Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
daewoo_rugby
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a daewoo_rugby Če sep 06, 2007 2:17 pm

ja res je da majo več avtocest ampak so fonti in vse drugačni
vem kako sm se znajdu v belgiji pa sm navajen vozt. Znajdu sm se pa tko z unimi znaki, da sm se zgubu, sicer zelo hitr najdu pa vsejen.
Fora je da kr neki lj. ceste tud v mariboru dars opravla in kaj ma to veze z ljubljasko obvoznico ne vem. to me je pičl

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Če sep 06, 2007 2:24 pm

Aichi je napisal/-a:
Končno je moj uvodnik dosegel cilj! Ljudje ste se predramili. In ker je te teme polno še na drugih forumih, bo zdaj na vrstu drugi korak. Bojan je pa že vrnil članarino pri novih policajih.

Ne hvali dneva pred večerom, sam sem se zdramil že zdavnaj (od pubertete , nazadnje pa ob 8,17 :lol: ), bolj zanimivo je to, da še ni nobenega odziva. Je preveč za razmišljat? Predlog je itak še treba doreč, a vseeno - niti tega ni.

(Malo sem spremenil (moj) citirani post - je OK?)
lp

Uporabniški avatar
Aichi
Nov uporabnik

Napisal/-a Aichi Če sep 06, 2007 2:51 pm

Ni panike....

Uporabniški avatar
perko84
Uporabnik

Kraj: malo tu, malo tam

Napisal/-a perko84 Če sep 06, 2007 3:25 pm

Rottie je napisal/-a:
nebivedu je napisal/-a:
DaDek je napisal/-a:killah bee pusti.. sej človek ve kaj mu hočeva/hočemo povedat.. ampak je očitno objesten. sej nekdo je rekel prvo svoj prag pol pa... naj nekdo zaklene temo.

Verjemi da sem razčistil vse te stvari.

Konkretna 2 primera bom opisal, pa mi povejta svoje mnenje.

1.)Vozim po dunajski(slovenski, titovi - ne vem kaj je sedaj) ponoči, torej 2 pasova v eno smer. vozim lepo 50 tok kot je omejitev in po zunanjem pasu. Levi pas je prazen. Naenkrat dobim človeka, ki mi s hondo goni za ritjo. Ker mam gumo zadaj se ne da ocenit točno, ali vozi 20 ali 50cm stran od avta. Vozi pa preblizu za to hitrost, ker vemo koliko je varnostna razdalja pri tej hitrosti (izračunajta si jo sama). Pridem do semaforja, kjer je gorela rdeča luč. Lepo stopim po bremzi in tipček se zaleti direktno v kljuko. Moj avto je premaknilo za kak meter, pa še to ne. Odbijač je bil malo pokrivljen, kljuka je ostala cela. Hondi je šla maska, odbojač, luči in hladilnik. Uglavnem avto ni bil več vozen. Izstopim ven, pogledam, kaj je z avtom, pokličem policijo in se poslušam jokanje tipa, zakaj sem klical policijo, da bi to lahko uredili brez policije in podobno.
Ko pride policija jim lepo povem kaj in kako je bilo, ter da se bom odpeljal in od tipa nočem kupončka, hočem pa da dobi kazen, do katere je upravičen - torej premajhna varnostna razdalja in povzročitev prometne nesreče z materialno škodo. Tipčku napišejo kazen, jaz pa se odpeljem.

2.) Črnuče, šolska pot. Vozim se po dunajski (en pas v eno smer) in spet se mi en nalima čisto na rit. Pridem do prehoda za pešce, en pešec se ne more odločit, ali bi stopil na cstoo ali ne. Ko sva mu že dovolj blizu, se odloči in stopi na prehod. Spet bremzanje in tipček z alfo mi prileti v kljuko. Tokrat je šla kljuka globje v hladilnik.
Spet lepo pokličem policijo in jim povem kaj in kako - tipček spet dobi kazen, jaz pa se odpeljem.

In zato sem objesten voznik? Najbrž, mogoče bi moral pa odviti pešca in se odpeljat mimo - sej najbrž bi ga ta za mano nabasal in povozil. Seveda bi bil v tem primeru jaz junak, saj sem pešca obvozil, oni drugi pa ...

Če mi nekdo konkretno za ritjo vozi , potem imam problem, ker se niti pri rdeči luči ne smem ustavit, niti pred prehodom za pešce, ker ga bom dobil v rit. Torej po vajinem bi moral narediti kaj?

Ampak ti si pa res ena navadna svinja !!! To, da se ti pa skoz nekdo zaletava v rit, pa pove samo to, da to delaš nalašč... ko vidiš da je kdo malce bližje tebi, bremzaš na ful, da se ti bo ja zaletel in pol ga še zajebeš z policijo. Ti sploh skoz delajo zavorne luči al jih imaš na stikalo, da jih izklopiš, ko loviš svoje žrtve? Upam samo, da kmalu srečaš kakšnega "tapravega Fužinca" al koga podobnega pri svojem početju, pa bomo potem videli kdo bo cvilil za milost. ;)

:roll:
ti pa še nimaš izpita ane?
čist podpiram prejšnjo izjavo, jst bi isto naril, pa poklič fužince :roll: (zihr slovenaci)
in kaj bo. Zarad takih k si pa ti so pa piz*** na svet. jao kako mišljenje je to. Zdj po novem bo tisti kriv k je bremzu, ne pa tisti k tišči v rit al kaj? BMK če bremzam na hitro al polahk, to da mi en tišči v rit je njegov problem in s tem samo ogroža mene, sebe in ostale.
In po keri logiki nj ti dam prav :lol:
Zadnjič spremenil perko84, dne Če sep 06, 2007 3:41 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Rottie
Novinec

Napisal/-a Rottie Če sep 06, 2007 3:40 pm

Vozim tko že ene 15 let pa z ogromno km za sabo. S "fužinci" pa sem imel v mislih take, ki jih nič več ne ustavi, ko jih kdo zjezi (ni važno iz kje dejansko so). Npr. kakšnega mafijca, ki ne bo prav navdušen nad tem, da mu je kdo uničil avto in potem še policijo nadenj nahujskal.

Pa bremzanje nahitro zaradi potrebe je eno, to pa kar je očitno da @nebivedu dela, je pa ogrožanje in namerno povzročanje nesreč.

Sriple Tix
Novinec

Napisal/-a Sriple Tix Če sep 06, 2007 4:44 pm

Ker jo imas lahko stalno gor, ce je le homologirana. Ne ljubi se mi zdaj iskati zakon in člena, kjer je to popravljeno, vendar verjemi, da je dovoljena.

Uporabniški avatar
Aichi
Nov uporabnik

Napisal/-a Aichi Če sep 06, 2007 5:19 pm

Rottie je napisal/-a:Vozim tko že ene 15 let pa z ogromno km za sabo. S "fužinci" pa sem imel v mislih take, ki jih nič več ne ustavi, ko jih kdo zjezi (ni važno iz kje dejansko so). Npr. kakšnega mafijca, ki ne bo prav navdušen nad tem, da mu je kdo uničil avto in potem še policijo nadenj nahujskal.

Pa bremzanje nahitro zaradi potrebe je eno, to pa kar je očitno da @nebivedu dela, je pa ogrožanje in namerno povzročanje nesreč.

Definitivno obstaja odgovornost tud za unga ki zavira in sicer naglo zaviranje brez razloga Problem tega pa je, da lahko ti vedno vidiš pred sabo mačko, al pa psa, ki je letel čez cesto. In še posebej, če ni veliko prič, potem si ti videl mačko, un za tabo pravi, da je ni blo, kdo najebe? :)

George86
Novinec

Kraj: MB

Napisal/-a George86 Če sep 06, 2007 5:33 pm

za daewoo_rugby! s kolegom sem se iz morja pelo po vaši avtocesti ko so potekala dela.prihajalo je do vlkih zastojev,pa še po poročilih sem ču da je ful slabo označeno pa še do nesreč je prihajalo. vozit znam! ampak zaj nekaj časa nisem vozo ker sem mel roko poškodovano.pa niti nebi želel v tisti norišnici tam vozit izvozi so mi pa dobro znani! mam kolegico v ljubljani

Mate
Poznavalec foruma

Kraj: Dolsko

Napisal/-a Mate Če sep 06, 2007 5:54 pm

Pri sestavi peticije za izboljšanje prometne varnosti na pameten način rad sodelujem.

Moji predlogi so predvsem v smeri preventive. Tečaj varne vožnje bi moral biti obvezen za vsakega začetnika, prav tako bi bilo dobro, če bi moral vsak voznik ta tečaj ponavljati vsaj enkrat na 5 let. Ob primerni ceni, bi se ga sam udeležil vsako leto, predvsem praktičnega dela. Žal pa je cena blizu 200 € za enodnevni tečaj, kakor ga ponuja AMZS, precej visoka.

Kar se pa tiče kazni in kontrole na cestah pa bi morali celoten sistem reorganizirati. Najprej bi morala bit pregledana prometna signalizacija po cestah v državi, s tem mislim tako omejitve, kot tudi prekinjene in neprekinjene črte. Kaznovanje prehitrih voznikov, bi moralo biti smiselno, ne pa, da je enaka kazen za 80 km/h po Šmartinki, kot za 70 km/h po recimo Streliški. Meritve hitrosti se bi morale izvajati tam, kjer je to tudi smiselno.
Ravno v torek zjutraj sem priletel na radar ob delu na avtocesti med Ljubljano in Grosupljem. Zaprt je bil samo odstavni pas, nikjer žive duše, ničesar neposredno nevarnega, samo omejitev 80 km/h in radar v belem Focusu.
Nisem še slišal, da je kdo dobil kazen ali pa vsaj opozorilo za počasno vključevanje na avtocesto, stalno vožnjo po prehitevalnem pasu, "spanje za volanom", neutemeljeno počasno vožnjo, rinjenje v križišče, ko je jasno, da ne boš prišel skozi in podobno. Vse naštete stvari ogrožajo ostale voznike, jim načenjajo živce, zaradi česar trpi strpnost. Prav tako bi morala biti sankcionirana vzvratna vožnja ali obračanje na avtocesti, ko je revež zgrešil odcep in ne more narediti dodatnih 10km in na naslednjem izvozu obrnit.

Glede na število voženj v napačni smeri po avtocesti, bi bilo smiselno razmisliti o fizičnih ovirah, ki bi tako vožnjo onemogočale. Na pamet mi pridejo poševne špice, ki narobe vozečemu preluknjajo gume, pravilno vozečemu se pa poklopijo.

Morda bi bilo pametno razmisliti tudi o hitrostnih omejitvah. Veliko sedanjih avtomobilov varno omogoča višje hitrosti, kot pa avtomobili izpred 20ih letih. Jasno je, da to ne vpliva na človekove reakcijske sposobnosti, ki ostajajo enake. Tudi omejitve na lokalnih cestah so vprašljive. 90 km/h na široki magistralki, ali pa majhni cestici med vasemi je skoraj neprimerljivo.
Potem so tu še razni cestni in avtocestni odseki, kjer vsako jutro nastajajo zastoji, pa se bore malo stori proti temu.
Slika

Uporabniški avatar
Pavel_P
Stalni uporabnik

Kraj: Kr&Lj

Napisal/-a Pavel_P Če sep 06, 2007 6:16 pm

George86 je napisal/-a:za daewoo_rugby! s kolegom sem se iz morja pelo po vaši avtocesti ko so potekala dela.prihajalo je do vlkih zastojev,pa še po poročilih sem ču da je ful slabo označeno pa še do nesreč je prihajalo. vozit znam! ampak zaj nekaj časa nisem vozo ker sem mel roko poškodovano.pa niti nebi želel v tisti norišnici tam vozit izvozi so mi pa dobro znani! mam kolegico v ljubljani

Se strinjam, včasih je vožnja po ljubljanskem kaosu prav mučna, mi je prav zoprno it tja. Ampak zmorem! Je pa bolje, da taki, ki se tam bolj slabo znajdejo in ne obvladajo gneče ravno najbolje ali pa samo ne želijo bit zraven, ostanejo zunaj!

Mate, lepo napisano! (to)

Uporabniški avatar
Rottie
Novinec

Napisal/-a Rottie Če sep 06, 2007 6:40 pm

Aichi je napisal/-a:
Rottie je napisal/-a:Vozim tko že ene 15 let pa z ogromno km za sabo. S "fužinci" pa sem imel v mislih take, ki jih nič več ne ustavi, ko jih kdo zjezi (ni važno iz kje dejansko so). Npr. kakšnega mafijca, ki ne bo prav navdušen nad tem, da mu je kdo uničil avto in potem še policijo nadenj nahujskal.

Definitivno obstaja odgovornost tud za unga ki zavira in sicer naglo zaviranje brez razloga Problem tega pa je, da lahko ti vedno vidiš pred sabo mačko, al pa psa, ki je letel čez cesto. In še posebej, če ni veliko prič, potem si ti videl mačko, un za tabo pravi, da je ni blo, kdo najebe? :)

Ja, to je res, vendar ga še vedno lahko zvlečeš na sodišče in tam dosežeš svojo pravico. To pa itak vemo kako je v SLO. Tist, ki ima dražjega odvetnika skoraj vedno dobi sodbo, pa še za odškodnino lohk potem toži povzročitelja nesreče. :-P Pa tudi sodnik bo brez problema podvomil v voznika, ki ima za sabo že cel kup nesreč, ko mu je kdo priletel od zadaj ali v bok, kar tudi ni normalno... seveda jih s klicanjem policije prav lepo dokumentira. ;)
Sicer pa itak, kot sem že prej povedal ... naši vrli someščani bodo to samooklicano parapolicijsko enoto 6 redneckov iztrebili za tren oka, tko da ne bodo dolgo paradirali naokoli. :D
Kar spomnite se kaj se je zadnjič zgodilo, ko je črpalkar vrgel kladivo v BMWja ... jih je dobil, da je blo kaj za eno bogo vdrtino ... kaj se bo tistemu zgodilo, ki bo kakšen tak avto čist raztreščil ... hmmm ... raj ne pomislim ... verjetno bo njegovo naslednje prevozno sredstvo rešilec, ki ga bo peljal na urgenco.

Uporabniški avatar
5cho
Novinec

Kraj: LJ

Napisal/-a 5cho Če sep 06, 2007 8:06 pm

George86 je napisal/-a:za daewoo_rugby! s kolegom sem se iz morja pelo po vaši avtocesti ko so potekala dela.prihajalo je do vlkih zastojev,pa še po poročilih sem ču da je ful slabo označeno pa še do nesreč je prihajalo. vozit znam! ampak zaj nekaj časa nisem vozo ker sem mel roko poškodovano.pa niti nebi želel v tisti norišnici tam vozit izvozi so mi pa dobro znani! mam kolegico v ljubljani

Po ljubljanski obvoznici se da čisto normalno vozit, samo malo bolj moraš spremljat, kaj se dogaja. Tudi ko so bila dela pred tunelom se je dalo čisto normalno vozit, samo malo bolj pozoren si moral biti. Sem se sam pogosto vozil tam čez, tudi ko sem se vračal z morja (to je bilo 11.8. se pravi 3 dni po postavitvi zapore) ob 2h zjutraj mi prvi trenutek ni bilo čisto jasno, ampak zmanjšaš gas, mal bolj napneš oči in si kmalu čez in lahko nadaljuješ svojo pot.

@ Rottie:
Če nekdo namerno provocira predseboj vozečega, a to je OK? Njemu ne sme nihče nič naredit, ker je po možnosti "fužinc"? On je nedotakljiv al kaj. Pa koji je on faktor, da lahko folk provocira? A je od Drnovška sin al kaj.... (sarkazem)??
To je tko kot mularija na avtobusu, ki "terorizira" ostale potnike ko na svojih mobitelih nažigajo "turbofolk" umetnije. Pa kdo jih vzgaja? zakaj moram jst poslušat tisti cigumigu. Če mu je to všeč, naj posluša sam in preko slušalk.

V demokraciji se pravice enega so omejene s pravicami drugega. Pravica mene, da vozim sproščeno in po omejitvah, omejuje pravico tebe da divjaš in provociraš z vožnjo "na riti" in s tem ogrožaš moje življenje in napraviš mojo vožnjo živčno, kar multiplicira možnost napake, lahko tudi usodne!!!

Ljudje dejte mal razmišljat...

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Če sep 06, 2007 8:19 pm

Rottie, ni treba skrbeti, imam tudi jaz kaj pod sedežem za uštimat take ljudi, tudi če jih je več v avtu. Pa verjemi, da je mojih 110kg težko prestavit.

Kolega jih je z lado nivo uštimal 4 komade. Prišli so mimo in mu s kijem odbili ogledalo, kolegu se je pa strgal in se je zabil v njih, da jih je obrnilo, tako, da je bil z njegovim avtom naslonjen na njihov bok in jih je vozil naokoli po cesti - po zelo lepih prošnjah, se je ustavil pred policijsko kontrolo. Kdo misliš da je nastradal?

Aja, ta kolega je policaj.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ Če sep 06, 2007 8:36 pm

To pa ko v filmu :twisted: :lol:
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

Uporabniški avatar
killah bee
Smrtonosni čebelj

Kraj: RS

Napisal/-a killah bee Če sep 06, 2007 9:41 pm

Tečaj varne vožnje bi lahko subvencionirala država, če jim je seveda do življenj državljanov, kot nekateri radi opevajo. Biti bi moral pa obvezen. Se pa pojavlja problem, ker ne obstaja nikjer kakšen pameten poligon za popolno izvajanje tečaja. Tudi kaki krog z hitro vožnjo.

Potrebno bi bilo predelati gradivo kritičnih točk, kjer se dogaja največ nesreč. Ob tem priložiti gradivo o pogostosti policijske patrulje na tistem mestu. Enako bi bilo potrebno narediti v obratni smeri. Koliko nesreč se dogaja na mestih kjer redno izvajajo kontrolo in merijo hitrost.

Doseči bolj pogoste akcije promil.

Policija bi morala biti dostopna širši javnosti. Torej bolj odprta, bolj poslušna in ustrežljiva do svojih krajanov, kjer deluje policijska postaja.

Če se še kaj spomnim pripišem.
Slika

Uporabniški avatar
Rottie
Novinec

Napisal/-a Rottie Če sep 06, 2007 9:46 pm

nebivedu je napisal/-a:Rottie, ni treba skrbeti, imam tudi jaz kaj pod sedežem za uštimat take ljudi, tudi če jih je več v avtu. Pa verjemi, da je mojih 110kg težko prestavit.

Kolega jih je z lado nivo uštimal 4 komade. Prišli so mimo in mu s kijem odbili ogledalo, kolegu se je pa strgal in se je zabil v njih, da jih je obrnilo, tako, da je bil z njegovim avtom naslonjen na njihov bok in jih je vozil naokoli po cesti - po zelo lepih prošnjah, se je ustavil pred policijsko kontrolo. Kdo misliš da je nastradal?

Aja, ta kolega je policaj.

Veš kaj ... tole pa ti mal nabijaš zdejle. Res misliš da ti verjame kdo? ... tut če je policaj si tega ne more privoscit... sj ne v SLO ... ti lohk kr iz izkušenj povem, da je tko... dandanes mora policaj prav dobro pazit kaj počne ... ni več zaščiten kot nekoč ;)
Kar se pa 110kg mesa tiče ... sem s svojimi očmi videl, ko je 58kg težak 20-letnik (sicer amaterski prvak v boksu) podru z enim dobro merjenim udarcem redarja v Eldoradu, da je samo skupi zlezel. Pa misliš, da tebe nihče ne more ... pa proti kuglam verjetno tut nisi odporen, tko da bi jst na tvojem mestu fajn pazil v koga se zaletuješ... če se sploh res in ni vseskupaj samo kotaljenje bučk tuki po forumu. :tipk

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Če sep 06, 2007 9:51 pm

hm dost brutalnosti :P

tko je, danes na celovški se je dogajalo to kar sem prej govoril v enem izmed postov in sicer zastoji in da nekateri ostanejo v središču križišča in zato zaprejo drugim z stranskih cest dostop v križišče!in kaj se je zgodilo, nič! čakali smo k teleti!

no zadeva je taka, čakali smo na izhodu z obvoznice na celovško dobrih 10min an semaforju ker se je po čudnem pravilu semafor ugasnil po cca. 10 s!!! no tako je trajalo par semaforjev da smo prišli sploh v križišče in na vnovičen izhod z celovške na obvoznico - ne sprašujte zakaj :P

tam pa šok! 4 policaji so stali na celovški - križišče pred petrolom proti centru in se pogovarjajo frajeri in vmes so se igrali z semaforji - z kontrolami, ter pustili da tisti z obvoznice iz smeri morja se vklopijo na celovško kar cca. 5 min, zelena luč je gorela 5 min - smo štopali! če ne verjamete probite jutri ob cca. 15.30 boste videli, no po množičnem trobljenju se je eden od policajev le spomnil da ja prižge zeleno luč tudi nam! neverjetno!
sej ni čudno da se folku strga ko se taki stvari dogajajo in še policaji zravn gledajo k da ni nč posebi.
če zelena luč gori na eni strani 5min potem naj gori tudi na drugi strani 5 min ne pa samo 10 sekund, kje je tuki enakopravnost! je ni!

aja da ne omenjam kolone na obvoznici iz smeri bežigrada proti izvozu šiška-celovška ki je nastala zaradi kratkega trajanja semaforja " 10 sekund", mislim da je bila cca. 1 km.

sej ni čudn da rabmo "nove policaje"

Uniqe
Novinec

Napisal/-a Uniqe Če sep 06, 2007 10:00 pm

Sem že obupal nad to temo, ampak moram se pa čist strinjat z Rottijem glede tebe nebivedu.
1. tvojim zgodbicam verjetno res nihče več ne vrjame, ker ne da so samo neverjetne ampak tud dokazujejo, da ti misliš da ti res nihče nič ne more
2. glede 110 kil, če naletiš na napačnega, ki ima lahko 60 kil se ti hitr lahko zgodi da se tvoje kile razgubijo, sem tud sam že vidu veliko takih primerov, sploh če ma taka oseba orožje ali kej podobnega, tako da kot nasvet: ne mislt da se ti ne more nič zgodit ker je to samo zate slabo

Uporabniški avatar
Rottie
Novinec

Napisal/-a Rottie Če sep 06, 2007 10:01 pm

5cho je napisal/-a:
George86 je napisal/-a:
@ Rottie:
Če nekdo namerno provocira predseboj vozečega, a to je OK? Njemu ne sme nihče nič naredit, ker je po možnosti "fužinc"? On je nedotakljiv al kaj. Pa koji je on faktor, da lahko folk provocira? A je od Drnovška sin al kaj.... (sarkazem)??
To je tko kot mularija na avtobusu, ki "terorizira" ostale potnike ko na svojih mobitelih nažigajo "turbofolk" umetnije. Pa kdo jih vzgaja? zakaj moram jst poslušat tisti cigumigu. Če mu je to všeč, naj posluša sam in preko slušalk.

V demokraciji se pravice enega so omejene s pravicami drugega. Pravica mene, da vozim sproščeno in po omejitvah, omejuje pravico tebe da divjaš in provociraš z vožnjo "na riti" in s tem ogrožaš moje življenje in napraviš mojo vožnjo živčno, kar multiplicira možnost napake, lahko tudi usodne!!!

Ljudje dejte mal razmišljat...

Ta naša demokracija je itak gnila, da na daleč smrdi ... kmalu bo tko kot v Ameriki, če bo tko šlo naprej. Drugače pa hočem samo rečt, da se potem ne čudite, če vas kdo nalomi sredi ceste al pa strelja za vami, ko prej pametujete in izzivate. Vsak se naj briga zase in ne vtika nos v tuje zadeve, pa bo vse OK. ;)
Če te želi nekdo prehitet, ga pač spustiš naprej ... jst tut s svojimi 190 PS ne oviram unih k imajo pod pokrovom več al pa se jim vozi hitreje kot meni. Naj gre naprej, če mu paše. Kaj vas briga, če krši omejitev. Za to so druge pristojne službe v državi, ne rabimo takšnih in drugačnih "texas rangerjev" da delajo "red".
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 17 gostov