Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
RAPMAN
Uporabnik

Kraj: Ljubljana - Trnow

Napisal/-a RAPMAN To mar 18, 2008 11:03 am

Samo a ste pomislili, če imate kakšno prikolico doma, kolk boste plačal, da jo boste lahko peljal. Ker naprimer z lahkim priklopnikom, že zdaj po avtocesti lj do portoroža, skor 8 eur (v eno smer) za vinjeto boste mogl pa plačat tretjo tablico za celo leto .... :roll: mislm tole bo kr dost dnarja ... :roll: :evil: :evil:
>>ZIDEK<<
Slika

kixs
Stalni uporabnik

Napisal/-a kixs To mar 18, 2008 11:16 am

Na ta način se prikrito spodbuja tudi zaposlitev.

Tole ne vzdrzi, ker je v gradbenistvu vecina tujcev.

Spodbuja se samo financiranje lastnikov in kaksen prevzem podjetja (SCT... khm)

lp
Slika

kixs
Stalni uporabnik

Napisal/-a kixs To mar 18, 2008 12:42 pm

Potem mi pa razlozi naslednje.

Brezposelnost pri nas je recimo 10%. Gradbeniki dobijo VELIK posel in zaposlijo 1.000 novih delavcev, ki so VSI tujci. Ti prej niso bili prijavljeni na zavodu, ker so prisli na delo iz tujine. Torej, dobimo novih 1.000 delavcev, a brezposelnost je ostala enaka.

Ne vem pa kako je, ce tujec z delovno vizo zgubi delo, kaj se potem z njim zgodi? A gre na zavod? Po moje ne.

lp
Slika

Uporabniški avatar
Zois
Uporabnik

Kraj: Slovenska Bistrica

Napisal/-a Zois To mar 18, 2008 2:38 pm

Cornelius je napisal/-a:No fantje in punce povejte mi kjer je logika, da sem prejšnji teden šel z avtom v Švico in sem plačal ENOLETNO vignjeto 25 Euro za Svico a bil sem le 2 dni.

To je za mene direktna kraja. V Avstriji vsaj imaš za 10 dnevno uporabo in to sem kupil.
Pa pustimo zdaj Švica je takšna in tralala...totalno nepošteno in nekorektno dejanje.
Hvala na konkretnih polemikah.

kaj se jočeš, v sloveniji boš pa za 10 dnevno vinjeto dal 25 evrov :D
Slika pugi.si

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Kraj: Gorenja vas

Napisal/-a Joie de vivre! To mar 18, 2008 3:23 pm

sašo5 je napisal/-a:
BBoss je napisal/-a: cca 4.500€ tako, da lahko upravičeno trdim, da kakšnih par metrov AC-ja je mojih :lol: :lol:

...ha, ha težko -za ta denar kak centimeter mogoče... :D

Par let nazaj, ko so Hrvati gradili "dalmatino" je bilo v avto klubu napisano, da naj bi stal v povprečju kilometer AC 4-4.5 milj.EU ....potem avtor napiše, da pri njih stane 7-8 milj EU. in da očitno nekdo krade oz. fila žepe, nato pa še doda, da naj se nič ne sekirajo, da kaj pa šele Slovenci delajo, ki jih kilometer stane preko 10milj. EU.........zadnje čase sem vse bolj in bolj prepričan, da je bilo veliko resnice v tistem prispevku..........

Na ceno gotovo vplivajo tudi faktorji, kot so sociala, gradbeniški monopol in korumpiranost, vendar spet menim, da gre tukaj povečini za predsodke. V Avstriji stane ravninski kilometer 10, 2 mio. €, gorski 17,5, v predelih z gosto naselitvijo pa tudi do 28 mio., povprečje je pri 19 mio. €. Avtocesta Zagreb-Split poteka po pustih in neposeljenih predelih Korduna, Like in Dalmacije, zato je cena jasno toliko nižja. Nemško prometno ministrstvo določa ceno med 12-15 mio. €, kar je povsem logično, saj je večina vzhodne Nemčije prostrane in ravninske, Zahod pa je tako ali tako že gosto pokrit z AC. Vir: http://www.bignot.at/_presse/index.html ... il&id=1288

Naša cena je potemtakem kar realna, saj je treba povsod odkupovati draga zemljišča ter premostiti nešteto geografskih preprek.

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco To mar 18, 2008 3:44 pm

PureTNT je napisal/-a:
Joie de vivre! je napisal/-a:
sašo5 je napisal/-a:
BBoss je napisal/-a: cca 4.500€ tako, da lahko upravičeno trdim, da kakšnih par metrov AC-ja je mojih :lol: :lol:

Par let nazaj, ko so Hrvati gradili "dalmatino" je bilo v avto klubu napisano, da naj bi stal v povprečju kilometer AC 4-4.5 milj.EU ....potem avtor napiše, da pri njih stane 7-8 milj EU. in da očitno nekdo krade oz. fila žepe, nato pa še doda, da naj se nič ne sekirajo, da kaj pa šele Slovenci delajo, ki jih kilometer stane preko 10milj. EU.........zadnje čase sem vse bolj in bolj prepričan, da je bilo veliko resnice v tistem prispevku..........

Na ceno gotovo vplivajo tudi faktorji, kot so sociala, gradbeniški monopol in korumpiranost, vendar spet menim, da gre tukaj povečini za predsodke. V Avstriji stane ravninski kilometer 10, 2 mio. €, gorski 17,5, v predelih z gosto naselitvijo pa tudi do 28 mio., povprečje je pri 19 mio. €. Avtocesta Zagreb-Split poteka po pustih in neposeljenih predelih Korduna, Like in Dalmacije, zato je cena jasno toliko nižja. Nemško prometno ministrstvo določa ceno med 12-15 mio. €, kar je povsem logično, saj je večina vzhodne Nemčije prostrane in ravninske, Zahod pa je tako ali tako že gosto pokrit z AC. Vir: http://www.bignot.at/_presse/index.html ... il&id=1288

Naša cena je potemtakem kar realna, saj je treba povsod odkupovati draga zemljišča ter premostiti nešteto geografskih preprek.

Nakup zemljišč ni tako zelo drag, sploh ker se lahko po potrebi izvede prisilno. Tudi kvaliteta gradnje naših avtocest niti slučajno ne pride blizu nemški, tako kot tudi ne širina (kljub težkemu tovornemu prometu še zmeraj gradimo dvopasovnice). Geografskim preprekam se prav tako da izogniti, vendar to ni v interesu gradbenih lobijev.

Nakup ni drag, je pa skoruptiran do konca (primer: Trebnje). Kvaliteta je totaln v kurcu po vseh slovenskih cestah in tle sploh brezveze besede zgublat. Res ne vem kako so nemci sposobni nardit cesto (navadno regionalno cesto, ne AC) k zdrži 10-20 ali več let brez flikanja, pokanja, posedanja in usega, pr nas pa je že 2 let vrhunc.
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Napisal/-a Joie de vivre! To mar 18, 2008 3:49 pm

Brez zamere, TNT, ampak nekateri tukaj ste pametnejši od vseh inženirjev, politikov, gospodarstvenikov, cele države... Močno dvomim, da je vse tako enostavno.

Zemljo se nacionalizira samo v skrajnem primeru, drugače pa se jo drago plača. Kar je edino pošteno. Ustavna pravica prizadetega lastnika je, da se mu tisto zemljo poplača bolje kot je tržna cena, saj jo mora prodati proti svoji volji. Če bi se namenili postavljat cesto čez tvoje dvorišče, bi najbrž drugače razmišljal

V prvi vrsti se je treba ogniti prebivalstvu, četudi je gradnja težja in dražja.

Avstrijske AC so skoraj 2x dražje od slovenskih, vendar niso 2x boljše, ravnotako so zgubane in jih morajo nonstop flikati in obnavljati.

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss To mar 18, 2008 3:56 pm

sašo5 je napisal/-a:

kvadratne metre sem mislil in ne dolžinskih :lol: - pri dolžinskih vem, da ne pridem zraven :lol:

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Napisal/-a Joie de vivre! To mar 18, 2008 8:23 pm

In koliko naj potemtakem stane km avtoceste? V primerjavi z Madžarsko, ravninsko deželo, kjer km AC stane 8 mio. €, se mi zdi slovenskih 10 mio. € sila ugodnih. Kar nekaj se pizdite, samo da se pizdite. Včasih čisto brezveze.

Turska avtocesta je samo majhen kos avstrijskih AC. Polovica njihovih avtocest poteka po lahkem terenu.

Uporabniški avatar
samo mesarec
Novinec

Napisal/-a samo mesarec To mar 18, 2008 9:27 pm

Joie de vivre
Ker si tak poznavalec terena v Austriji, bi bilo dobro, ko bi z Zidarjem gradila skupaj ceste, on že tako in tako dela po njegovi izjavi 110 let( se kar dober drži za svoja leta). In kot se omenja, da politiki vedo ku..c, isto kot vsi ingi. gradbeništva, če bi naši stokovnjaki- pod vprašanjem kaj vedeli in znali, nebi dali delat expertize tujcem in jih mastno plačevali, nebi po 2 letih popravljali tunele in podobno. Kašn dolfi bi bil potrebn, da jim pokaže kako se deljo ceste za 50 in već let. Pa še nekaj tako kot v Usa bi naj naredili, restante delat ceste, ne pa, da se kurčijo po restih in zapravljajo davkoplačevalski denar. Bojo vsaj odplačali prenočišče in hrano.

rini
Novinec

Napisal/-a rini To mar 18, 2008 11:32 pm

Slovenske avtocestne vinjete po 55 evrov že konec junija.

Vlada bo jutri odločala o podrobnostih pri načrtovani uvedbi vinjet, letne bodo predvidoma stale 55, polletne pa 38 evrov. Z njimi naj bi se začeli voziti že ob polletju. Za tovornjake je v igri cestninjenje ABC.

Torej le bodo vinjete po Švicarskem sistemu. :D

Uporabniški avatar
dnovak24
Uporabnik

Napisal/-a dnovak24 To mar 18, 2008 11:38 pm

svaka čast, če bo taka cena.

Uporabniški avatar
domen_
Stalni uporabnik

Kraj: Varšavski lok

Napisal/-a domen_ To mar 18, 2008 11:38 pm

od kje ti ta podatek?

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n To mar 18, 2008 11:55 pm

jp, mene tud zanima, od kje podatek (ker ga nikjer nisem zasledil). ČE je pa to res, pa fajn.
Slika

Uporabniški avatar
c.o.b.
Uporabnik

Napisal/-a c.o.b. To mar 18, 2008 11:58 pm

Vremenko
Nov uporabnik

Napisal/-a Vremenko Sr mar 19, 2008 12:01 am

Slika

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Sr mar 19, 2008 12:05 am

super ne?
bomo še volili to vlado :lol:

Uporabniški avatar
dejvi
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Uporabniški avatar
tomson
Uporabnik

Kraj: LJ / MB

Napisal/-a tomson Sr mar 19, 2008 8:53 am

Zdaj bo zanimivo brat komentarje vseh nasprotnikov vinjet. Da vas vidim, kako načelni ste.
AUDI A6 c5 3.0 220hp Quattro Benzin/LPG

kixs
Stalni uporabnik

Napisal/-a kixs Sr mar 19, 2008 9:18 am

Prijetno presenecenje... sam sem rekel, da jo kupim, ce bo cena nekje max 80€. Ceprav zdaj letno zapravim cca 20-30€ (ker se dosti vozim mimo cestnin).

lp
Slika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov