinoma AC čez vikende prazna)

Zdaj tud sam ne vozim pod 130.

Pol leta sem se preganjal po nemških AC in cestah in ti povem tako. Niti enkrat v pol leta mi ni bilo potrebno zmanjšati oz stopiti iz plina/zavirati pri 150 na uro, ker tam pač predvidevajo in se tud ne vozijo počasi. Počasni vozniki so bili tam večinoma tujci, ti pa se vozijo v koloni za sebe na skrajnem desnem pasu (takega ne boš videl prehitevat, ker bo v primeru, da dohiti njemu enako mislečega - torej počasnega - nadaljeval z njegovim tempom, pa če bo to 100 ali pa 90) Zmanjševal sem hitrost le tam , kjer je bilo to označeno (uvozi, izvozi,..) vse ostalo brez težav.

Spadaš tud v tisto skupino ljudi, ki izven naselij vozi 70, v naseljih 40 oz kar konstantno 60 v in izven naselij?
Zadnjič spremenil Doche, dne Če jul 12, 2012 1:55 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco Če jul 12, 2012 1:54 pm

martello je napisal/-a:@IcEm4n

Hvala za žalitev, zelo si vljuden

Sicer pa je bila hitrost 110kmh omenjena zgolj kot primer, sam na AC vozim različno hitro (kar niti ni pomembno). Navedena je bila kot primer, če nekdo prehiteva s 110 kmh in se mu nekdo drug (ki ni bil izsiljen) nalima na rit in prične zganjati agresijo. Čemu je ta agresija potrebna, zakaj ni možno varno ustaviti in počakati, da se počasnejpi umakne? Ker gneča nastane tudi zato, ker hitrejši vozniki sunkovito zavirajo, kar povzroči efekt snežene kepe (vsak zavre malo bolj).

Ma dej si preberi zadnje 3 strani še enkrat kaj ti poskušajo ljudje dopovedati pa zraven bodi še pozoren kako se tvoji odgovori spreminjajo/popravljajo/dopolnjujejo.
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Če jul 12, 2012 3:48 pm

Gustelj is back... podoben slog pisanja in prepričanost, da ima vedno prav in da naj se vedno vsi drugi prilagajajo, sam pa ima vse možne pravice in nobene dolžnosti pri vožnji po AC. Sej pol pa ni čudno, da je tolk nestrpnosti in blendanja.

Če bi vsak ne počel tistega do drugih kar ga nervira, ko to počnejo drugi do njega bi bilo na cestah res pravo sožitje. In ko bomo enkrat vsi počeli samo tiste manevre s katerim ne bomo ovirali nikogar bo to raj na cesti in tudi količina nesreč bo padla na minimum.

IcEm4n je napisal/-a:Sej zaradi takih bebcev kot si ti (martello)pa je potem tako stanje na avtocestah, kot je.

Premočne besede uporabljaš - sej martello ni žaljiv tako, da dejmo ostat na nivoju.

hahehihoh
Uporabnik

Napisal/-a hahehihoh Če jul 12, 2012 4:17 pm

Danes na izpitni - cca 5 km je neka ženska vozila na hitri cesti 90 km/h vzporedno s tovornjakom. Meni je naredila dobro delo, nisem rabil prehitevat, ampak kaj ima tisti, ki tako vozi, v glavi? :lol:

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Če jul 12, 2012 4:25 pm

hahehihoh je napisal/-a:Danes na izpitni - cca 5 km je neka ženska vozila na hitri cesti 90 km/h vzporedno s tovornjakom. Meni je naredila dobro delo, nisem rabil prehitevat, ampak kaj ima tisti, ki tako vozi, v glavi? :lol:

Luft :mrgreen:

Čestitam za opravljen izpit, pa po pameti, dinamično in varno pa bo vse ok
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Grosuplja

Napisal/-a DePalmo Če jul 12, 2012 4:40 pm

martello je napisal/-a: ... Če torej prehitevam vozilo, ki vozi 90 kmh s hitrostjo 110 kmh, potem je na tebi, da se mi prilagodiš. Tega veliko voznikov ne razume.

Ti bi rabil par krepkih vzgojnih... in vsi tebi podobni!

martello je napisal/-a:... vendar ni vsako zmanjašnje hitrost izsiljevanje.

Ja, je! Če zapelješ pred mano (ali koga drugega) in mora zaradi tebe zmanjšati hitrost, je to IZSILJEVANJE, pa obrni kakor hočeš. Nihče dandanes ne predvideva, sam zapeljejo na levi pas... Se pa strinjam da če je od tebe oddaljen 300m ga ne izsiliš, sam v tem času ko te on dohiti, bi ti že moral opraviti svoj manever prehitevanja razen če se pelješ 100 km/h.

In kot opažam že nekaj časa, redko kdo predvideva in dejansko opazi da se mu približuješ medtem ko on hoče prehitevati in te počaka, večina kar zavije na levi pas nekateri celo brez žmigavca. In odkar sem našel to temo kjer na vrhu lepo piše "NA AC/HC S 3 PASOVI V ENO SMER MORAJO VOZILA VOZITI PO SKRAJNEM DESNEM PASU, KI NI ZASEDEN. 150 €" sem začel voziti po skrajno desnem pasu, predvsem po "kamionskem" in koliko sebi podobnih sem srečal v zadnjih treh mesecih? Dva.
Vsi mislijo da je skrajni desni pas samo za kamione, a nihče se ne zaveda da je tudi za kombije in osebna vozila. Nato pa se peljem po "kamionskem" pasu 110 km/h in dohitevam avto na voznem pasu... Včasih naredim bedarijo in ga prehitim po desni, večinokrat pa zavijem na levi pas ter ga prehitim in nazaj na skrajno desnega, če bo komu pokapiralo zakaj se gre. Itak da nobenemu.

