Tomas666 je napisal/-a:podpis!!!
P.S. čudno da se nisva še srečala na cesti,ker jaz tud hodim na obalo 1x na teden!

Jaz sem te že srečal ene parkrat na AC iz NM proti Obali, če je tista slikica zadaj na Leonu tudi v resnici na tvojem :P
Kar se meglenk tiče je zgodba iz mojega stališča zelo kratka in jo bom razčlenil na hitro in ne potrebujem nikakršne replike:
Sprednje meglenke:
- Prepirate se o uporabnosti le teh na podlagi lastnih izkušenj. Vaše izkušnje niso iste pa tudi vsi se ne vozite istih avtomobilih. Praktični primer iz mojih izkušenj: Alfa 145 FL, dokaj uporabne vseeno bolj za šminko. Starejši model 145 s kvadratnimi reflektorji tam spodaj, zelo uporabno ker svetijo kakšnih 50m naprej če so dobro nastavljene in je cesta res razsvetljena kot podnevi (pod pogojem da so še luči pravilno nastavljene). R Clio 3, neuporabne. Audi A4 uporabne po kakšnih zavitih cestah saj zelo lepo razsvetlijo kote medtem ko v daljino ne sežejo daleč.
Samo dva primera na hitro sem dal, ravno toliko da boste vedeli da če so za lizarda brezveze na njegovi lancii še ne pomeni da cavalierjeve svetijo neuporabno.
Zadnje meglenke:
Zelo, če ne ena najbolj uporabna zadeva na avtu na avtocesti ob zelo slabem vremenu. Tu ne govorimo o nekem normalnem padanju dežja seveda. Tu govorimo o nalivu ko avto tako dviguje vodo za sabo, da ga dejansko fizično ne prepoznaš če je samo 200-300m pred tabo če nima meglenke prižgane seveda. Da je avto pred tabo vidiš samo po meglici dvignjene vode v višini tvojega vozila kot neke vrste mini megla. Kako pa je ta meglenka pomembna za lasten dobrobit sebe in soudeleženih pa vedo vsi ki se vozijo mimo na relaciji nekje od Ravbarkomande do skoraj Kozine. Tam sem v 4ih letih po 2x na teden na svojih relacijah že večkrat doživel ko smo se vozili v koloni po 60-70km/h ker je padal dež in bila in še je najbolj gosta megla kar sem jo kdaj videl v SLO in četudi je avto pred tabo z prižgano meglenko zadaj le 100m (ali pa še kakšen meter manj) pred tabo ne vidiš skoraj nič drugega kot tisto meglenko.
Nepravilna uporaba zadnje meglenke po mestih in ob dokaj normalnem vremenu pa gre pripisati človeški napaki in ne žlehtnobi pomoje, saj imajo določeni avtomobili res neumno narejeno in jo prižgeš mimogrede (sploh kakšni renaulti imajo ta rotacijski sistem ko lahko kakšen nono ali pa mamica mimogrede prižge skoraj vse luči na avtu).
p.s. pa chill out ljudje, tema postaja kot cesta- nestrpna do drugačnih mnenj