Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Na AC/HC s 3 pasovi v eno smer morajo vozila voziti po skrajnem desnem pasu, ki ni zaseden. 150 €

Vem za ta člen in se ga držim
158
59%
Vem za ta člen, a se ga praktično ne držim
18
7%
Prvič slišim
52
20%
Vedno vozim po prehitevalnem pasu
9
3%
Pravila me ne zanimajo, vozim po občutku in brez oviranja drugih
29
11%

Skupaj glasov : 266

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Re: Telebani na cesti (Anketa)

Napisal/-a _furby_ Sr jul 18, 2012 5:07 pm

danes me je en Ceh z kamperjem malo pobozal (cesta po Trenti). jaz sem bil cisto na bankini, policaji pa so izmerili, da temu Cehu 2.4m ceste + 0.6m bankine ni bilo dovolj za it normalno mimo. :roll:
na koncu ga pa sploh niso nasli, ker je prehitro skliznu preko Vrsica :x

ampak...... sem mu vsaj komplet ogledalo vtrgal dol :mrgreen:

Slika
turbo inside

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Če jul 19, 2012 10:28 am

_furby_ je napisal/-a:na koncu ga pa sploh niso nasli, ker je prehitro skliznu preko Vrsica

Itak. Čez vršič si v 10 min, kamper je itka gokard za po tistih ovinkih, pa še en kup magistralnih cest je, kjer je skrenil in prišel ven v Salzburgu. :roll: Če ga hočeš dobit, se moreš obrnit in sam dobit tablico,potem se še kaj da. Ma sem ugotovil, da je brezveze. Doker gre mimo se ne sekiram, ker da bi pa varuha pravice klical, je pa zadnja. Me je izučilo. :huh:
SlikaSlika

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Napisal/-a X-Hair Če jul 26, 2012 2:51 pm

Po dolgem času naredil spet nekaj več km. Po Soški navzdol in po Keltiki nazaj. Bom podal dva ekstrema. Prvi me je prov čakal, kdaj bom začel prehitevat, ma upam, da sem mu polepšal dan, ker se mi je uspešno nastavil. :D Drugi ne vem kaj je delal. Keltika pač. :mrgreen:

http://www.youtube.com/watch?v=fUB66aKaKeU

Pa še en teleban iz celjskega območja. Posnetek ni moj.
http://www.youtube.com/watch?v=wa7XqWVu ... e=youtu.be
SlikaSlika

Uporabniški avatar
opelboy
Novinec

Kraj: Stopc da hills

Napisal/-a opelboy Če jul 26, 2012 3:35 pm

"Pop****iu čest" pr prvem posnetku :D Včasih res ne veš a se sploh splača prehitevat take padalce..sploh z malo višjo hitrostjo. Mam občutek, kot da te noče spustit naprej, češ da itak on dost hitro vozi :)
Drugi posnetek pa tud kar dost vn nese(oz je zaprt) - sploh če ne poznaš ceste, sem že parkrat dobil kamion-kombi-avto čez pol mojega pasu..

MateSLO
Novinec

Napisal/-a MateSLO Po jul 30, 2012 4:11 pm

Mi kar pritisk dvigne ko vidim takšne idiote na cesti.
Nazadnje se mi je na istem delu avtoceste nalepil na rit nek Passat z Lj tablico. Prvo se je tišal enemu kombiju 2cm za rit, kot, da bo prišel v Lj hitreje, potem se je premaknil na desni pas, jaz se zapeljem mimo njega ampak očitno 150 kmh ni bilo dovolj in me je hotel prehitet po desni. f*** no. No, potem ko je videl, da ga ne mislim spustit mimo se je pa postavil še meni za rit... idioti :]

Drugače pa: kaj folku ni jasno? Počakaš, da se voznik pred tabo lepo umakne ni pa treba zdaj nesreče izzivat sam zato, ker te je za 5 sekund oviral. Saj ne bo menda konec sveta menda ..... :roll:

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco To jul 31, 2012 6:56 am

Ponavadi ko gledam posnetke od X-Hair-a si mislim 'pa kje hudiča se on vozi da nonstop srečuje take primerke na cesti'. Potem sem se pa to nedeljo zapeljal od Kobarida do Logatca...WTF, narod je čist usekan. Kaj na tistem koncu slovenije vsak drugi misli da vozi rally? Nonstop sekanje nepreglednih ovinkov, vožnja po levem pasu, izsiljevanje, prehitevanje v škarjice na popolnoma neprimernih mestih. S tem da cesta tam je pa itak groza, vsake tolk kar polovica voznega pasa zaprta z označbami zaradi poškodb cestišča...in potem te na takem mestu še kakšen k****n prehiteva, kam se mu boš umaknil?
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

Uporabniški avatar
opelboy
Novinec

Kraj: Stopc da hills

Napisal/-a opelboy To jul 31, 2012 7:48 am

Tako sem se tud jaz počutil, ko sem šel v vaše konce.. :) Čez Gorjance namreč. Zgledalo je namreč kot da se glavnina pripravlja za GHD :D Pa sam nisem vozil glih počasi.

Se pa strinjam s tabo, da (nas) večina domačinov vozi že malo po šabloni, ker veš kje se da prehitevat, kje so omejitve, delo na cesti itd. Za nekoga ki se tam prvič pelje je pa to verjetno pekel od ceste :twisted:

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Napisal/-a X-Hair To jul 31, 2012 12:18 pm

Gecco, me veseli, da si še eden izmed redkih, kateri je tole ugotovil. ;) Po vseh teh posnetkih, javnega trobljenja, da na Keltiki in soški nekaj ne štima, se znajo varuhi pravice, nažalost, še vedno postavit na mesto in streljat, kjer nima nobene veze ali se pelješ 50, 60, ali pa 70. Vse za varnost. :roll: Vse za blagajno, ne pa varnost. :huh:
SlikaSlika

Uporabniški avatar
SuperVeloce
Novinec

Napisal/-a SuperVeloce Sr avg 01, 2012 11:04 am

to, kar je gecco ugotovil za vaš konec, pa sem jaz ugotovil za Belo Krajino. Cesta od Jankovičev do Novega mesta je za znoret. Še najbolj tisti ovinki čez klanec od Metlike proti NM. Po mokri cesti ljudje (tudi tisti ki vozijo kot stare mame) sekajo v nepregledne ovinke. Če je kdo pripeljal nasproti, sem samo debelo gledal, če sem vozil za njimi, sem pa norel, saj plešejo po cesti kot baletke, tako da tudi ob počasni vožnji pri zdravi pameti takšnega norca ne boš prehitel
when in doubt, flat out

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco Sr avg 01, 2012 11:08 am

Čisto možno da na domačem koncu drugače to gledaš, se strinjam. Čeprav primerjava ceste čez Vahto s to od Kobarida do Logatca ni niti približno enaka. Že sama širina ceste dovoli precej drugačno vožnjo. Stanje ceste je boljše (ni cestarskih tabel in drugih ovir vsake par kilometrov), sam odsek je dosti krajši in načeloma so ovinki bolj pregledni.
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

Uporabniški avatar
SuperVeloce
Novinec

Napisal/-a SuperVeloce Sr avg 01, 2012 11:28 am

Se strinjam, cesta je seveda kar dobra za Slo. razmere. Sem tudi že precej užival tam čez, ampak kot se pripelje čez S ovinek s celotno širino avtomobila po tvojem pasu (ja, celotno, ne 30cm čez črto :shock: ) in to po mokri cesti, se ob komaj rešeni situaciji in vožnji po bankinah malo zamisliš :lol:. Cesta seveda tu ni nič kriva
when in doubt, flat out

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Napisal/-a _furby_ Sr avg 08, 2012 2:58 pm

pa naj se kdo rece, da sleperji delajo guzvo po cesti :shock:
Slika
turbo inside

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Napisal/-a X-Hair Če avg 09, 2012 10:16 am

Res je. Ta je šel pune po soški. Ga sploh nisem rabil prehitet. :D Za vse mečkače, da se da voziti po soški po omejitvah in ne polovico dovoljene. S tem brezveze zadržujete nas voznike kateri smo sposobni voziti po ravnem po omejitvah. Zato vas potem veliko avtomobikov prehiti, ker se večini ne da cjazit 50-60 po ravnem. ;)

http://www.youtube.com/watch?v=xpD66e0Q ... e=youtu.be
SlikaSlika

Uporabniški avatar
SuperVeloce
Novinec

Napisal/-a SuperVeloce Če avg 09, 2012 10:33 am

Ok, tudi mene ob živce spravljajo nekateri prtegjeni domačini, ki vlečejo kolono s 50kmh, ker pač po vseh teh spremembah omejitev zaskrbljujoče ne vedo več koliko lahko peljejo. Vsaj prehitiš lahko takšne genije.
Ampak divjanje teh tovornjakov pa me zmrazi, sem že imel priložnost opazovati zavorno pot in možnost manevriranja cisterne na avtocesti... na soški te v primeru zastoja za ovinkom samo nasadi s polno hitrostjo, nimaš osnovnega upanja, da bo sploh kaj upočasnil :D
when in doubt, flat out

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Če avg 09, 2012 11:32 am

SuperVeloce je napisal/-a:Ok, tudi mene ob živce spravljajo nekateri prtegjeni domačini, ki vlečejo kolono s 50kmh, ker pač po vseh teh spremembah omejitev zaskrbljujoče ne vedo več koliko lahko peljejo. Vsaj prehitiš lahko takšne genije.
Ampak divjanje teh tovornjakov pa me zmrazi, sem že imel priložnost opazovati zavorno pot in možnost manevriranja cisterne na avtocesti... na soški te v primeru zastoja za ovinkom samo nasadi s polno hitrostjo, nimaš osnovnega upanja, da bo sploh kaj upočasnil :D

Podpis.
Mene ne moti, da vozi 90 po regionalki, vendar ko ti pripelje v ovinku nasproti po tvojem pasu ali pa kakšna prikolica ki drifta počez isto čez sredinsko črto....tega pa nikakor ne morem podpirat. Sem že nekajkrat doživel take situacije, pa je šlo mimo samo zahvaljujoč višjim silam :roll:

Zavorna pot na avtocesti pa je enaka nič!. Tudi to sem doživel, ko smo stali v koloni zjutraj pred cestninsko postajo Log proti LJ, da je tovornjak s polno hitrostjo priletel od zadaj in zmečkal Berlingota z mamo in hčerjo notr na voznem pasu poleg mojega avta (če bi bil jaz na voznem me danes ne bi bilo več) in ju zbil preko jarka poleg avtoceste na polje zraven. :huh: Spredaj pa se je za las izognil čelnemu trku s cisterno z gorivom (to bi bil masakr, če bi ekplodiralo gorivo), jo je samo oplazil in pri izogibu še trčil v enega Volvota.

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 Če avg 09, 2012 11:36 am

peroRS je napisal/-a:Zavorna pot na avtocesti pa je enaka nič!.
To je zato, ker šoferji pišejo SMS in berejo časopis, hkrati z britjem, ne zaradi zavornega sistema ali česa podobnega. Šleper s porihtanimi zavorami, ABS in novimi gumami, bi moral ustaviti presenetljivo hitro.
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Napisal/-a _furby_ Če avg 09, 2012 11:57 am

Energetik81 je napisal/-a:Šleper s porihtanimi zavorami, ABS in novimi gumami, bi moral ustaviti presenetljivo hitro.

http://www.youtube.com/watch?v=Ap9BXQqKi6U ;)
turbo inside

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Če avg 09, 2012 12:01 pm

Energetik81 je napisal/-a:
peroRS je napisal/-a:Zavorna pot na avtocesti pa je enaka nič!.
To je zato, ker šoferji pišejo SMS in berejo časopis, hkrati z britjem, ne zaradi zavornega sistema ali česa podobnega. Šleper s porihtanimi zavorami, ABS in novimi gumami, bi moral ustaviti presenetljivo hitro.

No saj si prav povedal. Ni kriva tehnika ampak voznik ;)

Telefon+utrujenost+še kaj drugega+tempomat na 90 je recept za nesrečo :roll:

Uporabniški avatar
SuperVeloce
Novinec

Napisal/-a SuperVeloce Če avg 09, 2012 12:12 pm

_furby_ je napisal/-a:
Energetik81 je napisal/-a:Šleper s porihtanimi zavorami, ABS in novimi gumami, bi moral ustaviti presenetljivo hitro.

Uf uf :) . Lahko samo upaš, da bo tovornjakar toliko prej zaviral, kot zadnje vozilo pred njim. Pa tudi hitrosti niso bile pretirano visoke. Res je, da je bil tisti kangoo-like avtek precej počasnejši, vendar se je tudi ustavil zelo hitro.
when in doubt, flat out

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 Če avg 09, 2012 2:24 pm

_furby_ je napisal/-a:

To se userješ, ko gledaš v vzvratnem ogledalu + ta hupa :shock:
No, točno to sem govoril. Če voznik šleperja res vozi in ima pravilno varnostno razdaljo, mora ustaviti pravočasno.
Corolla TS 1.8 HSD: Slika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov