Debate, ki niso vezane na ostala področja...

bsheep
Novinec

Napisal/-a bsheep Pe jul 13, 2007 2:12 pm

Jst bi neki prašu na strani 6 al 7 te teme se je neki začel govort če maš car-pc itd. da nm nove teme odpru. Pač na eni strani sm zasledil kako pač usposobš adria route na računalniku z GPS oddajnikom k ni od garmina.

Najprej instaleraš GPSproxy pol neki v regyju spremeniš , pol instaleraš GarminQue pol MapSourche in nRoute in pol mape od AdriaRoute.

Zakomplicira se mi že pr GPSproxy k mi napiše pr instalaciji en error ( activeSync not found on this computer.Setup will exit) se komu sanja kwa bi blo to? In še to mam eno 25mestno kodo za AdriaRoute sam mi je nesprejme kje bi se dal to še kj dobit?

Pa če sm kj zamešu al pa karkol nej me poprav in mi razloži če mi kj ni jasn al karkoli...

HVALA!
Kdaj bo PIMP MY RIDE v sloveniji???

Uporabniški avatar
EX-B
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a EX-B Pe jul 13, 2007 11:47 pm

GPSProxy imas verjetno verzijo za PPC (PocketPC, dlancnik), zato ti zatezi error z ActiveSyncom. Priporocam da namesto GPSProxya uporabis program Franson GpsGate, ki je boljsi. Potegnit si moras dol verzijo za PC, ne PPC! Aja, ni zastonj, 14 dni deluje, potem pa hoce kodo. Najdes na partisu, ce rabis. V njem izberes COM port na katerem imas GPS sprejemnik (seveda mora biti ze vstekan v racunalnik..), in dodas en Output port, Virtual COM port/Garmin Emulation. Zapomnes si stevilko tega virtualnega porta in to je to.

Drugi korak ki ga omenjas, GarminQue.. To je program za vodenje na dlancnikih. Za PC ga ne rabis. Pravi drugi korak je instalacija MapSource-a s kartografijo (ce instaliras katerokoli kartografijo, recimo AdriaRoute, ti bo avtomaticno poinstaliru MapSource zraven). V MapSource-u imas nekje v menijih Unlock Wizard. Pozenes, vpises not 25 mestno unlock kodo za kartografijo in to je to. Kje dobis unlock kodo, je tvoj problem.

Potem poinstaliras pa se Garmin nRoute, ki ga lahko zdownloadas iz garminove strani, v njem izberes GPS na tistem virtualnem portu, ki si ga prej nastavu, in kartografijo.. In to je to.

Skoda ker TomTom nima nobenega programa za vodenje na PCju. Zadnje par dni testiram novo EasternEurope kartografijo na sposojenem dlancniku, pa sem cist navdusen :D Ponekod je sicer eno malenkost zgreseno, kaka manjsa cesta v kaki vasi manjka, pa kaka hisna stevilka vec bi tud lahko bla, ampak drgac pa.. SUPER! Se v nasi vasi je most cez reko na pravem mestu, v AdriaRoute-u je ze od prve verzije naprej in se do zdejsnje most cez Savo se zmer na starem mestu, kjer ga ze nekje 15 let ni vec.. :D
Lp. Grega, DipLab.si
Slika

Uporabniški avatar
W_Golf
Novinec

Napisal/-a W_Golf Če avg 02, 2007 11:54 am

Zanimam se za Garmina N250 cena 284EUR ali Garmin n 650 za 389 EUR

Ima mogoče ldo kaj od tega doma?
Zanima me kero se najbolj splača kupit (cena glede na kakovost).

Ali je ok Garmin N 250, al rajši vzamem 650-ko???

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Če avg 02, 2007 12:06 pm

@W_Golf:
2 razlicni navigaciji po velicini enkrana, po funkcijah... je pa sedaj odvisno
kaj ti hoces... multimedijo ali preprosto napravico

http://www.garmin.si/compare.php (primerjaj)
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

robberrt
Nov uporabnik

Napisal/-a robberrt Če avg 02, 2007 1:17 pm

mene pa zanima če se presname original DVD za AUDI navigacijo, ali bo potem to delovalo in ali ima kdo zadnji DVD za AUDI navigacijo?

hvala in lp

bsheep
Novinec

Napisal/-a bsheep Če avg 02, 2007 3:53 pm

Tkole zdej je nastal en nov problem in pomoč prosm!!!

Men je ratal odklent ADRIAROUTE mam 25mestno kodo..blablabla...
Zdej je pa problem v tem k nimam pojma kwa morm narest da mi kaže kje sm jaz kje je moja pozicija kje se nahajam...Kwa se more avto premaknt da kaže al kwa? Nimam pojma??? HELP!

Sm pogruntu da z mapsourche nemorm nč , tko da sm instaleru nRoute tko da to je to.. zdej dela...neki bi me še zanimal a se da da bi navigacija k te vod govoril v slo jeziku pa če se da da bi bla mapa mal lepš izrisana vsaj ceste al ap kej ne pa ravne črte , vsaj tko kot ma AutoRoute al pa kj bl 3D?

Uporabniški avatar
EX-B
Uporabnik

Napisal/-a EX-B Če avg 02, 2007 10:55 pm

bsheep je napisal/-a:neki bi me še zanimal a se da da bi navigacija k te vod govoril v slo jeziku pa če se da da bi bla mapa mal lepš izrisana vsaj ceste al ap kej ne pa ravne črte , vsaj tko kot ma AutoRoute al pa kj bl 3D?

Za nRoute ni slovenskega govora. Za garminovo kartografijo ne obstaja noben program, ki bi zadevo leps narisu ali te navigiral celo 3D, kot recimo Nuviji ali TomTom. Mogoce se bojo mal zbudl in kej lepsga clo naredl.. Enkrat..
Lp. Grega, DipLab.si
Slika

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Če avg 02, 2007 11:20 pm

Zdej se pa tut js oglašam v tej temi in upam da še ni blo takega vprašanja ker ga v hitrem preletu teme nism najdo.
Doma smo kupli pasaro(barka) in mene zdej zanima kero navigacijo priporočate da jo nabavimo.
Je pa stvar taka , da bi to navigacijo uporabljali tudi v avtu ne samo na barki, ker na barki tut ne preživimo tolk časa da bi se splačalo samo za to kupit.
Navigacija ne rabi opravljat nobene druge funkcije ko navigiranja po morju in po cesti. Fino je če ibstaja kak model garmina, zaradi uporabe adriaruta.
Cena pa naj bi bla do max 600€.
LP Rok

Uporabniški avatar
bam88
Stalni uporabnik

Napisal/-a bam88 Če avg 02, 2007 11:36 pm

lp

neki me zanima .. glede GPS navigacije po sloveniji kolk natacn te navigira? Te navigira po glavnih cesta ali mas tud kaksne ulice mogoce tudi take malo manj poznavne? Da vidim ce se mi splaca kupit gps sprejemnik.

Uporabniški avatar
EX-B
Uporabnik

Napisal/-a EX-B Pe avg 03, 2007 6:50 am

bam88: Slovenija je zdej zelo dobro pokrita s strani skoraj vseh proizvajalcev. Garmin ima AdriaRoute posebno kartografijo za SLO, HR in BiH, in pokriva vse, do malih ulic in gozdnih cestic in podobno, vecinoma tudi s hisnimi stevilkami (v mestih je 100% pokritost s hisnimi stevilkami, zunaj odvisno.. nekatere vasi ja, nekatere ne). TomTom in ostali ki uporabljajo TeleAtlasovo kartografijo, pa imajo sedaj z novoizdano Eastern Europe kartografijo skoraj enako pokritost do malih cest kot Garmin z AdriaRoute, vendar so hisne stevilke samo v vecjih mestih in pa kaka manjsa ulica ki je v AR manjka, ampak za moje pojme, super kartografija!

GenIuS: na Garminovi strani malce poglej kateri GPSi so kompatibilni tudi z pomorsko kartografijo.. Drugace pa mislim da Autronic d.o.o. v LJ se vedno zraven Nuvija ponuja SD kartico z vektorsko karto Jadrana, ki je dokaj solidna, da se da z njo pripeljat sem pa tja po Jadranu..
Lp. Grega, DipLab.si
Slika

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Napisal/-a MacTron Pe avg 03, 2007 7:47 am

@Gen|uS: pri navigaciji na morju so mal drugacne zanimivosti npr
imas varianto prenosne navigacije ali pa z "gobico" in motirano na coln
torej tista prenosna je zgolj tako za navtiko kot tudi za po zemlji (cestna)
pri t.i. "gobici" in monitorji oz. motirani navigaciji pa imas lahko kup senzorjev
temp. morja, sonar, odboj rib (na koliko metrih), kompas in se razne zacrtane
in prevozene route.

Uporabniški avatar
bam88
Stalni uporabnik

Napisal/-a bam88 Pe avg 03, 2007 10:06 am

EX-B hvala za odgovor zlo mi je bil koristen.

Skorpjon
Nov uporabnik

Napisal/-a Skorpjon Pe avg 03, 2007 11:04 am

Nroute ima slovensko vodenje zamenjas ga z vodenjam od dlancnika, obstaja nekje na garminovi slovenski strani. Drugace pa prodajam carpc na katerga ti lahko nastimam kakrsno koli navigacijo trenutno je gor od garmina navigacija ter se nekatere druge je pa toucscreen lcd 10"4,... za kej vec poglej na bolhi.

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Pe avg 03, 2007 1:06 pm

@MacTron: Hvala za razlago sm bol ko ne nevešč glede tega, bi pa za nas prišla v poštev prva verzija ker sonarja pa teh stvari ne rabimo, ker se vseeno ne pluje tak daleč od obale pa tudi ugreza nima tolko, tak da bom malo pogledo po garminovi strani.
Me pa zanima če ma mogoče konkretno izkušnjo s kero tako prenosno navigacijo na morju, pa ni treba da je garmin :)
LP Rok

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Napisal/-a MacTron Pe avg 03, 2007 5:07 pm

@Gen|uS: kakorkoli pri garminu bos ostal :)... eno npr s tem sem ze mel opravka
http://www.garmin.si/view_product.php?p ... 0-00469-01
ter z starejsim bratom 76

zadeva ima bluechart (kartografija morja oz. navticne karte) je prenosna navigacija
s priklopom na pc za odcitavanje oz. history route (kje si se vozil oz. glisiral)
kjub temu da je navticni ga lahko uporabljas tudi v cestni (city select)
navigacija vsebuje tudi altimeter, in pa se kompas... globine morja imas pa v karti sami ter
razne opozorila... (i)

Uporabniški avatar
Ronin
Stalni uporabnik

Napisal/-a Ronin Pe avg 03, 2007 8:17 pm

Kaj pa MIO C220? Cena? Komentarji?
There is no time...

bsheep
Novinec

Napisal/-a bsheep So avg 04, 2007 12:20 pm

Mene bi še neki zanimal k karto nadgradim, zdej mam 1.51 da upgrejdam v 1.60 pa opazu sm že da obstaja 1.80 a morm vse povrsti al dam lahko direkt 1.80 ? Pol rabm spet 25mestno kodo , a je ta koda še una od prej al se morm za vsak updejt na novo prjavt pa dobivam nove kode?

Uporabniški avatar
Pavel_P
Stalni uporabnik

Kraj: Kr&Lj

Napisal/-a Pavel_P So avg 04, 2007 1:04 pm

lahko direkt 1.80. Ko enkrat kupiš & vpišeš kodo so vse naslednje posodobitve zastonj, zato novih kod ne rabiš.
Lp, P

bsheep
Novinec

Napisal/-a bsheep So avg 04, 2007 5:57 pm

Pač k mam navodila kako posodobit piše da moram spet vnest 25mestno kodo to pomen da vnesem staro kodo!! ? heh tnx

Uporabniški avatar
blindek
Stalni uporabnik

Kraj: Pomurje

Napisal/-a blindek So avg 04, 2007 6:05 pm

Katera navigacija ima torej sedaj najbojšo pokritost slovenije in hrvaške?

Rabim zanesljivo stvar za v avto. Zaslon mora biti dovolj velik da nekaj vidiš, lepo bi blo tudi glasovno vodenje in POI. Ni potrebno da je garmin, lahko je katera koli navigacija, glavno da lepo deluje, da je dober sprejemnik in da je kartografija dokaj nova in se da dobit tudi nadgradnjo(zastojn). Kake multimedijske dodatke ne potrebujem, če pa jih ima vgrajene se nebom pritoževal.

hvala za odgovor
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 18 gostov