Jerch_ je napisal/-a:jst imam eno.. ki se je meni zgodila. samo verjetno ni pri tebi tako.
torej na parkirišču mi je nekdo z vozičkom tresnil v prednjo luč in potem sem si rekel bom že enkrat kasneje uveljavljal parkirišča, ko bodo primeri od toče malo rešeni in kaj se je zgodilo.. v luč je prišlo malo vlage. xenon žarnica se občasno ni prižgala. moral sem vžigati in ugašati luči, da bi se lahko vžgala. nekaj časa je delala normalno, po mesecu dni pa so se problemi stopnjevali do te meje, da sem se pač oglasil na zavarovalnici..
tam so mi pametovali, da če je res vlaga in žarnica, da bodo zamenjali žaromet, ampak da dvomijo in se jim zdi da je problem v balastih. no na koncu je bila le kriva vlaga in žarnica. nekje sem prebral, da je vlaga smrt.
kar se pa tiče, da bi od starosti crknila pa dvomim, ker bi opazil znatno zmanjšanje moči osvetlitve ter spremembo barve na vedno bolj mlahavo modro do vijolično-rumeno. koliko pa je avto star? več kot 4 leta?
Avto je ravno "napolnil" 3 leta, lastnik pa sem šele 1 teden, zato ne morem oceniti, ali je prišlo do padca svetilnosti...Parkrat sem opazil samo to "izklapljanje". Za halogenke vem - ko crkne, crkne. Tu mi je pa hecno, da crkne, ugasneš in ponovno prižgeš, pa spet dela - a je to običajno za xenonke ali gre samo pri meni za nek fenomen?

lp