Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Sr apr 01, 2009 8:00 pm

x6
pa prosim ne citirat več celega jebenega posta rosonerota, ker sam nepregledno temo delate.
Že tak se kregate za iste bedarije, vsi šimfate iste voznike, vse ste že 3x skleli med sabo pa vrjetno še ni konec.

Kot zanimivost, če povečujete hitrost se pretočnost in prometna varnost ne zvišujeta.
LP Rok

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Sr apr 01, 2009 8:20 pm

se tudi jaz podpišem pod to, samo zdaj ste že naredili iz muhe ne samo slona, ampak že kar dinozavra, nevem kje ste zasledili, da je gdo vozil 200+ :?:
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
blackmagic
Stalni uporabnik

Kraj: Fram

Napisal/-a blackmagic Sr apr 01, 2009 8:58 pm

Ni daleč nazaj, ko sem se peljal po avtocesti . Malo se mi je mudilo pa sem bil hitrejši.
Po prehitevalnem pasu sem vozil 170 :oops: in sem prehiteval kolono tovornjakov.
Pa se en i**** tovornjakarski spomni, pa pred mene. Če nebi mel ABS pa 1600 kg krave bi bil v črni kroniki. Se mi zdi da sem mel v sekundi 90 na števcu, pa če bi mel prižgane parksenzore bi piskali.
Who cares about
the shining of the sun
when the earth is black
\,,/ 666 \,,/

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ Sr apr 01, 2009 9:06 pm

Načeloma se strinjam toda.. CHAN ali se ti zdi, da imajo tisti ki vozijo nekaj več kot 130km/h dimenzije gum ter zavore enake kot počasnejši in posledično ali so te trditve sploh verodostojne, če lahko na cesti srečamo avte s pnevmatikami 17,5cm širine (175/13/70), nobena redkost v nižjem srednejm razredu novih avtov pa ni 22,5cm (225/45/17), da ne govorim o prvih 15% avtov, ki imajo 30 in več % večje dimenzije tako gum kot zavor.

Kot drugo me zanima zakaj je v nemčiji tako malo smrtnih žrtev glede na celotno prebivalstvo? in niso vse avtoceste 4 pasovne in tudi dirka se ne kar vse povprek ampak so omejitve razumne na mestih kot je treba..
tako da res ne vem od kje vam tako razmišljanje.. da ko nebi bilo na določenih odsekih omejitev bi se pobili?? to trdijo tisti ki so se po mokri cesti peljali s kakšnim tovornim kangoojem starim deset let, po možnosti brez ABS.. iz lastnih izkušenj (ga imamo za zidati doma) vem, da so potem vsi ki grejo po dežju več kot 80 norci, če se človek ne vsede v kakšen drug avto..

sicer pa kaj pravi človek, ki ima v garaži maybach 57s, par ferrarijev, CLje AMG itd.. o varnosti njegovih avtov http://www.youtube.com/watch?v=DrzerVemRpg
kljub temu da še osnovne šole nima končane ve, da so nekateri avti pri 190km/h kakor omenja bolj varni kot večina pri 130..

tako, da omejitev 130 je lahko le zavajanje, da ste takrat še varni.. ker nekateri sploh niste, drugi pa takrat komaj v 6. oz 7. prestavite oz. vam prestavi avto..
in prilagajati razmeram je tudi dvoumno, ker prilagaja se lahko takrat ko je razpon hitrosti ter kultura voznikov dovolj velika..

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Sr apr 01, 2009 9:18 pm

Kaj se že sami preštevate :P par strani nazaj sem Vas jaz začel, menda prišel do 3, vidim, da bo cifra večja......fantje recesija, tud v zdravstvu treba šparat...... :lol:

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Napisal/-a Jerch_ Sr apr 01, 2009 9:21 pm

mene ni treba štet..
v zdravstvu bo pa kmal tko kot v ZDA.. ko večina sploh zavarovanih nebo :?

Uporabniški avatar
asfalt
Novinec

Napisal/-a asfalt Sr apr 01, 2009 9:21 pm

blackmagic je napisal/-a:Ni daleč nazaj, ko sem se peljal po avtocesti . Malo se mi je mudilo pa sem bil hitrejši.
Po prehitevalnem pasu sem vozil 170 :oops: in sem prehiteval kolono tovornjakov.
Pa se en i**** tovornjakarski spomni, pa pred mene. Če nebi mel ABS pa 1600 kg krave bi bil v črni kroniki. Se mi zdi da sem mel v sekundi 90 na števcu, pa če bi mel prižgane parksenzore bi piskali.

Škoda,da te ni kamionar nabasu in razlimu po cesti,bi bil potem vsaj en b**** manj na cesti :twisted:

Tkole je glede te teme.Jaz se strinjam s tem,da če imajo nekateri ljudje pravico vozit nad 130kmh na AC potem imam tudi jaz pravico prehitevat kogarkoli iz 130kmh s tem,da se idiotu,ki je za mano ne umaknem oz. ne pospešim nad 130.Velikokrat se zgodi ja,da prepotentneži penijo in streljajo z svetlobnimi rafali se lepijo na rit ipd.Ampak jaz se ne dam zmotiti,pa če zarad mene ne vem kaj naredijo ne bom pospešu nad 130 pa da ga j.ebeš.
Včasih opažam na cesti iz smeri brnčičeve proti rondoju tomačevo ali obratno veliko nestrpnežev po pravici povedano skoraj vsi(tm ene 80% ljudi),ki se jim tako blazno mudi in terajo nad 100kmh.Evo spet se ne bom umaknu,če furam po levi in grem v smeri BTCja,zakaj bi se umaknu,če je pa omejitev 100kmh?? Spet,če lahko oni tera potem lahko tudi jaz furam po levmu a ni tko? Pač furam po levmu pasu in kaj? (jaz sem plačal pri registraciji cestnino in lahko uporabljam oba pasova) Ko vas j.ebe nestrpneži.
Mogoče sem s tem kdaj komu prihranil trk,ker ni mogel mimo mene pa po gasu.
Divjake s cest !!!

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Napisal/-a sašo5 Sr apr 01, 2009 9:23 pm

Jerch_ je napisal/-a:mene ni treba štet..
v zdravstvu bo pa kmal tko kot v ZDA.. ko večina sploh zavarovanih nebo :?

Nisi na "spisku" :P

Jerch_ je napisal/-a:sicer pa kaj pravi človek, ki ima v garaži maybach 57s, par ferrarijev, CLje AMG itd.. o varnosti njegovih avtov http://www.youtube.com/watch?v=DrzerVemRpg
kljub temu da še osnovne šole nima končane ve, da so nekateri avti pri 190km/h kakor omenja bolj varni kot večina pri 130..

Kerum faca.....(ma trgovski tečaj končan..... :D )

asfalt je napisal/-a:ne pospešim nad 130.Velikokrat se zgodi ja,da prepotentneži penijo in streljajo z svetlobnimi rafali se lepijo na rit ipd.Ampak jaz se ne dam zmotiti,pa če zarad mene ne vem kaj naredijo ne bom pospešu nad 130 pa da ga j.ebeš.

ti se kr ne dat motit....si "nor" - levo "banda" desno kamionski kotači, ti pa d´b se še z unim zadi zajebaval, k maš itak dost "dela" sam s sabo, pa vs potn si od stiskanja volana..... :roll:

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Napisal/-a Jerch_ Sr apr 01, 2009 9:29 pm

asfalt lih zaradi takih kot si ti nekateri delajo prekrške..
ker:
1. nisi šerif
2. ne veš če nekdo za tabo ni na nujni vožnji in ne pelje babico/teto/ljubico/geya v umobolnico in ima torej po zakonu pravico kršiti zakone zaradi skrajne sile (tako govori zakon)- torej je sicer protipravno, toda za to ne odgovarjaš, ker gre za kršitev zavarovanja dobrine za reševanje druge bolj pomembne dobrine!
3.če odvračanje nevarnosti ustreza okoliščinam, v katerih nevarnost nastaja in če morebitna povzročena škoda (prehitra hitrost) ni večja od škode, ki je grozila, je le ta upravičena..

evo gospod asfalt, ker imam ravno doktorja prava pri sebi..

predvsem 3. točko bi si moralo prebrati večina zagrenjenih, fovšljivih in hkrati trmastih slovencev!! 8)

R 34 GT-R
Uporabnik

Kraj: Najlepša dolina

Napisal/-a R 34 GT-R Sr apr 01, 2009 9:34 pm

Dejstvo je, da nekateri ne razlikujejo med poimenovanjem vozni pas in prehitevalni pas. Na naše "avto"ceste kdaj zapelje tudi osebek, ki je nujno potreben ponovnega zdravniškega pregleda, oz. se vozi pa njej 70km/h, ker je pač že kupil vinjeto.

Za vse, ki pa mislite kakšni carji ste, ko se komu za vami "mudi", vi pa z zakonsko določenimi 130 km/h smetite prehitevalni pas in skrbite za emisije in cestno preventivo ----> KEEP ON THE GOOD WORK :!: dobro še 1x poglejte v retrovizor, morda bo to Vaš poslednji pogled
RiDe hArD

Uporabniški avatar
blackmagic
Stalni uporabnik

Kraj: Fram

Napisal/-a blackmagic Sr apr 01, 2009 9:40 pm

asfalt je napisal/-a:
blackmagic je napisal/-a:Ni daleč nazaj, ko sem se peljal po avtocesti . Malo se mi je mudilo pa sem bil hitrejši.

Škoda,da te ni kamionar nabasu in razlimu po cesti,bi bil potem vsaj en b**** manj na cesti :twisted:

Hvala za prijaznost. :(
Who cares about
the shining of the sun
when the earth is black
\,,/ 666 \,,/

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Napisal/-a sašo5 Sr apr 01, 2009 9:40 pm

R 34 GT-R je napisal/-a:Dejstvo je, da nekateri ne razlikujejo med poimenovanjem vozni pas in prehitevalni pas. Na naše "avto"ceste kdaj zapelje tudi osebek, ki je nujno potreben ponovnega zdravniškega pregleda, oz. se vozi pa njej 70km/h, ker je pač že kupil vinjeto.

Za vse, ki pa mislite kakšni carji ste, ko se komu za vami "mudi", vi pa z zakonsko določenimi 130 km/h smetite prehitevalni pas in skrbite za emisije in cestno preventivo ----> KEEP ON THE GOOD WORK :!: dobro še 1x poglejte v retrovizor, morda bo to Vaš poslednji pogled

tu pa jaz podpišem :pivo

R 34 GT-R
Uporabnik

Kraj: Najlepša dolina

Napisal/-a R 34 GT-R Sr apr 01, 2009 9:41 pm

asfalt je napisal/-a:

Tkole je glede te teme.Jaz se strinjam s tem,da če imajo nekateri ljudje pravico vozit nad 130kmh na AC potem imam tudi jaz pravico prehitevat kogarkoli iz 130kmh s tem,da se idiotu,ki je za mano ne umaknem oz. ne pospešim nad 130.Velikokrat se zgodi ja,da prepotentneži penijo in streljajo z svetlobnimi rafali se lepijo na rit ipd.Ampak jaz se ne dam zmotiti,pa če zarad mene ne vem kaj naredijo ne bom pospešu nad 130 pa da ga j.ebeš.
Včasih opažam na cesti iz smeri brnčičeve proti rondoju tomačevo ali obratno veliko nestrpnežev po pravici povedano skoraj vsi(tm ene 80% ljudi),ki se jim tako blazno mudi in terajo nad 100kmh.Evo spet se ne bom umaknu,če furam po levi in grem v smeri BTCja,zakaj bi se umaknu,če je pa omejitev 100kmh?? Spet,če lahko oni tera potem lahko tudi jaz furam po levmu a ni tko? Pač furam po levmu pasu in kaj? (jaz sem plačal pri registraciji cestnino in lahko uporabljam oba pasova) Ko vas j.ebe nestrpneži.
Mogoče sem s tem kdaj komu prihranil trk,ker ni mogel mimo mene pa po gasu.

Zaradi takšnih sinov kot si ti, pa si mame režejo žile.

Pa ne zaradi vožnje, zaradi stanja duha!
RiDe hArD

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 Sr apr 01, 2009 9:48 pm

R 34 GT-R je napisal/-a: dobro še 1x poglejte v retrovizor, morda bo to Vaš poslednji pogled

pacient zadaj pa naj dobro pogleda "rit ", katero bo "napičil", ker bo to zadnje kar bo videl . :shock: :lol:

Uporabniški avatar
asfalt
Novinec

Napisal/-a asfalt Sr apr 01, 2009 9:50 pm

Jerch_ je napisal/-a:asfalt lih zaradi takih kot si ti nekateri delajo prekrške..
ker:
1. nisi šerif
2. ne veš če nekdo za tabo ni na nujni vožnji in ne pelje babico/teto/ljubico/geya v umobolnico in ima torej po zakonu pravico kršiti zakone zaradi skrajne sile (tako govori zakon)- torej je sicer protipravno, toda za to ne odgovarjaš, ker gre za kršitev zavarovanja dobrine za reševanje druge bolj pomembne dobrine!
3.če odvračanje nevarnosti ustreza okoliščinam, v katerih nevarnost nastaja in če morebitna povzročena škoda (prehitra hitrost) ni večja od škode, ki je grozila, je le ta upravičena..

evo gospod asfalt, ker imam ravno doktorja prava pri sebi..

predvsem 3. točko bi si moralo prebrati večina zagrenjenih, fovšljivih in hkrati trmastih slovencev!! 8)

Dej ne prbiji neumnosti,da ne boš doktoriral iz zagovarjanja nestrpnežev.

1.Kaj ti veš kdo sem jaz :)
2.Če bi bil kdo na nujni vožnji bi to nakazal z utripanjem vseh 4 smernikov,takemu bi se z veseljem umaknil,ko bi videl,da že 300m za mano vozi z utripalkami in občasno blenda in trobi. Po tvojem je 80% ljudi na nujni vožnji zaradi razlogov,ki si jih navedel?
3.Tole točko si malce zamotal,tako,da te ne razumem kaj hočeš s tem povedati? Dej povej malo bolj razumljivo.Aja v katerem členu ZVCP je to navedeno?
Divjake s cest !!!

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Napisal/-a Jerch_ Sr apr 01, 2009 9:53 pm

am.. ne razumete?

sodi pa znana veja oblasti ne pa šerifi in šefi z majhnimi tički in dolgimi jezički..

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Napisal/-a Jerch_ Sr apr 01, 2009 9:56 pm

asfalt to v ZVCP ne piše, ker je to v kazenskem zakoniku, splošnem delu..
tebe pa se še vedno najbolj tiče to, da nisi šerif in tudi nisi poklican, da bi promet ločil na 80% neumnih in 20% normalnih.

Uporabniški avatar
asfalt
Novinec

Napisal/-a asfalt Sr apr 01, 2009 10:02 pm

Jerch_ je napisal/-a:asfalt to v ZVCP ne piše, ker je to v kazenskem zakoniku, splošnem delu..
tebe pa se še vedno najbolj tiče to, da nisi šerif in tudi nisi poklican, da bi promet ločil na 80% neumnih in 20% normalnih.

Ejga to so samo moja opažanja in moje osebno mnenje.Daj povej mi kaj jaz kršim,če vozim 100kmh al pa 95kmh na levem pasu po cesti ki je rezervirana za motorna vozila na katerih je dovoljena največja hitrost 100khm?
Divjake s cest !!!

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Sr apr 01, 2009 10:04 pm

asfalt je napisal/-a:
Jerch_ je napisal/-a:asfalt to v ZVCP ne piše, ker je to v kazenskem zakoniku, splošnem delu..

Ejga to so samo moja opažanja in moje osebno mnenje.Daj povej mi kaj jaz kršim,če vozim 100kmh al pa 95kmh na levem pasu po cesti ki je rezervirana za motorna vozila na katerih je dovoljena največja hitrost 100khm?

am ce sta oba pasa enakopravna nic,ce je pa levi prehitevalni po pa krsis zakon.ker je levi pas namenjan SAMO prehitevanju
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Napisal/-a sašo5 Sr apr 01, 2009 10:07 pm

asfalt je napisal/-a:
Daj povej mi kaj jaz kršim,če vozim 100kmh al pa 95kmh na levem pasu po cesti ki je rezervirana za motorna vozila na katerih je dovoljena največja hitrost 100khm?

daj preberi še enkrat kaj si napisal :roll: :pray:
Zadnjič spremenil sašo5, dne Sr apr 01, 2009 10:07 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov