Aichi je napisal/-a:
Končno je moj uvodnik dosegel cilj! Ljudje ste se predramili. In ker je te teme polno še na drugih forumih, bo zdaj na vrstu drugi korak. Bojan je pa že vrnil članarino pri novih policajih.
Rottie je napisal/-a:nebivedu je napisal/-a:DaDek je napisal/-a:killah bee pusti.. sej človek ve kaj mu hočeva/hočemo povedat.. ampak je očitno objesten. sej nekdo je rekel prvo svoj prag pol pa... naj nekdo zaklene temo.
Verjemi da sem razčistil vse te stvari.
Konkretna 2 primera bom opisal, pa mi povejta svoje mnenje.
1.)Vozim po dunajski(slovenski, titovi - ne vem kaj je sedaj) ponoči, torej 2 pasova v eno smer. vozim lepo 50 tok kot je omejitev in po zunanjem pasu. Levi pas je prazen. Naenkrat dobim človeka, ki mi s hondo goni za ritjo. Ker mam gumo zadaj se ne da ocenit točno, ali vozi 20 ali 50cm stran od avta. Vozi pa preblizu za to hitrost, ker vemo koliko je varnostna razdalja pri tej hitrosti (izračunajta si jo sama). Pridem do semaforja, kjer je gorela rdeča luč. Lepo stopim po bremzi in tipček se zaleti direktno v kljuko. Moj avto je premaknilo za kak meter, pa še to ne. Odbijač je bil malo pokrivljen, kljuka je ostala cela. Hondi je šla maska, odbojač, luči in hladilnik. Uglavnem avto ni bil več vozen. Izstopim ven, pogledam, kaj je z avtom, pokličem policijo in se poslušam jokanje tipa, zakaj sem klical policijo, da bi to lahko uredili brez policije in podobno.
Ko pride policija jim lepo povem kaj in kako je bilo, ter da se bom odpeljal in od tipa nočem kupončka, hočem pa da dobi kazen, do katere je upravičen - torej premajhna varnostna razdalja in povzročitev prometne nesreče z materialno škodo. Tipčku napišejo kazen, jaz pa se odpeljem.
2.) Črnuče, šolska pot. Vozim se po dunajski (en pas v eno smer) in spet se mi en nalima čisto na rit. Pridem do prehoda za pešce, en pešec se ne more odločit, ali bi stopil na cstoo ali ne. Ko sva mu že dovolj blizu, se odloči in stopi na prehod. Spet bremzanje in tipček z alfo mi prileti v kljuko. Tokrat je šla kljuka globje v hladilnik.
Spet lepo pokličem policijo in jim povem kaj in kako - tipček spet dobi kazen, jaz pa se odpeljem.
In zato sem objesten voznik? Najbrž, mogoče bi moral pa odviti pešca in se odpeljat mimo - sej najbrž bi ga ta za mano nabasal in povozil. Seveda bi bil v tem primeru jaz junak, saj sem pešca obvozil, oni drugi pa ...
Če mi nekdo konkretno za ritjo vozi , potem imam problem, ker se niti pri rdeči luči ne smem ustavit, niti pred prehodom za pešce, ker ga bom dobil v rit. Torej po vajinem bi moral narediti kaj?
Ampak ti si pa res ena navadna svinja !!! To, da se ti pa skoz nekdo zaletava v rit, pa pove samo to, da to delaš nalašč... ko vidiš da je kdo malce bližje tebi, bremzaš na ful, da se ti bo ja zaletel in pol ga še zajebeš z policijo. Ti sploh skoz delajo zavorne luči al jih imaš na stikalo, da jih izklopiš, ko loviš svoje žrtve? Upam samo, da kmalu srečaš kakšnega "tapravega Fužinca" al koga podobnega pri svojem početju, pa bomo potem videli kdo bo cvilil za milost.
Rottie je napisal/-a:Vozim tko že ene 15 let pa z ogromno km za sabo. S "fužinci" pa sem imel v mislih take, ki jih nič več ne ustavi, ko jih kdo zjezi (ni važno iz kje dejansko so). Npr. kakšnega mafijca, ki ne bo prav navdušen nad tem, da mu je kdo uničil avto in potem še policijo nadenj nahujskal.
Pa bremzanje nahitro zaradi potrebe je eno, to pa kar je očitno da @nebivedu dela, je pa ogrožanje in namerno povzročanje nesreč.
George86 je napisal/-a:za daewoo_rugby! s kolegom sem se iz morja pelo po vaši avtocesti ko so potekala dela.prihajalo je do vlkih zastojev,pa še po poročilih sem ču da je ful slabo označeno pa še do nesreč je prihajalo. vozit znam! ampak zaj nekaj časa nisem vozo ker sem mel roko poškodovano.pa niti nebi želel v tisti norišnici tam vozit izvozi so mi pa dobro znani! mam kolegico v ljubljani
Aichi je napisal/-a:Rottie je napisal/-a:Vozim tko že ene 15 let pa z ogromno km za sabo. S "fužinci" pa sem imel v mislih take, ki jih nič več ne ustavi, ko jih kdo zjezi (ni važno iz kje dejansko so). Npr. kakšnega mafijca, ki ne bo prav navdušen nad tem, da mu je kdo uničil avto in potem še policijo nadenj nahujskal.
Pa bremzanje nahitro zaradi potrebe je eno, to pa kar je očitno da @nebivedu dela, je pa ogrožanje in namerno povzročanje nesreč.
Definitivno obstaja odgovornost tud za unga ki zavira in sicer naglo zaviranje brez razloga Problem tega pa je, da lahko ti vedno vidiš pred sabo mačko, al pa psa, ki je letel čez cesto. In še posebej, če ni veliko prič, potem si ti videl mačko, un za tabo pravi, da je ni blo, kdo najebe?
George86 je napisal/-a:za daewoo_rugby! s kolegom sem se iz morja pelo po vaši avtocesti ko so potekala dela.prihajalo je do vlkih zastojev,pa še po poročilih sem ču da je ful slabo označeno pa še do nesreč je prihajalo. vozit znam! ampak zaj nekaj časa nisem vozo ker sem mel roko poškodovano.pa niti nebi želel v tisti norišnici tam vozit izvozi so mi pa dobro znani! mam kolegico v ljubljani
nebivedu je napisal/-a:Rottie, ni treba skrbeti, imam tudi jaz kaj pod sedežem za uštimat take ljudi, tudi če jih je več v avtu. Pa verjemi, da je mojih 110kg težko prestavit.
Kolega jih je z lado nivo uštimal 4 komade. Prišli so mimo in mu s kijem odbili ogledalo, kolegu se je pa strgal in se je zabil v njih, da jih je obrnilo, tako, da je bil z njegovim avtom naslonjen na njihov bok in jih je vozil naokoli po cesti - po zelo lepih prošnjah, se je ustavil pred policijsko kontrolo. Kdo misliš da je nastradal?
Aja, ta kolega je policaj.
5cho je napisal/-a:George86 je napisal/-a:
@ Rottie:
Če nekdo namerno provocira predseboj vozečega, a to je OK? Njemu ne sme nihče nič naredit, ker je po možnosti "fužinc"? On je nedotakljiv al kaj. Pa koji je on faktor, da lahko folk provocira? A je od Drnovška sin al kaj.... (sarkazem)??
To je tko kot mularija na avtobusu, ki "terorizira" ostale potnike ko na svojih mobitelih nažigajo "turbofolk" umetnije. Pa kdo jih vzgaja? zakaj moram jst poslušat tisti cigumigu. Če mu je to všeč, naj posluša sam in preko slušalk.
V demokraciji se pravice enega so omejene s pravicami drugega. Pravica mene, da vozim sproščeno in po omejitvah, omejuje pravico tebe da divjaš in provociraš z vožnjo "na riti" in s tem ogrožaš moje življenje in napraviš mojo vožnjo živčno, kar multiplicira možnost napake, lahko tudi usodne!!!
Ljudje dejte mal razmišljat...
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 17 gostov