DX5050 je napisal/-a:A to maš na telefonu aplikacijo? Katero?
https://poraba.com/
ban je napisal/-a:To je poraba za Dunaj, ker je bilo v drugi temi ravno ta destinacija omenjena. Za cliota bi pričakoval nižjo porabo. Skupna poraba v 40 kkm pa je 6.5.
Firediver je napisal/-a:Meni se zdijo te kumulativne vrednosti malce same sebi namen, ker je v življenju - vsaj meni - bolj pomembno kako sproti shajaš kot pa končni obračun.
Nekaj takega kot: Za zdravje je dobro, da se vsak dan 8 ur dobro naspiš, na dolgi rok pa pomeni, da si eno tretjino življenja prespal. Kakšna škoda življenja, a ne?
Tako da vsa ta statistika ne vem kaj z njo dosežete. Če se gremo stroške na dolgi rok, je najdražje vzdrževati, da človek ostane živ. Koliko ton hrane smo pojedli, že to koliko košta!
Bolj pomembno se mi zdi, ali smo se v življenju sproti lepo imeli. In zato nima pomena, ali imaš strošek na km 0,3€ ali 0,6€. Če gre sproti stroškovno lepo skozi, čemu bi rabil tako statistiko? Da bi orgazmiral v svoji vedno večji škrtosti do sebe? Da si boš pripenjal medalje za dober deal in stroškovno "učinkovito" življenje?
Mene moj avto ob upoštevanju zgoraj naštetega pride 0,40 EUR/prevožen kilometer, pri čemer naredim med 28.000 km do 30.000 km na leto. Če bi gledal samo gorivo, pa je to 0,13 EUR/prevožen kilometer. Kar velika razlika mar ne?
Ivan36 je napisal/-a:Mene moj avto ob upoštevanju zgoraj naštetega pride 0,40 EUR/prevožen kilometer, pri čemer naredim med 28.000 km do 30.000 km na leto. Če bi gledal samo gorivo, pa je to 0,13 EUR/prevožen kilometer. Kar velika razlika mar ne?
Je pa tudi razlika v teh 28.000km prevoženih letno a za 800€ / mesec ker teh je vsaj 320.000! ali 1800€ ali primer za Poslance v ZD po 4500€ / mesec ... Vse stane liter goriva enako, enaka je cetnina, enaka je cena vinjete, enaka je osnova zavarovanja ... Razlika je le v večji porabi in obrabi v teh 28.000km ali ne ?
J.McLane je napisal/-a:Firediver je napisal/-a:Meni se zdijo te kumulativne vrednosti malce same sebi namen, ker je v življenju - vsaj meni - bolj pomembno kako sproti shajaš kot pa končni obračun.
Bolj pomembno se mi zdi, ali smo se v življenju sproti lepo imeli.
Vsakomur svoje, drugi se pač trudimo, da se bomo tudi jutri lepo imeli in ne shajamo samo vsak dan sproti. Ne bom ravno rekel, da šparam bajne vsote denarja za penzijo, trudim se pa vseeno nekaj narediti za jutri. Izračun stroška, ki ga imam z avtom zame ni muka ampak po svoje veselje.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 37 gostov