Napisal/-a Miholl84 Če sep 20, 2012 10:38 pm
Od danes zaplinjen pri G-1 Celje
Šel sem z forumašom Muc-om-
Okej da povem kompletno štorijo.
Pred krajšim časom sem si omislil 1999 letnik Hondo Accord Coupe 2.0i. Zadeva žre, tam, okol 10 po mestu,kak litr manj na relaciji. Ker sem dokaj pogosto menjal vozila, sem se odločil da rabim nekaj kar bo dolgo časa pri meni, da ima dovolj močan motor, da ma tempomat in avt. klimo ter da ni preveč denarja,ker mi ga je škoda met v avtomobilu.No long story short, iskat sem jo šel v Italijo,ker so tu sami skreti tega modela.
Vglavnem, se jaz odločim za plin. Zberem ponudbe, dobim eno za malo pod jurja in od G-1 za okoli 1700 eur, pa se neki cenkamo pa gore dole, pridemo na 1300 eur.
Si rečem ajt dobr, dam mal več v štartu da ne bo nekih fukovn pa reklamacij.
DObro, se zmenimo,pripeljemo avtomobila (moj in 320i od Muca), oni nam dajo avisov novi polo kot nadomestnega, ok kul, zadeva dva dni traja, nato se začne...
Prideva tja, zamujajo z delom cca pol ure, si rečeva ma ni panike, itak se dogaja,nič posebnega tako kot povsod.
Med čakanjem na BMWja je moja Honda že fertik in rečeva da bi mal pregledala avto. Takoj opazim 3 rise na zadnjem odbijaču (vem da so nove ker je bil odbijač na novo štrihan teden nazaj),pa si rečem,eh itak je katastrofalno poštrihan, sploh ne bom težil, konec koncev si lahko sam spoliram.
Se usedem, vidim da merilnik količine plina ni montiran tam kjer sem želel. Je bil pod pepelnikom in je lepo narejeno pa si rečem kul, tudi tako bo dobro,važno da me med vožnjo moti in da se ga ne vidi očitno kje sred armature.
Mal zalaufamo, zadeva lepo prede,preklopi,avto mal zadregeta in lepo laufa,injektorji pa malo presketajo. Vse kul.
Odprem tank, lepo luknjica narejena,vse kul.
Odprem prtljažnik,žal preplitek za bombo, dobim notri 54 litrski rezervoar, pač si rečem tole dno prtljažnika bomo lepo novega naredili malo višjega da bo zgledalo, nič groznega.
Odprem še haubo, da vidim napeljavo...
Hmmm...
Sicer nimam fotke, ampak napeljava je z eno besedo - grdo napeljana. Neke žice in cevi zlimane z izolir trakom vse neki postran pričvrščeno, vglavnem wtf. Pravi tip,jah saj vete to je odvisno od mašine kak je postavljena pa bla bla, pa rečem ja verjetno res, pač sej nima veze,važno da laufa lepo.
Po malo daljšem ogledovanju opazim 3 gluhe luknjice v strut baru na levi strani.
Gledam še malo bolj in opazim neko škatljico (ki je napeljana v sesalni kolektor) da je pokrovček odtrgan. Wtf...
Rečem mehaniku,kva je to zaena scena? - pa pravi,joj bomo popravil prec. Okej,pride model,nevem a je zamenjal al skp zložu,vglavnem, sestavi skup in je tko kot treba.
Dobro...
Grem v pisarno plačat. Račun 1400 eur. Kako 1400? Ja vete...65 homologacija, 35 tankanje tanka. Wtf rečem,a ni to že v ceni? Okej,prva prava ciganska stvar
Pozabil sem omenit da ko sva oddala avta, sem rekel možaku ki je prevzel avto, naj svečke menjajo po potrebi, da ni nujno, ampak da če bo treba, da pa naj. In tudi on mi zagotovi da oni pregledajo sveče,in če niso kul,pač še to zamenjajo.
Omenim še svečke na koncu pri računu, pa model prbije "Ja vete, pa saj mi svečk nea menamo". Ciganija št. 2
Ok z dolgim nosom se spokam v Hondico in odpeljem. Se pelam po stari cesti do krškega, malo pritisnem, tam do 150 kjer je blo lepo ravno brez avtov,sistem dela bp, res super, če vgasnem klimo gre avto nekje isto kot na bencin in s klimo. Si rečem kul.
Vmes me kliče MUc in pravi, ti kak gre? Pa se vmes vstavim na enem dovozu, da ne telefoniram na cesti, pa pravim ja kul, vse deluje malo v smehu. Poklopim telefon,speljem in trije piski. Plin crkne,avto gre na benz. Probam plin vžgat...vgasnie po 15 sekundah, tako ene 10x, in si rečem, pa koji klinac prokleti šalabajzki.
Ves jezen kličem nazaj, in pravijo ja kr prpelte. Evo jovo na novo 40 kilometrov nazaj.
Pridem...mehanik gleda, da na računalnik, tam neki tipka, in ugotovi da una škatlica ki je bila popravljena med ogledom ni dobro pričvrščena oz. cevke na njen niso dobr gor dane. Da neko vezico gor in pravi zdej pa bo.
Jaz pisano gledam,nobenga ni na spregled, ker glasno pizdakam zunaj, vmes pride še en model z e60 520i, ter mi pravi da se je računalniku zmešalo, nakar vmes ko čakam majster ugotovi da ma človek računalnik nafilan z vodo (ker je speljan pod voznikovo šipo,kjer se steka voda). Tip tudi pravi da mu žre 15 litrov plina mestne vožnje in da se mu zdi to mal velik...ma nemoj...
No vglavnem, odpeljem, in zaenkat se peljem na plin.
Če sem zadovoljen? Ja z delovanjem plinskega sistema in homogenosti z avtom - zelo
Z G-1 kot izvajalci? Šalabajzarji na kvadrat. KO strošim avto,grem k drugemu vgrajevalcu,zagotovo!
C u O r E S p O r T i V o