Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Na AC/HC s 3 pasovi v eno smer morajo vozila voziti po skrajnem desnem pasu, ki ni zaseden. 150 €

Vem za ta člen in se ga držim
158
59%
Vem za ta člen, a se ga praktično ne držim
18
7%
Prvič slišim
52
20%
Vedno vozim po prehitevalnem pasu
9
3%
Pravila me ne zanimajo, vozim po občutku in brez oviranja drugih
29
11%

Skupaj glasov : 266

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Re: Telebani na cesti (Anketa)

Napisal/-a abbe Po jul 16, 2012 12:28 pm

sj glede na psihično stanje voznikou in skoncentriranost 90% voznikou,itak lahko za vsako vozilo domnevaš da te bo izsililo in potem kr posplošiš in se zaradi tega vedno voziš 110 kmh na prehitevalnem pasu?
samo v vednost.jst sicer nevem kok se ti vozis po cestah,ma jaz nardim 70.000 km letno in od tega je 90% na slo cestah in res,ce neki napisem vem zakaj sem to napisal.ti pa rad posplosujes pa neki kao predvidevaš ko tebi paše...pa konvoj kamionou ono ovo...se nikol se mi ni nardil da nisem mogu iz 130 km/h zbremzat ko me je kamion izsilil.lah pa sam tok povem da se po ac vozim v 90% z hitrostjo 150-160.pa sm se skos zbremzal brez tezav ce je kdo izsilil.mogoče zato ker spremljam dogajane 5 ali 6 avtou naprej ne samo 2,mogoče zato ker predvidevam mogoče pa zato ker sm v 10 letih kar mam izpit prevozu vec kot 500.000 km.kokr kol,se vedno trdim da ni potrebe zmansevat iz 130 na 110 ce prehitevam konvoj kamiono ali vozila ki se vozijo po voznem pasu 110 kmh......
Ni vse res kar napišem

martello
Novinec

Napisal/-a martello Po jul 16, 2012 12:43 pm

Povsem logično je, da je bolj varno pri prehitevanju biti ob kamionu 3x manj časa!

Potem praviš, da je bolj varno, če tovornjak prehitevaš s 160kmh kot pa s 130 kmh? Torej, hitrejše je bolj varno?

Povsem logično je, da te bo kamion dosti prej izsilil, če se mu boš le počasi približeval!

No, ni se mu potrebno približevati s 5 kmh, rekel sem samo, da zmanjšaš hitrosst.

Povsem lkogično je, da če ti "prisiliš ostale na zmanjšanje tempa, ti "prilagajaš" vse ostale, če že govorimo o prilagajanju.

Če vozila na prehitevalnem pasu vozijo občutno hitreje od vozil na voznem pasu, potem se vozila na prehitevalnem pasu niso prilagodila toku splošnega prometa - potem pridemo do situacij, ko na voznem pasu poteka promet z 80kmh, vozniki so živčni in skačejo na prehitevalni pas, kjer pa promet lagano teče pri 130+. Prav ta razlika v hitrosti in težnja slovenskih voznikov 'če je omejitev 130 moramo voziti vsaj 130' sta kriva za veliko hude krvi na avtocestah.

Povsem logično je, da se ti z nićemer ne boš strinjal, razen s tem, da "se znaš dobro prilagajat". Žal si res malo preveč zazrt v lasten prav in gluh za nekatere močne argumente.

Zgolj želim opozoriti na to, da se slovenski vozniki pod nobenim pogojem ne prilagajajo zaradi česar na naših cestah vlada kaos. Navsezadnje, na AC nastane kaos tudi takrat, ko nekdo vozi 130kmh, nekdo drug pa želi voziti 137 kmh.

Povsem jasno je, da znaki marsikje niso dobro postavljeni in sami povzročajo več nevarnih situacij (npr noro prezgodnje omejitve na cestninskih postajah. Eni bi kasneje zavirali (še vedno več kot dovolj zgodaj), eni pa bi hkrati spreminjali pas. Nesmiselno prezgodaj postavljene omejitve - še cepcu kapne, da so direkten vzrok nevarnih incidentov).

Se strinjam, prav tako bi promet na AC potekal bolj tekoče, če bi bili povsod zgrajeni pasovi za počasna vozila (in če bi počasna vozila te pasove tudi uporabljala).

Povsem jasno je, da je floskula o neprilagojeni hitrosti samo izgovor za nesposobnost (vrhov) policije in podobnih služb (Žlender co). Povsem jasno je, da se zaradi neukvarjanja z realnimi vzroki konkretnih nesreč ustvarja pogoje za še več podobnih nesreč.

Kakšni pa so po tvoje realni vzroki prometnih nesreč? Tudi sam menim, da je neprilagojena hitrost bolj posledica kot dejanski vzrok - posledica slabe kulture. Nekdo, ki zaradi neprilagojene hitrosti zapelje iz ovinka, je morda res vozil prehitro, vendar je resničen vzrok takšne nesreče imho bolj psihološke narave (nezmožnost predvidevanja, agresija...). Po drugi stran je pa tudi jasno, da večja hitrost (spet relativen pojem) s seboj prinese kup drugih nevarnosti (večja možnost izgube nadzora nad vozilom, daljša zavorna pot itd.).

Meni pa se tudi zdi neumno, ko ljudje pravijo 'na autobahnu ni omejitev in tam je manj nesreč'. Drži, kar pa ne pomeni, da bi enak učinek dosegli v Sloveniji, Grčiji, na Hrvaškem.

BTW - se ti ne zdi čudno, da te prav nihče, ampak prav nihče ne podpre?

Takoj na začetku sem napisal, da v Sloveniji vlada prepričanje, da so največje zlo na cesti počasnejša vozila. Glede na odziv sem svojo tezo potrdil.
Zadnjič spremenil martello, dne Po jul 16, 2012 12:53 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

martello
Novinec

Napisal/-a martello Po jul 16, 2012 12:48 pm

abbe je napisal/-a: sj glede na psihično stanje voznikou in skoncentriranost 90% voznikou,itak lahko za vsako vozilo domnevaš da te bo izsililo in potem kr posplošiš in se zaradi tega vedno voziš 110 kmh na prehitevalnem pasu?

No, prek izkušenj že veš, kakšne situacije so bolj nevarne - strnjena kolona, tovornjaki, pretirano počasna vozila ...

abbe je napisal/-a:samo v vednost.jst sicer nevem kok se ti vozis po cestah,ma jaz nardim 70.000 km letno in od tega je 90% na slo cestah in res,ce neki napisem vem zakaj sem to napisal.

Tudi jaz. In nek razlog mora stati za tem, da ima Nemčija 4.5 mrtvih v prometnih nesrečah na 100.000 prebivalcev, Slovenija pa 10.4. Malce neumno bi se slišalo, da je v Nemčiji manj mrtvih, ker vozijo hitreje, se ti ne zdi? Razlog mora tičati v večji kultiviranosti voznikov.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Napisal/-a abbe Po jul 16, 2012 12:49 pm

sj tole ni facebook pa da mu moremo dajat like če se z njim strinjamo.kle le komentiramo tiste s katerim se ne strinjamo in ti kle prevladuješ.mogoče samo v razmislek...
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Napisal/-a abbe Po jul 16, 2012 12:54 pm

martello je napisal/-a:
abbe je napisal/-a: sj glede na psihično stanje voznikou in skoncentriranost 90% voznikou,itak lahko za vsako vozilo domnevaš da te bo izsililo in potem kr posplošiš in se zaradi tega vedno voziš 110 kmh na prehitevalnem pasu?

No, prek izkušenj že veš, kakšne situacije so bolj nevarne - strnjena kolona, tovornjaki, pretirano počasna vozila ...

abbe je napisal/-a:samo v vednost.jst sicer nevem kok se ti vozis po cestah,ma jaz nardim 70.000 km letno in od tega je 90% na slo cestah in res,ce neki napisem vem zakaj sem to napisal.

Tudi jaz. In nek razlog mora stati za tem, da ima Nemčija 4.5 mrtvih v prometnih nesrečah na 100.000 prebivalcev, Slovenija pa 10.4. Malce neumno bi se slišalo, da je v Nemčiji manj mrtvih, ker vozijo hitreje, se ti ne zdi? Razlog mora tičati v večji kultiviranosti voznikov.

ma kaksna kultiviranost.dj nehaj,oziroma ja imas tocno,sam gre bolj kot ne za mentaliteto in vzgojenost naroda.tm se ze v šoli naučijo kako vozit pa kako ne.pri nas te to ne nauči noben.in v nobebnem primeru ni povezano s tem kar ti hočeš povedat.a ti mislis da oni koprehievajo kolono vozil vozijo 110 pa da ko prehitevajo kamijone vozijo 110,ker je to bolj varno.pjt se voz v nemčijo.oni UPORABLJAJO SMERNIKE IN OGLEDALO zato majo manj nesreč kot mi!ne pa zato ker prehitevajo z 110 kmh.
tm mem tebe prleti 250 na uro k nič sam ve da ga bos opazu ker ve da bi tut on tebe opazu če bi ti njega prehiteval,ker zan gledat v ogledala pa ne sanja za volanom
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Po jul 16, 2012 12:58 pm

Martello - tega nisem pričakoval od tebe, da boš preobračal besede oz podtikal. Vedno smo govorili o 100 (kamion), 110 (ti) in 130 (vsi ostali, posebno Tommy in jaz), kar se seveda vidi tudi iz (nevarnega) 3-kratnika časa prehitevanja. Od kje torej 160 ? Mar potrebuješ take, ker se tudi tebi nekje spodaj dozdeva, da bi drugače "izvisel"? Morda pa le koristi kdaj kaj priznat - bi se vsaj pogovarjali o resnih zadevah (npr kultura, ki se seveda ne začne na cesti).

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco Po jul 16, 2012 1:01 pm

Kot smo že rekli, v tujini promet poteka tekoče KER tam ne boš videl da bi se folk cijazil manj kot 125kmh (nekaj % mogoče da je takih) in ker prehitevalni pasovi služijo namenu...prehitevanju.
Ne boš verjel, za 1.november sem se prepeljal od Firenz do Slovenije s 135kmh na tempomatu brez da bi tempomat bil enkrat prisiljen ugasniti. Cca. 5 ur vožnje je minilo popolnoma nestresno. Na Slovenski strani pa itak katastrofa, kljub temu da je bilo že pozno zvečer je bila vožnja nemogoča, nonstop spreminjanje hitrosti med 100-130kmh za brezveze, večinoma samo zato ker folk ne more normalno prehiteti vozila na voznem pasu ali pa se umakniti na vozni pas če je LUKNJA! 400km čez Italijo (pa vemo kakšno je mnenje o Italjanih na cesti) je minilo brez problemov. Potem pa 160km čez Slovenijo živ kaos za čist brezveze, prometa je bilo dosti manj kot v Italiji.
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

martello
Novinec

Napisal/-a martello Po jul 16, 2012 1:11 pm

esem je napisal/-a:Martello - tega nisem pričakoval od tebe, da boš preobračal besede oz podtikal. Vedno smo govorili o 100 (kamion), 110 (ti) in 130 (vsi ostali, posebno Tommy in jaz), kar se seveda vidi tudi iz (nevarnega) 3-kratnika časa prehitevanja. Od kje torej 160 ? Mar potrebuješ take, ker se tudi tebi nekje spodaj dozdeva, da bi drugače "izvisel"? Morda pa le koristi kdaj kaj priznat - bi se vsaj pogovarjali o resnih zadevah (npr kultura, ki se seveda ne začne na cesti).

Morda si spregledal moj post, kjer sem jasno napisal, da sem s temi številkami (130 in 110 kmh) res pretiraval, torej sem ti pritrdil.

V mislih sem imel bolj neprilagajanje voznikov na počasnejši režim vožnje (ki je pri nas bolj kot ne posledica dejstva, da večina avtocest nima pasu za počasna vozila).

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Napisal/-a abbe Po jul 16, 2012 1:26 pm

martello je napisal/-a:
esem je napisal/-a:Martello - tega nisem pričakoval od tebe, da boš preobračal besede oz podtikal. Vedno smo govorili o 100 (kamion), 110 (ti) in 130 (vsi ostali, posebno Tommy in jaz), kar se seveda vidi tudi iz (nevarnega) 3-kratnika časa prehitevanja. Od kje torej 160 ? Mar potrebuješ take, ker se tudi tebi nekje spodaj dozdeva, da bi drugače "izvisel"? Morda pa le koristi kdaj kaj priznat - bi se vsaj pogovarjali o resnih zadevah (npr kultura, ki se seveda ne začne na cesti).

Morda si spregledal moj post, kjer sem jasno napisal, da sem s temi številkami (130 in 110 kmh) res pretiraval, torej sem ti pritrdil.

V mislih sem imel bolj neprilagajanje voznikov na počasnejši režim vožnje (ki je pri nas bolj kot ne posledica dejstva, da večina avtocest nima pasu za počasna vozila).

pa zakaj bi se moral prilagajat bolj počasnim ki ovirajo tekoci promet?
mamo pas za počasna vozila,to je vozni pas.manjak nam vzgoja da tisti ki se vozijo 110 se naj vozijo po desnem pasu ne po levem,pa manjka nam to da če je luknja se umaknemo ne da razmišljamo sj poj bom moral pa spet vn čez 300m,sam v teh 300 m te lahko prehitijo že 3 je hitrejevozeči,manjak nam tu to da če se vozimo 130 pa se nekdo hoče voziti hitreje ga pač spustimo naprej nj se vozi hitreje če mu tako paše,predvsem se nam pa ne manjak cestnih šerifou,teh mamo pa preveč.
Veš zlo zanimivo je ko prebereš zadnji 5 strani tvojih odgovorou kolkokrat si spremenil te razloge.bli so krivi uni k vozjo prehitrpa kamioni ki te izsiljujejo pa tvoja logika da je 10 ok,poj so bli krivi objestneži,poj so bli krivi nevem kdo,sedaj je že krivo da nimamo počasnega pasu...res me zanima kaj bo krivo čez 2 strani.a ti bo kdaj zmanjkal izgovorou za svoje poetje pa os pac napial da res sem narobe razmišljal.jst dvomim da se bo to zgodil ker ti ego ne da pa se "kdo" drug ne
Ni vse res kar napišem

martello
Novinec

Napisal/-a martello Po jul 16, 2012 1:46 pm

abbe je napisal/-a:

Ne razumem - če promet ni tekoč, pač ni tekoč, za to je lahko na desetine razlogov. Na vseh voznikih je, da se prilagodijo trenutni situaciji na cesti - če nek tovornjak vozi po voznem pasu 70 kmh, potem je dolžnost vozil, ki vozijo po prehitevalnem pasu, da prav tako upočasnijo - upočasnila bodo tako in tako zlepa ali zgrda (zgrda pomeni, da jih bo nek živčen voznik nonšalantno izsilil).

abbe je napisal/-a:
manjak nam vzgoja da tisti ki se vozijo 110 se naj vozijo po desnem pasu ne po levem,pa manjka nam to da če je luknja se umaknemo ne da razmišljamo sj poj bom moral pa spet vn čez 300m,sam v teh 300 m te lahko prehitijo že 3 je hitrejevozeči,manjak nam tu to da če se vozimo 130 pa se nekdo hoče voziti hitreje ga pač spustimo naprej nj se vozi hitreje če mu tako paše,predvsem se nam pa ne manjak cestnih šerifou,teh mamo pa preveč.

Kdo je potem odgovoren za 150+ žrtev na slovenskih cestah?

abbe je napisal/-a:
Veš zlo zanimivo je ko prebereš zadnji 5 strani tvojih odgovorou kolkokrat si spremenil te razloge.bli so krivi uni k vozjo prehitrpa kamioni ki te izsiljujejo pa tvoja logika da je 10 ok,poj so bli krivi objestneži,poj so bli krivi nevem kdo,sedaj je že krivo da nimamo počasnega pasu...res me zanima kaj bo krivo čez 2 strani.a ti bo kdaj zmanjkal izgovorou za svoje poetje pa os pac napial da res sem narobe razmišljal.jst dvomim da se bo to zgodil ker ti ego ne da pa se "kdo" drug ne

Ne vem no, ves čas trobim eno in isto in ves čas 'sem ignoriran' - slovenski vozniki se ne prilagajate. Če se ne vozi tako, kot si si zamislil, potem se je nujno potrebno spustiti v konflikt.

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ Po jul 16, 2012 1:50 pm

martello je napisal/-a:
abbe je napisal/-a:
manjak nam vzgoja da tisti ki se vozijo 110 se naj vozijo po desnem pasu ne po levem,pa manjka nam to da če je luknja se umaknemo ne da razmišljamo sj poj bom moral pa spet vn čez 300m,sam v teh 300 m te lahko prehitijo že 3 je hitrejevozeči,manjak nam tu to da če se vozimo 130 pa se nekdo hoče voziti hitreje ga pač spustimo naprej nj se vozi hitreje če mu tako paše,predvsem se nam pa ne manjak cestnih šerifou,teh mamo pa preveč.

Kdo je potem odgovoren za 150+ žrtev na slovenskih cestah?

koliko % od teh 150 je na AC :?:
turbo inside

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Po jul 16, 2012 1:54 pm

Fantje brez skrbi. Ko bo tale otrok naredil svojih prvih 100.000km na slo cestah, bo utihnil za vedno. ;) Mene bolj skrbi tole, da mogoče že ima izpit in da ma tako čudno razmišljanje (res nisem vsega bral in obstaja možnost, da je napisal kaj pametnega :mrgreen: ), ker so mu ga vcepili v avto šoli. Namreč, o avto šolah res nebi izgubljal besed. Enim bi bilo treba licence pobrat. Nekak sem mnenja, da ko narediš 50.000km letno in maš nekaj let za sabo, prideš do ene slike stanja na cestah in lahko to naprej posreduješ. Če pa vidiš inštruktorico v avto šoli, kateri nebi dal niti 25 let, te pa malo zaskrbi od kje lahko ona opravlja tole delo.

Pri nas je pa tako zadnja leta, da ni važno kaj si, koliko izkušenj imaš, kje si prej delal, šole, nazivi, nima veze, veze in poznastva in lahko opravljaš vse živo. :huh:
SlikaSlika

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Napisal/-a abbe Po jul 16, 2012 1:55 pm

martello je napisal/-a:
abbe je napisal/-a:

Ne razumem - če promet ni tekoč, pač ni tekoč, za to je lahko na desetine razlogov. Na vseh voznikih je, da se prilagodijo trenutni situaciji na cesti - če nek tovornjak vozi po voznem pasu 70 kmh, potem je dolžnost vozil, ki vozijo po prehitevalnem pasu, da prav tako upočasnijo - upočasnila bodo tako in tako zlepa ali zgrda (zgrda pomeni, da jih bo nek živčen voznik nonšalantno izsilil).

zakaj?
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
primozek68
Poznavalec foruma

Napisal/-a primozek68 Po jul 16, 2012 2:43 pm

Ajde, dost je, get a room you two.
Sex turns gay people into Mexicans.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Po jul 16, 2012 3:10 pm

martello je napisal/-a:Tudi jaz. In nek razlog mora stati za tem, da ima Nemčija 4.5 mrtvih v prometnih nesrečah na 100.000 prebivalcev, Slovenija pa 10.4. Malce neumno bi se slišalo, da je v Nemčiji manj mrtvih, ker vozijo hitreje, se ti ne zdi? Razlog mora tičati v večji kultiviranosti voznikov.

Si se že kdaj vozil tam (po avtocesti)???

Razlog za bolj tekoč promet (z manj prometnimi nesrečami) v Nemčiji tiči med drugim v tem, da se ve kakšna so pravila in kako se načeloma vozi, ne pa da si vsak pametnjakovič stvari razlaga po svoje (tako kot ti) in totalno ignorira celotno sliko, "uradna navodila" za varno vožnjo, ga ne briga, da mu en kup izkušenih forumašev (vključno z administratorji) govori drugače, ampak vozi tako kot se njemu zdi pravilno, čeprav so podlaga za to izključno njegove nebuloze.

Človek, ki vztraja pri svojem, čeprav mu vsi govorijo drugače, čeprav izkušnje iz držav z bolj kultiviranimi vozniki kažejo drugače, čeprav tudi CPP ne podpira njegove teze, je lahko samo dvoje, genij ali pa i****.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Po jul 16, 2012 3:47 pm

martello je napisal/-a:

Zakaj zavajaš s podatki? Lansko leto je bilo 141 mrtvih na cestah in ne 150+, kot navajaš v naslednjem postu. In če računaš da nas je 2milijona to pomeni, da je to 7 mrtvih na 100.000 ljudi, kar je precej bližje nemškim 4,5 kot pa 10,4 ki jih navajaš in mi ni jasno od kod si jih pobral. Dejmo vsaj malo bolj točno operirat s podatki, da ne bo tko kot v tisti temi o GW, kjer vsak malo po svoje tolmači tabele in grafe.

Vsaj pri teh podatkih so navedbe točne in se jih da preveriti na strani www.policija.si . Tam tudi piše, da je bilo od teh 141 na AC in HC žrtev 20 ali slabih 15% vseh. Glede na visoke hitrosti, ogromno prometa in veliko prevoženih kilometrov gre za vseeno najbolj varen tip ceste pa četudi so povprečne hitrosti daleč višje kot na drugih cestah.

Kar se pa tiče Nemčije (tudi Italije) je pa v prid večji varnosti zelo pripomogle široka mreža AC sploh pa oblika AC, kjer gre za tri ali celo več pasovnice. Že tri pasovnica napram dve statistično povečuje varnost ne samo za 50% ampak za celo nekaj nad 70%. Tam se tudi ne opazi toliko fenomena "spreminjanja" hitrosti vozil saj je skrajno levi pas prepovedan za kamione, avtobuse in druga počasnejša vozila. Tudi počasi vozeči osebni avtomobili se ne rabijo "guzit" na ta pas saj z lahkoto prehitijo po srednjem pasu vozila na desni. To so bistvene razlike tako da ne Nemc ne Italijan ne rabi kaj dosti razmišljat ali bo s svojo počasno vožnjo oviral druge medtem, ko na naših dvopasovnih ACje pa to ogromen faktor v pretočnosti prometa pa če si nekateri to priznajo al pa ne.

kamal
Novinec

Napisal/-a kamal Po jul 16, 2012 3:57 pm

Levičarje s 110km/h spraviš na vozni pas tako, da ko ga dohitiš greš na vozni pas in voziš meter, dva za njim in čakaš kaj bo ustvaril. Večina jih dokaj hitro pogrunta, da vozijo prepočasi in na napačnem voznem pasu. Maš pa tudi primerke, ki kar vztrajajo, vendar je čas vedno krajši, kot pa če bi vozil za njim po prehitevalnim pasu.
Se vidmo ko se zagledamo.

Uporabniški avatar
primozek68
Poznavalec foruma

Napisal/-a primozek68 Po jul 16, 2012 4:22 pm

:noro
Sex turns gay people into Mexicans.

kamal
Novinec

Napisal/-a kamal Po jul 16, 2012 4:31 pm

martello je napisal/-a:
abbe je napisal/-a:

A si se kdaj vprašal, kaj se lahko pri takih manevrih zgodi zadaj, kjer ne vedo, da se nekje cijazijo tovornjaki in pri tem ti, ki se mu zdi primerno, da se zmanjša hitrost samo zato, da te nekdo ne bo izsilil. Kako naj vse to ve nekdo, ki vozi za teboj 1km in veselo tišči 130km/h. Če že zagovarjaš manj nesreč na AC potem s takim manevrom povzročaš nenadno zaviranje, ki se v procesu oblikovanja kolone povečuje in je zelo nevarno pri veliki gostoti prometa.
Se vidmo ko se zagledamo.

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Grosuplja

Napisal/-a DePalmo Po jul 16, 2012 6:32 pm

Ne grem se več. Je pač tale martelo al martini pač še en lolek več na cesti. Kolikor jih je že sedaj, se tega sploh opazilo nebo.

In tudi spreobrnili ga nebomo, pa mu lahko dopovedujemo še celo leto...

Vsi ostali ki pa vemo kako se uvidevno vozi do drugih, pa veliko srečnih kilometrov na cesti in čimmanj opravka s takimi idioti kot je tale.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov