Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Gregamax
Stalni uporabnik

Kraj: Metlika

Napisal/-a Gregamax Pe feb 26, 2010 8:46 pm

LP!
Mene pazanima,če je kdo že imel izkušnje s temi xenon KIT-i? Je dobra rešitev to z balasti in ti ni treba iskati prostor za njih ter jih skrivati!

http://www.tehnoshop.net/index.php?page ... &Itemid=27

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 Pe feb 26, 2010 8:55 pm

Ma res se mi ne da brat 150 strani tako da če bo kdo odgovoril že v naprej hvala, komu je pa težko pa tudi prav....
Kako se da zrihtat da xenonke boljše svetijo ? Govorim za kratke, dolge so super, ma dejansko ni bistvene razlike med pozicijskim in kratkim?! :? Menjam žarnice, očistim parabole (s čim) ali kaj tretjega ?

hvala, lp
Freude am Fahren

Uporabniški avatar
opelas3
Nov uporabnik

Napisal/-a opelas3 Pe feb 26, 2010 9:07 pm

js mam kit not u angel :lol: lepo mi svetijo nimam problemov pa noben mi ne blenda :D kot prej v paraboli je blo malo dezja pa so mi usi vozil z dolgimi :D :lol: mam pa 6000K :D policaji pa nikol nec :lol: dobr vecer voznisko, prometno ste kaj pili :D ne gospod.. boste pihali ? ja. rezultat 0.0 en krog okrog avta oko zadrzi na luceh :lol: homologacijski karton za luci :lol: ja gospod :D hvala srecno voznjo naprej :shock: :lol: in to ze X krat :roll:

Uporabniški avatar
sundaydriver
Novinec

Napisal/-a sundaydriver Po mar 01, 2010 11:47 pm

Prokarjon je napisal/-a:Res smešno.
Bistvo vsega je, da xenon pri kratkih lučeh ne sveti nič dlje kot halogenka. Edina razlika je v intenziteti pri katerem xenon nepremagljivo zmaga. Dejstvo pa je da njegova velika svetilna moč nastopa tudi v negativni posledici kot je prevelika kontrastna razlika med svetlobo in temo, ter tako onemogoči da vidiš kaj dlje v temo brez dolgih luči.

Ker pa gledamo samo na kratke luči bi sam skoraj raje imel nazaj halogenko v paraboli. O tem tudi resno razmišljam. Kaj mi pomaga res lepo osvetljena cesta ko pa preko te osvetlitve ne vidim nič. In tukaj mi noben lux ne pomaga, temveč kvečjem še poslabša zadevo.

Če še vedno ni jasno potem ne vem. Jaz sem lepo razložil in se mi zdi da me mora že vsak razumet.
Si pa ti šel na stran pot z dokazovanjem o superiorni svetilnosti xenona samo da bi me spodbil.

Dejstvo ostaja. Obe luči morata biti usmerjeni v tla. V tem primeru halogenka v paraboli celo zmaga, saj njen sij ni striktno omejen z cut-offom ampak prši svetlobo tudi preko te meje.

Jaz sem zaključil z debatiranjem, ker kot sem že rekel, sem bil dovolj jasen.

LP

No, govoriš traparije, kar se mene tiče. Ti se kar vozi s 55W halogenko. S tako žarnico se zjutraj komaj vidim obrit, a pol naj pa z njo še na cesto vidim? :lol: Sploh v kakem hudem nalivu v kombinaciji s temnim asfaltom, kjer se svetloba kar porazgubi v nič.
Kar se mene tiče je Xenon čisti win, takoj za tem pa je recimo 80W in več halogenka. Ostalo je vse prešvoh.

Prokarjon
Stalni uporabnik

Napisal/-a Prokarjon To mar 02, 2010 12:55 pm

sundaydriver je napisal/-a:
Bistvo vsega je, da xenon pri kratkih lučeh ne sveti nič dlje kot halogenka. Edina razlika je v intenziteti pri katerem xenon nepremagljivo zmaga. Dejstvo pa je da njegova velika svetilna moč nastopa tudi v negativni posledici kot je prevelika kontrastna razlika med svetlobo in temo, ter tako onemogoči da vidiš kaj dlje v temo brez dolgih luči.

Ker pa gledamo samo na kratke luči bi sam skoraj raje imel nazaj halogenko v paraboli. O tem tudi resno razmišljam. Kaj mi pomaga res lepo osvetljena cesta ko pa preko te osvetlitve ne vidim nič. In tukaj mi noben lux ne pomaga, temveč kvečjem še poslabša zadevo.

Če še vedno ni jasno potem ne vem. Jaz sem lepo razložil in se mi zdi da me mora že vsak razumet.
Si pa ti šel na stran pot z dokazovanjem o superiorni svetilnosti xenona samo da bi me spodbil.

Dejstvo ostaja. Obe luči morata biti usmerjeni v tla. V tem primeru halogenka v paraboli celo zmaga, saj njen sij ni striktno omejen z cut-offom ampak prši svetlobo tudi preko te meje.

LP

No, govoriš traparije, kar se mene tiče. Ti se kar vozi s 55W halogenko. S tako žarnico se zjutraj komaj vidim obrit, a pol naj pa z njo še na cesto vidim? :lol: Sploh v kakem hudem nalivu v kombinaciji s temnim asfaltom, kjer se svetloba kar porazgubi v nič.
Kar se mene tiče je Xenon čisti win, takoj za tem pa je recimo 80W in več halogenka. Ostalo je vse prešvoh.

Rotflol.... se jaz kar vozim s xenonko :atensn

PS: Jaz sem lepo napisal MOJE IZKUŠNJE, ti pa svoje neumesne komentarje o traparijah raje zadrži zase. Nisi svetilnik modrosti, da bo tvoja obveljala za cel svet.

Če imaš drugačne izkušnje jih opiši, trosti pamet meni pa ni treba, hvala!

Uporabniški avatar
opelas3
Nov uporabnik

Napisal/-a opelas3 To mar 02, 2010 9:13 pm

Prokarjon je napisal/-a:
sundaydriver je napisal/-a:

LP

Rotflol.... se jaz kar vozim s xenonko :atensn

PS: Jaz sem lepo napisal MOJE IZKUŠNJE, ti pa svoje neumesne komentarje o traparijah raje zadrži zase. Nisi svetilnik modrosti, da bo tvoja obveljala za cel svet.

Če imaš drugačne izkušnje jih opiši, trosti pamet meni pa ni treba, hvala!

tudi jaz imam sicer kit noter ob lepem dnevu ponoci sveti malce bolse ne da ne :) dalljina se ne spremeni pa to mi nebo noben pravu za nic na svetu.. svetilnost mora biti usmerjena v tla ne pa naprej za 3 km :lol: kot nekateri in potem govorijo kako dobro sveti xenon :D :lol: vozil sem tudi avto ki ima original xenonske zaromete in je podobna j***a kot kit ;) sele nepravilna nastavitev zarometa povzroca slepljenje in blisc ;) v slabem dezevnem vremenu me pa xenon razocara da bi kar dol dal :? delno se strinjam z prokarjonom :) bistvo pa je xenon pa parabola ne gre :lol: :lol: probano in nepriporocam za tistega ki ima nekaj pameti in vesti ;)

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard To mar 02, 2010 9:24 pm

@opelas3: Namesto 6000K namontiraj 4300K pa boš videl koliko boljša bo svetilnost, tako ob lepem kot slabem vremenu.

Uporabniški avatar
opelas3
Nov uporabnik

Napisal/-a opelas3 To mar 02, 2010 9:37 pm

ja so mi svetovali ze :D bom res ob priliki pravijo da je res bolse :) sam da dobim avto nazaj :lol: tele bom pa dau za dolge bom kupu se en kit :lol: :lol:
lp!

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind To mar 02, 2010 9:42 pm

Čakaj malo, jaz ne razumem najboljše. Tele bi obdržal (6000K) za dolge pa 4300K. To ne gre skupaj :idea:

Imaš recimo HR7 kratka + halogena za dolge in potem še H4R, kjer je dolga in kratka v eni žarnici.

Najboljše da daš namesto 6000K > 4300K v kratko (verjetno si imel H7 ali H1), za dolge pa kupiš npr. nightbreaker.

Uporabniški avatar
opelas3
Nov uporabnik

Napisal/-a opelas3 To mar 02, 2010 9:44 pm

ne ne :D bi dal 4300 za normalne :) ce se razumemo v leco :) tele 6000 k mam zdaj pa za dolge luci(parabola) seveda 4 balasti ;) :lol: ce se sedaj zastopimo :) mam posebej dolge in kratke :) nevem kako bi ti razlozil tole :)

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron To mar 02, 2010 9:45 pm

opelas3: off: Dejmo nehat prazno slamo mlatit, vse je ze napisano n-krat in se mi dozdeva, da si samo zamenjal nick ter sedaj mislis obracati besede.
http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... 67#1216667
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind To mar 02, 2010 9:47 pm

Vem, da imaš posebej dolge in kratke, ampak to ne gre skupaj, da imaš posebej xenon za kratke in posebej za dolge.
Preberi si šeenkrat prejšnji moj post.
Verjetno ti je jasen prižig xenon (potrebno malo časa)... ne moreš stalno prižigat ko potrebuješ dolge luči.

Uporabniški avatar
opelas3
Nov uporabnik

Napisal/-a opelas3 To mar 02, 2010 9:49 pm

MacTron je napisal/-a:opelas3: off: Dejmo nehat prazno slamo mlatit, vse je ze napisano n-krat in se mi dozdeva, da si samo zamenjal nick ter sedaj mislis obracati besede.
http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... 67#1216667

:bow :bow :EE :EE :pivo :bere :wiihuu :wiihuu

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind To mar 02, 2010 9:51 pm

:roll:
Zadnjič spremenil nevermind, dne To mar 02, 2010 9:55 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
opelas3
Nov uporabnik

Napisal/-a opelas3 To mar 02, 2010 9:51 pm

nevermind je napisal/-a:Vem, da imaš posebej dolge in kratke, ampak to ne gre skupaj, da imaš posebej xenon za kratke in posebej za dolge.
Preberi si šeenkrat prejšnji moj post.
Verjetno ti je jasen prižig xenon (potrebno malo časa)... ne moreš stalno prižigat ko potrebuješ dolge luči.

aja.to pa mogoce.nisem probal :) hvala za opozorilo na to nisem pomislil :)

dragon22
Novinec

Napisal/-a dragon22 Sr mar 17, 2010 9:37 pm

Imam original xenon žaromete, motijo me pralne šobe za žaromet, ker so izbočene ven (so fiksne) in grdo izgleda in tudi preveč funkcionalno se mi ne zdi ker večina vode šprica na havbo. Zanima me če bi lahko odstranil te original šobe in bi čez samo nalepil pokrovčke šob od drugega avta? Ali policaji in na tehničnem kdaj preverjajo če ti šobe delujejo?

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Sr mar 17, 2010 9:45 pm

ce spricajo na haubo jh pac tko nastav da bojo spricale v luci.
am pokrovcka jaz nebi limal gor.
mojo so zadnc z mojmu ustavl na ac (provida) in je hotu homolomo pa poj je se hotu vidt a dela pranje zarometou al ne
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
alesek86
Novinec

Kraj: Sevnica

Napisal/-a alesek86 Sr mar 17, 2010 10:35 pm

abbe je napisal/-a:ce spricajo na haubo jh pac tko nastav da bojo spricale v luci.
am pokrovcka jaz nebi limal gor.
mojo so zadnc z mojmu ustavl na ac (provida) in je hotu homolomo pa poj je se hotu vidt a dela pranje zarometou al ne

A se je kej zapiču v xenon? A maš luči homologirane? xenona verjetno nimaš...

Lp
Lep pozdrav,

Aleš

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Sr mar 17, 2010 10:41 pm

Kaj mu bo homologacija če imaš serijsko pranje žarometov.
Edino xenon pa mislim, da nimaš serijski... enkrat si nekaj pisal.

Uporabniški avatar
406
Novinec

Napisal/-a 406 Sr mar 17, 2010 10:55 pm

abbe
pomoje mu ne bo pomagala nastavitev šob ker je itak tok močn pritisk da imas mokro haubo..lahko proba..nekateri dajo varovalko vn..
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov