Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Na AC/HC s 3 pasovi v eno smer morajo vozila voziti po skrajnem desnem pasu, ki ni zaseden. 150 €

Vem za ta člen in se ga držim
158
59%
Vem za ta člen, a se ga praktično ne držim
18
7%
Prvič slišim
52
20%
Vedno vozim po prehitevalnem pasu
9
3%
Pravila me ne zanimajo, vozim po občutku in brez oviranja drugih
29
11%

Skupaj glasov : 266

martello
Novinec

Re: Telebani na cesti (Anketa)

Napisal/-a martello Pe jul 13, 2012 9:01 am

gecco je napisal/-a:Dokazal si samo to, da nam je sedaj jasno zakaj se je po naših AC nemogoče normalno tekoče premikati s hitrostjo po omejitvi (ki je 130kmh in ne 110kmh...če bi bilo 110 bolj varno bi bila sigurno taka omejitev že postavljena). Pa še razjasnil si nam malo bolje, kaj se dejansko dogaja v glavah teh ljudi na cesti...varni so...jaz sem pa vedno mislil da je folk pač nesposoben. Tako da HVALA! :D

130 kmh je največja dovoljena hitrost, nikjer ne piše, da je potrebno voziti 130 kmh - na AC se lahko vozi od 60 do 130 kmh. Če nekdo izgubi živce, ker se promet ne pomika s hitrostjo 130 kmh, potem ta oseba pač ni za na cesto.

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco Pe jul 13, 2012 9:05 am

martello je napisal/-a:
gecco je napisal/-a:Dokazal si samo to, da nam je sedaj jasno zakaj se je po naših AC nemogoče normalno tekoče premikati s hitrostjo po omejitvi (ki je 130kmh in ne 110kmh...če bi bilo 110 bolj varno bi bila sigurno taka omejitev že postavljena). Pa še razjasnil si nam malo bolje, kaj se dejansko dogaja v glavah teh ljudi na cesti...varni so...jaz sem pa vedno mislil da je folk pač nesposoben. Tako da HVALA! :D

130 kmh je največja dovoljena hitrost, nikjer ne piše, da je potrebno voziti 130 kmh - na AC se lahko vozi od 60 do 130 kmh. Če nekdo izgubi živce, ker se promet ne pomika s hitrostjo 130 kmh, potem ta oseba pač ni za na cesto.

Sem kje omenil izgubljanje živcev. Očitno imaš ti veliko problemov s takimi ljudmi (kdo ve zakaj?). Moji živci so čisto OK, sem se pa dostikrat vprašal kaj ima tisti tumpl ki prehiteva kamion že pol ure v glavi. In zdaj mi je jasno...in kot sem že rekel, hvala ti za pojasnilo!
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

martello
Novinec

Napisal/-a martello Pe jul 13, 2012 9:11 am

gecco je napisal/-a: Sem kje omenil izgubljanje živcev. Očitno imaš ti veliko problemov s takimi ljudmi (kdo ve zakaj?). Moji živci so čisto OK, sem se pa dostikrat vprašal kaj ima tisti tumpl ki prehiteva kamion že pol ure v glavi. In zdaj mi je jasno...in kot sem že rekel, hvala ti za pojasnilo!

Pustimo ob strani, da jaz nisem nikjer pisal o tem, da je pol urno prehitevanje kamiona sprejemljivo, to ste dodali sami. Napisla sem zgolj to, da je bolj varno, če ob prehitevanju bistveno počasnejšega vozila, za katerega se domneva, da te bo izslililo, upočasniš. Doživel pa sem živčne izpade uporabnikov, za katere z veliko mero verjetnosti domnevam, da takšne izpade doživljajo tudi na cesti.

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Napisal/-a gecco Pe jul 13, 2012 9:24 am

martello je napisal/-a:
gecco je napisal/-a: Sem kje omenil izgubljanje živcev. Očitno imaš ti veliko problemov s takimi ljudmi (kdo ve zakaj?). Moji živci so čisto OK, sem se pa dostikrat vprašal kaj ima tisti tumpl ki prehiteva kamion že pol ure v glavi. In zdaj mi je jasno...in kot sem že rekel, hvala ti za pojasnilo!

Pustimo ob strani, da jaz nisem nikjer pisal o tem, da je pol urno prehitevanje kamiona sprejemljivo, to ste dodali sami. Napisla sem zgolj to, da je bolj varno, če ob prehitevanju bistveno počasnejšega vozila, za katerega se domneva, da te bo izslililo, upočasniš. Doživel pa sem živčne izpade uporabnikov, za katere z veliko mero verjetnosti domnevam, da takšne izpade doživljajo tudi na cesti.

A zdj smo že prišli na bistveno počasnejše vozilo? Na začetku nisi nič omenjal domneve da te bo izsilili, to si kasneje dodal. Prvi napad si pa ti naredil, ko si 'nas' označil za slabe voznike! Razlagej kolikor hočeš, ni logike v tem, da bi moral upočasniti zato ker želim prehitevati. Ne pri 130kmh. Ne rečem če bi se fural 200kmh po prazni cesti in dohitel vozila. Takrat upočasniš in greš z zmerno hitrostjo mimo. Da se bo pa pri 130kmh zaviralo, ma dj no. Poznam nekaj ljudi ki vozijo tako kot ti opisuješ (varnih 100-110 po AC)...in se ne morem z njimi voziti ker so za volanom živčni za popizdit. Vsak ki gre z 120kmh mimo je norec/k****n/budalo da ni večjega. Celo večnost na prehitevalnem z 110kmh čeprav se zadaj kolona nabira (kao kaj bom skakal tukaj vmes med kamioni notri, če bom moral takoj spet ven, bodo že počakali).
Slika

martello
Novinec

Napisal/-a martello Pe jul 13, 2012 9:34 am

gecco je napisal/-a: [A zdj smo že prišli na bistveno počasnejše vozilo? Na začetku nisi nič omenjal domneve da te bo izsilili, to si kasneje dodal. Prvi napad si pa ti naredil, ko si 'nas' označil za slabe voznike!

No, moj prvi komentar v tej temi je bil, da je gospod na videu slab vozniku, ker bi lahko predvidel, da obstaja velika verjetnost, da ga bo tovornjak izsilil, saj je imel veliko večjo hitrost.

gecco je napisal/-a:Poznam nekaj ljudi ki vozijo tako kot ti opisuješ (varnih 100-110 po AC)...in se ne morem z njimi voziti ker so za volanom živčni za popizdit. Vsak ki gre z 120kmh mimo je norec/k****n/budalo da ni večjega. Celo večnost na prehitevalnem z 110kmh čeprav se zadaj kolona nabira (kao kaj bom skakal tukaj vmes med kamioni notri, če bom moral takoj spet ven, bodo že počakali).

Ne poznaš me, tako da ne sodi, prav?

Sicer pa nisem nikjer napisal, da bi moral po AC voziti 110 kmh - napisal sem samo, da upočasni, če prehitevaš bistevno počasnejše vozilo, ker je to logično.

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Napisal/-a gecco Pe jul 13, 2012 10:04 am

martello je napisal/-a:
gecco je napisal/-a: [A zdj smo že prišli na bistveno počasnejše vozilo? Na začetku nisi nič omenjal domneve da te bo izsilili, to si kasneje dodal. Prvi napad si pa ti naredil, ko si 'nas' označil za slabe voznike!

No, moj prvi komentar v tej temi je bil, da je gospod na videu slab vozniku, ker bi lahko predvidel, da obstaja velika verjetnost, da ga bo tovornjak izsilil, saj je imel veliko večjo hitrost.

gecco je napisal/-a:Poznam nekaj ljudi ki vozijo tako kot ti opisuješ (varnih 100-110 po AC)...in se ne morem z njimi voziti ker so za volanom živčni za popizdit. Vsak ki gre z 120kmh mimo je norec/k****n/budalo da ni večjega. Celo večnost na prehitevalnem z 110kmh čeprav se zadaj kolona nabira (kao kaj bom skakal tukaj vmes med kamioni notri, če bom moral takoj spet ven, bodo že počakali).

Ne poznaš me, tako da ne sodi, prav?

Sicer pa nisem nikjer napisal, da bi moral po AC voziti 110 kmh - napisal sem samo, da upočasni, če prehitevaš bistevno počasnejše vozilo, ker je to logično.

Ti lahko sodiš tukaj vsem, tebi se pa ne sme nič reči? Sploh pa, sem kje napisal da je namenjeno tebi ali samo piše
vozijo tako kot ti opisuješ
Slika

martello
Novinec

Napisal/-a martello Pe jul 13, 2012 10:19 am

gecco je napisal/-a:
Ti lahko sodiš tukaj vsem, tebi se pa ne sme nič reči? Sploh pa, sem kje napisal da je namenjeno tebi ali samo piše
vozijo tako kot ti opisuješ

Prav imaš, se opravičujem.

