Debate, ki niso vezane na ostala področja...

gaspro
Nov uporabnik

Re: Avtoplin - stari znanec?

Napisal/-a gaspro To sep 25, 2012 9:40 am

Cevke zvite ? prosim ne šali se.. to je bla edina možnost da dosežeš optimalno razdaljo med injektorji in sesalnim kolektorjem.. zadeva se ne dotika nikakršega vročega dela.. mislim da zdaj zagovarjaš svojega konja, me prav zanima kak bi ti naredil zadevo, nevem..

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS To sep 25, 2012 9:46 am

gaspro je napisal/-a:Cevke zvite ? prosim ne šali se.. to je bla edina možnost da dosežeš optimalno razdaljo med injektorji in sesalnim kolektorjem.. zadeva se ne dotika nikakršega vročega dela.. mislim da zdaj zagovarjaš svojega konja, me prav zanima kak bi ti naredil zadevo, nevem..

Jaz vozim dizla, tako da ne zagovarjam nobenega. Sem videl tudi plinske napeljave za 2300€ in je večina narejenih tako šlampasto, da se samo čudiš.
Redki so, ki se potrudijo pri montaži.

A misliva na isto stvar...kaj je to?
Slika

In ja, mene bi neka taka malenkost zelo motila, sploh če bi odštel 1500€+ ;)

gaspro
Nov uporabnik

Napisal/-a gaspro To sep 25, 2012 10:13 am

Očitno ne ločiš cevi in kabla :) hehe. To je elektrika za drugi cilinder če gledaš od L -> D. Okrog kablov je taka ohlapna mehka plastika ki je namenjena takemu in drugačnemu varovanju kablov. Žlauhi so pa pod temi konektorji priterjeni na šprice z rdečimi "šelnami".

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS To sep 25, 2012 10:21 am

gaspro je napisal/-a:Očitno ne ločiš cevi in kabla :) hehe. To je elektrika za drugi cilinder če gledaš od L -> D. Okrog kablov je taka ohlapna mehka plastika ki je namenjena takemu in drugačnemu varovanju kablov. Žlauhi so pa pod temi konektorji priterjeni na šprice z rdečimi "šelnami".

Očitno ti ne ločiš tega, da je električni kabel v cevki (saj si imel slovenščino v osnovni šoli?). In ja vem, kakšna je ta mehka plastična cevka/guma, ki se uporablja za zaščito elek. kablov. Po sliki sicer ne vidim, če je to navadna ali tista, ki jo z vžigalnikom segreješ in se "stisne" okoli žice, da je vodotesno.

Še vedno pa zgleda grdo ;)

iziboy
Stalni uporabnik

Kraj: močvirje

Napisal/-a iziboy To sep 25, 2012 10:36 am

peroRS je napisal/-a:
gaspro je napisal/-a:Očitno ne ločiš cevi in kabla :) hehe. To je elektrika za drugi cilinder če gledaš od L -> D. Okrog kablov je taka ohlapna mehka plastika ki je namenjena takemu in drugačnemu varovanju kablov. Žlauhi so pa pod temi konektorji priterjeni na šprice z rdečimi "šelnami".

Očitno ti ne ločiš tega, da je električni kabel v cevki (saj si imel slovenščino v osnovni šoli?). In ja vem, kakšna je ta mehka plastična cevka/guma, ki se uporablja za zaščito elek. kablov. Po sliki sicer ne vidim, če je to navadna ali tista, ki jo z vžigalnikom segreješ in se "stisne" okoli žice, da je vodotesno.

Še vedno pa zgleda grdo ;)

Ampak tukaj imajo injektorji vsaj nek nosilec. Me veseli da nisem edini ki me takšne ''leteče'' pritrditve motijo :D :D
VSE KAR SE DA RAZDRET, SE DA TUD NAZAJ SESTAVIT!

MEDUSA
Nov uporabnik

Napisal/-a MEDUSA To sep 25, 2012 10:45 am

Pozdravljeni!

Pred cca 8.000,00km sem vgradil v kangoo2 (1,6 16V) zavoli plinski sistem, sistem deluje brezhibno razen poraba ni taka kot sem pričakoval (poraba LPG-ja cca 25% višja od bencina)...Pred karatkem pa sem začutil rahlo ''cukanje'' motorja pri konstantni vožnji, občutek je kot da se mašina rahlo zatika. res je da še nisem zamenjal svečk (še vedno so notri navadne original svečke). Prosim za mnenja kaj bi lahko bil razlog?

Hvala

iziboy
Stalni uporabnik

Napisal/-a iziboy To sep 25, 2012 11:22 am

MEDUSA je napisal/-a:Pozdravljeni!

Pred cca 8.000,00km sem vgradil v kangoo2 (1,6 16V) zavoli plinski sistem, sistem deluje brezhibno razen poraba ni taka kot sem pričakoval (poraba LPG-ja cca 25% višja od bencina)...Pred karatkem pa sem začutil rahlo ''cukanje'' motorja pri konstantni vožnji, občutek je kot da se mašina rahlo zatika. res je da še nisem zamenjal svečk (še vedno so notri navadne original svečke). Prosim za mnenja kaj bi lahko bil razlog?

Hvala

Če je bolj opazno pri nizkih obratih in/ali pospeševanju so skoraj zagotovo svečke.

Frips
Nov uporabnik

iziboy
Stalni uporabnik

Napisal/-a iziboy To sep 25, 2012 12:15 pm

No, mislim da komentar ni potreben...Pač Prins...

MEDUSA
Nov uporabnik

Napisal/-a MEDUSA To sep 25, 2012 12:30 pm

Pozdravljeni!

Ali slučajno kdo ve kje se trenutno dobi najceneje NGK svečke za avtoplin...

Hvala

zzitop
Uporabnik

Napisal/-a zzitop To sep 25, 2012 3:42 pm

Pozdravljeni!

Ker je veliko različnih mnenj glede predelave avtomobila na plin, bi prosil nekoga, ki stvar pozna, da napiše, kaj vse je potrebno opraviti po vgradnji naprave v tujini, ter stroške..
Kot jaz razumem:
1.) Atest (cena)?
2.) Homologacija (okrog 50 EUR)? Je to morda isto kot Atest?
3.) Carina? Je nujna, kolikšna je v % za vgradnjo v Srbiji? Ko greš atestirat, je preba po tem plačati tudi carino? Jih to tam sploh zanima?
4.) Še kakšna papirologija? Cena?
5.) Potrdilo o tesnosti sistema? Cena?

V tujini je potrebno vzeti sabo vse račune in papirje..

Hvala za nasvete, pa prosim brez zamere, če je že napisano. Iskal sem, vendarkot pravim, so informacije različne

medo73
Nov uporabnik

Napisal/-a medo73 To sep 25, 2012 5:25 pm

iziboy je napisal/-a:

Hvala

Če je bolj opazno pri nizkih obratih in/ali pospeševanju so skoraj zagotovo svečke.

Me ne preseneča poraba . Se pa samo sprašijem ali še vedno lažejo o 3% toleranci porabe in večji moči motorja ? Moj avto je 3dni na servisu po prevoženih 18000 Km in na piln sploh več ne pelje. VSEM PRIPOROČAM STRAN OD PLINEXA IN NJIHOVEGA ORIGINALNEGA SISTEM ZAVOLI . Jaz sem se normalno vozil na piln okoli 5000 km vse ostalo so bili sami servisi in nastavitve ,da se ti zmeša . poraba pa itak 25 % več

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš To sep 25, 2012 6:24 pm

iziboy je napisal/-a:

Hvala

no..če ma porabo +25% mu ventilov načeloma ne bi smelo skurit...ali pač ...
plin je cnej k bencin

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš To sep 25, 2012 6:25 pm

Ali slučajno kdo ve kje se trenutno dobi najceneje NGK svečke za avtoplin...

Hvala

motomat ... ngk ... drage ...
plin je cnej k bencin

rs5
Novinec

Napisal/-a rs5 Sr sep 26, 2012 6:36 am

Pozdravljeni,
ko vžgem mrzel avto mi zelo močno trokira in trese kot bi delal na dva cilindra včasih tudi vgasne po dveh treh vžigih pa dela ok. če ga pa vžgem že mrzlega na plin pa laufa kod da ni nič.Je mogoče kdo imel že kak tak problem?Avto je clio 1.2 16V.
lp

bomber111
Novinec

Napisal/-a bomber111 Sr sep 26, 2012 8:05 am

Kakšen plinski sistem pa imaš da ga lahko vžgeš mrzlega na plin? Ni to malo čudno?

Uporabniški avatar
ninjeti
Uporabnik

Napisal/-a ninjeti Sr sep 26, 2012 8:07 am

No jaz sem začel brati temo in je tolko kregarije, da bom rajši kar postavil konkretna vprašanja, namesto da bi dekodiral iz prepiranj odgovore na moja vprašanja.

1. Lastim si Ford Focus 1.6 16V ti-vct (116KM) - ali se na tem motorju splača predelava na plin, glede na to, da se omenja da fordi niso ravno prijatelji plina?
2. V primeru, da se zadeva splača, kam na vgradnjo? Berem, da so v Ljubljani pri Prins-u kvalitetni, tudi po slikah je videti, da se za zadevo potrudijo, medtem ko sem pri drugih že v motornem prostoru videl šlamparijo (glede na slike). Ali v Mariboru sploh obstaja kak KVALITETEN in zanesljiv predelovalec na plin?
3. V primeru, da bi predelal na plin, kakšno porabo in stroške lahko pričakujem? Trenutno mam mešano vožnjo z veliko večino po mestu 8,2l/100km, relacije nekje okoli 7 - če to kaj pomaga
4. Je kdo tukaj, ki ima plin že pri tem motorju?

In zdaj še bolj teoretična vprašanja:
- kako zadeva sploh deluje? Pri preklopu iz benza na plin ali obratno mašina ugasne med delovanjem? Gre avto recimo le na plin (torej ne potrebujem benza) in obratno?
- Glede na to, da se tank postavi v prostor za rezervno gumo, kako je potem ko te ustavi policija? Kam naj dam gumo?

rs5
Novinec

Napisal/-a rs5 Sr sep 26, 2012 8:23 am

bomber111 je napisal/-a:Kakšen plinski sistem pa imaš da ga lahko vžgeš mrzlega na plin? Ni to malo čudno?

Nič ni čudno obstaja opcija da lahko vžgeš mrzel avto direkt na plin tako da preden daš kontakt držiš gumb za preklop benz.-plin par sekund potem pa vžgeš in laufa na plin.Ni pa to priporočlivo skozi tako vžigat .

Uporabniški avatar
rutenka
Novinec

Napisal/-a rutenka Sr sep 26, 2012 8:43 am

bomber111 je napisal/-a:No jaz sem začel brati temo in je tolko kregarije, da bom rajši kar postavil konkretna vprašanja, namesto da bi dekodiral iz prepiranj odgovore na moja vprašanja.

1. Lastim si Ford Focus 1.6 16V ti-vct (116KM) - ali se na tem motorju splača predelava na plin, glede na to, da se omenja da fordi niso ravno prijatelji plina?
2. V primeru, da se zadeva splača, kam na vgradnjo? Berem, da so v Ljubljani pri Prins-u kvalitetni, tudi po slikah je videti, da se za zadevo potrudijo, medtem ko sem pri drugih že v motornem prostoru videl šlamparijo (glede na slike). Ali v Mariboru sploh obstaja kak KVALITETEN in zanesljiv predelovalec na plin?
3. V primeru, da bi predelal na plin, kakšno porabo in stroške lahko pričakujem? Trenutno mam mešano vožnjo z veliko večino po mestu 8,2l/100km, relacije nekje okoli 7 - če to kaj pomaga
4. Je kdo tukaj, ki ima plin že pri tem motorju?

In zdaj še bolj teoretična vprašanja:
- kako zadeva sploh deluje? Pri preklopu iz benza na plin ali obratno mašina ugasne med delovanjem? Gre avto recimo le na plin (torej ne potrebujem benza) in obratno?
- Glede na to, da se tank postavi v prostor za rezervno gumo, kako je potem ko te ustavi policija? Kam naj dam gumo?

Pred cca 3 meseci sem dal predelati Ford C-mac 125 konjev l.2011, sistem Prins.
1.Za forda obvezno mazanje ventilov in po nasvetih kontrola ventilov na določeno št. kilometrov
2.Če se splača? Po moje se, kdaj pa je odvisno od km ki jih prevoziš. Tudi do Domžal ni prav daleč, tako da bi ti priporočam Prins.
3. Sam sem imel porabo pred predelavo med 7.5-8.00. Sedaj poraba plina 9l. Po cca tednu dni od vgradnje sem natočil tudi poln tank bencina da vidim koliko ga požre poleg plina. No po prevoženih 6000km od tega cca 100km na benz ker je pač zmanjkalo plina parkrat, manjka po števcu cca 1/3 tanka. Dodatni stroški poleg vgradnje so: servis naprave ( prins na 30000km), sredstvo za podmazovanje ventilov( za moj motor naj bi zržala ena flaška cca 15.000km), homologacija, kit za popravilo prazne gume )
Avto mrzel vžge na bencin in pelje na bencin dokler temp hladilne tekočine ni dovolj visoka, pri meni se to zgodi po cca 500-1000m vožnje, odvisno od zunanje temperature. Ko pa je enkrat motor ogret vžge motor na benz in v pol sekunde ali še prej neopazno preklopi na plin, brez cukanja tresenja oz da bi karkoli ugasnilo. Dejansko če ne bi bilo indikatorja, sploh ne bi vedel kdaj je preklopilo.
Sam imam 53l tank, na mestu za rezervno kolo, zato sem dokupil rapair kit za popravilo prazne gume( upam da ga ne bo treba uporabit).
Upam da sem kaj pomagal.
lakom lačen hoče papico

Gregor Humar
Nov uporabnik

Napisal/-a Gregor Humar Sr sep 26, 2012 11:28 am

Evo, danes sem menjal svečke in problem s cukanjem je odpravljen.... Le še verglanje se nadaljuje. Tu bo pa najbrž treba še kaj nastavit.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot], tomzzi in 7 gostov