martello je napisal/-a:TrijoAdijo je napisal/-a:
Če ga s svojimi 110 km/h ovira, potem ja...
A bi raje videl, da te nekdo porine s ceste, kot pa da ti j**e mater, kaže fakiča in zraven še blenda?
Se pravi je pojem oviranja subjektiven? koliko ljudi pa je že plačalo kazen, ker so s 110 kmh ovirali promet na AC?
Ne, želim si, da voznik, ki je hitrejši, upočasni na varni razdalji in počaka, da se počasnejši odstrani.
No tu smo pa pri drugi težavi/težavah.
Voznik, ki je hitrejši bi lahko svojo pot nemoteno nadaljeval, če mu počasnejši ne bi zapiral poti s prehitevanjem enega tovornjaka. Bi lahko drugič ti predvideval, pa si verjetno še zelo mlad voznik - če se ti nastaviš enemu hitrejšemu in glumiš šerifa češ, bo že počakal, se ponavadi za tistim enih hitrejšim naberejo še vsaj 3je.. in potem je kolona in potem se prepočasi pospešuje in potem so vsi pod stresom in potem blendajo in.. in.. bi bilo torej enostavno če ti počasnela počakaš, da se sprazni prehitevalni in si skalkuliraš, da za teboj ne sme bit 5km nobenega vozila, ker pač s tvojo super hitrostjo dolgo prehitevaš in toliko kilometrov potem tud potrebuješ in delaš zastoj na cesti, da izvedeš tvoj nevaren manever. Ker ti pač raje upočasniš pri prehitevanju (nevem zakaj, morda opazuješ druge ljudi med prehitevanjem, prehitevaš v stilu - picture me rollin', da te opazijo, kako ti "pičiš"mimo njih)
Aja pa če se ne motim si zelo glasen v temi o trošarinah in si zagovornik oz nek ekolog, globalno segrevanje pa onesnaževanje in te fore. Daj drugič počakaj res, da bo cesta dobesedno prazna preden se spraviš prehitevat, ker vsi kateri morajo za teboj zavirat iz 150 na 110, morejo potem tud nazaj pospeševat in s tem onesnažujejo. Stopi iz pedala za plin raje ti, ker boš verjetno zgubil samo 10km/h katero boš pa itak noter spravljal do naslednje cestninske. Če sploh. Tisti, ki so hitri, hitro prehitijo in nadaljujejo pot naprej tud sami in so sami sebi grožnja oz nevarnost. Ti, ko se nastavljaš, prepočasi prehitevaš si pa obkrožen z drugimi in je večja nevarnost, da sploh pride do napak -ti spodbujaš napake drugih.
Daj mi razlog zakaj ti sploh voziš 110 na AC (pa ne mi s tem kko ti skrbiš za varnost)
Meni pade na pamet samo to:
- varčevanje z gorivom (posledično ne jebeš sistema in si zavisten tistim, ki bi radi vozili dinamično, hitro in se ne obremenjujejo s stroški)
- imaš slab avto in se bojiš, da bo pri 130 razpadel
- imaš dober avto ampak nimaš za bencin
- si utrujen voznik in si pač bolj siguren v počasno vožnjo (če si utrujen si itak nevaren)
- si enostavno posran na cesti in povsod, kjer se zadeve hitro premikajo
- si šerif (ni ti uspelo do šole, ki bi ti omogočala vožnjo provide)
- rad opazuješ okolico, zato voziš počasneje, da si jo lažje ogledaš
- si zagret ekolog in ne onesnažuješ
- ...