luky je napisal/-a:luky je napisal/-a:_furby_ je napisal/-a:danes prehitevam par kamionov, kombijev ... vozim z 125 km/h in od zadaj se mi nalepi (3m od riti) zabar z A6 in blenda ko blesav. joj zakaj nisem bil z mojo Corso

Očitno sem slep da sem spregledal v tvojem postu napisano da si vozil realnih 125 km/h in ne po števcu , med prehitevanjem po avtocesti s tem da si vozil do zadnjega kilograma obremenjen kombi in je to bilo max kar je lahko dal od sebe ker si prehiteval v klanec.
Se opravičujem.
Sicer sem ti že komentiral, ampak kaj za vraga ima veze tudi če je šel 120 km/h po števcu (pod pogoji, ki sem jih napisal v prvem odgovoru)?!
peroRS je napisal/-a:@tommy, vem kaj zmorejo kombiji.
Hotel sem bolj izpostavit, da zakaj bi vedno tiščal do amena (čeprav firma plača nafto

),
sploh če se voziš po omejitvi in imaš nek tovor zadaj pri katerem si ne moreš privoščiti naglih zaviranj
Po drugi strani je pa 125kmh na prehitevalnem pri nas 35kmh nad omejitvijo

Res da s kombijem skoraj nič ne vozim po AC, ampak ta s tem "trajektom" me je pa res presenetil.

Saj večinoma vozim umirjeno, ker imam bolj delikate(se)n tovor, poraba je že itak katastrofa, ker mora kombi ogromno laufat na mestu. takrat s polno naloženim me je pa res zanimalo, koliko zmore v klanec (prazna cesta, pregleden odsek).
tomzzi je napisal/-a:~toMmy~ je napisal/-a:Drugače se pa da s 7m dolgim in eno stopnjo nižjim s 150KM z najmanj 3.6t skupne teže (težko je povedat točno, koliko je, poleg tovora, tehtala notranja oprema) it v konkreten klanec (vzpon proti Brezovici v smeri Črnomlja) 100 km/h, v 4./6-ih seveda

Ko ravno omenjaš ta klanec... Se vozim dnevno tukaj. Zadnjič je ravno v ta klanec en "pacient" šel prehitevat kolono. Direkt v ovink. Saj veš. Malo nad tistim počivališčem. Sreča je bila, da se nista z nasproti vozečim kombijem čelno usekala. Je šlo za las.
Sem bil že pred leti sopotnik v kombiju v enaki situaciji na tistem mestu.

Videl sem pa večkrat pred sabo takšne idiote in samo gledal, če bo kdo pripeljal nasproti al ne... in tam najraje prehitevajo takšni, ki se jim ne da prehitet na par res dolgih preglednih ravninah od Podturna pa do tam med Starimi Žagami in Vrčicami.