Želel sem zgolj opozoriti, da se v temah o voznikih, ki ne vozijo tako, kot si je zamislil nekdo drug, izzove tone žolča, medtem ko se posledice prehitre vožnje pomete pod preprogo.

Prav tako sem želel opozoriti, da je na naših cestah premalo prilagajanja iz strani boljših in izkušenejših voznikov - kajti izpit ima danes tako rekoč vsak, od 70-letne babice, do 18 letnikov. In če nekdo izgubi živce zato, ker mora na prehitevalnem pasu upočasniti na 110kmh (ali na katero koli drugo hitrost - navsezadnje, v vsakem trenutku mora biti šofer pripravljen varno zaustaviti vozilo, pa če to pomeni zmanjšanje hitrosti za 100 kmh), potem je tu nekaj narobe.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Pe jul 13, 2012 10:40 am

kaj pa je to bistveno počasnejše vozilo.
če kamion vozi 90 jaz pa 130 to ni bistveno počasnejše vozilo!!!ress ni.
in če iz 130 zmanjšam na 110 nisem nic naredil.maion je dolg 20 metrou če bo vn zapelal te bo stisnu al pa se mu bos v rt zapelau neglede na to a vozis 110 al 130.
p.s. pa ne mi zj kle paametovat o reakcijskem času pa o zavorni poti med 130 pa 110.logike za ta početje ki ga ti zagovarjaš enostavno ni,če bi blo bi nas to v avtošoli podučili.mene niso,pa upam staut da tebe tudi ne.če je pa tvoje razmišljanje tako si pa v zmoti....
Ni vse res kar napišem

martello
Novinec

Napisal/-a martello Pe jul 13, 2012 10:51 am

abbe je napisal/-a:kaj pa je to bistveno počasnejše vozilo.
logike za ta početje ki ga ti zagovarjaš enostavno ni,če bi blo bi nas to v avtošoli podučili.mene niso,pa upam staut da tebe tudi ne.če je pa tvoje razmišljanje tako si pa v zmoti....

Imaš prav - kaj je 'bistveno počasnejše vozilo' je seveda subjektivna stvar.

Jaz ne vidim logike, kako bi lahko bila višja hitrost varnejša - tega nisem slišal še od nobenega strokovnjaka. Nižja hitrost je vedno varnejša, tu sploh ni debate - vsi razlogi, ki ste jih našteli, zakaj naj bi bila nižja hitrost nevarnejša, izhajajo iz tega, da se ti lahko nekdo zaleti v rit - kar je seveda neumnost, saj bi moralo vozilo za teboj upoštevati varnostno razdaljo.

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ Pe jul 13, 2012 11:02 am

martello je napisal/-a:
logike za ta početje ki ga ti zagovarjaš enostavno ni,če bi blo bi nas to v avtošoli podučili.mene niso,pa upam staut da tebe tudi ne.če je pa tvoje razmišljanje tako si pa v zmoti....

Jaz ne vidim logike, kako bi lahko bila višja hitrost varnejša - tega nisem slišal še od nobenega strokovnjaka. Nižja hitrost je vedno varnejša, tu sploh ni debate - vsi razlogi, ki ste jih našteli, zakaj naj bi bila nižja hitrost nevarnejša, izhajajo iz tega, da se ti lahko nekdo zaleti v rit - kar je seveda neumnost, saj bi moralo vozilo za teboj upoštevati varnostno razdaljo.

bi moralo... ampak a jo uposteva :?: na cesti mas 100 ljudi, 100 cudi.

jaz osebno se ne vrzem ven ko grem prehitevat, ce nisem 100% ali me ne bo kdo dohitel ali ne. pa verjami, da z 110 km/h prevozim skoraj vse kilometre po AC (kombi na limitu nalozen). druga stvar je ce sem z svojim avtom, takrat se ne sekiram kaj dosti :mrgreen:
z avtom pa prehitevam z normalnimi 130... in to brez kake drame :roll: ce vidis, da je sansa da se ti en vn zapelje pa malo bolj pozorno opazujes... jebiga v prometu je treba tudi gledat na druge ;)
turbo inside

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Napisal/-a abbe Pe jul 13, 2012 11:03 am

martello je napisal/-a:

vozila za seboj nebi smel izsiljevati!!!
pa spet s neki zacel kle obračat besede,stavke...
1.še vedno nisi povedal kaj je zate bistveno počasnejša voznja?
2. se vedno nisi povedal od kje ti ideja da mores upočasnit iz 130 na 110 ko prehitevas kamion (kdo ti je to svatoval pa zakaj)
3. nastej mi rrazlike do katerih bi prišlo ce bi se v kamion zaletel z 110 ali z 130km/h,pa še povej kaksna je razlika če te stisne kamion(v bok) pri 130 ali pri 110 km/h.
odgovori na to konkterno pa bomo poj nadaljevali debato.
forum je zato da so debate konstruktivne,ne pa da se obrača stavke se ne odgovarja direkt se malo govori o logiki(posameznika)...ce nisi sposoben odgovarjat direk in konstruktivno potem je bolje da ne komentiraš...
Ni vse res kar napišem

martello
Novinec

Napisal/-a martello Pe jul 13, 2012 11:17 am

abbe je napisal/-a: vozila za seboj nebi smel izsiljevati!!!

Nikjer nisem napisal, da ga lahko. Napisal sem, da:
- če moraš zmanjšati hitrost za 20 kmh, to ni izsiljevanje
- četudi te nekdo izsili, se lahko na to odzoveš kulturno, ni potrebe po doživljanju živčnega zloma.

abbe je napisal/-a: 1.še vedno nisi povedal kaj je zate bistveno počasnejša voznja?

To je relativno. Zame je bistveno počasnejše vozilo, če je razlika v hitrostih tam okoli 40 kmh, vendar je to težko oceniti takole na pamet.

abbe je napisal/-a:2. se vedno nisi povedal od kje ti ideja da mores upočasnit iz 130 na 110 ko prehitevas kamion (kdo ti je to svatoval pa zakaj)

Napisla sem že prej, da sem morda s tema dvema številkama pretiraval. Logično se mi zdi, da v kolikor prehitevaš bistveno počasnejše vozilo (kar je naredil gospod v videu), zmanjšaš hitrost, saj boš tako lažje regairal. To mi pove logika: pri veliki hitrosti se zanašaš na srečo, da te ne bo nekdo izsilil.

abbe je napisal/-a: 3. nastej mi rrazlike do katerih bi prišlo ce bi se v kamion zaletel z 110 ali z 130km/h,pa še povej kaksna je razlika če te stisne kamion(v bok) pri 130 ali pri 110 km/h.

Odogovril v prejšnjem vpršanju. Dodal bi samo še to: pri nižji hitrosti boš imel več možnosti, da te kamion sploh ne bo stisnil, saj boš lahko pravočasno zavrl.

abbe je napisal/-a:forum je zato da so debate konstruktivne,ne pa da se obrača stavke se ne odgovarja direkt se malo govori o logiki(posameznika)...ce nisi sposoben odgovarjat direk in konstruktivno potem je bolje da ne komentiraš...

Yea, right. Ko se začne uporabnikom groziti z odstrelom, razbitjem avta in podobnim - vsa konstruktivnost splava po vodi. Je pa takšno pisanje odraz obnašanja na cesti.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Napisal/-a abbe Pe jul 13, 2012 11:27 am

1.jst nisem nc grozli (odstrel je blo misljeno,kot da niso za na cesto,če si razumel drugace sedaj veš kaj sem mislil..)

abbe je napisal/-a: 3. nastej mi rrazlike do katerih bi prišlo ce bi se v kamion zaletel z 110 ali z 130km/h,pa še povej kaksna je razlika če te stisne kamion(v bok) pri 130 ali pri 110 km/h.

Odogovril v prejšnjem vpršanju. [b]Dodal bi samo še to: pri nižji hitrosti boš imel več možnosti, da te kamion sploh ne bo stisnil, saj boš lahko pravočasno zavrl.[/b]

to je spet predvidevanje.čče bi se vozu 130 lm/h bi bil ze mem njega ko bi se on odloču vn zavit...sam tok da vids kok mas smiselne odgovore.zaviranje na polno pr 130 pa pr 110 je isti falus.res ni neke razlike.na testni progi ze v real life je se tok drugih stavi vmes da se bos ustavil v obeh rimerih ali pa v nobenem..
Ni vse res kar napišem

martello
Novinec

Napisal/-a martello Pe jul 13, 2012 11:40 am

abbe je napisal/-a: odgovori na to konkterno pa bomo poj nadaljevali debato.

Razlika je po mojem mnenju kar velika, glede na to, da kinetična energija narašča s kvadratom hitrosti. Sicer pa sem napisal, da sem s tema dvema številkama pretiraval.

Odogovril v prejšnjem vpršanju. [b]Dodal bi samo še to: pri nižji hitrosti boš imel več možnosti, da te kamion sploh ne bo stisnil, saj boš lahko pravočasno zavrl.[/b]

to je spet predvidevanje.čče bi se vozu 130 lm/h bi bil ze mem njega ko bi se on odloču vn zavit...sam tok da vids kok mas smiselne odgovore.zaviranje na polno pr 130 pa pr 110 je isti falus.res ni neke razlike.na testni progi ze v real life je se tok drugih stavi vmes da se bos ustavil v obeh rimerih ali pa v nobenem.. [/quote]

To ni logično: kako pa veš, kdaj bo zavil (napisal si namreč, da boš s 130 kmh že mimo njega - kako, če ne veš, kdaj bo zavil)? Razlika je zgolj v času izpostavljenosti - pri višji hitrosti si izpostavljen nevarnosti manj časa.

Tudi tisto o zavirnaju ne drži: tule imaš tabelo: http://www.racemath.info/motionandenerg ... stance.htm

Razlika v zavorni poti med 110kmh in 130 kmh je 24 m (seveda je to zgolj neka okvirna številka, ki je v realnost drugačna). 3 m več pa prevoziš pri 130 kmh do takrat, ko se dotakneš zavore.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Napisal/-a abbe Pe jul 13, 2012 11:43 am

je razlika 24m.sam ti se ne rabs ustavt na nulo.ti mores zmanjsat na 90 tok k kamion voz....
Ni vse res kar napišem

martello
Novinec

Napisal/-a martello Pe jul 13, 2012 11:50 am

abbe je napisal/-a:je razlika 24m.sam ti se ne rabs ustavt na nulo.ti mores zmanjsat na 90 tok k kamion voz....

Drži, vendar že prej pride do razlike 3 m, ki jih potrebuješ za reagiranje (pritisk na zavoro) - seveda je potrebno te številke jemati z rezervo, ker niso plod kakšne raziskovalne ustanove.

Izhajam tudi iz tega, da vsak izmed nas upočasni vožnjo, če je na voznem pasu promet umirjen.

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Pe jul 13, 2012 1:27 pm

Bistveno boljš je, da si tekom prehitevanja skoncentriran na samo vožnjo in na obnašanje prehitevanca. Tako boš prej reagiral kot pa, če se boš zanašal samo na to, da je treba počasi mimo pa bo vse OK - glava in misli v njej pa čist na drugem koncu Slovenije nekje na topli plažici ob morju.

Ker ne glede a prehitevaš s 100, 110, 130 al pa 150, če ne opazuješ dogajanja je vse skupaj blažev žegen in več ali manj odvisno od sreče al bo šlo mimo ali pač ne.

In tako kot ti pravijo - ne moreš enostavno posplošit, da zdej, ko greš s 110 mimo bo pa vse OK. lahko se zgodi, da boš ravno pri 110 bil stisnjen ob ograjo in bi pri 130 že davno mimo in seveda se lahko zgodi, da boš pri 110 lahko še zavrl pri 130 pa te bo stisnil. Ni pravila tako, da je čist brezpredmetno o tem govorit, da z zmanjšanjem hitrosti pa narediš vse za varnost.

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Grosuplja

Napisal/-a DePalmo Pe jul 13, 2012 5:57 pm

martello je napisal/-a:
DePalmo je napisal/-a: Ti bi rabil par krepkih vzgojnih... in vsi tebi podobni!

Tipičen slovenski voznik. Bravo!

Dejansko sva oba "tipična" slovenska voznika. Ti počasen in se ti j**e za ostale "hitrejše", jaz hitrejši s svojimi 130 km/h in živčen za takimi kot si ti! Priznam, se občasno vozim tudi 200 km/h, pa še nisem imel nesreče na AC, sam previdnost in predvidevanje je potrebno... kar je španska vas marsikateremu slovenskemu vozniku.

martello je napisal/-a:
DePalmo je napisal/-a: Ja, je! Če zapelješ pred mano (ali koga drugega) in mora zaradi tebe zmanjšati hitrost, je to IZSILJEVANJE, pa obrni kakor hočeš. Nihče dandanes ne predvideva, sam zapeljejo na levi pas... Se pa strinjam da če je od tebe oddaljen 300m ga ne izsiliš, sam v tem času ko te on dohiti, bi ti že moral opraviti svoj manever prehitevanja razen če se pelješ 100 km/h.

Če resnično tako misliš, potem izvoli, na AC se pribij v rit vozniku, zaradi katerega si moral upočasniti (nihče ne bo umrl, samo nekaj gmotne škode bo). Ali nimaš j**c, ker v resnici veš, da govoriš neumnosti?

Zakaj bi se zaletaval? A misliš da sem neumen? Neumen je po moje tisti ki skoči direkt pred mano brez žmigavca in vozi dalje svojih 110 km/h. In tudi če me je videl da se mu približujem. Se pa ne mislim zaletavat, mi je škoda avta zaradi budal.

martello je napisal/-a:
DePalmo je napisal/-a:Je pa kultura voznikov totalno na psu in je samo še slabše. Še malo pa bomo imeli rusijo pri nas... kij ali pištolo v prtljažniku, nato pa kdo je jači...

Zakaj? Da boš obračunal z nekom, ki je počasnejši od tebe?

Počasnejši me nič ne motijo, sem pogosto med njimi s svojimi 100-110 km/h, a vozim spoštljivo do drugih. Dejansko uporabljam vzvratna ogledala in če vidim da se mi približuje in imam jaz kamion pred sabo, upočasnim da me hitrejši prehiti, nato pa grem prehitevat s svojimi 110 km/h.
Na kur*c mi grejo brihtneži ki mislijo da so tata-mata na cesti ker so "varni" s svojimi 110 km/h in da moramo vsi voziti tako kot oni žvižgajo. Takim pa bi preštel rebra.

martello je napisal/-a:130 kmh je največja dovoljena hitrost, nikjer ne piše, da je potrebno voziti 130 kmh - na AC se lahko vozi od 60 do 130 kmh. Če nekdo izgubi živce, ker se promet ne pomika s hitrostjo 130 kmh, potem ta oseba pač ni za na cesto.

In to ti še ne daje razloga da si prvi v koloni in se pelješ svojih 110 km/h. Za take je mišljen desni pas, ne levi. Levi je za prehitevanje, desni je za vožnjo.
Sicer pa, če si tako pogumen, pelji se 60 km/h na AC kot je "dovoljeno". Me zanima koliko časa boš ostal živ.

martello je napisal/-a:
abbe je napisal/-a: vozila za seboj nebi smel izsiljevati!!!

Nikjer nisem napisal, da ga lahko. Napisal sem, da:
- če moraš zmanjšati hitrost za 20 kmh, to ni izsiljevanje
- četudi te nekdo izsili, se lahko na to odzoveš kulturno, ni potrebe po doživljanju živčnega zloma.

jao :roll: Očitno ti ni jasno kdaj se zgodi izsiljevanje. A te podučim? Ko voznik pred katerega si zapeljal mora pribremzat, pustit gas ali na kakršenkoli način zmanjšati hitrost zaradi tistega ki je zapeljal pred njega. To se ne zgodi ko mora zmanjšati hitrost za 30+ km/h, zgodi se če mora zmanjšati hitrost za 1 km/h.
In se odzivam kulturno, pribremzam, obdržim varnostno razdaljo (če je voznik pred mano prava budala in se bo vmes še zaletel kam), ter si mislim svoje. Dejansko že zelo dolgo nisem blendal, niti se limal na rit. Nisem več 20 letni prepotenten mulc.

Luky
Nov uporabnik

Napisal/-a Luky Pe jul 13, 2012 7:56 pm

martello je napisal/-a:
Kot sem napisal, kdor se ni sposoben prilagajati prometu, naj vrne izpit, ker ogroža sebe in druge.

Potem si že vrnil izpit ?

Uporabniški avatar
SuperVeloce
Novinec

Napisal/-a SuperVeloce Pe jul 13, 2012 8:21 pm

sori sam morem napisat: :lol: :lol: :lol:
when in doubt, flat out
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 8 gostov