Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Thor
Novinec

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a Thor Pe nov 27, 2009 9:37 pm

gustelj je napisal/-a:
goldhorn je napisal/-a:
gustelj je napisal/-a:
a_sist je napisal/-a:Ampak res.. občasno moraš izbirati med dilemo... ali biti cepec, ki po desni prehiteva in se nato vriva v kolono. Ali pa biti cepec, ki 500m pred kamijonom kampira na levem pasu..

Prehitevanje po desni je prepovedano, tako da dileme, kdo je cepec ni. Sicer pa kdo pa misliš, da si, da imaš prednost pred drugimi? Prišel si zadnji, zato se postavi na konec vrste in počakaj, da prideš mimo, tako kot vsi drugi!

Seveda ni dileme kdo je cepec... tisti, ki prehiteva navidezna vozila.

Sicer pa s kakšno pravico "pameten šerif", ki krši cpp govori drugemu, da ga pa on ne sme?

Dvomim, da si sploh kdaj od blizu videl Zakon o varnosti cestnega prometa, kaj šele da bi ga prebral. Sicer gredo pa meni takšni urivači povsod na živce, najsi bo to v trgovini, na smučišču ali pa v vrsti za kino. Postavi se tja kamor sodiš, to je na konec vrste!

No ker se tako striktno držiš pravil mi obrazloži to hipotetično situacijo. Jaz vozim 120km/h po (srednjem) voznem pasu, nakar me prehiti patrulja policije po prehitevalnem pasu s hitrostjo 130 km/h toliko, da me prehiti za recimo en avto, nato pa zabremza na recimo 100 km/h, kar posledično pomeni, da sem ga po zakonu prehitel in me patrulja potemtakem lahko ustavi in kaznuje?

Uporabniški avatar
Stasky
Nov uporabnik

Kraj: Koper

Napisal/-a Stasky Pe dec 04, 2009 8:55 pm

Patrik_A3 je napisal/-a:
nebivedu je napisal/-a:
Patrik_A3 je napisal/-a:
MateSLO je napisal/-a:Da bi si jaz dal takšne gume gor ... pa zmrzi me ko samo pomislim na to.
Pac po mojem mnenju bi morali policisti imeli malo večjo kontrolo nad gumami kot pa jo imajo.
Potem te pa ustavi, pogleda dokumente in ti da pihat ... ah, vsaj nekaj je. :roll:

veš kaj prijatelj moj brez lastnega avta. ko bo meni dala policija ali pa država kaki € za gume bom pa tudi jaz gledal nato da ne bodo bila stara ;) ......ker je bla glih debata glede poceni gum pa starih. (ne zagovarjam znucanih).

jaz dajem na svoj 19 let star avo gume, kjer stane 1 komad 200 evrov, pa se ne sekiram, saj gre za mojo varnost.

Izgovor, da ker ti država nič ne da zraven, pa si zaradi tega ne moreš privoščit gum je pa patetičen, prodaj avto, kupi pol slabšega, pa za ostanek denarja kupi najboljše gume, saj gre za tvoje življenje in življenja vseh ki vozijo zraven tebe na naših cestah.
Sej ti država tudi pri hrani, obleki, ogrevanju, elektriki, vodi, nič ne da zraven. A potem tut najcenejšo svinjarijo iz naših štacun ješ, oblačiš najslabše 10 let stare cunje ali pa celo izrabljene kupuješ? Najbrž ne. Pa najbrž tudi "rabljene" vode ne uporabljaš za pit.
Torej kupi si gume zaradi katerih boš sam varen in mi ostali ne bomo ogroženi.

To je tudi največja napaka slovencev. Kupiš avto, ki ga ne moreš vzdrževati. Namesto, da bi ves denar kar ga imaš preštel, dal stran od tega denarja za najboljše gume, za en velik servis in za registracijo, pa kupil avto za tisto, kar ti ostane, raje kupujemo avto za ves denar, kupimo neservisiran avto s slabimi gumami, registracijo vzamemo na obroke in se vozimo, pa ogrožamo ostale. Ko pa kaj crkne (crkne pa sigurno, ker ni opravljen servis in so deli iztrošeni) pa raje po znamki pljuvamo, kok je zanič in crkuje, kot da bi pljuvali po sebi, ker take bedarije počnemo.

No ja,sam osebno imam vredu gume (letne michelin pilot sport,zimske pa fulda ). Ampak preveč pa tukaj gnjavite s tem. Ker če bi malo pogledal kake gume vse ljudje vozijo bi bil raje tiho. Nena vsi vozijo najboljše gume. Najboljše je da vsak pred svojim pragom pomete. Ker oni ki pa ima slabše gume pa bo tebi gnjavo če je tvoj 15 let star avto (ali koliko pač je ) tudi tako varen kot pa njegov npr. 3 leta star? Najbrž ti starodavni avti nimajo niti abs,kaj šele esp.Tukaj je tudi sedaj lahko debata glede varnosti 15 let starega avta in 3 leta starega avta. Če smo že tako natančni glede varnosti. In ni vse v gumi,ampak tudi če imaš pošlihtano v glavi. Lahko imaš najjače gume pa boš zbil froca,ki gre čez cesto ali pa te bo s ceste zabrisalo ;)

Tipična naša mentaliteta... kaj gnjavite meni če imajo drugi še slabše... zakaj se pa enkrat nebi primerjal z nekom ki iam nekaj boljšega??? Če bi vsi razmišljali tko ko ti bi kupovali poceni rabljene gume...
Malo pameti no folk... sej ni treba da kupiš najboljše gume z adacovega testa... neki avtu primernega, definitivno pa ne 10 let stare gume gor... pol pa vidiš paciente v BMVjih pa AUDIjih ki se vozijo na nekih poceni korejskih gumah...ampak glavno da ima avto za xx€ da se lahko pred prijatli pokaže...

Uporabniški avatar
RENO911
Stalni uporabnik

Kraj: Mb

Napisal/-a RENO911 Pe dec 04, 2009 9:51 pm

Pleh je pleh, ne glede na gume. Še vedno se boljše pelješ v BMW-ju 5-tki kot v cliotu, pa čeprav je drugi (clio) isti letnik mogoče dražji. Revež, ki nima za nove gume si lahko v obeh, potem sem raje v BMW-ju. Vi pa se vozite s kinderjajčki, če vam je tako boljše.

Uporabniški avatar
Stasky
Nov uporabnik

Kraj: Koper

Napisal/-a Stasky Pe dec 04, 2009 10:39 pm

RENO911 je napisal/-a:Pleh je pleh, ne glede na gume. Še vedno se boljše pelješ v BMW-ju 5-tki kot v cliotu, pa čeprav je drugi (clio) isti letnik mogoče dražji. Revež, ki nima za nove gume si lahko v obeh, potem sem raje v BMW-ju. Vi pa se vozite s kinderjajčki, če vam je tako boljše.

Hotu sem reč glede "slovenske" mentalitete, rajši se vozit v BMWju in ne imet za burek...nek se vidi razkoš... pol pa pride na bencinsko in tanka za 10€... in valda si misli o vsakemu, ki se ne vozi v BMWju da je manjvreden kljub temu da je moja honda stala več kot njegov rabljen BMW...

Uporabniški avatar
Ronin
Stalni uporabnik

Napisal/-a Ronin To dec 08, 2009 6:36 pm

In danes, ki je kot sodni dan, se najdejo pacienti, ki dejansko mislijo, da njim pa ni treba cakat. Recimo Zaloska, ki se seka s Kajuhovo. Levi pas poln, zato ker se postavijo vsi tja, ker bodo na kriziscu zavili levo. Vse lepo in prav in vsi cakajo, ampak ne in ne, mora se nekdo pojaviti, ko vse cakajoce prehiti, zavije levo, da po moznosti s tisto svojo karjolo zabije cel krizisce in potem ko se nam prizge rumena puscica (aja, pa zihr se potem se nekdo najde, ki gre cez rdeco iz druge strani) in bi bilo cas speljat, tista karjola se nkamor ne premakne oz. komaj spelje.
There is no time...

nejcracing
Novinec

Kraj: trojane

Napisal/-a nejcracing To dec 08, 2009 7:38 pm

Ronin je napisal/-a:In danes, ki je kot sodni dan, se najdejo pacienti, ki dejansko mislijo, da njim pa ni treba cakat. Recimo Zaloska, ki se seka s Kajuhovo. Levi pas poln, zato ker se postavijo vsi tja, ker bodo na kriziscu zavili levo. Vse lepo in prav in vsi cakajo, ampak ne in ne, mora se nekdo pojaviti, ko vse cakajoce prehiti, zavije levo, da po moznosti s tisto svojo karjolo zabije cel krizisce in potem ko se nam prizge rumena puscica (aja, pa zihr se potem se nekdo najde, ki gre cez rdeco iz druge strani) in bi bilo cas speljat, tista karjola se nkamor ne premakne oz. komaj spelje.

morda je bil pa gdo ki ne pozna ceste in ni vedel da se mora že tako kmalu postavit na levi pas

Uporabniški avatar
a_sist
Poznavalec foruma

Napisal/-a a_sist To dec 08, 2009 7:43 pm

gustelj je napisal/-a:
goldhorn je napisal/-a:
gustelj je napisal/-a:
a_sist je napisal/-a:Ampak res.. občasno moraš izbirati med dilemo... ali biti cepec, ki po desni prehiteva in se nato vriva v kolono. Ali pa biti cepec, ki 500m pred kamijonom kampira na levem pasu..

Prehitevanje po desni je prepovedano, tako da dileme, kdo je cepec ni. Sicer pa kdo pa misliš, da si, da imaš prednost pred drugimi? Prišel si zadnji, zato se postavi na konec vrste in počakaj, da prideš mimo, tako kot vsi drugi!

Sicer pa s kakšno pravico "pameten šerif", ki krši cpp govori drugemu, da ga pa on ne sme?

Dvomim, da si sploh kdaj od blizu videl Zakon o varnosti cestnega prometa, kaj šele da bi ga prebral. Sicer gredo pa meni takšni urivači povsod na živce, najsi bo to v trgovini, na smučišču ali pa v vrsti za kino. Postavi se tja kamor sodiš, to je na konec vrste!

gustelj .. vidim da se ne voziš veliko po avtocesti :) Pred pol leta sem zamenjal službo, pred tem sem se vozil zelo veliko.. in ko vsak dan vidiš kako je na levi strani 500m kolona .. na desni pa fraj... Se resno vprašaš kdo je tle nor. Ni se treba tle prepucavat, pa bit živčen in žaljiv.. postavil sem vprašanje, ki je popolnoma na mestu. Sam se ne vrivam in postaviti se na konec kolone ni pod mojo častjo..
No escape from the mass mind rape...

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio To dec 08, 2009 7:55 pm

nejcracing je napisal/-a:morda je bil pa gdo ki ne pozna ceste in ni vedel da se mora že tako kmalu postavit na levi pas

Taki so redki; večinoma gre tu za zaposlene v BTC-ju in podjetjih na Letališki; potem so kaki od drugih vredni več, spet tretjim je pa pomebno, da pridejo čez semafor no matter what - in seveda zaprejo križišče. Seveda, če se ti ustaviš na zeleni, ker je vozilo pred teboj še napol v križišču, pa voznik za teboj trobi, da je joj...
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

Uporabniški avatar
Ronin
Stalni uporabnik

Napisal/-a Ronin To dec 08, 2009 9:17 pm

nejcracing je napisal/-a:
Ronin je napisal/-a:In danes, ki je kot sodni dan, se najdejo pacienti, ki dejansko mislijo, da njim pa ni treba cakat. Recimo Zaloska, ki se seka s Kajuhovo. Levi pas poln, zato ker se postavijo vsi tja, ker bodo na kriziscu zavili levo. Vse lepo in prav in vsi cakajo, ampak ne in ne, mora se nekdo pojaviti, ko vse cakajoce prehiti, zavije levo, da po moznosti s tisto svojo karjolo zabije cel krizisce in potem ko se nam prizge rumena puscica (aja, pa zihr se potem se nekdo najde, ki gre cez rdeco iz druge strani) in bi bilo cas speljat, tista karjola se nkamor ne premakne oz. komaj spelje.

morda je bil pa gdo ki ne pozna ceste in ni vedel da se mora že tako kmalu postavit na levi pas

Ne ne, verjem, takoj ko vids njihov manever ti je jasno, da ni tak k ne pozna ceste.
There is no time...

Uporabniški avatar
Foto Jovo
Stalni uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a Foto Jovo To dec 08, 2009 11:47 pm

Naslednjič, ko vas nekdo dohiti (AC), ko vi vozite na prehitevalnem pasu bo poblendu trikrat v razmiku 10s in se še zmeraj ne odmaknete na voznega čeprav ni na voznem nobene ovire. Poleg tega pokažete s prstom da se ne boste umaknili In vas ta prehiti po voznem pasu in vam pobremza z 120 km/h na 70 km/h (pomeni bremza na polno) vedite da sm to jst! :twisted:

Kdaj se bodo nekateri naučili vozit? :evil: :roll:

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Sr dec 09, 2009 12:17 am

BY_JOVICH je napisal/-a:... vam pobremza z 120 km/h na 70 km/h (pomeni bremza na polno) ...

Se pravi - ti bi nekatere, ki ne znajo vozit ali se celo namerno ne umaknejo, spravljal v situacijo, ki ima lahko za posledico več mrtvih - samo zato, ker se ti ne umaknejo?

Ne nori! Če že moraš oz nisi zmožen tolerirat tujih napak, ga prehiti po desni in potem pelji naprej svojo vožnjo, ne pa, da povzročaš smrtno nevarne situacije. A če se kaj zgodi, se boš še duval "Pokazal sem mu pa le"? Pusti idiote - jim bo že kapnilo. Res hočeš biti še precej večji i**** od njih?

Malo več odgovornosti in kulture od "na levi bivakirajočih" bi pričakovali, ne pa še dosti manj. :roll: :roll: :!:
Zadnjič spremenil esem, dne Sr dec 09, 2009 12:27 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Sr dec 09, 2009 12:26 am

Ne nori! Če že moraš oz nisi zmožen tolerirat tujih napak, ga prehiti po desni in potem pelji naprej svojo vožnjo. Malo več kulture od "na levi bivakirajočih" bi pričakovali, ne pa še dosti manj. :roll: :roll: :!:

seveda sedaj se kultura zahteva od BY_JOVICH (v tem primeru) pa čeprav ne kriv ne dolžen "popizdi" ko dohiti takega "voznika" (ne odobravam brenzanja na polno) ampak bi bilo treba zalet uzet in imet nekega "ruslaka" pa take napalit od zadaj, da jih odnese preko zaščitne ograje.......dejansko kaj se dogaja zadnje čase je izven vsake pameti.....
PS. Ker smo MAN-a spucali in v garažo postavili, se sedaj za hobi(in denar) podim malo več po cestah kot gradbiščih in kaj vse vidiš in doživiš, se ne da opisat, skratka_drame; iz leta v leto slabše......najbolj debelo gledajo v Prekmurju ko jim s Sprinterjem 150 zapizdiš za rit, pa sploh ne dojemajo da je nekaj zadaj...da bi se umaknili.....znansvena fantastika.....utopija....

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Sr dec 09, 2009 12:34 am

Se strinjam, da je kdaj na cestah noro, a tako razmišljanje oz odzivi a la Jovich zadeve samo slabšajo. Se mi zdi, da se število "bivakiraojčih" kljub vsemu počasi zmanjšuje oz da se ljudje malo več umikajo kot so se še pred letom, dvemi nazaj.

Zrivat s ceste vse prepotentneže in vse, ki delajo napake bo pa zelo popravilo varnost na cesti? Pred zid (v jarek) z njimi ali kaj?

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Sr dec 09, 2009 12:36 am

dobr, tole bremzanje na polno je tud men mal mim.

Bi pa sam definitivno po desni prehitel takega, ki ne je*e 5% (da bi se umaknu na desni pas, ki je lepo prazen). Ker je vsakič več takih, ki "kraljuejo" na prehitevalnem pasu.
Slika

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Sr dec 09, 2009 12:38 am

BY_JOVICH je napisal/-a:Naslednjič, ko vas nekdo dohiti (AC), ko vi vozite na prehitevalnem pasu bo poblendu trikrat v razmiku 10s in se še zmeraj ne odmaknete na voznega čeprav ni na voznem nobene ovire. Poleg tega pokažete s prstom da se ne boste umaknili In vas ta prehiti po voznem pasu in vam pobremza z 120 km/h na 70 km/h (pomeni bremza na polno) vedite da sm to jst! :twisted:

Kdaj se bodo nekateri naučili vozit? :evil: :roll:

Jovo pomir se no s to kio. :lol:
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Sr dec 09, 2009 12:43 am

Pred zid ....

škoda šusa :-P

PS sicer pa poznaš tisto: diskvalifikacija, deskriditacija in nato li........ :lol:

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Sr dec 09, 2009 1:18 am

Jaz bi na AC dal jasno označit, kateri je vozni in kateri prehitevalni pas. Recimo vsake tolko časa sta naj lepo 2 znaka, na levi strani z napisom PEHITEVALNI PAS, na desni pa VOZNI PAS, pa neke LED diode zraven ki utripajo. Lahko bi delovalo celo tako, da bi se znaki vklapljali preko senzorjev, ampak to bi pomojem preveč stalo.

Podobno bi anredil na rondojih oz. tako kot to že imajo Avstrijci, kjer pred vstopom v rondo piše, da zapustitev rondoja nakaži s smernikom.

Sigurno bi se s časom to hitreje prijelo oz. bi se vsaj do neke mere prijelo. Ker vozniki ki ne vejo, da se morajo vozit po voznem pasu in vozniki, ki ne vejo uporabljat smerokaze na rondojih, jih itak ne bojo znali oz. jih nihče ne bo naučil s tem, ko jih bo jebal v glavo na cesti in jim hotel pokazat to na silo. Ker ensotavno ne skapirajo, pa lahko delaš kaj hočeš.

Pravtako bi naAC postavil table - Držite varnostno razdaljo toliko in toliko metrov, pač odvisno od omejtive. Čez čas bi ljudje skapirali.

Uporabniški avatar
Misak
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Misak Sr dec 09, 2009 1:29 am

a_sist je napisal/-a:
gustelj je napisal/-a:
goldhorn je napisal/-a:
gustelj je napisal/-a:

gustelj .. vidim da se ne voziš veliko po avtocesti :) Pred pol leta sem zamenjal službo, pred tem sem se vozil zelo veliko.. in ko vsak dan vidiš kako je na levi strani 500m kolona .. na desni pa fraj... Se resno vprašaš kdo je tle nor. Ni se treba tle prepucavat, pa bit živčen in žaljiv.. postavil sem vprašanje, ki je popolnoma na mestu. Sam se ne vrivam in postaviti se na konec kolone ni pod mojo častjo..

@Gustelj
Brez zamere ampak če že opletaš z zakonom, bi te rad opozoril, da tudi kampiranje na prehitevalnem pasu ni ravno dovoljeno. Ampak first things first: Za kolono vozil (po kmečko interpretiran ZVCP za lažje razumevanje) se smatra situacija, ko tri ali več vozil vozi v isto smer po istem pasu. Ker je prehitevanje kolone definirano kot vožnja mimo, to ni prekršek, teoretično si v prekršku ti in ne ljudje, ki prehitevajo vas navidezno prehitevajoče, saj so našli samo luknjo v zakonu, ki ga v takem trenutku ne kršijo! Taborniki in skavti na prehitevalnem pasu pa ste/so tisti, ki prekršek delate. Zakon ti zapoveduje, da v kolikor obstaja prazen prostor za vozilom, ki si ga prehitel, se moraš (!) pospraviti nazaj na vozni pas (zanimiva ločevanja v imenih pasov mar ne :idea: ). Zato preden zopet klamfaš svoje, si na hitro preberi ta slavno opevani in večkrat omenjeni zakon in malo razmisli kdo je tukaj tisti, ki dejansko krši zakon.

Se pa strinjam, da je ego močno ranjen, ko čakaš v koloni, potem pa pade mimo nekdo, ki se pač pospravi na prazen vozni pas, vozi kot mu paše in potem pač prehiti tovornjak v nastali luknji...

Če sedaj tole pisarijo malo razširim in celo malenkost interpretiram: recimo da vsi vozimo v okviru predpisov: prehitiš tovornjak, naslednji je 500m naprej, se pospraviš na vozni pas (kot recimo vsi, ki vidijo ta tovornjak, samo tisti, ki so cca. 100 m za tovornjakom ga prehitevajo. Potem mimo švigne @sist, ki mora seveda zavirati pred ljudmi, ki dejansko že prehitevajo tovornjak, ti se vključiš za njim in že v naslednjem trenutku si zopet na voznem pasu, voziš za sistom, ki se po tovornjaku prav tako vključi na vozni pas. A ni to lepo? 8)
Da bi zmanjšali število prometnih nesreč na naših cestah,
bi morali moškim prepovedati točiti alkohol.
In ženskam bencin!

ghandaed
Stalni uporabnik

Napisal/-a ghandaed Sr dec 09, 2009 1:40 am

:bow :bow :bow

Končno en dobro utemeljen post Misak!

Uporabniški avatar
dask
Uporabnik

Napisal/-a dask Sr dec 09, 2009 8:47 am

Glede vožnje po avtocesti - včeraj sem šel iz Kranja do Celja okrog pol štirih.
Katastrofa. Prehitevalni pas med Ljubljano in Celjem je bil poln. Vidljivost na nuli, ker je deževalo. Zaradi tega sem se pač vozil po voznem pasu, ker je bilo skoraj nemogoče prehitevat zaradi gužve na prehitevalnem.
Izredno zanimivo mi je opazovati ljudi na prehitevalnem pasu. Na mokri avtocesti, v dežju ob slabi vidljivosti so nabiti na odbijače spredaj vozečih. Vsi so se trudili prehiteti mene, samo zato ker sem bil na voznem pasu. Pred sabo sem držal kakih 100 m varnostne razdalje, videl veliko več kot oni ampak očitno je bolj pomembno, da si na prehitevalnem pasu, pa tudi če zato nič ne vidiš in gre poleg tega vožnja po voznem pasu hitreje :roll:
Je pa zanimivo tudi to, da je situacija med Kranjem in Ljubljano bila dosti boljša?? Sicer se ne vozim dnevno na tej relaciji, prej enkrat do dvakrat tedensko, ampak vedno je najslabše med Ljubljano in Celjem.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 9 gostov