denis,mag. je napisal/-a:Včasih težko verjameš kaj ljudje zlivajo v mašino. Varčujejo tam kjer to ni možno oziroma kjer ne bi smeli.
Za vse jtd motorje ( tudi cdti itd) absolutno Selenia.
Za jtd multijet pa Selenia WR.
A3/B3 Stable, stay-in-grade oil intended for use in high performance gasoline engines and car & light van diesel engines
and/or for extended drain intervals where specified by the engine manufacturer, and/or for year-round use of low viscosity
oils, and/or for severe operating conditions as defined by the engine manufacturer.
lenivec je napisal/-a:denis,mag. je napisal/-a:Včasih težko verjameš kaj ljudje zlivajo v mašino. Varčujejo tam kjer to ni možno oziroma kjer ne bi smeli.
kar je res in ni.
povej mi v praksi razliko med enim 5-40 oljem ki dosega potrebne standarde in drugim 5-40 oljem ki dosega potrebne standarde?
pusti razmere na dirkališču ipd. zanima me razlika v praksi pri vsakodnevni normalni uporabi. sem bil tut sam slep in samo selenia itd. za koji k?
če pa VSA 5-40 olja na tržisču presegajo potrebne standarde. konec koncev smo pa v EU in če nekaj pride na trg in dobi potrdila da nečemu ustreza je to to
plus šimfanje olja iz leclerca itd. zakaj? samo zato ker je poceni? cena ni merilo.
sem dal 27€ za 7 litrov 10-40 elf turbo diesel, pa si poglej cene kake so v trgovinah z avto deli....
drugače je pa extralub v dizlu, bencincu in mopedu pri bajti. pa vi delajo brez problemov
denis,mag. je napisal/-a:lenivec je napisal/-a:denis,mag. je napisal/-a:Včasih težko verjameš kaj ljudje zlivajo v mašino. Varčujejo tam kjer to ni možno oziroma kjer ne bi smeli.
kar je res in ni.
povej mi v praksi razliko med enim 5-40 oljem ki dosega potrebne standarde in drugim 5-40 oljem ki dosega potrebne standarde?
pusti razmere na dirkališču ipd. zanima me razlika v praksi pri vsakodnevni normalni uporabi. sem bil tut sam slep in samo selenia itd. za koji k?
če pa VSA 5-40 olja na tržisču presegajo potrebne standarde. konec koncev smo pa v EU in če nekaj pride na trg in dobi potrdila da nečemu ustreza je to to
plus šimfanje olja iz leclerca itd. zakaj? samo zato ker je poceni? cena ni merilo.
sem dal 27€ za 7 litrov 10-40 elf turbo diesel, pa si poglej cene kake so v trgovinah z avto deli....
drugače je pa extralub v dizlu, bencincu in mopedu pri bajti. pa vi delajo brez problemov
Uporaba olja je dolgoročno izredno pomembna. Če si si že kdaj ogledal v kakšnih laboratorijih delajo olja potem veš, da ni tako kakor praviš.
Vsak proizvajalec predpiše olje, ki je bil tudi uporabljen pri testiranju in razvoju mašine.
Dolgoročno se to pozna pri obrabi določenih delov v mašini, v kolikor olje ni takšno. Seveda skoraj vsa olja dosegajo standarde vendar je razlika dolgoročno očitna. Priporočam ogled oddaj kot na primer 5 gear in podobne.
lp
denis,mag. je napisal/-a:
Ne bodite smešni. Uporabljajte kar hočete, pa sami sebe tolažite, da kupujete kvalitetno "vodo". Avto je itak vaš.
Lp
denis,mag. je napisal/-a:extralub ne more biti vrhunsko olje če je poceni- zakaj?
Ker so razvoj in sestavine mnogo cenenjše kot pri kakovostnejšem olju.
Selenia se uporablja tudi za Porsche, Rolls Royce itd.
mogoče Rolls Royce tudi priporoča extralub?
Ne bodite smešni. Uporabljajte kar hočete, pa sami sebe tolažite, da kupujete kvalitetno "vodo". Avto je itak vaš.
Lp
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov