martello je napisal/-a:DePalmo je napisal/-a: Ti bi rabil par krepkih vzgojnih... in vsi tebi podobni!
Tipičen slovenski voznik. Bravo!
Dejansko sva oba "tipična" slovenska voznika. Ti počasen in se ti j**e za ostale "hitrejše", jaz hitrejši s svojimi 130 km/h in živčen za takimi kot si ti! Priznam, se občasno vozim tudi 200 km/h, pa še nisem imel nesreče na AC, sam previdnost in predvidevanje je potrebno... kar je španska vas marsikateremu slovenskemu vozniku.
martello je napisal/-a:DePalmo je napisal/-a: Ja, je! Če zapelješ pred mano (ali koga drugega) in mora zaradi tebe zmanjšati hitrost, je to IZSILJEVANJE, pa obrni kakor hočeš. Nihče dandanes ne predvideva, sam zapeljejo na levi pas... Se pa strinjam da če je od tebe oddaljen 300m ga ne izsiliš, sam v tem času ko te on dohiti, bi ti že moral opraviti svoj manever prehitevanja razen če se pelješ 100 km/h.
Če resnično tako misliš, potem izvoli, na AC se pribij v rit vozniku, zaradi katerega si moral upočasniti (nihče ne bo umrl, samo nekaj gmotne škode bo). Ali nimaš j**c, ker v resnici veš, da govoriš neumnosti?
Zakaj bi se zaletaval? A misliš da sem neumen? Neumen je po moje tisti ki skoči direkt pred mano brez žmigavca in vozi dalje svojih 110 km/h. In tudi če me je videl da se mu približujem. Se pa ne mislim zaletavat, mi je škoda avta zaradi budal.
martello je napisal/-a:DePalmo je napisal/-a:Je pa kultura voznikov totalno na psu in je samo še slabše. Še malo pa bomo imeli rusijo pri nas... kij ali pištolo v prtljažniku, nato pa kdo je jači...
Zakaj? Da boš obračunal z nekom, ki je počasnejši od tebe?
Počasnejši me nič ne motijo, sem pogosto med njimi s svojimi 100-110 km/h, a vozim spoštljivo do drugih. Dejansko uporabljam vzvratna ogledala in če vidim da se mi približuje in imam jaz kamion pred sabo, upočasnim da me hitrejši prehiti, nato pa grem prehitevat s svojimi 110 km/h.
Na kur*c mi grejo brihtneži ki mislijo da so tata-mata na cesti ker so "varni" s svojimi 110 km/h in da moramo vsi voziti tako kot oni žvižgajo. Takim pa bi preštel rebra.
martello je napisal/-a:130 kmh je največja dovoljena hitrost, nikjer ne piše, da je potrebno voziti 130 kmh - na AC se lahko vozi od 60 do 130 kmh. Če nekdo izgubi živce, ker se promet ne pomika s hitrostjo 130 kmh, potem ta oseba pač ni za na cesto.
In to ti še ne daje razloga da si prvi v koloni in se pelješ svojih 110 km/h. Za take je mišljen desni pas, ne levi. Levi je za prehitevanje, desni je za vožnjo.
Sicer pa, če si tako pogumen, pelji se 60 km/h na AC kot je "dovoljeno". Me zanima koliko časa boš ostal živ.
martello je napisal/-a:abbe je napisal/-a: vozila za seboj nebi smel izsiljevati!!!
Nikjer nisem napisal, da ga lahko. Napisal sem, da:
- če moraš zmanjšati hitrost za 20 kmh, to ni izsiljevanje
- četudi te nekdo izsili, se lahko na to odzoveš kulturno, ni potrebe po doživljanju živčnega zloma.
jao

Očitno ti ni jasno kdaj se zgodi izsiljevanje. A te podučim? Ko voznik pred katerega si zapeljal mora pribremzat, pustit gas ali na kakršenkoli način zmanjšati hitrost zaradi tistega ki je zapeljal pred njega. To se ne zgodi ko mora zmanjšati hitrost za 30+ km/h, zgodi se če
mora zmanjšati hitrost za 1 km/h.
In se odzivam kulturno, pribremzam, obdržim varnostno razdaljo (če je voznik pred mano prava budala in se bo vmes še zaletel kam), ter si mislim svoje. Dejansko že zelo dolgo nisem blendal, niti se limal na rit. Nisem več 20 letni prepotenten mulc.