Je pa kultura voznikov totalno na psu in je samo še slabše. Še malo pa bomo imeli rusijo pri nas... kij ali pištolo v prtljažniku, nato pa kdo je jači...

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Če jul 12, 2012 4:42 pm

prid mal na stajersko, boš še mene srečal na kamionskem pasu :mrgreen:
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Če jul 12, 2012 6:21 pm

martello je napisal/-a:

Verjetno še noben, ker si noben ne upa tega naredit, ko policija vozi za njim...:P:P

Tega filma ne boš dočakal....Prej te bo ker nabil od zadaj...
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
SuperVeloce
Novinec

Napisal/-a SuperVeloce Če jul 12, 2012 7:11 pm

peroRS je napisal/-a:Ok, da zaključimo to debato o tovornjakarjih....

Evo link do videa, ki sem ga našel na drugem forumu:
http://www.youtube.com/watch?v=FNWJqOcIpcw

2:10 .....BOLANO POČETJE NEKATERIH!!!! :huh: :huh:

Res bolano. Junija sem cel teden poslušal izgovore, kako po takšni toči vožnja tako ali tako ni mogoča. Za znoret, seveda stojijo pa samo pod nadvozi (na obeh pasovih, odstavnem, pa še vmes če gre), drugje je pa avtocesta prazna, tudi na odstavnem. Pitaj boga.

Najhujša je na 8:20. Jezero, zaplavaš kot gliser :D. Tega si na avtocesti izvajalec gradnje nebi smel dovoliti.
when in doubt, flat out

martello
Novinec

Napisal/-a martello Pe jul 13, 2012 8:42 am

Doche je napisal/-a:Zdaj tud sam ne vozim pod 130.

S tem ni nič narobe, saj je navsezadnje takšna največja dovoljena hitrost. Debata je na začetku tekla zgolj o tem, če je pametno prehitevati bistveno počasnejše vozilo, za katerega se z neko mero gotovosti domneva, da te bo izsililo, z večjo hitrostjo, ali je bolje nekoliko upočasniti?

Potem pa so se pojavila še vprašanja, ali je smiselno hupanje, bledndanje in pošiljanje v tri pm, če nekdo na AC (na prehitevalnem pasu) vozi počasneje, kot si si zamislil?

Doche je napisal/-a:Spadaš tud v tisto skupino ljudi, ki izven naselij vozi 70, v naseljih 40 oz kar konstantno 60 v in izven naselij?

Sploh ne. Jaz svojo vožnjo prilagajam razmeram (mislim, da to do neke mere dela večina voznikov): če se v naselju ob cesti igrajo otroci, upočasnim, če je cesta prazna, voziš 55. Če je cesta izven naselja ovinkasta in luknjasta, voziš 70 (oz. kolikor se pač čutiš sposobnega) itd.

martello
Novinec

Napisal/-a martello Pe jul 13, 2012 8:47 am

DePalmo je napisal/-a: Ti bi rabil par krepkih vzgojnih... in vsi tebi podobni!

Tipičen slovenski voznik. Bravo!

DePalmo je napisal/-a: Ja, je! Če zapelješ pred mano (ali koga drugega) in mora zaradi tebe zmanjšati hitrost, je to IZSILJEVANJE, pa obrni kakor hočeš. Nihče dandanes ne predvideva, sam zapeljejo na levi pas... Se pa strinjam da če je od tebe oddaljen 300m ga ne izsiliš, sam v tem času ko te on dohiti, bi ti že moral opraviti svoj manever prehitevanja razen če se pelješ 100 km/h.

Če resnično tako misliš, potem izvoli, na AC se pribij v rit vozniku, zaradi katerega si moral upočasniti (nihče ne bo umrl, samo nekaj gmotne škode bo). Ali nimaš j**c, ker v resnici veš, da govoriš neumnosti?

DePalmo je napisal/-a:
Je pa kultura voznikov totalno na psu in je samo še slabše. Še malo pa bomo imeli rusijo pri nas... kij ali pištolo v prtljažniku, nato pa kdo je jači...

Zakaj? Da boš obračunal z nekom, ki je počasnejši od tebe?

martello
Novinec

Napisal/-a martello Pe jul 13, 2012 8:48 am

TrijoAdijo je napisal/-a: Tega filma ne boš dočakal....Prej te bo ker nabil od zadaj...

Se strinjam, ker so vozniki agresivni.

Še nekaj bi dodal, tale debata poteka že kar nekaj strani: do sedaj mi je nekdo zagrozil, da me bo ustrelil, nekdo drug, da mi bo razbil avto, tretji je predlagal obračun s kiji. Mislim, da sem dokazal svoj point o idiotskih voznikih, ki ne poznajo ne predpisov ne bontona.

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco Pe jul 13, 2012 8:57 am

Dokazal si samo to, da nam je sedaj jasno zakaj se je po naših AC nemogoče normalno tekoče premikati s hitrostjo po omejitvi (ki je 130kmh in ne 110kmh...če bi bilo 110 bolj varno bi bila sigurno taka omejitev že postavljena). Pa še razjasnil si nam malo bolje, kaj se dejansko dogaja v glavah teh ljudi na cesti...varni so...jaz sem pa vedno mislil da je folk pač nesposoben. Tako da HVALA! :D
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 16 gostov