Debate, ki niso vezane na ostala področja...

cd_rw
Novinec

Napisal/-a cd_rw Po nov 30, 2009 10:59 pm

LP!
Mene tut neki zanima, ker mam v golfu 4 xsenonske žaromete, vendar so zamenjane luči, se pravi so noter luči z leču. Je pa problem včasih mi leva žarnca ne pržge, pol pa včas pomaga, če luči ugasnem pa spet pržgem, včas pa tut ne. Pa še neki: avto ima pranje žarometov, mislim pa da nima samodejnega uravnavanja višine snopa. Se pravi se ne da homologirat? Pa tut avto ko sm kupu nism dobu kakih papirjov od luči. Ali jih potrebujem, za homologacijo (če bi meu ALWR). Ko pa že lih sprašujem me še pa zanima, kk se sploh aktivira pranje luči, ker če samo perem vetrobran mi ne pere luči? Pa še to me zanima, kako bi sedalo vgraditi ALWR.
Hvala za odgovore.

Uporabniški avatar
Stasky
Nov uporabnik

Kraj: Koper

Napisal/-a Stasky Pe dec 04, 2009 8:25 pm

cd_rw je napisal/-a:LP!
Mene tut neki zanima, ker mam v golfu 4 xsenonske žaromete, vendar so zamenjane luči, se pravi so noter luči z leču. Je pa problem včasih mi leva žarnca ne pržge, pol pa včas pomaga, če luči ugasnem pa spet pržgem, včas pa tut ne. Pa še neki: avto ima pranje žarometov, mislim pa da nima samodejnega uravnavanja višine snopa. Se pravi se ne da homologirat? Pa tut avto ko sm kupu nism dobu kakih papirjov od luči. Ali jih potrebujem, za homologacijo (če bi meu ALWR). Ko pa že lih sprašujem me še pa zanima, kk se sploh aktivira pranje luči, ker če samo perem vetrobran mi ne pere luči? Pa še to me zanima, kako bi sedalo vgraditi ALWR.
Hvala za odgovore.

Za homologirat morš met sistem za pranje žarometov in sistem za samodejno regulacijo višine snopa... slednje dobiš na http://www.xenon-kit.si/ponudba/oprema/.
Pranje žarometa je ponavadi vezano na pranje vetrobranskega stekla. js mam na accordu tudi gumb s katerim vklopim samo pranje žarometa...

Uporabniški avatar
vuko87
Novinec

Kraj: lj

Napisal/-a vuko87 To dec 08, 2009 8:15 pm

Fantje dejti mi pomagat ...rabu bi en balast ....mam dva identična doma in isto delujeta...zarnica mi utripa in crkne po 15 s....ima mogoce kdo kakega viska...da vidm ce je tuki problem...H7....hvala ze vnaprej ....lahko kdo pomaga...sem pa drgac iz LJ.

lp

Uporabniški avatar
gaši
Poznavalec foruma

Kraj: Šentilj

Napisal/-a gaši To dec 08, 2009 8:41 pm

kr redno spremljam to temo..zdaj pa tudi mene nekaj zanima glede xenon kita 4300K, naredil bi ga v twingota, imam one prozorne luči, menjane naknadno od depota, zdaj pa me zanima, kak bi se to obneslo..se to zelo greje da bi lahko stopilo kaj mogoče? pa kaka bi bla svetloba, bi fejst motla nasproti vožeče, ker kolko berem je 4300K nekak najbolj normalen.

Uporabniški avatar
=ZiAn=
Uporabnik

Kraj: LJ

Napisal/-a =ZiAn= To dec 08, 2009 9:08 pm

@gaši, če redno spremljaš to temo, bi moral vedeti, da so ksenon luči precej hladnejše od navadnih halogenk...

kar se tiče pa svetlobne lestvice, pa še 1x dodajam to sliko:
Slika

Lp
...Prava nemška zverina bučno zahrumi v turobno jutro, ljudje prično padati na kolena, ko se mimo njih zapeljem v audi a šest petici. "Mati tudi jaz bom nekoč" zašepeta mladi fant svoji materi, ki ji spolzi solza po zgubanem licu...

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard To dec 08, 2009 9:30 pm

gaši ne bereš najbolj pridno :).

Na tvojem mestu bi se lotil zadeve nekoliko drugače. Če boš vgradil xenon kit v tvoje luči bo to bleščalo vse naokrog in boš tako slepil nasproti vozeče, kar zna biti precej nevarno, sploh ob slabšem vremenu. Obstajjao tudi xenon kiti, ki imajo zraven leče, ki jih lahko vgradiš recimo v H7 sedlo, ali pač katere žarnice imaš v orginalu. Recimo en primer - klik. Luči seveda moraš vzet narazen, vstavit lečo not in luči zalepit nazaj skup.

Kot ti je povedal Zian, se xenon precej manj greje kot navadne žarnice. Zato morajo vsi avti, ki imajo xenon imeti tudi pranje žarometov, da se ti pri nizkim temperaturah in mokrem vremenu na lučeh ne nabira led. Navadne žarnice bi ga stopile, xenonske ga pač ne.

Če hočeš, da zadeva res deluje kot treba pa je potrebno vgradit še avtomatsko nastavljanje višine snopa, stane nekaj žez 200 €.

Lahko pa si enostavno tipičen egoističen voznik, katega boli falus za vse ostale voznike in greš kupit xenon kit za 50 € in svetiš kot reflektor, kot večina to na žalost počne. In če bi tej temi res sledil kot treba, bi meni prihranil 5 min pisanja, ker je vse to bilo že najmanj 10x omenjeno.

Uporabniški avatar
gaši
Poznavalec foruma

Napisal/-a gaši To dec 08, 2009 9:38 pm

hvala za hitre odgovore, pa ne se jezit preveč..pač zato sem tak vprašal, ker na vsakem drugem forumu ti nekdo napiše drugače, tak da hvala za obsežno razlago lizard..navaden egoističen voznik ki ga boli falus to pa nebom ;)

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard To dec 08, 2009 9:48 pm

Dejstvo je, da če hočeš met xenon kot se to spodobi, moraš za to kar fajn v žep posečti. Rabiš luči z lečami ali pa luči s prozornim steklom in sam vgradiš leče. Zdaj je odvisno od avta, ali imaš to opcijo, ali so luči z lečo že serijsko, ali obstaja aftermarket varjanta. Torej nekaj sto evrov gre v primeru, da rabiš nove luči, odvisno od avta seveda, pri enih stane ena luč 200 €, pri drugi pa 1000 €. Potem xenon kit recimo, spet slabih 100 €, pranje žarometov je dobrih 100 €, ALWR čez 200 €. Potem maš pa avto, ki je vreden 3000 € z lučmi ki so vredne pol avta :).

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare To dec 08, 2009 10:09 pm

In če vse montirano ni original ti spet nič ne nuca,ker nimaš homologirano in si na istem kot jaz ki mam Xenon na marei,brez pranja in natavitve višine.Ti pa toplo priporočam da v navadne luči tega ne daješ.Mene sicer ne moti pa čeprav je tega veliko po cesti ampak precej hitro zmoti policaje,katere pa ni varjante da jih boš prepričal da je mel Twingič original to not.

Uporabniški avatar
gaši
Poznavalec foruma

Napisal/-a gaši To dec 08, 2009 10:56 pm

hvala fantje, bom opustil to pa raje ta denar porabil za kaj druga..

Uporabniški avatar
Stasky
Nov uporabnik

Kraj: Koper

Napisal/-a Stasky Sr dec 09, 2009 1:28 pm

lizard je napisal/-a:Dejstvo je, da če hočeš met xenon kot se to spodobi, moraš za to kar fajn v žep posečti. Rabiš luči z lečami ali pa luči s prozornim steklom in sam vgradiš leče. Zdaj je odvisno od avta, ali imaš to opcijo, ali so luči z lečo že serijsko, ali obstaja aftermarket varjanta. Torej nekaj sto evrov gre v primeru, da rabiš nove luči, odvisno od avta seveda, pri enih stane ena luč 200 €, pri drugi pa 1000 €. Potem xenon kit recimo, spet slabih 100 €, pranje žarometov je dobrih 100 €, ALWR čez 200 €. Potem maš pa avto, ki je vreden 3000 € z lučmi ki so vredne pol avta :).

Če citiram: "Na voljo sta dva tipa XENON žarnic in sicer R in S . Žarnice z oznako S so namenjene žarometom z vgrajeno lečo.
Žarnice z oznako R pa so namenjene za žaromete brez leče ker imajo poseben ščit (primer H7R) pred prekomerno razpršitvijo svetlobe ."

Glede homologacije, tudi xenon kit v žarometu brez leče (kolkr vem) se da homologirat.
Pogoji so seveda pranje žarometov, samodejna nastavitev višine snopa, potrdilo o strokovni vgradnji.

Vir: http://www.xenon-kit.si/ponudba/xenonhid/

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Sr dec 09, 2009 1:50 pm

To glede žarnic je res, vendar je razlika tudi v paraboli. Recimo Lagune pa kakšni starejši Volvoti pa še kaj se najde, so imeli xenon brez leče. Tako, da če hočeš xenon pri teh avtih je smotrno kupit nove orginal xenon prdnje luči, je pa cenej če samo lečo vgradiš :).

A tudi te žarnice z zaslonko (R oznaka) niso tako dobre, da bi dejansko odpravile bleščanje. Pri enih avtih blešči, pri enih pa tudi ne ;).

Uporabniški avatar
Gorch
Novinec

Napisal/-a Gorch Sr dec 09, 2009 2:20 pm

Stasky je napisal/-a:
lizard je napisal/-a:Dejstvo je, da če hočeš met xenon kot se to spodobi, moraš za to kar fajn v žep posečti. Rabiš luči z lečami ali pa luči s prozornim steklom in sam vgradiš leče. Zdaj je odvisno od avta, ali imaš to opcijo, ali so luči z lečo že serijsko, ali obstaja aftermarket varjanta. Torej nekaj sto evrov gre v primeru, da rabiš nove luči, odvisno od avta seveda, pri enih stane ena luč 200 €, pri drugi pa 1000 €. Potem xenon kit recimo, spet slabih 100 €, pranje žarometov je dobrih 100 €, ALWR čez 200 €. Potem maš pa avto, ki je vreden 3000 € z lučmi ki so vredne pol avta :).

Če citiram: "Na voljo sta dva tipa XENON žarnic in sicer R in S . Žarnice z oznako S so namenjene žarometom z vgrajeno lečo.
Žarnice z oznako R pa so namenjene za žaromete brez leče ker imajo poseben ščit (primer H7R) pred prekomerno razpršitvijo svetlobe ."

Glede homologacije, tudi xenon kit v žarometu brez leče (kolkr vem) se da homologirat.
Pogoji so seveda pranje žarometov, samodejna nastavitev višine snopa, potrdilo o strokovni vgradnji.

Vir: http://www.xenon-kit.si/ponudba/xenonhid/

Ne vem kako je z homologacijo "kita"...ampak upal bi trditi,da ni junaka,ki ima to urejeno.

Uporabniški avatar
pelinkovec
Nov uporabnik

Napisal/-a pelinkovec To dec 15, 2009 7:56 pm

Ne vem, če je že bilo kje na prejšnjih 147 straneh omenjeno - nisem bral :) - imam pa eno vprašanje. Imam original xenon luči, pa me zanima kakšna je kaj povprečna življenjska doba xenonk na pram halogenkam?

Sem pa doživel še eno hecno stvar. Med vožnjo po slabši cesti so mi luči med vožnjo vsake toliko časa malo zablendale, utripnile, nato pa je po par kilometrih leva ugasnila :cry: Sem mislil, da je šla k vragu, pridem domov, ugasnem avto in za štos probam še enkrat prižgat luči... In glej to, obe delata :?: A je komu jasno kako & zakaj??? A lahko pričakujem, da bo v kratkem šla po gobe...

Hvala za odgovore...

Uporabniški avatar
snikerson
Uporabnik

Napisal/-a snikerson To dec 15, 2009 8:00 pm

bi bilo lažje če bi vsaj približno opisal kaj voziš

Uporabniški avatar
pelinkovec
Nov uporabnik

Napisal/-a pelinkovec To dec 15, 2009 9:13 pm

Ja, se strinjam :D - alfo 159 JTD

Uporabniški avatar
shalej
Novinec

Kraj: Celje

Napisal/-a shalej Sr dec 16, 2009 8:19 am

Mene pa zanima ali na tehničnem preverjajo pranje in nastavitev žarometov pri xenonu?
Namreč vgradil bi original luč z lečo (takšne kot imajo astre s xenonom), nastavu pranje žarometov (navidezno-brez da špricajo) in skril balaste.

Uporabniški avatar
dejcc
Uporabnik

Napisal/-a dejcc Če dec 17, 2009 6:54 pm

Kje pa se dobi xenon kit na štajerskem kje. Kak predlog?

Mene pa zanima ali na tehničnem preverjajo pranje in nastavitev žarometov pri xenonu?
Namreč vgradil bi original luč z lečo (takšne kot imajo astre s xenonom), nastavu pranje žarometov (navidezno-brez da špricajo) in skril balaste.

Meni še omenli niso nič.
Relax take it easY
Slika

Uporabniški avatar
pelinkovec
Nov uporabnik

Napisal/-a pelinkovec Če dec 17, 2009 7:27 pm

pelinkovec je napisal/-a:Ne vem, če je že bilo kje na prejšnjih 147 straneh omenjeno - nisem bral :) - imam pa eno vprašanje. Imam original xenon luči, pa me zanima kakšna je kaj povprečna življenjska doba xenonk na pram halogenkam?

Sem pa doživel še eno hecno stvar. Med vožnjo po slabši cesti so mi luči med vožnjo vsake toliko časa malo zablendale, utripnile, nato pa je po par kilometrih leva ugasnila :cry: Sem mislil, da je šla k vragu, pridem domov, ugasnem avto in za štos probam še enkrat prižgat luči... In glej to, obe delata :?: A je komu jasno kako & zakaj??? A lahko pričakujem, da bo v kratkem šla po gobe...

Hvala za odgovore...

Nobene ideje :?: :?

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ Če dec 17, 2009 7:44 pm

jst imam eno.. ki se je meni zgodila. samo verjetno ni pri tebi tako.
torej na parkirišču mi je nekdo z vozičkom tresnil v prednjo luč in potem sem si rekel bom že enkrat kasneje uveljavljal parkirišča, ko bodo primeri od toče malo rešeni in kaj se je zgodilo.. v luč je prišlo malo vlage. xenon žarnica se občasno ni prižgala. moral sem vžigati in ugašati luči, da bi se lahko vžgala. nekaj časa je delala normalno, po mesecu dni pa so se problemi stopnjevali do te meje, da sem se pač oglasil na zavarovalnici..
tam so mi pametovali, da če je res vlaga in žarnica, da bodo zamenjali žaromet, ampak da dvomijo in se jim zdi da je problem v balastih. no na koncu je bila le kriva vlaga in žarnica. nekje sem prebral, da je vlaga smrt.

kar se pa tiče, da bi od starosti crknila pa dvomim, ker bi opazil znatno zmanjšanje moči osvetlitve ter spremembo barve na vedno bolj mlahavo modro do vijolično-rumeno. koliko pa je avto star? več kot 4 leta?
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 20 gostov