Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Na AC/HC s 3 pasovi v eno smer morajo vozila voziti po skrajnem desnem pasu, ki ni zaseden. 150 €

Vem za ta člen in se ga držim
158
59%
Vem za ta člen, a se ga praktično ne držim
18
7%
Prvič slišim
52
20%
Vedno vozim po prehitevalnem pasu
9
3%
Pravila me ne zanimajo, vozim po občutku in brez oviranja drugih
29
11%

Skupaj glasov : 266

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Re: Telebani na cesti (Anketa)

Napisal/-a B|ind Če avg 30, 2012 5:39 am

Manj kot 130km/h se nikoli ne peljem :mrgreen:
Sicer pa se je to dogajalo na izvozu ! :o :)

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ Če avg 30, 2012 10:32 am

B|ind je napisal/-a:Manj kot 130km/h se nikoli ne peljem :mrgreen:
Sicer pa se je to dogajalo na izvozu ! :o :)

presvoh avto si kupu :mrgreen:
turbo inside

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Če avg 30, 2012 10:48 am

B|ind je napisal/-a:Meni je čisto normalno ratalo videvat avtomobile na odstavnem par metrov od izvoza z vsemi 4 smerniki pa rikverc luč.. :roll:

Me je pa dosti bolj 'šokiralo' prehitevanje na izvozu iz AC !? To pa se mi je res prvič zgodilo.. na izvozu za Ivančno gorico me je najprej prehitel motorist - kar sem še nekak razumel, pač je bolj agilen in hitreje pospešuje / zavira..za njim pa še Lancia Phedra :jao:

Ziher si se samo 40 peljal :mrgreen:

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 Če avg 30, 2012 12:02 pm

Na uro zihr samo 40... :lol:

Glede ankete: jaz dejansko nisem vedel za ta člen, pa vseeno če se le da uporabim skrajno desni pas na 3-pasovnici, ker mi je to logično. Ampak ponavadi se ne da, ker pacienti vozijo po voznem 80km/h, desni pas pa čisto prazen. Jaz pa vozim svojih 110, po desni jih pa ne smem prehitet. Kaj pa zdaj?

Ravno zadnjič se mi je to dogajalo - vozni pas povprečno 80, prehitevalni 110 (oba pasova zabasana), tretji desni pa popolnoma prazen :/:o:/
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Če avg 30, 2012 12:34 pm

To je pri nas "normalno". :roll:
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Če avg 30, 2012 2:47 pm

Energetik81 je napisal/-a:Ampak ponavadi se ne da, ker pacienti vozijo po voznem 80km/h, desni pas pa čisto prazen. Jaz pa vozim svojih 110, po desni jih pa ne smem prehitet. Kaj pa zdaj?

Ravno zadnjič se mi je to dogajalo - vozni pas povprečno 80, prehitevalni 110 (oba pasova zabasana), tretji desni pa popolnoma prazen :/:o:/

x2

Enkrat ko bom pri volji moram vprašat policaje za mnenje o zgornjem primeru:

prehitevalni pas poln (vozijo 90kmh), na voznem nekaj tovornjakov ali pa še to ne, desni pas popolnoma prazen.
Jaz pripeljem od zadaj po omejitvi 130kmh. Če se premaknem na desni pas in jih prehitevam sem v prekršku, če pa ostanem zadaj in zmanjšam na 90kmh, sem pa isti kot ostale ovce ki delajo kolono spredaj. Pat pozicija :roll:

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Napisal/-a Energetik81 Če avg 30, 2012 3:00 pm

peroRS je napisal/-a:prehitevalni pas poln (vozijo 90kmh), na voznem nekaj tovornjakov ali pa še to ne, desni pas popolnoma prazen.
Jaz pripeljem od zadaj po omejitvi 130kmh. Če se premaknem na desni pas in jih prehitevam sem v prekršku, če pa ostanem zadaj in zmanjšam na 90kmh, sem pa isti kot ostale ovce ki delajo kolono spredaj. Pat pozicija :roll:
Si kar zadel, pat položaj je pravi opis. Ne veš kaj bi v taki situaciji naredil.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Če avg 30, 2012 3:00 pm

Če se vozijo trije en za drugim, se da legalno mimo po desni! :mrgreen:
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Če avg 30, 2012 3:07 pm

~toMmy~ je napisal/-a:Če se vozijo trije en za drugim, se da legalno mimo po desni! :mrgreen:

Saj jaz to kar velikokrat prakticiram. Pomaknem se desno in zelo počasi lezem mimo.
Običajno pa se potem še drugi opogumijo in se kolona lepo porazdeli na oba pasova (ali pa vse 3, če so). :D

Pač nekdo mora dati folku zgled. :mrgreen:

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Napisal/-a Energetik81 Če avg 30, 2012 3:11 pm

Ovce pač.

MateSLO
Novinec

Napisal/-a MateSLO Če avg 30, 2012 3:28 pm

Problem je v tem, da bi vsi nekaj prehitevali in potem se vsi rinejo na prehitevalni pas. Večina voznikov dobesedno kampira na prehitevalnem pasu in prehitevajo samega sebe očitno :roll:
Najhujši so pa oni, ko se jim pripelješ zadaj, vzdržuješ neko kulturno varnostno razdaljo in mu nakažeš, da bi rad šel mimo in on lepo ko m****n naprej po prehitevalnem. Je res tako težko biti kulturen in puščati prehitevalni pas čim bolj prazen, da je promet bolj tekoč ne pa, da se vsi nabijejo na prehitevalnega in se cincajo 90 na koncu ... :roll:

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Če avg 30, 2012 3:41 pm

Mislim, da je problem tudi v nesposobnosti voznikov, ker (tekoče) menjavanje pasov pač zahteva nekaj koncentracije, najlažje se je zakempat. Res pa, da ogromno slovenskih voznikov (na navadnih cestah) zelo slabo prenaša prehitevanje, ne glede na starost, spol in vozilo, zelo radi pospešujejo, ko opazijo, da jih greš prehitevat.
Slika

Uporabniški avatar
SuperVeloce
Novinec

Napisal/-a SuperVeloce Če avg 30, 2012 9:18 pm

ali pa ti blendajo, ko pripeljejo nasproti, ti pa zaključuješ prehitevanje. Sem že mislil, da se mogoče le meni zdi, da nikogar ne ogrožam, pa sem potem opazil, da očetu tudi blendajo (pa je uber ziheraš pri teh manevrih).

Drugače pa, danes je usekala bomba na našo avtocesto. Toliko turistov že dolgo ne. Od kod za vraga se je vzelo toliko Nizozemcev s prikolicami, danes jih je bilo še posebej veliko. Lepo poknejo 90 na tempomat, tovornjaki pa jih prehitevajo z 2km/h razlike. Danes sem se za enim peljal od Slovenske Bistrice Vzhod pa čisto do klanca s tremi pasovi par km pred konjicami. Bedaku za volanom tistega džipa ni bilo toliko, da bi na tempomatu zmanjšal za 5kmh, da ga schumi trucker prehiti.
when in doubt, flat out

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Pe avg 31, 2012 8:58 am

peroRS je napisal/-a:
Energetik81 je napisal/-a:Ampak ponavadi se ne da, ker pacienti vozijo po voznem 80km/h, desni pas pa čisto prazen. Jaz pa vozim svojih 110, po desni jih pa ne smem prehitet. Kaj pa zdaj?

x2

Enkrat ko bom pri volji moram vprašat policaje za mnenje o zgornjem primeru:

prehitevalni pas poln (vozijo 90kmh), na voznem nekaj tovornjakov ali pa še to ne, desni pas popolnoma prazen.

Greš mimo, pogled levo kaj bo sanjač delal in viaaa dalje. Men se ne da več ukvarjat se temi ..... res ne. Če mu potrobiš, blendneš te začne pa še jebat pr 100+. Res pametno dejanje. :roll:

http://www.youtube.com/watch?v=KwdFnjaGou8
SlikaSlika

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Pe avg 31, 2012 11:33 am

SuperVeloce je napisal/-a:ali pa ti blendajo, ko pripeljejo nasproti, ti pa zaključuješ prehitevanje. Sem že mislil, da se mogoče le meni zdi, da nikogar ne ogrožam, pa sem potem opazil, da očetu tudi blendajo (pa je uber ziheraš pri teh manevrih).

Drugače pa, danes je usekala bomba na našo avtocesto. Toliko turistov že dolgo ne. Od kod za vraga se je vzelo toliko Nizozemcev s prikolicami, danes jih je bilo še posebej veliko. Lepo poknejo 90 na tempomat, tovornjaki pa jih prehitevajo z 2km/h razlike. Danes sem se za enim peljal od Slovenske Bistrice Vzhod pa čisto do klanca s tremi pasovi par km pred konjicami. Bedaku za volanom tistega džipa ni bilo toliko, da bi na tempomatu zmanjšal za 5kmh, da ga schumi trucker prehiti.

Še dobro da so bili Nizozemci, ti so vsaj vajeni voziti na AC. Danes je na Štajerski AC proti Ljubljani ena sama nepretrgana kolona Romunov. Ti so šele nesocializirani na naših cestah. Od Šentruperta pa do LJ bi lahko na prste ene roke preštel voznike SLO avtomobilov. Vse ostalo ITA in RO registracije. Vozijo v koloni po 3 ali 4 avtomobili in skupaj izvajajo tudi menjavo pasov, da se katera ovca ne zgubi. Kakšno luknjo v prometu rabiš da 4 vozila vsako z dobrimi 50m varnostne razdalje menjajo pas pri 97km/h pa mislim da je tudi vsem jasno. In bog ne daj da bi se kdo umaknil če zadaj pripelješ 120 na uro.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
MRV
Uporabnik

Napisal/-a MRV Pe avg 31, 2012 1:19 pm

romune kar zrivajte iz cest. ko vidiš poln kombi stvari, 3 folka spredaj in da vozi 160km/h ... jaz jih ne j 5% več. pokažte jim kdo je glavni na naših cestah!

MateSLO
Novinec

Napisal/-a MateSLO So sep 01, 2012 8:07 pm

Danes popoldan ko smo se vozili po avtocesti (Maribor->Celje) je 3/4 voznikov vozilo tako kot, da bi bili prvič za volanom. Seveda, večina teh voznikov je bila Romunov in Italijanov ampak vseeno, folk je vozil res debilno. Kampiranje na prehitevalnem pasu z 120 kmh vožnjo, vožnja z enim kolesom po drugem pasu...... :roll:
Obup vglavnem...

ghandaed
Stalni uporabnik

Napisal/-a ghandaed So sep 01, 2012 9:00 pm

x2

Jaz sem vozil po štajerki okoli osmih zvečer. Folk jaha sredinsko črto, vozili so <110 na prehitevalnem, prehitevali meglo in dež, vključene vse možne luči. Vso to sranje so povzročali IZKLJUČNO Italjani in Romuni. Ko sem videl koga, ki normalno vozi, daje žmigavce in ne kampira na prehitevalnem je bil 100% Slovenec ali Avstrijec. :roll:

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss So sep 01, 2012 11:03 pm

Ampak tole je res noro kaj počnejo tujci na naših cestah - pa sem mislil, da so večino sam Italijani in Romuni pa se najdejo tud drugi vključno z Nemci - stoječa kolona, trije švabi pa v konvoju en za drugim po odstavnem mimo in to s precejšnjo hitrostjo. :roll:

Še en naj mi reče, da so v tujini boljši vozniki in da bolj spoštujejo pravila pa ga bom res po zdravju vprašal, ker mam v zadnjih dveh mesecih tolk situacij s tujci kot jih celo leto ni z Slo vozniki pa itak vemo, da smo daleč od tega, da bi bili neke perle.

Uporabniški avatar
MRV
Uporabnik

Napisal/-a MRV Ne sep 02, 2012 10:27 am

Krožno v kopru (semedeli). Tip je šel po zunanjem pasu kateri ima vmes polno črto za it na izhodu koper ven. Ni šel na izhodu ven in sem se srečal v njegovem boku z skuterjem. AU! 10min kasneje na isti način še en čoperist zlezel po tleh. AU! polna luna ja :)
Zadnjič spremenil MRV, dne Ne sep 02, 2012 1:14 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov