cd_rw je napisal/-a:LP!
Mene tut neki zanima, ker mam v golfu 4 xsenonske žaromete, vendar so zamenjane luči, se pravi so noter luči z leču. Je pa problem včasih mi leva žarnca ne pržge, pol pa včas pomaga, če luči ugasnem pa spet pržgem, včas pa tut ne. Pa še neki: avto ima pranje žarometov, mislim pa da nima samodejnega uravnavanja višine snopa. Se pravi se ne da homologirat? Pa tut avto ko sm kupu nism dobu kakih papirjov od luči. Ali jih potrebujem, za homologacijo (če bi meu ALWR). Ko pa že lih sprašujem me še pa zanima, kk se sploh aktivira pranje luči, ker če samo perem vetrobran mi ne pere luči? Pa še to me zanima, kako bi sedalo vgraditi ALWR.
Hvala za odgovore.
lizard je napisal/-a:Dejstvo je, da če hočeš met xenon kot se to spodobi, moraš za to kar fajn v žep posečti. Rabiš luči z lečami ali pa luči s prozornim steklom in sam vgradiš leče. Zdaj je odvisno od avta, ali imaš to opcijo, ali so luči z lečo že serijsko, ali obstaja aftermarket varjanta. Torej nekaj sto evrov gre v primeru, da rabiš nove luči, odvisno od avta seveda, pri enih stane ena luč 200 €, pri drugi pa 1000 €. Potem xenon kit recimo, spet slabih 100 €, pranje žarometov je dobrih 100 €, ALWR čez 200 €. Potem maš pa avto, ki je vreden 3000 € z lučmi ki so vredne pol avta.
Stasky je napisal/-a:lizard je napisal/-a:Dejstvo je, da če hočeš met xenon kot se to spodobi, moraš za to kar fajn v žep posečti. Rabiš luči z lečami ali pa luči s prozornim steklom in sam vgradiš leče. Zdaj je odvisno od avta, ali imaš to opcijo, ali so luči z lečo že serijsko, ali obstaja aftermarket varjanta. Torej nekaj sto evrov gre v primeru, da rabiš nove luči, odvisno od avta seveda, pri enih stane ena luč 200 €, pri drugi pa 1000 €. Potem xenon kit recimo, spet slabih 100 €, pranje žarometov je dobrih 100 €, ALWR čez 200 €. Potem maš pa avto, ki je vreden 3000 € z lučmi ki so vredne pol avta.
Če citiram: "Na voljo sta dva tipa XENON žarnic in sicer R in S . Žarnice z oznako S so namenjene žarometom z vgrajeno lečo.
Žarnice z oznako R pa so namenjene za žaromete brez leče ker imajo poseben ščit (primer H7R) pred prekomerno razpršitvijo svetlobe ."
Glede homologacije, tudi xenon kit v žarometu brez leče (kolkr vem) se da homologirat.
Pogoji so seveda pranje žarometov, samodejna nastavitev višine snopa, potrdilo o strokovni vgradnji.
Vir: http://www.xenon-kit.si/ponudba/xenonhid/
Mene pa zanima ali na tehničnem preverjajo pranje in nastavitev žarometov pri xenonu?
Namreč vgradil bi original luč z lečo (takšne kot imajo astre s xenonom), nastavu pranje žarometov (navidezno-brez da špricajo) in skril balaste.
pelinkovec je napisal/-a:Ne vem, če je že bilo kje na prejšnjih 147 straneh omenjeno - nisem bral- imam pa eno vprašanje. Imam original xenon luči, pa me zanima kakšna je kaj povprečna življenjska doba xenonk na pram halogenkam?
Sem pa doživel še eno hecno stvar. Med vožnjo po slabši cesti so mi luči med vožnjo vsake toliko časa malo zablendale, utripnile, nato pa je po par kilometrih leva ugasnilaSem mislil, da je šla k vragu, pridem domov, ugasnem avto in za štos probam še enkrat prižgat luči... In glej to, obe delata
A je komu jasno kako & zakaj??? A lahko pričakujem, da bo v kratkem šla po gobe...
Hvala za odgovore...
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 20 gostov