Debate, ki niso vezane na ostala področja...

PIKSNA007
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a PIKSNA007 So dec 19, 2009 2:27 pm

Kaj imaš tudi 8000K doma ali?
LP

Uporabniški avatar
dejcc
Uporabnik

Napisal/-a dejcc So dec 19, 2009 2:36 pm

Imam.
Relax take it easY
Slika

PIKSNA007
Uporabnik

Napisal/-a PIKSNA007 So dec 19, 2009 3:20 pm

Kaj si kupil oboje 6000K in 8000K?
LP

Uporabniški avatar
dejcc
Uporabnik

Napisal/-a dejcc So dec 19, 2009 3:30 pm

Doma mam 8000 v drugem avtu, sem že večim delal not.
Relax take it easY
Slika

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ So dec 19, 2009 3:43 pm

Chris27 ko boš kupoval nadomestne "original" xenon kopije boš lahko zbiral med barvnimi lestvicami. in takrat se odloči raje za original kot za bolj plave recimo 6000K. čeprav ljudje pišejo, da imajo nekateri avti višje vrednosti in zato bolj plavo osvetlitev je resnica ta, da so original vedno okoli 4500K. s starostjo se baje dvigne do 500K. Dejstvo je, da leča ustvari tisti moder odsev. recimo pri novi mazdi 6 celo rahlo vijolčen odsev.

dejcc če si več ljudem že montiral, potem veš da 4300K svetijo bistveno boljše kot 6000K. sam sem davno nazaj kupil kaixen xenon kit in niso imeli nižje vrednosti kot 6000K, po 3eh mesecih sem zamenjal samo žarnice za 4300K in to priporočam vsem. ne glede na to, da imam lečo in skoraj nove luči ter sem jih redno poliral še vedno vztrajam... da enostavno tudi če je višina snopa pravilna žarometi niso namenjeni tako močni svetlobi in je neizbežno, da nebi bilo slepljenja v vsaki okoliščini, ki ni idealna. torej sonce, suho, čisto.. vem to jst in veš to ti. meni tudi nikoli ni nihče blendal.

dejcc če in ko boš imel 2 enaka avta, oba z lečo, enega s xenon kitom in drugega z original xenon jih postavi ob zid in opazil boš trdo temo nad snopom žarometa od originala in lomljenje svetlobe ter manjše odseve pri tistem s xenon kitom.

PS: v močnem nalivu, sneženju in drugih težkih vremenskih razmerah ljudje nimajo časa blendati in ne kažejo da jih nekaj moti.. ker ko te na ozki ulici nekaj zaslepi, verjetno najprej pomisliš kako boš zvozil mimo oz. se srečal z nekom, ne pa kako boš blendal!

Uporabniški avatar
dejcc
Uporabnik

Napisal/-a dejcc So dec 19, 2009 4:56 pm

Malo je premrzlo da bi naredo "test" tako sem si zamislo, pa bi dal navadno + 6000k v puntota potem navadno pa 8000k ter 6000k in navadno, neda se mi ker že tak ne čutim prstov :? :D

Evo kolk sm uspel poslikat sm dal v album:
http://www.mojalbum.com/dejcc/xenon-6000k-vs-8000k
Relax take it easY
Slika

Chris27
Novinec

Napisal/-a Chris27 So dec 19, 2009 6:15 pm

Jerch_ je napisal/-a:Chris27 ko boš kupoval nadomestne "original" xenon kopije boš lahko zbiral med barvnimi lestvicami. in takrat se odloči raje za original kot za bolj plave recimo 6000K. čeprav ljudje pišejo, da imajo nekateri avti višje vrednosti in zato bolj plavo osvetlitev je resnica ta, da so original vedno okoli 4500K. s starostjo se baje dvigne do 500K. Dejstvo je, da leča ustvari tisti moder odsev. recimo pri novi mazdi 6 celo rahlo vijolčen odsev.

Nikdar nisem imel namena dajati noter druga kot original žarnice ... 4300k ali kolko so že.

PIKSNA007
Uporabnik

Napisal/-a PIKSNA007 Ne dec 20, 2009 1:41 am

dejcc je napisal/-a:Malo je premrzlo da bi naredo "test" tako sem si zamislo, pa bi dal navadno + 6000k v puntota potem navadno pa 8000k ter 6000k in navadno, neda se mi ker že tak ne čutim prstov :? :D

Evo kolk sm uspel poslikat sm dal v album:
http://www.mojalbum.com/dejcc/xenon-6000k-vs-8000k

Hvala za primerjavo :) če boš imel kdaj čas probaj še zvečer kakšno sliko narediti :D
LP

crazydriver3
POZOR! Nekredibilen uporabnik

Napisal/-a crazydriver3 Ne dec 20, 2009 9:47 am

dejcc je napisal/-a:Bom naredo skup, pol pa mi boste povedli če kdo slepi po mb, ker še vedno zagovarjam, da če je dobra zadeva pa dobro narejeno ne slepi, sploh pa ne v leči. In mene še nobeden ni "zaslepil". -Mogoče vsa moti samo odtenek, ki ni "standarden" in zavist.

bravo majstr :) se strinjam s tabo ;) dam podporo ;) mislim da prei zavist in nemorejo gledat da niso sami k majo to rec notr :D..js mam angel eyes pa xenon kit notr :)6000k s tem da mam se pranje original..nimam pa samodejnega nastavljanja :S pride mimo bmw 5 z original in se par sekund nism vidu pred sabo nic :/ men se noben ni blendu ;) pravilno nastavljene je pa res da prei k nism meu lece je blo katastrofa :( slepu sm use okol :( SE OPRAVICUJEM USEM K SM JIH ZASLEPU :)NIKOLI VEC :d glede policajeve pa hmm :) ni dovoljeno ce gremo po zakonu ampak ce so u drzavnem zboru luknje pa naj bojo se u prometu :( zalsotno sam tko je..

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Ne dec 20, 2009 3:20 pm

dejcc in PIKSNA007: Lepo prosim, da odnehata chat-at

Vse je napisano v tej temi ampak, ker vem, da se nikomur od novincev ne da prebirati
vseh teh 150 strani sem zato ze v zacetku 50. strani naredil skupek tistih glavnih:
http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... hp?t=55015

dejcc, ce si ti ze vecim zmontiral xenon kit, bi moral na pamet vedeti tudi zakonik in kaj
sledi, ce slucajno pride do izrednega tehnicnega pregleda (kaj vse mora vsebovati). Tudi
tisti post o izobrazbi je malo nizek in razmisljam, da bi ti za taksno besedicenje dal karton.
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

PIKSNA007
Uporabnik

Napisal/-a PIKSNA007 Ne dec 20, 2009 4:42 pm

off: Mactron se opravičujeva za chat, samo zanimalo me je kako svetijo določene lestvice xenon kita, ker sem vseeno malo zasledil slik uporabnikov z njihovimi slikami. Sam veš da slike prodajalcev niso čisto prave kot v resnici, vsaj iz mojih izkušenj ni tako. Še enkrat se opravičujem za chat.
LP

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ Ne dec 20, 2009 5:48 pm

Zavist, ker maš ti 8 jurjov K nabitih not v navadni paraboli? Pa daj ne se zajebavat s takšnimi posti no. :woohoo :cry :cry
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

crazydriver3
POZOR! Nekredibilen uporabnik

Napisal/-a crazydriver3 Ne dec 20, 2009 6:59 pm

Lumpy_ je napisal/-a:Zavist, ker maš ti 8 jurjov K nabitih not v navadni paraboli? Pa daj ne se zajebavat s takšnimi posti no. :woohoo :cry :cry

prvo bi bilo lepo prebrati malo nazaj in malo pomozgati da je napisal da majstr nima navaden parabole ampak leco kot jaz ;) js sm meu res prei navadno parabolo in sm reku da se opravicujem vsem ki sm jih slepil :P zdaj k mam pa leco not pa noben se blednal al pa karkoli se pritozeval.notr mam pa 4300k in ne 8000k k ti pravis ;) na tehnicnem pa noben nic rekel nikoli mogoce ker ma original pranje pa ne opazi al pa se ne spusca v to.
policaji so me pa tut ze tisockrat ustavli pa samo uprasajo ce mam homologirane angel..pa lep pozdrav in srecno voznjo ;) poglejte sam kolko jih ima v paraboli te kite na avtocesti od lj do celja :D sami kombiji pa nevem kasna j***a :D ce te pa moti pa ne glej v luci ampak na cesto ne pa da te firbec daja kasn avto je pa toooo :evil: glej tudi v halogenko pa te bo zaslepilo :D :D :D tu na tem forumu ste sami nakladaci skp z MACTRON k mu pamet vn z ušes štrli.. :D pa ucasih gledam majo teli mladi fantje prov ;) sam mal bl pocasi naj se peljejo ;) pa ni problema za luci ;)

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Lumpy_ Ne dec 20, 2009 7:12 pm

crazydriver3 je napisal/-a:
Lumpy_ je napisal/-a:Zavist, ker maš ti 8 jurjov K nabitih not v navadni paraboli? Pa daj ne se zajebavat s takšnimi posti no. :woohoo :cry :cry

prvo bi bilo lepo prebrati malo nazaj in malo pomozgati da je napisal da majstr nima navaden parabole ampak leco kot jaz ;) js sm meu res prei navadno parabolo in sm reku da se opravicujem vsem ki sm jih slepil :P zdaj k mam pa leco not pa noben se blednal al pa karkoli se pritozeval.notr mam pa 4300k in ne 8000k k ti pravis ;) na tehnicnem pa noben nic rekel nikoli mogoce ker ma original pranje pa ne opazi al pa se ne spusca v to.
policaji so me pa tut ze tisockrat ustavli pa samo uprasajo ce mam homologirane angel..pa lep pozdrav in srecno voznjo ;) poglejte sam kolko jih ima v paraboli te kite na avtocesti od lj do celja :D sami kombiji pa nevem kasna j***a :D ce te pa moti pa ne glej v luci ampak na cesto ne pa da te firbec daja kasn avto je pa toooo :evil: glej tudi v halogenko pa te bo zaslepilo :D :D :D tu na tem forumu ste sami nakladaci skp z MACTRON k mu pamet vn z ušes štrli.. :D pa ucasih gledam majo teli mladi fantje prov ;) sam mal bl pocasi naj se peljejo ;) pa ni problema za luci ;)

Ja pa super. Vsak dan kup novih userjev, ki so pametni ko satan, pa še žalijo. Kdaj se bo to nehalo??
Če si slep, ti nisem jaz kriv. Tam si poglej slike, kje ti vidiš da ima BMW leče na njegovi sliki medtem, ko ima nabite 8 jurjov not?

:jao:
Zadnjič spremenil Lumpy_, dne Ne dec 20, 2009 7:16 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
dejcc
Uporabnik

Napisal/-a dejcc Ne dec 20, 2009 7:15 pm

Vsak moj xenon kit manj slepi kot Renaultov org. Sploh v kakih espacih.
Relax take it easY
Slika

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Lumpy_ Ne dec 20, 2009 7:17 pm

:pop: 8]

Uporabniški avatar
dejcc
Uporabnik

Napisal/-a dejcc Ne dec 20, 2009 7:22 pm

Dolgo že gledam da ko pride kdo za rit in mi sveti modro tja v glavo je vedno espace. Nimajo pranja žarometov, stekla od luči majo vsi taka da so zapacana in mat po nekaj časa, luči pa jim svetijo modro.

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3240904&show=1

Kak ma xenon original če nima pranja in nič?
Relax take it easY
Slika

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Lumpy_ Ne dec 20, 2009 7:33 pm

Ma kaki orginal xenon, daj ne piši traparij. :roll: Pol bi imel lečo. Saj zato pa ti nabijajo taki v glavo s xenon kiti, ker niso orginal. Kje si ti prečital, da je original?

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Ne dec 20, 2009 7:38 pm

dejcc je napisal/-a:Dolgo že gledam da ko pride kdo za rit in mi sveti modro tja v glavo je vedno espace. Nimajo pranja žarometov, stekla od luči majo vsi taka da so zapacana in mat po nekaj časa, luči pa jim svetijo modro.

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3240904&show=1

Kak ma xenon original če nima pranja in nič?

dejcc, sedaj se pa malo ustavi... kdo je rekel, da ima oni Renault Espace originalne
xenon luci oz. celoten zaromet? ...iz tvojega sestavka je ugotoviti, da pri tem vozilu
ne obstaja teh zarometov s pralci... motis se, nasel si nekoga, ki ima xenon kit...

Za tebe in se za koga, ki je ob tvojem besedicenju postal skeptik:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2318776&show=1

crazydriver3: Imam obcutek, da si alter in ne po obcutku pac pa po tem kar si izjavil
dobis karton (to je se zelo milo)... taksnih novincev ne potrebujemo.
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ Ne dec 20, 2009 7:39 pm

dejcc če slučajno ne veš imajo vsi modeli espace-a, ki so imeli kadarkoli original xenon tovarniško vgrajen leče. torej ta ima tako kot ti doma v bmw 3 vgrajen xenon kit, ki sveti kot novoletna jelka. toliko bolj z 8000K.

ljubosumja tukaj ni. davno sem že montiral v moje leče xenon kit, najprej 6000K, nato 4300K. dejstvo je, da žaromet ni prilagojen in tukaj ni dileme. definitivno ne obstaja druga rešitev kot original. imam srečo, da v mojem avtu je obstajal original in mi danes tako manjka le še avtomatsko niveliranje snopa. tega še nisem vgradil, ker pač smatram, da glede na to, da sem vedno pozoren ni potrebe. ni pa to prav. in sem seznanjen s kaznijo. toda, fantje kar počnete vi z navadnimi žarometi.. to je pa enostavno preveč.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 9 gostov