Debate, ki niso vezane na ostala področja...

sennheiser
Nov uporabnik

Re: Avtoplin - stari znanec?

Napisal/-a sennheiser Pe sep 28, 2012 10:55 am

Zdravo

Imam namen predelati Forda mondeo letnik 2008. Imam 2.0 bencinski motor, z povprečno porabo od tam cca 8 do max 9,5l/100km. Gledal sem nekaj plineks, ker imajo certifikat, ampak hkrati imajo ogromno slabih stvari napisanih na forumih kar se tega podjetja tiče...Bral sem, da kar se tiče porabe je to lahko do 20% višja in pa tudi olje začne mal več avto piti. Pa malo več se svečke menja če se ne motim... Po izračunih, glede na to koliko km se povprečno letno dela, letno skoraj 1000€ prišparam. Zanima me, koga priporočate za vgradnjo sistema v avto in kakšen sistem za plin. Cenovno sicer kar sem gledal se cene gibajo okoli 1500€. Ali so še kakšni dodatni skriti stroški, katere pač seveda ne opišejo zraven?

iziboy
Stalni uporabnik

Kraj: močvirje

Napisal/-a iziboy Pe sep 28, 2012 11:12 am

sennheiser je napisal/-a:Zdravo

Imam namen predelati Forda mondeo letnik 2008. Imam 2.0 bencinski motor, z povprečno porabo od tam cca 8 do max 9,5l/100km. Gledal sem nekaj plineks, ker imajo certifikat, ampak hkrati imajo ogromno slabih stvari napisanih na forumih kar se tega podjetja tiče...Bral sem, da kar se tiče porabe je to lahko do 20% višja in pa tudi olje začne mal več avto piti. Pa malo več se svečke menja če se ne motim... Po izračunih, glede na to koliko km se povprečno letno dela, letno skoraj 1000€ prišparam. Zanima me, koga priporočate za vgradnjo sistema v avto in kakšen sistem za plin. Cenovno sicer kar sem gledal se cene gibajo okoli 1500€. Ali so še kakšni dodatni skriti stroški, katere pač seveda ne opišejo zraven?

Kakšen certifikat pa oni imajo, ki ga drugi nimajo?! Sicer si pa že napisal da se o njih piše in govori veliko slabega. Kjer je dim je tudi ogenj...
VSE KAR SE DA RAZDRET, SE DA TUD NAZAJ SESTAVIT!

buggy
Nov uporabnik

Napisal/-a buggy Pe sep 28, 2012 12:27 pm

@žuža: koliko je bila skupna cena predelave, ce ni skrivnost?

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Pe sep 28, 2012 2:27 pm

žuža je napisal/-a:'dan
Par stvari..

- Med vožnjo sem poskusil z ročnim preklopom na bencin in je bil neopazen. Le, ko sem preklopil nazaj na plin je malenkost (res minimalno, skoraj neopazno) "cuknilo". Je to normalno? Predvidevam, da je.
- Edina zaenkrat malo "čudna" stvar je Fordov računalnik. Namreč, kljub temu, da sem vozil na plin mi je kar odšteval "distance to empty", kazalec na števcu se ni premikal. Po ugasnjenem in znova prižganem avtu, pa mi je računalnik spet kazal tisto "prvotno stanje" (!? :lol: ) bencina kolk je še do spraznitve .. Čudn. Ampak me ne moti, itak vozim na plin. No, vsaj zaenkrat me ne moti.. upam da mi ne bo piskal in prižigal lučko, ko bo Fordov računalnik mislil da sm brez goriva .. :o

Tudi vse komponente se mi zdijo lepo dobro pritrjene, nč ohlapno.

Uparjalnik
http://lh4.googleusercontent.com/-sfl6X ... 144955.jpg
http://lh5.googleusercontent.com/-mPDBi ... 145012.jpg

http://lh3.googleusercontent.com/-pLqkp ... 145045.jpg

Injektorji (pogled z druge strani, kot na prvotni fotki)

Slika

Ter stikalo in indikator. Želel sem, če mi lahko nad radijem nastavi (poleg stikal za gretje šip, itd, ..), pa ni šlo. Tko, da ga imam spodaj pri menjalniku, kar mi je tud ok.

http://lh4.googleusercontent.com/-eovyZ ... 145258.jpg
http://lh3.googleusercontent.com/-lDtWk ... 145347.jpg
-

pri preklopu z bencina na plin je dokaj normalno da malce cukne ...

odštevanje primarnega goriva s strani bencinskega računalnika je normalen pojav ... se da dograditi modu - jaz ga imam na xsari - ki to anomalijo delno resetira - vsake kvatre enkrat.... ko imaš tank za bencin pod 1/4 in narediš v kosu več kot 100km ti pri ponovnem vžigu na bencin rado piska rezervo ...

lepo pritrjene komponente...mogoče ... a filter za plin - tisti srebrni nad uparjalnikom - je pripet z vezicami - na motorali nosilec motorja ...ko bodo vezice otrdele se znajo zlomiti in potem bo montaža samo še "zračna" ...
plin je cnej k bencin

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Pe sep 28, 2012 2:30 pm

buggy je napisal/-a:...bi prosil nekoga ki ima Prins instalacijo v avtu ce pove koliko pridejo servisi in na koliko kilometrov ter koliko Valve care tekocine porabi, ter kje jo kupuje.

hvala

BTW: je v bliznji prihodnosti predvidena kaksna akcija, kot je bila vcasih Petrol kupon ali pa subvencija...ok sej vem da sem prevec optimisticen a vseeno :D

pet let si na forumu in vsaj od l.2010 slediš to temo .... to kar sprašuješ si vse že prebral...in ne enkrat večkrat je bilo napisano ...razen če imaš mene na ignore ...
plin je cnej k bencin

Uporabniški avatar
spaceair
Novinec

Napisal/-a spaceair Pe sep 28, 2012 2:35 pm

A bojo te napovedane pocenitve plina vplivale tudi kaj na LPG?

iziboy
Stalni uporabnik

Kraj: močvirje

Napisal/-a iziboy Pe sep 28, 2012 5:15 pm

spaceair je napisal/-a:A bojo te napovedane pocenitve plina vplivale tudi kaj na LPG?

Sanjamo lahko :(
VSE KAR SE DA RAZDRET, SE DA TUD NAZAJ SESTAVIT!

Miholl84
Novinec

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a Miholl84 Pe sep 28, 2012 8:38 pm

Na mojem keslu piše 54 litrov in 80% max polnjenje.

Danes sem natankal 57,prejšnič 55 litrov.

A to pomeni da je deklariranih 54 litrov tistih 80% ali bi moralo biti 80% od teh 54 litrov (okoli 43 litrov) ali imam jaz pač čudežni tank al kaj je s tem...
C u O r E S p O r T i V o

sennheiser
Nov uporabnik

Napisal/-a sennheiser Pe sep 28, 2012 8:55 pm

Ravno zato pa odpadejo. Pač rad bi nekoga, ki to naredi tako kot treba. Saj je nekaj ponudnikov, sam... Kdo res dobro naredi pa ne vem.

brs
Novinec

Napisal/-a brs Pe sep 28, 2012 9:02 pm

Najdražji, a hkrati tudi najboljši naj bi bil Prinsov sistem.
Če boš šel brati forume boš našel zelo malo kritik glede tega sistema in veliko pohval.
Tudi drugi sistemi so dobri, problem je bolj s kvalitetno vgradnjo pri nas.
Tako da, predvsem pazi da najdeš kvalitetnega vgrajevalca.

sennheiser
Nov uporabnik

Napisal/-a sennheiser Pe sep 28, 2012 9:40 pm

No ena stvar že pod streho. Drugo je še, kdo to naredi kot treba? Kak predlog?

Še dodatno kaj je na tem, kar se je pred leti govorilo da so intervali servisiranja krajši?

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš So sep 29, 2012 5:15 am

sennheiser je napisal/-a:No ena stvar že pod streho. Drugo je še, kdo to naredi kot treba? Kak predlog?

Še dodatno kaj je na tem, kar se je pred leti govorilo da so intervali servisiranja krajši?

interval plinskega servisa določita ponavadi uvoznik in proizvajalec glede na kvaliteto plina na določenem tržišču .. v sloveniji ima prins - kolikor vem enega najdaljših intervalov - 30,000km , na nizozemskem pa 75,000km ... če se hoče kdo pritoževati nad stroški/intervali vzdrževanja plinske naprave - obrnite/težite/ se na dobavitelje plina - ne sekirat monterjev zaradi tega ...
čistost plina pa je pogojena z menjavo / čiščenjem filtrov tekoče faze na samih črpalkah ..torej so dobavitelji krivi za slab oz. umazan plin ... sama kvaliteta plina pa se ne more veliko razlikovati razen če bi se katastrofalno zmotili v razmerju mešanice ... sveda so razlike , ki lahko dosežejo tudi liter ali večjo razliko v porabi na 100km !!!! čisto stvar vsakdana ...
plin je cnej k bencin

sennheiser
Nov uporabnik

Napisal/-a sennheiser So sep 29, 2012 5:35 am

Odlično, hvala za pojasnilo. Sedaj pa samo še kam predlagate, da naj grem vgraditi sistem.

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš So sep 29, 2012 6:08 am

sennheiser je napisal/-a:Odlično, hvala za pojasnilo. Sedaj pa samo še kam predlagate, da naj grem vgraditi sistem.

eni vemo pa ne povemo ... drugi pa povejo pa ne vejo.. =P

pojdi malce tudi na ford forum pogledat kako so kaj zadovoljni ...
plin je cnej k bencin

Miholl84
Novinec

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a Miholl84 So sep 29, 2012 8:41 am

Plinas,daj prosim odgovori se na moj post (3-4 poste visje)

Hvala

LP M.
C u O r E S p O r T i V o

sennheiser
Nov uporabnik

Napisal/-a sennheiser So sep 29, 2012 2:12 pm

Saj sem, sam je tist forum mal zamru zadne cajte in noben ne odgovarja.

brs
Novinec

Napisal/-a brs So sep 29, 2012 4:56 pm

Če si se odločil za Prinsa je najboljše, da greš h uradnemu sreviserju od Prinsa, saj boš tako imel njihovo tovarniško garancijo.

bomber111
Novinec

Napisal/-a bomber111 So sep 29, 2012 10:30 pm

Glede Prinsa je po moje tako da predeluje večina avte višjega cenovnega razreda, kateri že sam po sebi bolj učinkovito delajo in takšnih uporabnikov tukaj na forumu skoraj da ni ( razen nekaterih izjem). Posledično tega je manj pritoževanja čez Prins. in še nekaj. Če nekdo plača 30 % več kot drugi za montažo ( Prins) bo stežka priznal če mora kaj popravit oziroma kaj nagaja. :lol:
A vejemite da tudi pri Prinsu so problemi.
Mi ki predelujemo stare kante nižjega cenovnega razreda s povprečnimi plinskimi sistemi, se posledično več pritožujemo, ker nas je tudi več tukaj na forumu. vsak pač svojega konja hvali ali pa tudi ne. Jaz imam čez svoj sistem pripombe predvsem čez porabo a delamo tudi na tem.
Priemer: Nekdo ki je dal 100.000 za novi Mercedes in da vsake toliko par 1000 evrov za popravilo bo zatrjeval da z avtom nima stroškov, je tako?

Uporabniški avatar
lonelyboy
Nov uporabnik

Napisal/-a lonelyboy Ne sep 30, 2012 4:20 pm

Ali je okvara vžigalne tuljave povezana z predelavo na plinski pogon?!

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Ne sep 30, 2012 7:32 pm

lonelyboy je napisal/-a:Ali je okvara vžigalne tuljave povezana z predelavo na plinski pogon?!

ne..večinoma z obrabljenimi (presežen interval - veliko ) svečkami ...al je pa egg ...
plin je cnej k bencin
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: tomzzi in 7 gostov