Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Na AC/HC s 3 pasovi v eno smer morajo vozila voziti po skrajnem desnem pasu, ki ni zaseden. 150 €

Vem za ta člen in se ga držim
158
59%
Vem za ta člen, a se ga praktično ne držim
18
7%
Prvič slišim
52
20%
Vedno vozim po prehitevalnem pasu
9
3%
Pravila me ne zanimajo, vozim po občutku in brez oviranja drugih
29
11%

Skupaj glasov : 266

Luky
Nov uporabnik

Re: Telebani na cesti (Anketa)

Napisal/-a Luky Pe nov 23, 2012 9:58 pm

_furby_ je napisal/-a:danes prehitevam par kamionov, kombijev ... vozim z 125 km/h in od zadaj se mi nalepi (3m od riti) zabar z A6 in blenda ko blesav. joj zakaj nisem bil z mojo Corso :evil:

poskusi prehitevat z realnimi 130 km/h potem pa piši kaj bi. Tebi na števcu 125 je to približno 120 na prehitevalnem pasu. No vsaj 100 se nisi cjazil kot nekateri vsaj nekaj.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Pe nov 23, 2012 10:05 pm

luky je napisal/-a:
_furby_ je napisal/-a:danes prehitevam par kamionov, kombijev ... vozim z 125 km/h in od zadaj se mi nalepi (3m od riti) zabar z A6 in blenda ko blesav. joj zakaj nisem bil z mojo Corso :evil:

poskusi prehitevat z realnimi 130 km/h potem pa piši kaj bi. Tebi na števcu 125 je to približno 120 na prehitevalnem pasu. No vsaj 100 se nisi cjazil kot nekateri vsaj nekaj.

Si že vozil kdaj naložen kombi :roll:

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ So nov 24, 2012 12:18 am

peroRS je napisal/-a:
luky je napisal/-a:

luky ... ti si car, kapo dol :roll:

kombi je bil nalozen in po stevcu je bilo 135 km/h (vedno ko podam hitrost, podam realno stanje ne pa po stevcu). sicer pa ja, zgleda da z 125 nimam kaj iskat na prehitevalnem, ker je ta rezerviran za une ki kampirajo tam z svojimi 130 km/h ;)

mentaliteta Banana republic :lol:
turbo inside

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ So nov 24, 2012 1:40 am

_furby_ je napisal/-a:
peroRS je napisal/-a:
luky je napisal/-a:

luky ... ti si car, kapo dol :roll:

kombi je bil nalozen in po stevcu je bilo 135 km/h (vedno ko podam hitrost, podam realno stanje ne pa po stevcu). sicer pa ja, zgleda da z 125 nimam kaj iskat na prehitevalnem, ker je ta rezerviran za une ki kampirajo tam z svojimi 130 km/h ;)

mentaliteta Banana republic :lol:

@luky: In kaj bi bilo narobe, če bi s kombijem s 125 km/h po števcu prehitel nekaj vozil brez da bi komu izsilil prednost in se ob prvi realni priložnosti (brez F1 bremzanja) vrnil na desni pas? :roll: Ti si tud pravi teleban, če si tako nestrpen in očitno zagovarjaš tako blendanje... :/:o:/

@peroRS: Ne tako dolgo nazaj sem šel s kolegom s C4 v Ljubljano in je pri 150 km/h je pacient s Sprinterjem zadaj čakal, da se mu umakne ob prvi priložnosti, potem pa kar suvereno šel mimo. V največji možni izvedbi:

Slika
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Drugače se pa da s 7m dolgim in eno stopnjo nižjim s 150KM z najmanj 3.6t skupne teže (težko je povedat točno, koliko je, poleg tovora, tehtala notranja oprema) it v konkreten klanec (vzpon proti Brezovici v smeri Črnomlja) 100 km/h, v 4./6-ih seveda =P
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS So nov 24, 2012 10:31 am

@tommy, vem kaj zmorejo kombiji. :twisted:
Hotel sem bolj izpostavit, da zakaj bi vedno tiščal do amena (čeprav firma plača nafto :mrgreen: ),
sploh če se voziš po omejitvi in imaš nek tovor zadaj pri katerem si ne moreš privoščiti naglih zaviranj ;)

Po drugi strani je pa 125kmh na prehitevalnem pri nas 35kmh nad omejitvijo :lol:

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx So nov 24, 2012 10:45 am

peroRS je napisal/-a:@tommy, vem kaj zmorejo kombiji. :twisted:
Hotel sem bolj izpostavit, da zakaj bi vedno tiščal do amena (čeprav firma plača nafto :mrgreen: ),
sploh če se voziš po omejitvi in imaš nek tovor zadaj pri katerem si ne moreš privoščiti naglih zaviranj ;)

Po drugi strani je pa 125kmh na prehitevalnem pri nas 35kmh nad omejitvijo :lol:

:DDD :DDD :DDD :DDD
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 So nov 24, 2012 10:53 am

le ti s kombiji in samo B kat. po možnosti "najstniki" (zgleda, da jih tudi naš forum premore) so poglavje zase....skratka "no comment" :arrow: sem zato, da se na vsa taka in drugačna dostavna vozila zakonsko rukne gor znak 100

Uporabniški avatar
EX-B
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a EX-B So nov 24, 2012 11:22 am

sašo5 je napisal/-a:le ti s kombiji in samo B kat. po možnosti "najstniki" (zgleda, da jih tudi naš forum premore) so poglavje zase....skratka "no comment" :arrow: sem zato, da se na vsa taka in drugačna dostavna vozila zakonsko rukne gor znak 100

Ni potrebe.. Vsem, tudi takim najstnikom se gre pri tem bolj kot ne za denar. Samo firma mora biti dosti pametna, da ti placuje bonus na dobro porabo, kot recimo meni in ostalim driverjem na nasi firmi :) Vsi brez izjeme smo na AC stalno na tempomatu na 100ki, razen ce je treba na hitro kaj prehitet :)
Lp. Grega, DipLab.si
Slika

Uporabniški avatar
MRV
Uporabnik

Napisal/-a MRV So nov 24, 2012 11:41 am

meni je šel transporter 190 po števcu na polno naložen. nisem si upal it še več zaradi varnosti. hudi so ti kombiji ja :)

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi So nov 24, 2012 1:31 pm

~toMmy~ je napisal/-a:Drugače se pa da s 7m dolgim in eno stopnjo nižjim s 150KM z najmanj 3.6t skupne teže (težko je povedat točno, koliko je, poleg tovora, tehtala notranja oprema) it v konkreten klanec (vzpon proti Brezovici v smeri Črnomlja) 100 km/h, v 4./6-ih seveda =P

Ko ravno omenjaš ta klanec... Se vozim dnevno tukaj. Zadnjič je ravno v ta klanec en "pacient" šel prehitevat kolono. Direkt v ovink. Saj veš. Malo nad tistim počivališčem. Sreča je bila, da se nista z nasproti vozečim kombijem čelno usekala. Je šlo za las.

Luky
Nov uporabnik

Napisal/-a Luky So nov 24, 2012 2:29 pm

luky je napisal/-a:

Očitno sem slep da sem spregledal v tvojem postu napisano da si vozil realnih 125 km/h in ne po števcu , med prehitevanjem po avtocesti s tem da si vozil do zadnjega kilograma obremenjen kombi in je to bilo max kar je lahko dal od sebe ker si prehiteval v klanec.

Se opravičujem.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ So nov 24, 2012 3:42 pm

luky je napisal/-a:
luky je napisal/-a:

Očitno sem slep da sem spregledal v tvojem postu napisano da si vozil realnih 125 km/h in ne po števcu , med prehitevanjem po avtocesti s tem da si vozil do zadnjega kilograma obremenjen kombi in je to bilo max kar je lahko dal od sebe ker si prehiteval v klanec.

Se opravičujem.

Sicer sem ti že komentiral, ampak kaj za vraga ima veze tudi če je šel 120 km/h po števcu (pod pogoji, ki sem jih napisal v prvem odgovoru)?! :roll:

peroRS je napisal/-a:@tommy, vem kaj zmorejo kombiji. :twisted:

Res da s kombijem skoraj nič ne vozim po AC, ampak ta s tem "trajektom" me je pa res presenetil. :mrgreen: Saj večinoma vozim umirjeno, ker imam bolj delikate(se)n tovor, poraba je že itak katastrofa, ker mora kombi ogromno laufat na mestu. takrat s polno naloženim me je pa res zanimalo, koliko zmore v klanec (prazna cesta, pregleden odsek). =P

tomzzi je napisal/-a:
~toMmy~ je napisal/-a:Drugače se pa da s 7m dolgim in eno stopnjo nižjim s 150KM z najmanj 3.6t skupne teže (težko je povedat točno, koliko je, poleg tovora, tehtala notranja oprema) it v konkreten klanec (vzpon proti Brezovici v smeri Črnomlja) 100 km/h, v 4./6-ih seveda =P

Ko ravno omenjaš ta klanec... Se vozim dnevno tukaj. Zadnjič je ravno v ta klanec en "pacient" šel prehitevat kolono. Direkt v ovink. Saj veš. Malo nad tistim počivališčem. Sreča je bila, da se nista z nasproti vozečim kombijem čelno usekala. Je šlo za las.

Sem bil že pred leti sopotnik v kombiju v enaki situaciji na tistem mestu. :? Videl sem pa večkrat pred sabo takšne idiote in samo gledal, če bo kdo pripeljal nasproti al ne... in tam najraje prehitevajo takšni, ki se jim ne da prehitet na par res dolgih preglednih ravninah od Podturna pa do tam med Starimi Žagami in Vrčicami. :roll:
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Luky
Nov uporabnik

Napisal/-a Luky So nov 24, 2012 8:43 pm

120 se vozi po voznem pasu.

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ So nov 24, 2012 11:43 pm

luky je napisal/-a:120 se vozi po voznem pasu.

se pravi da ce vozim 120 in dohitim sleper, torej nimam pravice it prehitevat in sem zato prisiljen vozit za njim 90 km/h naslednjih xx kilometrov :?:
se ni cudno, da je tako po slovenskih cestah :roll:

Slika
turbo inside

Luky
Nov uporabnik

Napisal/-a Luky Ne nov 25, 2012 10:44 am

Se pravi da drugič ko boš pisal kaj je bilo napiši v prvo tako kot je ne pa potem v naslednjih postih dopolnjevati kaj je bilo v upanju da boš izpadel dobro.

Uporabniški avatar
weasel
Stalni uporabnik

Napisal/-a weasel Ne nov 25, 2012 11:15 am

luky, pa js ne vem, zakaj ti mora vsak dopovedovat, da sploh ni važno, kaj je prehiteval.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Ne nov 25, 2012 11:24 am

weasel je napisal/-a:luky, pa js ne vem, zakaj ti mora vsak dopovedovat, da sploh ni važno, kaj je prehiteval.

x2

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Ne nov 25, 2012 3:41 pm

O vožnjah kombijev in podobnih dostavljalcev bi itak že zdavnaj lahko odprli svojo temo. Kljub morda občutljivemu tovoru dostikrat bogato kršijo omejitve (kakšne kanglice celo v conah 30), ni jim odveč niti pospeševanje na ful sto m pred "rdečim" križiščem, potem so tu priljubljena še nevarna izsiljevanja, da o porabi, "uničevanju" vozila (motorja, podvozja, zavor - eni vedno vozijo tako) ali varnosti ne govorimo. Zame je tako preseravanje, s katerim dostikrat čisto nič ne pridobijo, predvsem abotno oz izraz neznanja vožnje in nekulture.

Je pa res, da se zadnje čase na AC bolj umikajo s prehitevalnega - tudi romunski.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Ne nov 25, 2012 4:58 pm

luky je napisal/-a:Se pravi da drugič ko boš pisal kaj je bilo napiši v prvo tako kot je ne pa potem v naslednjih postih dopolnjevati kaj je bilo v upanju da boš izpadel dobro.

Sploh nima veze, kako je dopolnil, že po prvem postu je bilo jasno, da tisti Audi nima kaj blendat in se limat na rit. Ti svojih predhodnih izjav ne moreš tako dopolnit, da bi tvoje razmišljanje o vožnji po avtocesti izpadlo normalno oz. kulturno. :roll:
Slika

Luky
Nov uporabnik

Napisal/-a Luky Ne nov 25, 2012 8:41 pm

~toMmy~ je napisal/-a:
luky je napisal/-a:Se pravi da drugič ko boš pisal kaj je bilo napiši v prvo tako kot je ne pa potem v naslednjih postih dopolnjevati kaj je bilo v upanju da boš izpadel dobro.

Sploh nima veze, kako je dopolnil, že po prvem postu je bilo jasno, da tisti Audi nima kaj blendat in se limat na rit. Ti svojih predhodnih izjav ne moreš tako dopolnit, da bi tvoje razmišljanje o vožnji po avtocesti izpadlo normalno oz. kulturno. :roll:

Jih ne dopolnjujem in jih tudi me nislim dopolnjevat.
Kar je furby v prvem postu napisal je da je prehiteval z 125 km/h. Nikjer ni napisal da s kombijem da je to bilo približno realnih 125 km/ h in ne po števcu in tudi ne da je to bil kombi ki je po njegovem postu sodeč bil preobremenjen.

Sam sem pa napisal da tudi ne toleriram ljudi ki prehitevajo z manjšo hitrostjo kot je najvišja dovoljena. Kar pa v furbijevem prvem postu ni bilo moč razbrati, če pa je komu uspelo to razbrati pa res čestitam ste pravi jasnovidci.

Nikoli se nisem pritoževal če kamion prehiteva z 100 ali pa 105 na uro ker vem da ne more hitreje niti ne za kombi če ne gre hitreje. Vedno mi grejo na jetra vozniki ki vozijo oziroma "prehitevajo" 120 ali manj pa čeprav ni razloga da ne morejo hitreje. Če jih skrbi poraba ali se počutijo nezmožne voziti 130 na uro potem avtocesta ni za njih in pika.
In če si preberemo še enkrat njegov prvi post je razvidno samo da je prehiteval s 125 km/h par kombijev in kamionov. Nikjer ne piše o kakšnem prehitevanju z naloženim kombijem.
O moji kulturi nikar ne skrbi, ne blendam nikomur na avtocesti pa čeprav bi marsikoga najraje zrinil z prehitevalnega pasu znam tudi odstopiti prednost vozilom na pospeševalnem pasu in spustiti hitrejše od mene naprej kar pa mnogi ne znajo oziroma tudi pomislijo ne na to.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost