Ob tejle temi sem se spomnil na eno zadevo, ob kateri absolutno popizdim.
To so razne žaljive geste ter kletvice, tako na pol zares, malo mimogrede, sploh v situacijah, ko so popolnoma neupravičene.
Vsi smo pod stresom, teži šef, žena kdaj ne da, blabla..., a to še ni razlog za vulgarnost, kljub temu, da se počutimo lepo varni v kabini svojega avtomobila.
Jaz na to gledam tako:
Če si tako vulgaren, da se greš te zadeve, bodi tak dec, da mi to poveš v obraz. Z veseljem bom poslušal tvoje argumente in se opravičil, če so tehtni.
Ne glede na to vulgarnost bom spoštoval tvoje mnenje in tvoje "cojones", da upaš to mnenje tako jasno izraziti "mano a mano". Tudi jaz bom argumentiral svojo stran, če čutim, da se motiš, na kolikor se da kulturen in miren način. Tudi kolerik se hitro pomiri, če vidi, da ne trzaš, ampak si "mrtev hladen". Enostavno je prisiljen dvigniti nivo komunikacije.
Če me pa kaj v prometu spravi v popoln afekt pa je to mahanje s sredinci brez nekega tehtnega povoda, malo tako, ker lahko kreteniziramo.
Pred časom sem stal prvi na križišču pred rdečo. Ko se je prižgala zelena, lepo s srednjim tempom pospešim in vidim, da gre pravokotno direktno predme z desne ulice kolesar na polno v svojo rdečo.
Zbremzam na polno in kretenu ogorčen na dolgo potrobim. Ne le, da je kamikaza, konkretno ogroža tudi mene in ostale, bu****.
Zakaj bi jaz moral imeti nekega retarda na vesti pa po sodiščih pa zavarovalnicah skakati...ne hvala, v glavnem;
No, ta herojčina je pač očitno prevelik car in mi (pazi) neverjetno ponosno stisne fakiča visoko v zrak, niti ne pogleda v mojo smer, češ: "j*** se, kdorkoli že si, boš že zabremzal."
Tip tera z istim tempom naprej, jaz pa zavijem za njim in mu poskušam dati priložnost, da se mi v obraz zahvali, ker sem mu rešil življenje... to mu nikakor ni bilo v interesu, ampak je med pogledovanjem nazaj stoje odšprintal v neko stransko ulico s spodnjimi hlačami globoko med ritnicami.
Me je imelo v tistem trenutku, da ga zbijem s kolesarske steze, če mu tako narobe hodi, da je po moji zaslugi ostal cel in zdrav (vsaj fizično, če je že mentalno invalid).
Nauk:
Če veš, da si zajebal, pa te nekdo na to opomne, bodi človek pa dvigni to roko in se opraviči. Vse ok. Ti veš, da je narobe in to priznavaš. Mogoče boš še kdaj, a verjetno redko.
To, da pa nekdo misli, da sem jaz njegov osebni angel varuh na cesti in da se moram klanjati, ko se taka eminenca pojavi v prometu, to pa malo morgen. Lahko dobi porcijo šljiv, častim.