Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Sr jun 04, 2008 6:35 pm

no, da ne bomo v tisti temi nabijali s posti:

http://24ur.com/novice/crna-kronika/tov ... orela.html
Res obup, kakšne kolone so ratale povsod.

Hm, tale del avtoceste je pa res obupen. A ni bla nedolgo nazaj v bližini (tam pri zadobrovi) tud nesreča, ki je naredila pravi kaos v tem delu?
Slika

Uporabniški avatar
Somebody_new
Novinec

Napisal/-a Somebody_new Sr jun 04, 2008 7:08 pm

Ta AC je ob prometnih konicah že tako ali tako preobremenjena ne pa da se še kaj zgodi... Do Domžal bi bilo potrebno zgradit tretji pas (šestpasovnica) in bi ob nesrečah ostalo verjetno več proste ceste (v tem primeru sicer verjetno nebi)!!

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Sr jun 04, 2008 7:29 pm

jutr bo v vseh novicah:

tovonjaka sta brezglavo divjala 82kmh namesto 80kmh zato je prislo do celne nesrece
po najnovejsih ugotovitvah je jasno da 1000e za 30kmh ni zadosti, od marca naprej bo veljal spet nov izboljsan zakon, ki doloca za prekoracitev 1kmh zapor najmanj 3 leta in za prekoracitev do 2kmh dozivljenski zapor in prisilno prostitucijo vseh bliznjih sorodnikov. znanstveno in dermatolosko je dokazano, da bo po tem ukrepu manj nesrec. ja.

zakon omejuje, da varuje.

ja.

btw: kok je ze pokojnih odkar je ta debilni zakon?

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron So avg 09, 2008 8:36 pm

kopirano iz teme: nesrece

sejjaretun je napisal/-a:ko sem sel z dela domov,se je to zgodilo-mogoce 3 min preden sem
prisel do mesta nesrece.prizor sem ogledal z odaljenosti cca 10m,voznik je na drugi
strani ceste,eden motorist je vletel z zgornjim delom telesa v kombi cez voznikovo
stransko okno,drugi je pa na cesti ob motorju. res hud prizor,takrat telesa se niso bila
pokrita... nisem mel mobitela z kamero pri sebi. nesreca se je zgodila cca40m po
ovinku,tko da sumim osebno da sta motorista pripeljala z zelo veliko hitrostjo,drugace
bi pravocasno videla da se kombi vkljucuje na cesto.ovinek sploh ni bil oster.omejitev
je pa 90km/h. nevarni so tile motoristi..
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
domsas
Nov uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a domsas So avg 09, 2008 8:47 pm

monster_d je napisal/-a:
MacTron je napisal/-a:torej zanimivo cesa so se lotili v okolici Kranja namrec postavitev taksnih obvestilih tabel
nism preprican ce so tudi v okolici nesrece ki se je zgodila neizkusnemu motoristu
pred 2 tedni... so pa pri Laborah in nakoncu ravnine pri Jeprci (tam kjer je gostilna)

http://www.gorenjskiglas.si/novice/kron ... k&id=19964

Prvic vidim da sploh obstajajo tele table, drugac pa mocno dvomim da bojo kaj pomagale.

pri nas na štajerskem ne pomagajo kaj dosti, vasj tista med pesnico in šentiljem ne, ker se še kar enako veliko preganjajo motoristi (med seboj) po tej cesti
Slika
You have to learn to follow before you can lead

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh So avg 09, 2008 9:15 pm

Mislim da je v kombiju - v drugi vrsti sedežev, viden otroški sedež :cry:
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

Uporabniški avatar
sejjaretun
Uporabnik

Kraj: Wien

Napisal/-a sejjaretun So avg 09, 2008 9:24 pm

sebaveh je napisal/-a:Mislim da je v kombiju - v drugi vrsti sedežev, viden otroški sedež :cry:
ja res je

Uporabniški avatar
rhino
Stalni uporabnik

Napisal/-a rhino Ne avg 10, 2008 12:23 am

domsas je napisal/-a:
monster_d je napisal/-a:
MacTron je napisal/-a:torej zanimivo cesa so se lotili v okolici Kranja namrec postavitev taksnih obvestilih tabel
nism preprican ce so tudi v okolici nesrece ki se je zgodila neizkusnemu motoristu
pred 2 tedni... so pa pri Laborah in nakoncu ravnine pri Jeprci (tam kjer je gostilna)

Prvic vidim da sploh obstajajo tele table, drugac pa mocno dvomim da bojo kaj pomagale.

pri nas na štajerskem ne pomagajo kaj dosti, vasj tista med pesnico in šentiljem ne, ker se še kar enako veliko preganjajo motoristi (med seboj) po tej cesti

Da ne boš mislil,da je ta tabla namenjena motoristom.Ta tabla je namenjena ostalim nedirkačem,ki bi naj pazili na dirkače ;)
To kaj se dogaja med Šentiljem in Pesnico je nekaj najbolj nezaslišanega.Takrat(in ve se kdaj je to),ko se po tej cesti naganjajo motoristi z 200kmh+ ni nobenega policaja(ponavadi sedijo v Pesnici v pizzeriji).Jaz bom se pa peljal morda nekje 5-10 kmh več,pa bo mi napisal plavi ne vem koliko kazni.Aja,pa med temi motoristi,ki se vozijo med Pesnico in Šentiljem,je kar nekaj policajev ;)

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Ne avg 10, 2008 10:28 am

Hja sej to je to... če se voziš 5-10km/h prehitro te lahko ujamejo oziroma ustavijo... če pa voziš 200km/h te pa fizično ne morejo oziroma ne SMEJO ustavit ker se lahko poškoduješ/ubiješ tekom policijskega postopka ustavljanja.

Žal, taka je naša prometna realnost in nesreč kot je ta bo še veliko pa če kazni dvignemo na milijon evrov.

Uporabniški avatar
domsas
Nov uporabnik

Napisal/-a domsas Ne avg 10, 2008 1:17 pm

rhino je napisal/-a:
domsas je napisal/-a:
monster_d je napisal/-a:

Da ne boš mislil,da je ta tabla namenjena motoristom.Ta tabla je namenjena ostalim nedirkačem,ki bi naj pazili na dirkače ;)
To kaj se dogaja med Šentiljem in Pesnico je nekaj najbolj nezaslišanega.Takrat(in ve se kdaj je to),ko se po tej cesti naganjajo motoristi z 200kmh+ ni nobenega policaja(ponavadi sedijo v Pesnici v pizzeriji).Jaz bom se pa peljal morda nekje 5-10 kmh več,pa bo mi napisal plavi ne vem koliko kazni.Aja,pa med temi motoristi,ki se vozijo med Pesnico in Šentiljem,je kar nekaj policajev ;)

ampak zmagal pa je en motorist, ki me je enkrat kr ustavil sredi pesnice. je stal na cesti in mi mahal z rokami, da sem mislil da je bila nesreča in rabi telefon. no gospod pa me je vprašal če sem kje med šentiljem in pesnico videl policijo, ker on bi se rad malo znorel. :clapclap
Slika

Uporabniški avatar
domsas
Nov uporabnik

Napisal/-a domsas Ne avg 10, 2008 1:28 pm

moraš jih pa tudi razumeti - motoriste, kupijo raketo, potem pa je nimajo kje uporabiti.
mislim, da bi morali v sloveniji imeti vsaj tri dirkališča, saj ne rabijo biti najsodobnejša.
dokler motoristi ne bodo imeli prostora, kjer bodo lahko v varnih razmerah preizkusili meje svojih raket in potešilil svoje želje po hitrosti, tako dolgo bodo nekateri to počeli na navadnih cestah
Slika

Sriple Tix
Novinec

Napisal/-a Sriple Tix Ne avg 10, 2008 3:41 pm

Nekajkrat sem ze ponovil in se kdaj bom.

Dirkalisce ne bo resilo nicesar, ker vaski divjaki tja ne hodijo. Tam za razliko od hvaljenja s svojimi (nevarnimi) podvigi za sanki, nekaj velja le cas na stoparici, ki pa je za te, najveckrat le na jeziku hitre motoriste/avtomobiliste, (pre)krut pokazatelj njihovih vescin.

Uporabniški avatar
Templar
Poznavalec foruma

Kraj: Savinjska regija

Napisal/-a Templar Ne avg 10, 2008 4:29 pm

Sriple Tix je napisal/-a:Nekajkrat sem ze ponovil in se kdaj bom.

Dirkalisce ne bo resilo nicesar, ker vaski divjaki tja ne hodijo. Tam za razliko od hvaljenja s svojimi (nevarnimi) podvigi za sanki, nekaj velja le cas na stoparici, ki pa je za te, najveckrat le na jeziku hitre motoriste/avtomobiliste, (pre)krut pokazatelj njihovih vescin.

Se čisto strinjam, sem enkrat bil v eni debati z kolegico od moje punce ker je njen fant in njegovi kolegi tudi mahnjeni na hitro vožnjo z motorjem in mi je začela o dirkališčih. Ko pa sem ji rekel kaj bi pa pol ko bi ti frajerji naveličal dirkališča ker res "ehte" voznik si šele takrat ko si v realnih razmerah "dober"? je pa priznala da imam prav, in da če bi hoteli take zdržat na dirkališčih bi morali letno gradit nova dirkslišča ali spreminjat stara pa še potem bi bilo vprašanje kako bi izgledalo ko bi se ti pripeljali na pisto odpeljali krog ali dva spili pir ali dva in se odpeljali domov kot "najjači"

Folk more pošlihtat v glavah, dirkališča nimajo s tem opravit nič!
Če lahko bereš tole si preblizu! Drži varnostno razdaljo!

Uporabniški avatar
Somebody_new
Novinec

Napisal/-a Somebody_new Ne avg 10, 2008 6:55 pm

Templar je napisal/-a:

Se čisto strinjam, sem enkrat bil v eni debati z kolegico od moje punce ker je njen fant in njegovi kolegi tudi mahnjeni na hitro vožnjo z motorjem in mi je začela o dirkališčih. Ko pa sem ji rekel kaj bi pa pol ko bi ti frajerji naveličal dirkališča ker res "ehte" voznik si šele takrat ko si v realnih razmerah "dober"? je pa priznala da imam prav, in da če bi hoteli take zdržat na dirkališčih bi morali letno gradit nova dirkslišča ali spreminjat stara pa še potem bi bilo vprašanje kako bi izgledalo ko bi se ti pripeljali na pisto odpeljali krog ali dva spili pir ali dva in se odpeljali domov kot "najjači"

Folk more pošlihtat v glavah, dirkališča nimajo s tem opravit nič!

Se popolnoma strinjam! Poznam enga motorista ki je odklonil, da bi šel s prijatelji na Grobnik in rekel: Eh tam je brezveze tam te noben od tu ne vidi!! - no tu se vidi pamet teh, ki mislijo, da če se pelje skozi naselje220km/h da je boljši od onih na Moto GP!!!
TIGR

Strokovnjak
Uporabnik

Napisal/-a Strokovnjak Ne avg 10, 2008 7:28 pm

Žal to 100% drži.

Uporabniški avatar
graal
Novinec

Kraj: Štajerska

Napisal/-a graal Ne avg 10, 2008 7:39 pm

poz!

Jaz po kot sem že ogromnokrat ponovil, sicer ne vem če sem že debatiral tukaj na a.com o tem. Vendar, kako lahko ti, 'Sriple Tix' rečeš oz. napoveš kaj in kako bom jaz kaj počel? Verjetno sploh nisi iz motorističnih vod in tukaj govoriš o tem kaj bom jaz in kaj bodo moji kolegi počeli? Ne vem zakaj za vraga moram čisto vsakič, ko si hočem dati malo duška voziti ne vem koliko xx km daleč in denar nositi sosedom? Zdaj, morem vsaj 3-4dni naprej splanirat+, kdaj se bom šel kam vozit. To bi bilo zagotovo mnogo lažje, če bi imel kje blizu urejeno pisto. rhino in domsas, zelo verjetno je, da sta tudi mene že ogromnokrat srečala na tej relaciji. V mislih imam dobrenje - pesnica - petrol(šentilj). Pa vama povem, da je to "najboljša" relacija tu naokoli, ker ni mnogo stranskih priključkov in kar pregledno je. Včasih me pač prime in grem kakšen hiter krog ven iz naselja in je to to. Vsakič pa se ne mislim vozit xxkm daleč in še tam pustit 100-300 kun za par krogov. Ta denar ni problem in tudi ko imam doma sposojeno prikolico, se z veseljem zapeljem preko. Ampak mislim pa, da bi bista kjerkoli v SLO rešla sprostitev vsaj 60% "divjakov". Po ostalih "vaških" divjakih pa kar pljuvajte naprej ampak pazite kdo je kdo! Nismo "vsi isti". Za vaške frajerje pa lahko rečem samo tak da jih lahko primerjamo z elektičarji. Splošni pregovor na elektro šoli je: "slabih električarjev NI!" (so vsi že na onem svetu)

še slikica iz mojega zadnjega izleta: Slika (Na sliki nisem jaz, ampak moj sotrpin. To pot sma šla z mojim in njegovim vozilom, ker drugače bi enostavno crknila oba na motojru; vožnja tja - pista- domov.)

p.s.:'Sriple Tix' ne jemat tega kot osebni napad, ampak imam že vrh glave kako me pol Slovenije obtožuje nečesa, kar enostavno ni res!

lp, Aleš.
Slika

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh Ne avg 10, 2008 7:39 pm

Tista s kombijem pa je iber ironična :lol:
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

Uporabniški avatar
rhino
Stalni uporabnik

Napisal/-a rhino Ne avg 10, 2008 7:57 pm

H-FReAK je napisal/-a:

poz!

Jaz po kot sem že ogromnokrat ponovil, sicer ne vem če sem že debatiral tukaj na a.com o tem. Vendar, kako lahko ti, 'Sriple Tix' rečeš oz. napoveš kaj in kako bom jaz kaj počel? Verjetno sploh nisi iz motorističnih vod in tukaj govoriš o tem kaj bom jaz in kaj bodo moji kolegi počeli? Ne vem zakaj za vraga moram čisto vsakič, ko si hočem dati malo duška voziti ne vem koliko xx km daleč in denar nositi sosedom? Zdaj, morem vsaj 3-4dni naprej splanirat+, kdaj se bom šel kam vozit. To bi bilo zagotovo mnogo lažje, če bi imel kje blizu urejeno pisto. rhino in domsas, zelo verjetno je, da sta tudi mene že ogromnokrat srečala na tej relaciji. V mislih imam dobrenje - pesnica - petrol(šentilj). Pa vama povem, da je to "najboljša" relacija tu naokoli, ker ni mnogo stranskih priključkov in kar pregledno je. Včasih me pač prime in grem kakšen hiter krog ven iz naselja in je to to. Vsakič pa se ne mislim vozit xxkm daleč in še tam pustit 100-300 kun za par krogov. Ta denar ni problem in tudi ko imam doma sposojeno prikolico, se z veseljem zapeljem preko. Ampak mislim pa, da bi bista kjerkoli v SLO rešla sprostitev vsaj 60% "divjakov". Po ostalih "vaških" divjakih pa kar pljuvajte naprej ampak pazite kdo je kdo! Nismo "vsi isti". Za vaške frajerje pa lahko rečem samo tak da jih lahko primerjamo z elektičarji. Splošni pregovor na elektro šoli je: "slabih električarjev NI!" (so vsi že na onem svetu)
lp, Aleš.

Nihče ni tebe obtoževal.Mene boli če se ti z 200 kmh voziš po cesti.Ampak vse dokler ne začneš ogrožati mene.Kar pri srcu me stisne ko mi v ovinek prileti motorist z glavo na moji strani.Večkrat se mi zgodi,da so hitrosti takšne,da motorista zanese skoraj do bankine na moji strani.Takrat pa moram jaz bremzat in se umikat.Si rečem dobro,j*** ga budalo je budalo.Ampak enkrat pa bom mel vsega pun k**** pa ne bom zabremzal pa se umikal.Pol pa naj pridejo z špohtlom pa čohajo.
Pa praviš,da ni veliko priključkov.Res jih ni veliko,so pa.Pa ponavadi so takšni,ko imaš z obeh strani ovinek(upam da veš kaj mislim).Se hočem spravit na glavno cesto,pogledam levo,pogledam desno,nikogar,speljem in naenkrat mam motorista za ritjo.In kaj sledi?Logčino prehitevanje motorista v škarje :roll:
Žal tako je.Ker velika večina motoristov vozi tako,se pol tako tudi ocenjuje celota v katero spadaš tudi nažalost ti.Pa brez zamere

Uporabniški avatar
ajsika
Nov uporabnik

Napisal/-a ajsika Ne avg 10, 2008 8:03 pm

Kako pa brezveze komentirate in pametujte! Spremenili ne boste nič!
M A C D A

Uporabniški avatar
NaceM
Novinec

Napisal/-a NaceM Ne avg 10, 2008 8:37 pm

Se zelo strinjam.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov