Debate, ki niso vezane na ostala področja...

iziboy
Stalni uporabnik

Kraj: močvirje

Re: Avtoplin - stari znanec?

Napisal/-a iziboy Pe sep 21, 2012 6:18 am

Pliski center nima reklamacij, ker montira plin šele od letošnje pomladi. Od kje če pa met reklamacije :?
VSE KAR SE DA RAZDRET, SE DA TUD NAZAJ SESTAVIT!

Uporabniški avatar
rutenka
Novinec

Napisal/-a rutenka Pe sep 21, 2012 8:06 am

Brez zamere.
Ampak samo na tem forumu je za tri dni branja o tem, kje se dobi sistem, ki deluje brez težav in kje se dobi sistem kjer hitro postaneš dober znanec mehanika na plinskem servisu in še vedno se za 500€ ljudje odličijo za cenejši sistem in potem ena sama piz...ija. S tvojo porabo dobiš teh 500€ noter v cca 10000km, tako da ne vem kaj si razmišljal.
Če želiš ti pošljem še slike svojega sistema pa boš videl kako je zmontirano.
Upam da ti bo v prihodnje stvar delovala.
lakom lačen hoče papico

Miholl84
Novinec

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a Miholl84 Pe sep 21, 2012 9:16 am

Ce je odgovor zame, naj povem da sem vzel sistem ki je med najdrazjimi.

Ce si kolikor tok spreten pri pogajanjih in vztrajne, dobis za 4 valjnik vgrajen sistem med dobrimi 800 in 1000 eur.

Sam sem se odlocil raskirat malo vec ravno zaradi bojazni da ne bo tko kot treba.

naj poudarim da sistem deluje super, danes mi je preklopil po 150 metrih voznje pa je avto zunaj parkiran, prav tako lepo laufa na plinu,nobenih tezav taksnih in drugacnih. Problem je v podjetju oz. njegovih zaposlenih ter izvedbi in finisu izdelka. Za 1400 eur pac clovek ne pricakuje polizdelka
C u O r E S p O r T i V o

Uporabniški avatar
rutenka
Novinec

Napisal/-a rutenka Pe sep 21, 2012 9:56 am

Točno to govorim, za 1400€ bi morala stvar izgledati super, pa sam praviš da ne, plus to da si se nekaj dogovoril in je prišlo do odstopanj v več dogovorjenih točkah.
Sam sem se dogovoril in dobil točno to kar je bilo dogovorjeno in to še prej kot je bilo dogovorjeno. Zame je to bistvena razlika in odtehta nekaj sto € ki se ti itak povrnejo, če ne prej pa kasneje.
lakom lačen hoče papico

Uporabniški avatar
MasTTer
Novinec

Kraj: Lendava (MS)

Napisal/-a MasTTer Pe sep 21, 2012 11:26 am

Očitno imamo večinoma vsi iste probleme in večina teh vgrajevalcev plinskih sistemov je res šalabajzerov oz. želijo narediti čim več v najkrajšem možnem času in zato delajo polovičarsko. Z tega vidika je prav razmumljivo, zakaj tovarniška garancija takoj preneha ko kak tak šalabajzer nekaj vgradi.

Recimo pri meni:
-nisem dobil nadomestnega vozila, kot je bilo zmenjeno, kljub temu, da sem se zmenil 2 tedna prej...dali so mi 20let staro kripo...no comment
-ni bil avto narejen kot sva se zmenila, sem mogel kar nekaj ur čakati
-ni razložil čisto nič, kje je kaj vgrajeno, na kaj je treba bit pozoren, kdaj je servis, kje se tanka..čisto nič....
-sploh nisem dobil nobenega potrdila da sem plačal 1. obrok in koliko mi je še ostalo
- in še bi lahko našteval....

Drugače glede tovarniške garancije je pa tako kot so mi zatrdili na zvezi potrošnikov. Vse kar piše v pogojih, katere naj bi prejel ob nakupu avta, veljajo! Če kaj ni navedeno oz. se lahko na več načinov razume, velja načelo oz. zakon, da se prizna v prid potrošnika, torej lastnika avta. Je pa pomoje tu težava, da ta svoj prav ne moreš nikakor drugače uveljavit, kot da jih greš tožit, kar se pa v večini primerov definitivno ne splača. Še samo stroški sodnega izvedenca so kar veliki.

Kako se pa vam zdi ta vgradnja? Sicer slika ni najbolj čista se pa vidi.

http://shrani.najdi.si/?3H/Re/MUy4OmZ/img0028.jpg
http://shrani.najdi.si/?25/7r/3SL5JFDH/img0031.jpg

iziboy
Stalni uporabnik

Napisal/-a iziboy Pe sep 21, 2012 11:58 am

MasTTer je napisal/-a:Očitno imamo večinoma vsi iste probleme in večina teh vgrajevalcev plinskih sistemov je res šalabajzerov oz. želijo narediti čim več v najkrajšem možnem času in zato delajo polovičarsko. Z tega vidika je prav razmumljivo, zakaj tovarniška garancija takoj preneha ko kak tak šalabajzer nekaj vgradi.

Recimo pri meni:
-nisem dobil nadomestnega vozila, kot je bilo zmenjeno, kljub temu, da sem se zmenil 2 tedna prej...dali so mi 20let staro kripo...no comment
-ni bil avto narejen kot sva se zmenila, sem mogel kar nekaj ur čakati
-ni razložil čisto nič, kje je kaj vgrajeno, na kaj je treba bit pozoren, kdaj je servis, kje se tanka..čisto nič....
-sploh nisem dobil nobenega potrdila da sem plačal 1. obrok in koliko mi je še ostalo
- in še bi lahko našteval....

Drugače glede tovarniške garancije je pa tako kot so mi zatrdili na zvezi potrošnikov. Vse kar piše v pogojih, katere naj bi prejel ob nakupu avta, veljajo! Če kaj ni navedeno oz. se lahko na več načinov razume, velja načelo oz. zakon, da se prizna v prid potrošnika, torej lastnika avta. Je pa pomoje tu težava, da ta svoj prav ne moreš nikakor drugače uveljavit, kot da jih greš tožit, kar se pa v večini primerov definitivno ne splača. Še samo stroški sodnega izvedenca so kar veliki.

Kako se pa vam zdi ta vgradnja? Sicer slika ni najbolj čista se pa vidi.

Če že sprašuješ, meni izgleda kot bi nekomu iz žepa padlo...oprosti, ampak v tej zmešnjavi se sploh ne vidi kaj je kaj.
Ampak, če pogledaš malo nazaj slike uporabnika ''mc123'' ki jih je dal na forum, tisto je pa pod vsako kritiko: injektorji sploh nimajo nosilca, baker do uparjalnika je kar nekam navit, tako da so strgali dovodno cev zazrak do filtra, kabli kar zviti v klobčič in zatlačeni ob požarni steni...

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Pe sep 21, 2012 12:31 pm

MasTTer je napisal/-a:Kako se pa vam zdi ta vgradnja? Sicer slika ni najbolj čista se pa vidi.

kot serijski renault .. a je to slika pred ali po montaži ? ...no malce podobnosti s čistokrvnimi novodobnimi američani je ...
plin je cnej k bencin

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Pe sep 21, 2012 12:33 pm

Miholl84 je napisal/-a:Od danes zaplinjen pri G-1 Celje

Če sem zadovoljen? Ja z delovanjem plinskega sistema in homogenosti z avtom - zelo
Z G-1 kot izvajalci? Šalabajzarji na kvadrat. KO strošim avto,grem k drugemu vgrajevalcu,zagotovo!

se mi zdi , da bi pri proizvajalcu lahko lepo in dobro zmontirali ... vsaj tam ...
plin je cnej k bencin

Uporabniški avatar
m1975
Nov uporabnik

Napisal/-a m1975 So sep 22, 2012 6:39 pm

A kdo ve ce imajo v nemciji na pumpah nastavke (da lahko tankamo tudi tisti ki uporabljamo balkansko/italijanski sistem) za tankanje ? precej sem bil presenecen ko sem zvedel dan pred odhodom da so v nemciji drugacni nastavki. Nimam pa casa da bi kupil nastavek. Na verovskovi niso imeli vec tega nastavka na zalogi, cena je pa sicer cez 30 evrov (neverjetno drago)

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Po sep 24, 2012 6:31 am

m1975 je napisal/-a:A kdo ve ce imajo v nemciji na pumpah nastavke (da lahko tankamo tudi tisti ki uporabljamo balkansko/italijanski sistem) za tankanje ? precej sem bil presenecen ko sem zvedel dan pred odhodom da so v nemciji drugacni nastavki. Nimam pa casa da bi kupil nastavek. Na verovskovi niso imeli vec tega nastavka na zalogi, cena je pa sicer cez 30 evrov (neverjetno drago)

v nemčiji - vsaj na vseh avtocestnih lpg črpalkah - imajo te nastavke zmeraj razen če ga kak slovenec / slovak ne odpelje s sabo ... če pa vprašaš ga imajo v nemčiji tudi kje za kupit - pa če ga boš videl za kupit nam sporoči ceno , če se ga mogoče splača it gor iskat ( drugače bi pa rekel , da za teh dragih 30€ bi se ti ga splačalo narediti v lastni režiji ) ...
30€ je nekaj takega kot 10 dnevna izguba na vrednosti tvojega avta ali pa enodnevni prihranek na razliki lpg/bencin v nemčiji ...zdaj se pa sam odloči ali veliko izgubljaš ali veliko prihraniš =P ...
plin je cnej k bencin

Uporabniški avatar
MasTTer
Novinec

Kraj: Lendava (MS)

Napisal/-a MasTTer Po sep 24, 2012 10:08 am

plinaš je napisal/-a:
MasTTer je napisal/-a:Kako se pa vam zdi ta vgradnja? Sicer slika ni najbolj čista se pa vidi.

kot serijski renault .. a je to slika pred ali po montaži ? ...no malce podobnosti s čistokrvnimi novodobnimi američani je ...

To je po montaži..morem najti sliko pred montažo, ker že prej je bilo precej kablov in teh stvari, tako da zdaj sploh ne vem, kaj je original in kaj je od plina ;)

iziboy: Recimo pri meni, ko se ne spoznam na te vgradnje, pa izgleda lično vgrajeno pri mc123..na oko...injektorji lepo pritrjeni, kabli bolj ali manj skriti....tako kot se to počne pri računalnikih...funkcionalnost je pa res druga zadeva. :)

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Po sep 24, 2012 10:14 am

MasTTer je napisal/-a:To je po montaži..morem najti sliko pred montažo, ker že prej je bilo precej kablov in teh stvari, tako da zdaj sploh ne vem, kaj je original in kaj je od plina ;)

iziboy: Recimo pri meni, ko se ne spoznam na te vgradnje, pa izgleda lično vgrajeno pri mc123..na oko...injektorji lepo pritrjeni, kabli bolj ali manj skriti....tako kot se to počne pri računalnikih...funkcionalnost je pa res druga zadeva. :)

http://shrani.si/f/3j/uv/1q3lmgyb/img0492.jpg
http://shrani.si/f/1K/35/wQykaI/img0493.jpg
http://shrani.si/f/2o/Rz/3WfOwSZb/img0491.jpg

?????? daj reci da se hecaš...prosimmmmmm ...
plin je cnej k bencin

Miholl84
Novinec

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a Miholl84 Po sep 24, 2012 10:37 am

Evo, skoraj en tank za menoj, (sistem G-1) kot kaže se tako zmogljivosti kot poraba niso kaj bistveno spremenili, na oko bi rekel da bi znala bit poraba praktično identična, bom videl po drugem tanku, zmogljivosti pa tako nekako kot če bi vozil na bencin in s prižgano klimo, ali pa na plin brez klime. Ko vklopim klimo se pač čuti malo razlike, ampak res minimalno, oz moraš avto poznat da porajtaš.

Tako da z delovanjem sistema sem skrajno zadovoljen (poraba, hitrost preklopa,nezaznavno delovanje), ampak šalabajzarstva pa ne morem ravno prebolet...bomo vidli kaj bo čas pokazal...

LP Miholl
C u O r E S p O r T i V o

iziboy
Stalni uporabnik

Napisal/-a iziboy Po sep 24, 2012 11:11 am

MasTTer je napisal/-a:
plinaš je napisal/-a:

To je po montaži..morem najti sliko pred montažo, ker že prej je bilo precej kablov in teh stvari, tako da zdaj sploh ne vem, kaj je original in kaj je od plina ;)

Injektorji lepo pritrjeni?!?!?! Prosim te poglej bolj pazljivo...nikjer ne duha ne sluha o kakem nosilcu injektorjev, ampak so kar tako ''položeni'' na sesalni kolektor! Dogovori se z nekom ki ima vgrajeno napravo pri monterju z večletnimi izkušnjami, pa ti bo pokazal razliko. Nimam nič osebno proti temu monterju, ampak se marsikje hvalijo kako so najboljši in oh in sploh, pol dajo pa takle polizdelek od sebe. Sicer pa, kolikor denarja, toliko muzike...

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Kraj: Slovenia / Stajerska

Napisal/-a Kael Po sep 24, 2012 2:29 pm

Živjo!

Dosedaj je prišel je diplomatski odgovor preko Facebooka, da se naj obrnem da Peugeot Slovenia - očitno imajo Facebook čez na Peugeot Slovenia :) :). Kakorkoli že z mailom kake je z garancijo v njihovi državi sem se sedaj obrnil na franconski, nemški, italijanski, britanski in avstrijski Peugeot. Ni hudiča, da nebi eni odpisali.

Ko bodo novice sporočim :).

mc123
Nov uporabnik

Napisal/-a mc123 Po sep 24, 2012 4:27 pm

OK. Glede nosilcev-mi kdo pokaže sliko, na katerem imajo inektorji nosilec?
In ne mi omenjat prisa. Pokažite sliko vgrajevalca za ceno do 1400 €. Ker da bi dal namesto 1.000 €, 900 € več samo za to da bom dobil nosilec pa še kable mal bol urejene v motorju ki so dedaj prav ok položeni, je res norost.

iziboy
Stalni uporabnik

Napisal/-a iziboy Po sep 24, 2012 6:55 pm

mc123 je napisal/-a:OK. Glede nosilcev-mi kdo pokaže sliko, na katerem imajo inektorji nosilec?
In ne mi omenjat prisa. Pokažite sliko vgrajevalca za ceno do 1400 €. Ker da bi dal namesto 1.000 €, 900 € več samo za to da bom dobil nosilec pa še kable mal bol urejene v motorju ki so dedaj prav ok položeni, je res norost.

Vsi... Plineks, G-1, Landi Renzo...dajejo injektorje na nosilce! Ne gre za to koliko stane če ti naredijo nosilce, ampak za to da ta element ni pritrjen in se prosto giblje. Tolče po sesalnem kolektorju, poškodovali se bodo injektorji, razmajale se bodo cevke za plin in elektro konektorji... Imel boš težave z puščanjem plina, z elektriko, ker bodo rezmajani kontakti...ampak, ker ni najdražji, je pa tudi tako u redu?!?!?! Vidiš, to je splošen problem pri nas Slovenceljnih, si rečemo se je malo(manj kot pri ostalih) denarja pa je tudi tako dobro... NAPAKA! Tudi če bi dal samo 100€ za napravo mora biti narejeno kot je prav in po nekih standardih! Nemškega TUV-a tale montaža niti v sanja ne bi preživela. Ravno tako, pa ne se smejat, ne bi naredil homologacije na Hrvaškem, kjer so veliko bolj dosledni pri pregledih plinskih inštalacij kot pri nas.
Zato sem že v mnogih postih rekel, da cena naprave ni samo v kvaliteti komponent, ampak tudi v kvaliteti vgradnje in ne mi buč sejat da so ostali dražji zaradi nosilcev. Tele velemojstri v MB so med zadnjimi, ki so pri nas začeli vgrajevati plin. Njihovi izdelki so dokaz!

mc123
Nov uporabnik

Napisal/-a mc123 Po sep 24, 2012 8:03 pm

Zato me zanima, kako zgleda nosilec, ker moji ti tle inektorji so pritjeni in ne skačejo naokoli. Zakaj bi rabil potem nek ekstra nosilec?

gaspro
Nov uporabnik

Napisal/-a gaspro To sep 25, 2012 9:16 am

mc123 je napisal/-a:Zato me zanima, kako zgleda nosilec, ker moji ti tle inektorji so pritjeni in ne skačejo naokoli. Zakaj bi rabil potem nek ekstra nosilec?

Zdravo, na podjetju Eko plini so prijatelju predelali njegov avto. Ker sem videl da te zanima kako izgleda nosilec za injektorje ti lahko iz prve roke pokazem sliko. Aja, kar se tiče injektorjev je dobro da so priterjeni, kratkoročno gledano ni problema, ko pa nihajo in po možnosti rukajo v sesalni kolektor ali kam drugam se pa znajo pojavit težave.

http://shrani.si/f/2t/123/1privSnW/1/imag0061.jpg

Nekje zgoraj sem tudi videl da so na enem rdečem avtu bakrene cevi bile zvite. Takša "šlenga" je razumljiva, vendar mora biti estetsto in tudi nemoteče za ostale komponente.

L.p. Miran

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS To sep 25, 2012 9:21 am

Tudi tale montaža ni nek vzor. Kaj so pa tiste zvite cevke na sredini? :shock:
Pa vse skupaj položeno na mašino in pritrjeno z vezicami. No comment :roll:
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov