Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Na AC/HC s 3 pasovi v eno smer morajo vozila voziti po skrajnem desnem pasu, ki ni zaseden. 150 €

Vem za ta člen in se ga držim
158
59%
Vem za ta člen, a se ga praktično ne držim
18
7%
Prvič slišim
52
20%
Vedno vozim po prehitevalnem pasu
9
3%
Pravila me ne zanimajo, vozim po občutku in brez oviranja drugih
29
11%

Skupaj glasov : 266

Uporabniški avatar
SuperVeloce
Novinec

Re: Telebani na cesti (Anketa)

Napisal/-a SuperVeloce Če avg 09, 2012 5:39 pm

Seveda, ampak takšen itak ne bo vozil 120 :D
when in doubt, flat out

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Če avg 09, 2012 7:20 pm

Energetik81 je napisal/-a:Če voznik šleperja res vozi in ima pravilno varnostno razdaljo, mora ustaviti pravočasno.

SuperVeloce je napisal/-a:Seveda, ampak takšen itak ne bo vozil 120 :D

Pomoje je ravno obratno. Enako kot pri voznikih avtomobilov. Tistih tovornjakar, ki ga žge 120kmh je sigurno bolj skoncentriran na cesto kot tisti, ki ima tempomat na 90 in zraven počne 1001 drugo zadevo razen vozi ne! Seveda so tudi izjeme v obeh primerih ;)

Uporabniški avatar
tabletten
Novinec

Napisal/-a tabletten To avg 14, 2012 8:20 pm

Od kje so se pa zdaj te klošarji s kiam ceed našli?

3,7l/100km nalepke po avtu in gasa 70km/h po avtocesti.
Srčno upam da jih kak šlepar nabaše, to je pa višek. Česa vse si ljudje ne spomnijo.

popravljam... ne 70 ampak 60!

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Sr avg 15, 2012 1:10 am

SuperVeloce je napisal/-a:to, kar je gecco ugotovil za vaš konec, pa sem jaz ugotovil za Belo Krajino. Cesta od Jankovičev do Novega mesta je za znoret. Še najbolj tisti ovinki čez klanec od Metlike proti NM. Po mokri cesti ljudje (tudi tisti ki vozijo kot stare mame) sekajo v nepregledne ovinke. Če je kdo pripeljal nasproti, sem samo debelo gledal, če sem vozil za njimi, sem pa norel, saj plešejo po cesti kot baletke, tako da tudi ob počasni vožnji pri zdravi pameti takšnega norca ne boš prehitel

V Beli Krajni (vsaj meni) predstavljajo največji problem na cesti turisti, vikendaši in gastarbajterji, ker to njihovo "jadranje" po cesti enostavno ni kompatibilno z vožnjo nekoga, ki gre na/iz šihta. Ob navalu turistov se mi je od Vinice do Črnomlja še najlepše vozit z velikim kombijem (novi 7m Sprinter) in občudovat, kako hitro se zdrami cela kolonica, ki seka nepregleden ovinek, ko prideš iz nasprotne smeri in se namerno še nekoliko približaš sredinski črti. :twisted:
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

zajbel
Novinec

Napisal/-a zajbel Sr avg 15, 2012 6:02 pm

~toMmy~ je napisal/-a:Ob navalu turistov se mi je od Vinice do Črnomlja še najlepše vozit z velikim kombijem (novi 7m Sprinter) in občudovat, kako hitro se zdrami cela kolonica, ki seka nepregleden ovinek, ko prideš iz nasprotne smeri in se namerno še nekoliko približaš sredinski črti. :twisted:

A pa se ti zdi to pametno?

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Sr avg 15, 2012 9:59 pm

JA! A naj raje cel čas vozim po desni bankini?
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Sr avg 15, 2012 10:10 pm

Med samim srečanjem pametno gotovo ni, čeprav kdaj tudi sam to počnem.
Pametno pa je to - primer: V ozki ulici se mi je bližala ženska vsaj pol metra na moji strani (zame je bilo enostavno premalo prostora "iti skozi") in ni bilo opaziti (namere) zmanjšanja ter zavijanja na svojo stran. Nakar sem močno zavil na njeno stran in šele takrat se je zavedela, da je na cesti oz ustrašila ter zavila na svojo polovico (jaz pa tudi). Grem stavit, da če ne bi zavil na njeno stran, bi ona gladko peljala vame ali zadnji trenutek zavila v parkirane avte.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Če avg 16, 2012 2:03 pm

Jasno da tega ne počnem, ko je avto že skoraj ob meni, pač toliko prej, da se da še varno odreagirat, če dejansko spi za volanom. S kombijem pač ni potrebo cukanje, ker je dovolj prepričljiv, z avtom pa tudi cuknem levo, ker nekateri bi se radi konstantno vozili po sred ceste, sploh če je nekoliko ožja... :roll:
Slika

Uporabniški avatar
MRV
Uporabnik

Napisal/-a MRV Če avg 16, 2012 2:12 pm

take imam najraje. lepo pripi*** mimo in jim je več kot jasno da bodo naslednjič pazili po katerem pasu vozijo.

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Pe avg 17, 2012 11:31 am

Včeraj je bil en hud model. :cry Sej mogoče da me je poznal, ne vem. Če ja, potem bejžva raje na pir, kot pa da se voziš po mojem pasu. :mrgreen: Skratka on seka in jaz lepo po svojem pasu. On še kar seka in jaz ne j***m, raje se še kakšen cm premaknem k črti. Za piko na i, mi potem trobi. :shock:
SlikaSlika

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ So avg 18, 2012 12:17 am

X-Hair, res ne vem, zakaj te čudi, da ti je trobil, saj je zajbel par postov višje lepo namignil, da tvoje početje ni bilo pametno. Če izvajaš neumne manevre, je pa ja jasno, da ti bo kdo trobil! :D
Slika

Uporabniški avatar
SuperVeloce
Novinec

Napisal/-a SuperVeloce So avg 18, 2012 12:40 am

x-hair je ostal na svojem pasu in se ni s 1/2 avta vozil po nasprotnem. Kako je lahko tukaj jasno karkoli? Če kdo dela neumen manever, je to b****, ki je ob vožnji po nasprotnem pasu še za nameček potrobil. Če pa je trobil, ker sploh ni opazil svoje napake, potem pa bog nam pomagaj vsem na cesti...

Nekaterim je pač samoumevno, da se bo pazilo na njih. Potem se pa hvalijo, da nimajo (veliko :lol:) nesreč. Če se kdo odpravi na izlet (z avtom) v Logarsko dolino (ali okolico), bo opazil, da se številčne kolesarje prehiteva takrat, ko nekdo pripelje nasproti. Ko zmanjka placa za kolesarja in 2 avtomobila vštric, mora zavirati in se znajti tisti, ki je pripeljal nasproti. In tako prehitevajo še posebej vozniki, ki so prej že morali zmanjšati hitrost zaradi kolesarja, pa vendar ne morajo počakat 2 sekundi dlje, da se ti pelješ mimo. Skregano z logiko.
Bi mislil človek, da kolesarji ovirajo promet, ampak po tem kamikaze prehitevanju opaziš, da se taisti voznik potem pelje po polžje naprej.
when in doubt, flat out

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Ne avg 19, 2012 11:55 am

SuperVeloce je napisal/-a:x-hair je ostal na svojem pasu in se ni s 1/2 avta vozil po nasprotnem. Kako je lahko tukaj jasno karkoli? Če kdo dela neumen manever, je to b****, ki je ob vožnji po nasprotnem pasu še za nameček potrobil. Če pa je trobil, ker sploh ni opazil svoje napake, potem pa bog nam pomagaj vsem na cesti...

Sarkazem detektor pelji na servis! :D Svojo misel sem (sarkastično) izpeljal iz izjave, ki jo je napisal zajbel ;) Fascinira me, kako nekateri vedno "zanemarjajo" glavni problem, ki se ga izpostavi in se obremenjujejo predvsem z (neprimerno?) reakcijo nanj ipd. Človek se vpraša, če se jim obnašanje, ki ga tukaj kritiziramo, mogoče celo ne zdi problematično oz. ga kar izvajajo...
Slika

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Grosuplja

Napisal/-a DePalmo Ne avg 19, 2012 10:00 pm

X-Hair je napisal/-a:Kdo bi ga razumu :mrgreen:

http://www.youtube.com/watch?v=DZYkcPwq ... e=youtu.be

Noben. Pa takih pacientov je malo morje, in takim jaz zelo rad zapeljem do črte... seveda s predvidevanjem da bom moral odskočiti na svoj desni rob.

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Napisal/-a X-Hair To avg 21, 2012 9:04 am

~toMmy~ je napisal/-a:Fascinira me, kako nekateri vedno "zanemarjajo" glavni problem, ki se ga izpostavi in se obremenjujejo predvsem z (neprimerno?) reakcijo nanj ipd.

To fascinira tudi mene, ker gre res mimo vse cestne kulture, bontoma in logike. In kar je še najbolj šokantno.

~toMmy~ je napisal/-a:Človek se vpraša, če se jim obnašanje, ki ga tukaj kritiziramo, mogoče celo ne zdi problematično oz. ga kar izvajajo...

Jaz se vedno potolažim, ko nekdo gre mimo vse logike, bontoma in cestne kulture, da še nima izpita, samo mu starši preveč dovolijo dostop do interneta. :D
SlikaSlika

MateSLO
Novinec

Napisal/-a MateSLO Pe avg 24, 2012 9:02 pm

X-Hair kaj imaš to za eno kamero gor montirano? :)

Je pa očitno postal nacionalni šport vozit in sekat ovinke z avtom na levem pasu. Kaj folku ni jasno? Imaš svoj pas, označen s črtami. Drži se ga.
Se pa ne mislim delat voznika leta in priznam, me zanese včasih na levi pas ampak ko ni nobenega gor oziroma nobenega ne oviram, nikoli pa ne sekam ovinke. Sem že videl tu v naših koncih, da so pozimi, ko je bil sneg na cesti, vsi sekali nek mali ovinek čez pol levega pasu. Letiš takoj iz ceste, če bi se hotel umikat ...

Da ne omenjam kako na živce mi začenjajo iti Italijani z njihovimi nadmočnimi voznimi sposobnostmi. Vozijo tak kot, da so sami na cesti. Mudel si lepo vzame čas, da obrača nazaj na glavno cesto...bojo že počakal. :roll:

Uporabniški avatar
dottore
Stalni uporabnik

Kraj: "sončna stran Slavnika"

Napisal/-a dottore To avg 28, 2012 8:26 pm

Danes popoldan se peljem po primorski avtocesti in pri Razdrtem zagledam Italijane (črna Ford Fiesta, l.1992), ki so ca. 300m VOZILI VZVRATNO, ker so zgrešili izvoz.
Pred dvema tednoma pa se je zgodila podobna situacija, ko smo stali pred zaprtim predorom Dekani. Bolgari so vozili ca. 1 km vzvratno po odstavnem pasu do izvoza Črni Kal.
Da o drugih vsakdanjih dogodivščinah povezanih z Italijani sploh ne govorim......

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a B|ind Sr avg 29, 2012 7:34 pm

Meni je čisto normalno ratalo videvat avtomobile na odstavnem par metrov od izvoza z vsemi 4 smerniki pa rikverc luč.. :roll:

Me je pa dosti bolj 'šokiralo' prehitevanje na izvozu iz AC !? To pa se mi je res prvič zgodilo.. na izvozu za Ivančno gorico me je najprej prehitel motorist - kar sem še nekak razumel, pač je bolj agilen in hitreje pospešuje / zavira..za njim pa še Lancia Phedra :jao:

Uporabniški avatar
alanq4
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana

Napisal/-a alanq4 Sr avg 29, 2012 7:40 pm

kaj se pa vlečeš po cesti :mrgreen: =P
Alfa Romeo 156 "project real GTA" in 166 2.4 jtd mau okrepljena :)
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov