Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
pelinkovec
Nov uporabnik

Napisal/-a pelinkovec Pe dec 18, 2009 11:37 am

Jerch_ je napisal/-a:jst imam eno.. ki se je meni zgodila. samo verjetno ni pri tebi tako.
torej na parkirišču mi je nekdo z vozičkom tresnil v prednjo luč in potem sem si rekel bom že enkrat kasneje uveljavljal parkirišča, ko bodo primeri od toče malo rešeni in kaj se je zgodilo.. v luč je prišlo malo vlage. xenon žarnica se občasno ni prižgala. moral sem vžigati in ugašati luči, da bi se lahko vžgala. nekaj časa je delala normalno, po mesecu dni pa so se problemi stopnjevali do te meje, da sem se pač oglasil na zavarovalnici..
tam so mi pametovali, da če je res vlaga in žarnica, da bodo zamenjali žaromet, ampak da dvomijo in se jim zdi da je problem v balastih. no na koncu je bila le kriva vlaga in žarnica. nekje sem prebral, da je vlaga smrt.

kar se pa tiče, da bi od starosti crknila pa dvomim, ker bi opazil znatno zmanjšanje moči osvetlitve ter spremembo barve na vedno bolj mlahavo modro do vijolično-rumeno. koliko pa je avto star? več kot 4 leta?

Avto je ravno "napolnil" 3 leta, lastnik pa sem šele 1 teden, zato ne morem oceniti, ali je prišlo do padca svetilnosti...Parkrat sem opazil samo to "izklapljanje". Za halogenke vem - ko crkne, crkne. Tu mi je pa hecno, da crkne, ugasneš in ponovno prižgeš, pa spet dela - a je to običajno za xenonke ali gre samo pri meni za nek fenomen? :roll:

lp

Uporabniški avatar
dejcc
Uporabnik

Napisal/-a dejcc Pe dec 18, 2009 1:06 pm

Je na štajerskem kak majster, ki prodaja xenon kite h7 in da ima ponudbo vseh žarnic, tudi 8000K?

najbolje v okolici Maribora,Celja,Ptuja itd.
Relax take it easY
Slika

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ Pe dec 18, 2009 1:29 pm

Še en več z reflektorji na cesti :roll:
Nebi raje 10000K not nabil?
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

Uporabniški avatar
dejcc
Uporabnik

Napisal/-a dejcc Pe dec 18, 2009 1:37 pm

Samo vprašal sem kje se dobi na štajerskem če sploh se, ne sprašujem pa o reflektorjih.

Hvala za odgovor.
Relax take it easY
Slika

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ Pe dec 18, 2009 2:10 pm

pelinkovec ni fenomen. meni se je to dogajalo enkrat na teden, potem se je stopnjevalo in po treh mesecih se je dogajalo skoraj vsak dan (z eno žarnico). žarnice še niso stare razen če avto nima preko 200.000km. 5let/ 150.000km bi po mojih izkušnjah morale zdržati. če bi ta žarnica ki ti utripa spremenila svetilnost/ barvo bi že opazil ko bi primerjal s tisto na drugi strani. za balast oz. računalnik so meni razložili, da ko crkne- crkne dokončno in je torej pri tebi sigurno kriva žarnica. glede na to da imaš original xenon, tudi ni kriva napeljava. Zaradi napeljave zna pri kakšnih jugecih ali podobnih avtih zaradi padca napetosti in nedovolj močnega akumolatorja itd. utripati..

dejcc po pošti ti večina pošlje kar želiš. osebno bi že 6000K prepovedal, ker po 3-4 mesecih einfaranja svetijo že 4300K, sploh pa 5000K popolnoma belo z zelo rahlim odtenkom modre. tako da v kombinaciji z 8000K bi ti priporočal še kakšne rdeče neonke in stroboskope, da bodo vsi obračali glave za tabo. vključno s policaji.

Chris27
Novinec

Napisal/-a Chris27 Pe dec 18, 2009 2:17 pm

Jerch_ je napisal/-a:dejcc po pošti ti večina pošlje kar želiš. osebno bi že 6000K prepovedal, ker po 3-4 mesecih einfaranja svetijo že 4300K, sploh pa 5000K popolnoma belo z zelo rahlim odtenkom modre. tako da v kombinaciji z 8000K bi ti priporočal še kakšne rdeče neonke in stroboskope, da bodo vsi obračali glave za tabo. vključno s policaji.

:cry

Jaz ne vem, jaz bi tako prodajo nekih xenon kitov prepovedal - tričetrt avtov dandanes ima neke fake noter, ki svetijo vse naokoli, ponavadi pa direkt v oči nasproti vozečim.

Kupite si avto z original xenonom (kot sem ga jaz), vzdržujte avto pa je mir.

Uporabniški avatar
dejcc
Uporabnik

Napisal/-a dejcc Pe dec 18, 2009 2:19 pm

Hvala za odgovore.

Nikjer nisem spraševal za mnenje, ampak za kraj kjer bi dobil, nikjer ne piše da je za avto :lol: Kak ste ne_profesionalni, se vidi da je večina z poklicno šolo.
Relax take it easY
Slika

Uporabniški avatar
jay
Mojster foruma

Kraj: Mb-Ruše

Napisal/-a jay Pe dec 18, 2009 2:21 pm

tud kak original xenon zna slepit ;)

q7 x5 itd...
Slika
dB team united
16. dB awards 2009
Slika
irmscher vectra C GTS

Uporabniški avatar
dejcc
Uporabnik

Napisal/-a dejcc Pe dec 18, 2009 2:24 pm

Ne problem je v ljudeh, ker q7 ko se pripelje za tebe ne vidiš nič če si v kakem nižjem avtu, ker ima luči tak visoko da ti direkt v faco posveti, ampak NEE forumaši bojo trdili da jaz ko ma punto 50cm od tal luči, da bom svetil drugim :lol:

Z tem da mam lečo, nad lučjo bo tista "blenda" in snop nastavljen v tla in ga lahko kontroliram, da če jih več ljudi sedi nastavim bolj nizko. Grem sedaj v zlatoličje po 6000K. In če je pravilno nastavljeno nič ne moti drugih, pa ne metat vseh v isti koš.

lp
Relax take it easY
Slika

Chris27
Novinec

Napisal/-a Chris27 Pe dec 18, 2009 2:29 pm

jay je napisal/-a:tud kak original xenon zna slepit ;)

q7 x5 itd...

Ja, če ima luči na 2500m nadmorske višine. Sicer pa mislim, da neka regulativa ureja tudi to, kako visoko so največ lahko luči od tal - vsaj v EU ... Nisem pa prepričan.
In da, xenon slepi tudi na navadnih avtih, ki imajo vse po reglcih, zato je še toliko bolj pomembno, da se ne gremo nekih xenon kitov ...

Uporabniški avatar
dejcc
Uporabnik

Napisal/-a dejcc Pe dec 18, 2009 2:36 pm

Bom naredo skup, pol pa mi boste povedli če kdo slepi po mb, ker še vedno zagovarjam, da če je dobra zadeva pa dobro narejeno ne slepi, sploh pa ne v leči. In mene še nobeden ni "zaslepil". -Mogoče vsa moti samo odtenek, ki ni "standarden" in zavist.
Relax take it easY
Slika

Chris27
Novinec

Napisal/-a Chris27 Pe dec 18, 2009 2:40 pm

dejcc je napisal/-a:Bom naredo skup, pol pa mi boste povedli če kdo slepi po mb, ker še vedno zagovarjam, da če je dobra zadeva pa dobro narejeno ne slepi, sploh pa ne v leči. In mene še nobeden ni "zaslepil". -Mogoče vsa moti samo odtenek, ki ni "standarden" in zavist.

:D

Če to leti name, sem že prej napisal, da vozim avto s xenonom ... ;)

Uporabniški avatar
...:::Team:::...
Novinec

Kraj: ...It's Balkan you know, i change Bentley to Lada...

Napisal/-a ...:::Team:::... Pe dec 18, 2009 3:09 pm

dejcc pamet si kupi ne pa xenon kita
P0rn Industries Inc.

speedfreak za moderatorja!

Uporabniški avatar
dejcc
Uporabnik

Napisal/-a dejcc Pe dec 18, 2009 6:05 pm

Je že montirano 6000K, dobro sveti. Da pa koga slepi pa nebi upal trdit, prej nasprotno. Snop svetlobe je čisto isti kot pri navadnih žarnicah, samo odtenek je drugačen in nevem zakaj bi z drugačnim odtenkom koga svetil, drugače pa mi razložite prosim. Isti efekt je če daš notri nightbrakerje, samo drugačna barva svetlobe, nikakor pa se ne spremeni snop (da bi bolj pršilo itd.).

Vozil sem se po parkplacih in avtu še tablice ne osvetlim oz v skrajnem primeru če imam luči nastavljene čisto gor se tablica sveti, neglede na oddaljenost. Če pa bo kdo blendal pa ga bom dal ven, samo dvomim.
Relax take it easY
Slika

PIKSNA007
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a PIKSNA007 Pe dec 18, 2009 11:56 pm

dejcc je napisal/-a:Je že montirano 6000K, dobro sveti. Da pa koga slepi pa nebi upal trdit, prej nasprotno. Snop svetlobe je čisto isti kot pri navadnih žarnicah, samo odtenek je drugačen in nevem zakaj bi z drugačnim odtenkom koga svetil, drugače pa mi razložite prosim. Isti efekt je če daš notri nightbrakerje, samo drugačna barva svetlobe, nikakor pa se ne spremeni snop (da bi bolj pršilo itd.).

Vozil sem se po parkplacih in avtu še tablice ne osvetlim oz v skrajnem primeru če imam luči nastavljene čisto gor se tablica sveti, neglede na oddaljenost. Če pa bo kdo blendal pa ga bom dal ven, samo dvomim.

Snop svetlobe je mogoče podobno isti že zaradi tvoje izbere 6000K, kar so te vsi opozarjali. Xenon do 5000K je svetilnost na najboljšem nivoju, od 5000K naprej se pa svetilnost zaradi barve zmanjšuje. Zato se ti sedaj zdi da ni razlike v svetilnosti.
LP

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ Pe dec 18, 2009 11:58 pm

dejcc podal si le lastno mnenje. sedaj ti bom pa še jst svojega; nevem koliko lahko prilagajaš in nevem kako zelo se trudiš.. enostavno razlika je opazna in jst že na 500m bom opazil:
1. da 6000K barva ni naravna barva avtov z original xenon lučmi
2. da po že rahlem dežju bo bleščanje neizbežno
3. da po snegu, ko bodo žarometi sivi od umazanije verjetno neboš ustavljal vsakih 5km in čistil in bom spet opazil bleščanje
4. da ko bo padal leden dež in bodo te hladne "svetilke" (ne žarijo in niso žarnice) svetile in nič topile ledu bo spet rompompom..
5. ko gledaš avto spredaj pod pravim kotom se sigurno blešči, ker original žarometi niso prilagojeni xenon nastavku in se zato spremenijo odbojni koti hočeš nočeš, ker ti lahko nastavljaš le višino snopa, ročno pod havbo pa še zamik levo-desno...

opravičuj in prepričuješ lahko mamo in očeta doma.
modrikasto vijoličen efekt original xenonov z lečo, ki ga proizvaja na tako imenovanem cut-off line (črta med osvetljenim in neosvetljenim delom vozišča) nikoli ne boš dosegel z naknadno vgrajenimi 6000K xenon kitom. seveda, bo kakšna stara mamca prepričana, da je v vas zapeljal nek luksuzni avto, ker bo bleščalo modro. in zato ne bo potrebovala kakšne poklicne izobrazbe, kaj šele polno srednjo šolo!

Chris27 barva se tiče tudi tebe, ki imaš original xenon. tako je v zadnjem času predvsem v novejših serijah bmw5 in nekaterih tunanih cls-ih, ki imajo original že xenon žaromete opaziti višje lestvice K, predpostavljam da 6000K in to nenaravno modro svetlobo. original xenon blešči toliko kot je po predpisih. glede na to, da se pa pri nas rado kaj razbitega uvozi in predvsem poskrbi za lajšanje števca, me pa ne čudi kako bleščijo tudi originali...

Chris27
Novinec

Napisal/-a Chris27 So dec 19, 2009 9:43 am

Jerch_ je napisal/-a:
Chris27 barva se tiče tudi tebe, ki imaš original xenon. tako je v zadnjem času predvsem v novejših serijah bmw5 in nekaterih tunanih cls-ih, ki imajo original že xenon žaromete opaziti višje lestvice K, predpostavljam da 6000K in to nenaravno modro svetlobo. original xenon blešči toliko kot je po predpisih. glede na to, da se pa pri nas rado kaj razbitega uvozi in predvsem poskrbi za lajšanje števca, me pa ne čudi kako bleščijo tudi originali...

nimam bmw-ja, nimam suv-ja, imam običajen karavan srednjega razreda. Ne vem, kako je z lestvicami pri novejših xenonih in avtih, ki si jih omenil, vem pa, da je lahko xenon zelo moteč tudi, če vse pravilno deluje. Moje izkušnje s ceste pač.

Uporabniški avatar
dejcc
Uporabnik

Napisal/-a dejcc So dec 19, 2009 12:13 pm

Jerch_ v puntotu že stock žarnice ne topijo leda in snega, ker tista toplota niti približno ne pride do prednjega stekla.

Vse tiste stvari, ki jih opisuješ da je svetloba "nenaravna" pa niso problem. Potem te flouroscenten avto tudi moti? Edini problem, ki bi lahko bil je mogoče res, da je steklo umazano in zaradi tega se "blešči". Kot sem rekel, ko bom opazil "žmiganje" iz strani drugih voznikov bom dal ven, prej pa ne.

Vsaj 10x bolj so moteči tovornjakarji, ki imajo cele novoletne jelke in cel tovornjak okrašen, da ne veš če se pelje po cesti božiček al kaj. Luči pa bom probal spolirat še z x-rain. Včeraj sem se vozil od 8 zvečer pa do 2 zjutraj pa niti en ni poblendal in če tudi v nadaljne nebo ne vidim razloga da bi dal ven.

Niti enega še nisem videl da bi me motil xenon kit oz. da bi me zaslepil, izgleda da ste res občutljivi ali pa ne poznate besede "motil". Vidiš da je xenon to je dejstvo, da te pa čisto slepi da nemoreš vozit pa ne vrjamem, in tega še niti približno nisem videl.
Relax take it easY
Slika

PIKSNA007
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a PIKSNA007 So dec 19, 2009 12:58 pm

Dejcc ali bi lahko prilepil kakšno sliko tvojega xenona, zvečer, da malo vidim kakšna je kaj svetilnost in barva pri 6000K. Ker v kratkem bom jaz tudi menjal in si vgradil xenon kit, vendar po možnosti največ 5000K, pa me malo zanima kako sveti tvoj 6000K.
Hvala že v naprej :)
LP

Uporabniški avatar
dejcc
Uporabnik

Napisal/-a dejcc So dec 19, 2009 2:13 pm

Bom dal slike navadne stock žarnice vs. xenon 6000k, 6000k vs. 8000k vs. navadne.
Relax take it easY
Slika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov