a_sist je napisal/-a:gustelj je napisal/-a:goldhorn je napisal/-a:gustelj je napisal/-a:a_sist je napisal/-a:Ampak res.. občasno moraš izbirati med dilemo... ali biti cepec, ki po desni prehiteva in se nato vriva v kolono. Ali pa biti cepec, ki 500m pred kamijonom kampira na levem pasu..
Prehitevanje po desni je prepovedano, tako da dileme, kdo je cepec ni. Sicer pa kdo pa misliš, da si, da imaš prednost pred drugimi? Prišel si zadnji, zato se postavi na konec vrste in počakaj, da prideš mimo, tako kot vsi drugi!
Seveda ni dileme kdo je cepec... tisti, ki prehiteva navidezna vozila.
Sicer pa s kakšno pravico "pameten šerif", ki krši cpp govori drugemu, da ga pa on ne sme?
Dvomim, da si sploh kdaj od blizu videl Zakon o varnosti cestnega prometa, kaj šele da bi ga prebral. Sicer gredo pa meni takšni urivači povsod na živce, najsi bo to v trgovini, na smučišču ali pa v vrsti za kino. Postavi se tja kamor sodiš, to je na konec vrste!
gustelj .. vidim da se ne voziš veliko po avtocesti

Pred pol leta sem zamenjal službo, pred tem sem se vozil zelo veliko.. in ko vsak dan vidiš kako je na levi strani 500m kolona .. na desni pa fraj... Se resno vprašaš kdo je tle nor. Ni se treba tle prepucavat, pa bit živčen in žaljiv.. postavil sem vprašanje, ki je popolnoma na mestu. Sam se ne vrivam in postaviti se na konec kolone ni pod mojo častjo..
@Gustelj
Brez zamere ampak če že opletaš z zakonom, bi te rad opozoril, da tudi kampiranje na prehitevalnem pasu ni ravno dovoljeno. Ampak first things first: Za kolono vozil (po kmečko interpretiran ZVCP za lažje razumevanje) se smatra situacija, ko tri ali več vozil vozi v isto smer po istem pasu. Ker je prehitevanje kolone definirano kot vožnja mimo, to ni prekršek, teoretično si v prekršku ti in ne ljudje, ki prehitevajo vas navidezno prehitevajoče, saj so našli samo luknjo v zakonu, ki ga v takem trenutku ne kršijo! Taborniki in skavti na prehitevalnem pasu pa ste/so tisti, ki prekršek delate. Zakon ti zapoveduje, da v kolikor obstaja prazen prostor za vozilom, ki si ga prehitel, se moraš (!) pospraviti nazaj na vozni pas (zanimiva ločevanja v imenih pasov mar ne

). Zato preden zopet klamfaš svoje, si na hitro preberi ta slavno opevani in večkrat omenjeni zakon in malo razmisli kdo je tukaj tisti, ki dejansko krši zakon.
Se pa strinjam, da je ego močno ranjen, ko čakaš v koloni, potem pa pade mimo nekdo, ki se pač pospravi na prazen vozni pas, vozi kot mu paše in potem pač prehiti tovornjak v nastali luknji...
Če sedaj tole pisarijo malo razširim in celo malenkost interpretiram: recimo da vsi vozimo v okviru predpisov: prehitiš tovornjak, naslednji je 500m naprej, se pospraviš na vozni pas (kot recimo vsi, ki vidijo ta tovornjak, samo tisti, ki so cca. 100 m za tovornjakom ga prehitevajo. Potem mimo švigne @sist, ki mora seveda zavirati pred ljudmi, ki dejansko že prehitevajo tovornjak, ti se vključiš za njim in že v naslednjem trenutku si zopet na voznem pasu, voziš za sistom, ki se po tovornjaku prav tako vključi na vozni pas. A ni to lepo?