Prokarjon je napisal/-a:Res smešno.
Bistvo vsega je, da xenon pri kratkih lučeh ne sveti nič dlje kot halogenka. Edina razlika je v intenziteti pri katerem xenon nepremagljivo zmaga. Dejstvo pa je da njegova velika svetilna moč nastopa tudi v negativni posledici kot je prevelika kontrastna razlika med svetlobo in temo, ter tako onemogoči da vidiš kaj dlje v temo brez dolgih luči.
Ker pa gledamo samo na kratke luči bi sam skoraj raje imel nazaj halogenko v paraboli. O tem tudi resno razmišljam. Kaj mi pomaga res lepo osvetljena cesta ko pa preko te osvetlitve ne vidim nič. In tukaj mi noben lux ne pomaga, temveč kvečjem še poslabša zadevo.
Če še vedno ni jasno potem ne vem. Jaz sem lepo razložil in se mi zdi da me mora že vsak razumet.
Si pa ti šel na stran pot z dokazovanjem o superiorni svetilnosti xenona samo da bi me spodbil.
Dejstvo ostaja. Obe luči morata biti usmerjeni v tla. V tem primeru halogenka v paraboli celo zmaga, saj njen sij ni striktno omejen z cut-offom ampak prši svetlobo tudi preko te meje.
Jaz sem zaključil z debatiranjem, ker kot sem že rekel, sem bil dovolj jasen.
LP
sundaydriver je napisal/-a:Prokarjon je napisal/-a:Res smešno.
Bistvo vsega je, da xenon pri kratkih lučeh ne sveti nič dlje kot halogenka. Edina razlika je v intenziteti pri katerem xenon nepremagljivo zmaga. Dejstvo pa je da njegova velika svetilna moč nastopa tudi v negativni posledici kot je prevelika kontrastna razlika med svetlobo in temo, ter tako onemogoči da vidiš kaj dlje v temo brez dolgih luči.
Ker pa gledamo samo na kratke luči bi sam skoraj raje imel nazaj halogenko v paraboli. O tem tudi resno razmišljam. Kaj mi pomaga res lepo osvetljena cesta ko pa preko te osvetlitve ne vidim nič. In tukaj mi noben lux ne pomaga, temveč kvečjem še poslabša zadevo.
Če še vedno ni jasno potem ne vem. Jaz sem lepo razložil in se mi zdi da me mora že vsak razumet.
Si pa ti šel na stran pot z dokazovanjem o superiorni svetilnosti xenona samo da bi me spodbil.
Dejstvo ostaja. Obe luči morata biti usmerjeni v tla. V tem primeru halogenka v paraboli celo zmaga, saj njen sij ni striktno omejen z cut-offom ampak prši svetlobo tudi preko te meje.
LP
No, govoriš traparije, kar se mene tiče. Ti se kar vozi s 55W halogenko. S tako žarnico se zjutraj komaj vidim obrit, a pol naj pa z njo še na cesto vidim?Sploh v kakem hudem nalivu v kombinaciji s temnim asfaltom, kjer se svetloba kar porazgubi v nič.
Kar se mene tiče je Xenon čisti win, takoj za tem pa je recimo 80W in več halogenka. Ostalo je vse prešvoh.
Prokarjon je napisal/-a:sundaydriver je napisal/-a:Prokarjon je napisal/-a:Res smešno.
LP
No, govoriš traparije, kar se mene tiče. Ti se kar vozi s 55W halogenko. S tako žarnico se zjutraj komaj vidim obrit, a pol naj pa z njo še na cesto vidim?Sploh v kakem hudem nalivu v kombinaciji s temnim asfaltom, kjer se svetloba kar porazgubi v nič.
Kar se mene tiče je Xenon čisti win, takoj za tem pa je recimo 80W in več halogenka. Ostalo je vse prešvoh.
Rotflol.... se jaz kar vozim s xenonko
PS: Jaz sem lepo napisal MOJE IZKUŠNJE, ti pa svoje neumesne komentarje o traparijah raje zadrži zase. Nisi svetilnik modrosti, da bo tvoja obveljala za cel svet.
Če imaš drugačne izkušnje jih opiši, trosti pamet meni pa ni treba, hvala!
MacTron je napisal/-a:opelas3: off: Dejmo nehat prazno slamo mlatit, vse je ze napisano n-krat in se mi dozdeva, da si samo zamenjal nick ter sedaj mislis obracati besede.
http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... 67#1216667
nevermind je napisal/-a:Vem, da imaš posebej dolge in kratke, ampak to ne gre skupaj, da imaš posebej xenon za kratke in posebej za dolge.
Preberi si šeenkrat prejšnji moj post.
Verjetno ti je jasen prižig xenon (potrebno malo časa)... ne moreš stalno prižigat ko potrebuješ dolge luči.
abbe je napisal/-a:ce spricajo na haubo jh pac tko nastav da bojo spricale v luci.
am pokrovcka jaz nebi limal gor.
mojo so zadnc z mojmu ustavl na ac (provida) in je hotu homolomo pa poj je se hotu vidt a dela pranje zarometou al ne
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov