Cornelius je napisal/-a:No fantje in punce povejte mi kjer je logika, da sem prejšnji teden šel z avtom v Švico in sem plačal ENOLETNO vignjeto 25 Euro za Svico a bil sem le 2 dni.
To je za mene direktna kraja. V Avstriji vsaj imaš za 10 dnevno uporabo in to sem kupil.
Pa pustimo zdaj Švica je takšna in tralala...totalno nepošteno in nekorektno dejanje.
Hvala na konkretnih polemikah.
sašo5 je napisal/-a:BBoss je napisal/-a: cca 4.500€ tako, da lahko upravičeno trdim, da kakšnih par metrov AC-ja je mojih![]()
...ha, ha težko -za ta denar kak centimeter mogoče...![]()
Par let nazaj, ko so Hrvati gradili "dalmatino" je bilo v avto klubu napisano, da naj bi stal v povprečju kilometer AC 4-4.5 milj.EU ....potem avtor napiše, da pri njih stane 7-8 milj EU. in da očitno nekdo krade oz. fila žepe, nato pa še doda, da naj se nič ne sekirajo, da kaj pa šele Slovenci delajo, ki jih kilometer stane preko 10milj. EU.........zadnje čase sem vse bolj in bolj prepričan, da je bilo veliko resnice v tistem prispevku..........
PureTNT je napisal/-a:Joie de vivre! je napisal/-a:sašo5 je napisal/-a:BBoss je napisal/-a: cca 4.500€ tako, da lahko upravičeno trdim, da kakšnih par metrov AC-ja je mojih![]()
...ha, ha težko -za ta denar kak centimeter mogoče...![]()
Par let nazaj, ko so Hrvati gradili "dalmatino" je bilo v avto klubu napisano, da naj bi stal v povprečju kilometer AC 4-4.5 milj.EU ....potem avtor napiše, da pri njih stane 7-8 milj EU. in da očitno nekdo krade oz. fila žepe, nato pa še doda, da naj se nič ne sekirajo, da kaj pa šele Slovenci delajo, ki jih kilometer stane preko 10milj. EU.........zadnje čase sem vse bolj in bolj prepričan, da je bilo veliko resnice v tistem prispevku..........
Na ceno gotovo vplivajo tudi faktorji, kot so sociala, gradbeniški monopol in korumpiranost, vendar spet menim, da gre tukaj povečini za predsodke. V Avstriji stane ravninski kilometer 10, 2 mio. €, gorski 17,5, v predelih z gosto naselitvijo pa tudi do 28 mio., povprečje je pri 19 mio. €. Avtocesta Zagreb-Split poteka po pustih in neposeljenih predelih Korduna, Like in Dalmacije, zato je cena jasno toliko nižja. Nemško prometno ministrstvo določa ceno med 12-15 mio. €, kar je povsem logično, saj je večina vzhodne Nemčije prostrane in ravninske, Zahod pa je tako ali tako že gosto pokrit z AC. Vir: http://www.bignot.at/_presse/index.html ... il&id=1288
Naša cena je potemtakem kar realna, saj je treba povsod odkupovati draga zemljišča ter premostiti nešteto geografskih preprek.
Nakup zemljišč ni tako zelo drag, sploh ker se lahko po potrebi izvede prisilno. Tudi kvaliteta gradnje naših avtocest niti slučajno ne pride blizu nemški, tako kot tudi ne širina (kljub težkemu tovornemu prometu še zmeraj gradimo dvopasovnice). Geografskim preprekam se prav tako da izogniti, vendar to ni v interesu gradbenih lobijev.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov