DePalmo je napisal/-a:Dejansko sva oba "tipična" slovenska voznika. Ti počasen in se ti j**e za ostale "hitrejše", jaz hitrejši s svojimi 130 km/h in živčen za takimi kot si ti! Priznam, se občasno vozim tudi 200 km/h, pa še nisem imel nesreče na AC, sam previdnost in predvidevanje je potrebno... kar je španska vas marsikateremu slovenskemu vozniku.
kaj naj rečem, chill out, ne izgubljaj živcev, pa bo![]()
DePalmo je napisal/-a:Zakaj bi se zaletaval? A misliš da sem neumen? Neumen je po moje tisti ki skoči direkt pred mano brez žmigavca in vozi dalje svojih 110 km/h. In tudi če me je videl da se mu približujem. Se pa ne mislim zaletavat, mi je škoda avta zaradi budal.
DePalmo je napisal/-a:Počasnejši me nič ne motijo, sem pogosto med njimi s svojimi 100-110 km/h, a vozim spoštljivo do drugih. Dejansko uporabljam vzvratna ogledala in če vidim da se mi približuje in imam jaz kamion pred sabo, upočasnim da me hitrejši prehiti, nato pa grem prehitevat s svojimi 110 km/h.
Na kur*c mi grejo brihtneži ki mislijo da so tata-mata na cesti ker so "varni" s svojimi 110 km/h in da moramo vsi voziti tako kot oni žvižgajo. Takim pa bi preštel rebra.
DePalmo je napisal/-a:In to ti še ne daje razloga da si prvi v koloni in se pelješ svojih 110 km/h. Za take je mišljen desni pas, ne levi. Levi je za prehitevanje, desni je za vožnjo.
Sicer pa, če si tako pogumen, pelji se 60 km/h na AC kot je "dovoljeno". Me zanima koliko časa boš ostal živ.
DePalmo je napisal/-a:jaoOčitno ti ni jasno kdaj se zgodi izsiljevanje. A te podučim? Ko voznik pred katerega si zapeljal mora pribremzat, pustit gas ali na kakršenkoli način zmanjšati hitrost zaradi tistega ki je zapeljal pred njega. To se ne zgodi ko mora zmanjšati hitrost za 30+ km/h, zgodi se če mora zmanjšati hitrost za 1 km/h.
In se odzivam kulturno, pribremzam, obdržim varnostno razdaljo (če je voznik pred mano prava budala in se bo vmes še zaletel kam), ter si mislim svoje. Dejansko že zelo dolgo nisem blendal, niti se limal na rit. Nisem več 20 letni prepotenten mulc.
martello je napisal/-a:DePalmo je napisal/-a:In to ti še ne daje razloga da si prvi v koloni in se pelješ svojih 110 km/h. Za take je mišljen desni pas, ne levi. Levi je za prehitevanje, desni je za vožnjo.
Sicer pa, če si tako pogumen, pelji se 60 km/h na AC kot je "dovoljeno". Me zanima koliko časa boš ostal živ.
Se razume, da je za počasnejše desni pas, nenazadnje o tem govori tudi ta tema. Če pa se odločim prehiteti vozilo, ki po voznem pasu vozi 90kmh s hitrostjo 110kmh, imam do tega vso pravico, v kolikor seveda nisem nikogar izsilil. Če pa si vozil 240kmh in si moral zato pobremzati, je pa problem tvoj (oz. tudi moj, ker bom končal na urgenci).
Se strinjam, tudi sam menim, da so slovenski vozniki sposobni fizično obračunati z nekom, ki bi vozil 60 kmh, kar je milo rečeno žalostno.
ti priporočam, da si prebereš odstavek, ki sem ga zgoraj napisal, ker prevečkrat opažam, da se ljudje zgražajo že nad vožnjo po predpisih (ker se jim zdi prehitra, a glej ga zlomka.. ni)
citiram: Torej na AC lahko vozilo teoretično realno vozi 137km/h (če ga meri stacionarni radar) ali 144km/h (če ga v ovinek meri provida) in teoretično ni v prekršku. To posledično pomeni, da števec lahko kaže v avtu 142km/h ali pa 149km/h (glede na to, da vsi lažejo pri tej hitrosti vsaj za 5km/h) in ste teoretično še vedno lahko v zakonskih okvirih.
Če je mnenje voznika, da ni varno voziti/prehitevati 130, je to voznikova izbira, pod pogojem da nobenega ne izsiliš. Tukaj ne govorimo o 200m oddaljenosti pri razliki 20-30kmh, ane?!
Se sploh ne čudim, da se kregajo s tabo že 3 strani, če pa je vse skupaj boj z mlini na veter in nonstop obračaš besede.
martello je napisal/-a:Se sploh ne čudim, da se kregajo s tabo že 3 strani, če pa je vse skupaj boj z mlini na veter in nonstop obračaš besede.
Tudi meni to ni čudno - pač, povprečni slovenski vozniki, ki tupijo svoje, ne da bi se ozrli na druge.
martello je napisal/-a:Se sploh ne čudim, da se kregajo s tabo že 3 strani, če pa je vse skupaj boj z mlini na veter in nonstop obračaš besede.
Tudi meni to ni čudno - pač, povprečni slovenski vozniki, ki tupijo svoje, ne da bi se ozrli na druge.
BBoss je napisal/-a:ja to bo... vsi smo v zmoti le ti imaš prav, čeprav si osamljen s takim načinom razmišljanja. A se sploh kdaj v življenju vprašaš: "morebiti pa nimam prav"? Sploh, če vsi pravijo, da je črno črno, edino ti pa trdiš, da je belo.
gecco je napisal/-a:Glede na stanje na cestah je bolje rečeno, da ti predstavljaš povprečje.
martello je napisal/-a:BBoss je napisal/-a:ja to bo... vsi smo v zmoti le ti imaš prav, čeprav si osamljen s takim načinom razmišljanja. A se sploh kdaj v življenju vprašaš: "morebiti pa nimam prav"? Sploh, če vsi pravijo, da je črno črno, edino ti pa trdiš, da je belo.
V kontekstu te debate se tega ne sprašujem, ker bi morale biti stvari, ki jih zagovarjam, povsem logične. Napisal sem, da je pri nas premalo prilagajanja - to ste mi dokazali tudi s svojimi komentarji, kjer ste na mesto prilagajanja (in posledično varnosti) predlagali obačunavanje.
Nadalje, napišem, da je višja hitrost a priori nevarnejša od nižje (kar ni neka višja matematika), vendar zakoni fizike za uporabnike tega foruma ne veljajo.
To, da sem v svojih prepričanjih osamljen, pa ni čudno, saj večina voznikov vozi na način, ki ga zagovarjate vi: brez prilagajanja in z glavo skozi zid.
martello je napisal/-a:
S tem se pa ne bi strinjal:
http://slo-kronika.si/novice/pri-hidroe ... eba-umrla/
http://www.slovenskenovice.si/crni-scen ... no-predora
http://24ur.com/novice/crna-kronika/v-j ... tnika.html
BBoss je napisal/-a: Ma sej se ti ne prilagajaš - greš prehitevat, zmanjšaš hitrostin oviraš ostale, da morajo tudi zmanjšat hitrost in nato taka prehitevanja trajajo celo večnost.
BBoss je napisal/-a: S takim načinom vožnje si drugim VSILIL svoj tempo in vsi tisti so se ti MORALI prilagoditi zato, ker se sam nisi hotel PRILAGAJATI drugim ampak si zadovoljen le z dejstvom, da ne kršiš CPP in da je pač nižja hitrost splošno bolj varna od višje.
BBoss je napisal/-a: In ko so že znervirani se strašno čudiš, kako nizek nivo tolerance je - ja zakaj si jih pa sploh šel znervirat
BBoss je napisal/-a: Pa to ni vzrok v drugih ampak je vzrok pri vsakem posamezno, ker tako kot za prepir sta potrebna dva tako sta tudi na cesti za netoleranco potrebna tudi dva.
BBoss je napisal/-a:Tudi floskula, da je nižja hitrost bolj varna je nekako v tem stilu, da zakaj se skozi naselje raje ne bi peljal 30km/h, saj je to bolj varno kot 50km/h, in zakaj morebiti raje ne 20km/h, ker je to še bolj varno ampak 10km/h to je pa najbolj varno od vseh hitrosti, še bolj varno pa je da se kar parkiraš in je hitrost enaka 0km/h.
BBoss je napisal/-a:Pri kateri je šlo v prvem primeru za neprevidno prehitevanje in očitno neznanje obvladovanja vozila, v drugem je šlo skoraj sigurno za poskus samomora, v tretjem pa za tipično izsiljevanje prednoti. Če bi vsako nesrečo skrbno analizirali in vložili mal več kot samo 5 minut časa bi se dalo izluščit, da je velika večina vzrokov za nastanek nesreče izzven domene neprilagojena hitrost - je pa najlažje seveda zaključiti policijsko poročilo, da je šlo za neprilagojeno hitrost pa četudi je bila nižja od dovoljene in v dobrih vremenskih razmerah.
gecco je napisal/-a:Pri linkih, ki si jih dodal je neprilagojena hitrost krivec največ pri enemu. Pa še to dvomim da se je nesreča zgodila pri 130kmh. In tukaj je debata samo o tem...mi pravimo da bi moral promet potekati tekoče pri 130kmh, ti trdiš da se moramo prilagajati in voziti z varnimi 110kmh. In sedaj boš spet rekel da nisi nikjer napisal da je potrebno toliko voziti in bla bla bla se bo spet zgodba obrnila v drugo smer.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov