Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Na AC/HC s 3 pasovi v eno smer morajo vozila voziti po skrajnem desnem pasu, ki ni zaseden. 150 €

Vem za ta člen in se ga držim
158
59%
Vem za ta člen, a se ga praktično ne držim
18
7%
Prvič slišim
52
20%
Vedno vozim po prehitevalnem pasu
9
3%
Pravila me ne zanimajo, vozim po občutku in brez oviranja drugih
29
11%

Skupaj glasov : 266

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Re: Telebani na cesti (Anketa)

Napisal/-a _furby_ Ne nov 25, 2012 9:34 pm

- ce sem napisal 125 je pol to 125.
- kaj ma veze ce sem bil z kombijem ali avtom ali bilocem?
- kje pise da sem bil preobremenjen :?: :?: :?:

dej hodi spat :roll:
turbo inside

Uporabniški avatar
_T_O_M_O_
Novinec

Napisal/-a _T_O_M_O_ Ne nov 25, 2012 11:15 pm

luky je napisal/-a:
~toMmy~ je napisal/-a:
luky je napisal/-a:Če jih skrbi poraba ali se počutijo nezmožne voziti 130 na uro potem avtocesta ni za njih in pika.

:shock: A ti resno? Mislim če pa ti nisi zmožen zmanjšat iz 130 km/h na 100 km/h, zato ker je pred tabo neka starejša gospa v pandi 1.1 in ji avto pri 130 km/h pije 30 % več bencina in držati to hitrost 100 km/h nekih 15-20 sekund toliko da ona normalno prehiti kamijon ter ob tem seveda držati neko normalno razdlajo med njo in tabo, seveda brez blendanja, potem pa ti nisi, ne samo za na avtocesto, ampak nisi tudi za v avto nasploh, ker imaš očitno neke probleme sam s sabo

Luky
Nov uporabnik

Napisal/-a Luky Ne nov 25, 2012 11:26 pm

me zanima katera stara mama prehiteva 100 na uro kamion ki pelje 100 na uro. Tudi jaz mogoče nisem za na cesto ali avtocesto jih je pa pred mano še precej ki bi jim pobral vozniške ker očitno nimajo pojma o prometnih predpisih in o vožnji sami.
Razlika je le da jaz ne mečkam po cesti in ne iščem razlogov zakaj se lahko cjazim po cesti in delam gužvo in glede na vse skupaj nisem še imel prometne nesreče potem mogoče le nisem toliko nevaren? Jaz upam priznat da mogoče ne spadam v Slovenski promet, trdim pa da polovica vas tega ni posobna priznati ker le išče razloge s katerimi bi opravičili svoje neznanje in nesposobnost vožnje in dokler ne boste spoznali da so takšni vozniki problem potem bo stanje na cestah kot je.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Ne nov 25, 2012 11:52 pm

_T_O_M_O_ je napisal/-a:
luky je napisal/-a:
~toMmy~ je napisal/-a:
luky je napisal/-a:Če jih skrbi poraba ali se počutijo nezmožne voziti 130 na uro potem avtocesta ni za njih in pika.

:shock: A ti resno? Mislim če pa ti nisi zmožen zmanjšat iz 130 km/h na 100 km/h, zato ker je pred tabo neka starejša gospa v pandi 1.1 in ji avto pri 130 km/h pije 30 % več bencina in držati to hitrost 100 km/h nekih 15-20 sekund toliko da ona normalno prehiti kamijon ter ob tem seveda držati neko normalno razdlajo med njo in tabo, seveda brez blendanja, potem pa ti nisi, ne samo za na avtocesto, ampak nisi tudi za v avto nasploh, ker imaš očitno neke probleme sam s sabo

v zakoniu lepo pise da je treba vozilo prehiteti cim hitreje in se vrniti na vozni pas.
cim hitreje si jaz razlagam z 130 km/h (ce vozilo to zmore) .ce si pa narobe razlagam se pa opravicujem za post.
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
EX-B
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a EX-B Po nov 26, 2012 6:53 am

luky je napisal/-a:me zanima katera stara mama prehiteva 100 na uro kamion ki pelje 100 na uro. Tudi jaz mogoče nisem za na cesto ali avtocesto jih je pa pred mano še precej ki bi jim pobral vozniške ker očitno nimajo pojma o prometnih predpisih in o vožnji sami.
Razlika je le da jaz ne mečkam po cesti in ne iščem razlogov zakaj se lahko cjazim po cesti in delam gužvo in glede na vse skupaj nisem še imel prometne nesreče potem mogoče le nisem toliko nevaren? Jaz upam priznat da mogoče ne spadam v Slovenski promet, trdim pa da polovica vas tega ni posobna priznati ker le išče razloge s katerimi bi opravičili svoje neznanje in nesposobnost vožnje in dokler ne boste spoznali da so takšni vozniki problem potem bo stanje na cestah kot je.

1. Dandanes srecas resnicno redko kak kamion ki pelje hitreje kot zakonsko omejenih 90.
2. Relax dude, ja vem, vcasih ti nekdo/nekaj preprecuje da se povsod peljes po omejitvah ali malo cez kot se nas vecina rada pelje, in kaj pol za to? Vedno vzames 10 minut rezerve, v avtu si nastimas fajn muzko in se lepo prilagodis prometu in prides na cilj fino spocit in miren, zadeva resena.
Lp. Grega, DipLab.si
Slika

martello
Novinec

Napisal/-a martello Po nov 26, 2012 2:13 pm

abbe je napisal/-a: v zakoniu lepo pise da je treba vozilo prehiteti cim hitreje in se vrniti na vozni pas.
cim hitreje si jaz razlagam z 130 km/h (ce vozilo to zmore) .ce si pa narobe razlagam se pa opravicujem za post.

Dve točki:
1. v zakonu tudi piše: (1) Voznik, ki vozi za drugim vozilom po istem prometnem pasu, mora voziti za njim na razdalji, ki ni manjša od razdalje, ki jo pri hitrosti, s kakršno vozi, prevozi v dveh sekundah (varnostna razdalja) oziroma na razdalji, določeni s prometnim znakom.
(2) Varnostna razdalja mora ne glede na vozne razmere omogočati, da:
– lahko voznik zmanjša hitrost ali ustavi in s tem prepreči trčenje, če voznik, ki vozi pred njim, zmanjša hitrost ali ustavi,
se lahko voznik, ki prehiteva, varno vrne na izhodiščni prometni pas.
Kazen za neupoštevanje varnostne razdalje in agresivno obnašanje na cesti je višja od kazni za 'nepravočasnen umik pred hitrejšim vozilom' - pri čemer mora seveda hitrejše vozilo voziti pod omejitvijo.

2. od kdaj so navadni državljani nadzorniki zakona? Če meniš, da nekdo s počasno vožnjo ovira promet, pokliči policijo. Voznik, ki se nekomu nalima na rit in žmrka, kaže resen manjko logike: kako točno se bo z omenjenim obnašanjem rešil problem počasnega voznika pred teboj?

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco Po nov 26, 2012 2:22 pm

In prvemu in drugemu tipu voznikov manjka kultura. Prvi bi lahko prehitel brez delanja preveč sranja na cesti, drugi se pa ne rabi pizditi od zadaj in lahko počaka. Ampak ne, blesave slovenske riti se morajo delati pametne povsod! VSI IMATE PRAV šerifi!
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Po nov 26, 2012 4:55 pm

gecco je napisal/-a:In prvemu in drugemu tipu voznikov manjka kultura. Prvi bi lahko prehitel brez delanja preveč sranja na cesti, drugi se pa ne rabi pizditi od zadaj in lahko počaka. Ampak ne, blesave slovenske riti se morajo delati pametne povsod! VSI IMATE PRAV šerifi!

Hehe, si postavil ogledalo, da se lahko vsak v njem vidi kje je - lepa.

je pa najbolj zanimivo to, da kljub temu, da sem non stop na cestah mi je v zadnjih nekaj letih žmrkal na tak način le en prepotenten italijanček. prehitevam namreč z največjo dovoljeno hitrostjo ali pa še kak kilometer čez in nikoli ampak res nikoli ne skočim na prehitevalni pas, če vidim, da bo zaradi tega nekdo drug moral zmanjšati hitrost. Če ne gre pač raje sam zmanjšam hitrost saj je to v nasprotnem primeru eno izmed najbolj egoističnih dejanj, ki se dogaja na naših cestah, ko kar precej voznikov vozi na način "ne bom zmanjšal hitrost oziroma odstopil prednost, naj to naredi raje kdo drug, ker me boli penis za druge".

In taki egoistki mali potem po raznih forumih razlagajo kako jim nevzgojenci non stop blendajo, se jim limajo na rit in podobna sranja. Dejmo vozit in izvajat manevre tako, kot bi želeli, da vozijo in jih izvajajo drugi. Če bi se tega držali bi lahko razne take teme o telebanih na cestih takoj umaknili, ker ne bi bilo nič za napisat.

Aja pa ni tole letelo na nobenga konkretno, če se pa kdo prepozna pa ni nič narobe - morebiti bo naslednjič drugače postopal. ;)

martello
Novinec

Napisal/-a martello To nov 27, 2012 12:41 pm

BBoss je napisal/-a: je pa najbolj zanimivo to, da kljub temu, da sem non stop na cestah mi je v zadnjih nekaj letih žmrkal na tak način le en prepotenten italijanček.

Se strinjam - tudi sam sem veliko na cesti, redko vozim prek 110-120 kmh pa se v bistvu ne spomnim, kdaj bi mi nazadnje kdo žmrkal. Meni se zdi, da se problem 'počasnih voznikov, ki ovirajo promet' na tem forumu kar precej napihuje.

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 To nov 27, 2012 3:50 pm

@furby škoda je besed, za nekatere morone tukaj. Itak vse vejo kako in kaj. :roll: :roll:

lp

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Napisal/-a abbe To nov 27, 2012 3:53 pm

martello je napisal/-a:
abbe je napisal/-a: v zakoniu lepo pise da je treba vozilo prehiteti cim hitreje in se vrniti na vozni pas.

Dve točki:
1. v zakonu tudi piše: (1) Voznik, ki vozi za drugim vozilom po istem prometnem pasu, mora voziti za njim na razdalji, ki ni manjša od razdalje, ki jo pri hitrosti, s kakršno vozi, prevozi v dveh sekundah (varnostna razdalja) oziroma na razdalji, določeni s prometnim znakom.
(2) Varnostna razdalja mora ne glede na vozne razmere omogočati, da:
– lahko voznik zmanjša hitrost ali ustavi in s tem prepreči trčenje, če voznik, ki vozi pred njim, zmanjša hitrost ali ustavi,
se lahko voznik, ki prehiteva, varno vrne na izhodiščni prometni pas.
Kazen za neupoštevanje varnostne razdalje in agresivno obnašanje na cesti je višja od kazni za 'nepravočasnen umik pred hitrejšim vozilom' - pri čemer mora seveda hitrejše vozilo voziti pod omejitvijo.

2. od kdaj so navadni državljani nadzorniki zakona? Če meniš, da nekdo s počasno vožnjo ovira promet, pokliči policijo. Voznik, ki se nekomu nalima na rit in žmrka, kaže resen manjko logike: kako točno se bo z omenjenim obnašanjem rešil problem počasnega voznika pred teboj?

nevem kaj zj kle mesas neki varnostno razdaljo pa blendanje pa delas spet sranje po nepotrebnem.
jaz sem govoril samo o prehitevnju.in nic drugega.ce pa ti cuts potrebo da zravn tlacs blendanje pa voznja za ritjo...po pa ti kr.
pa kdo sploh govori o šerifih pa nadzornikih.če je kle kdo kaj od tega si to ti,glede na tvoje poste iz nekaj strani nazaj..sam itak je brezveze.jaz se ze dolg ne obremenjujen z pocasnelami,ce se ne umakne ga po desni prehtim,pa nj si on misl kar hoce.mi je malo mar ravno tako kot njemu ki se mi noce umaknt.
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ To nov 27, 2012 4:48 pm

King1 je napisal/-a:@furby škoda je besed, za nekatere morone tukaj. Itak vse vejo kako in kaj. :roll: :roll:

lp

kaj ces, midva ki delava par tisoc km na teden ne veva in ne vidiva kaj se dogaja po cestah. :lol:
turbo inside

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 To nov 27, 2012 5:42 pm

_furby_ je napisal/-a:
King1 je napisal/-a:@furby škoda je besed, za nekatere morone tukaj. Itak vse vejo kako in kaj. :roll: :roll:

lp

kaj ces, midva ki delava par tisoc km na teden ne veva in ne vidiva kaj se dogaja po cestah. :lol:

Če sva pa čudna. ;)

lp

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ To nov 27, 2012 5:43 pm

_furby_ je napisal/-a:

lp

Eni imajo itak svojo logiko in svoje zakone, pa ga ne prepričaš v nasprotno tudi če imaš za sabo milijon kilometrov z različnimi vozili in si dolgoletni svetovno priznani inštruktor varne vožnje... :roll: In na žalost velja to za obe skrajnosti, takšne ki z veseljem z dobrim avtom prehitevajo tovornjake s 100 km/h in se nočejo umaknit na vozni pas tudi če je prost in take, ki bi najraje prepovedali prehitevanje na AC vsem, ki ne vozijo najmanj 180 km/h, ne glede na to a imajo polno naložen kombi, AX-a ali pa Lambota... :roll:
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS To nov 27, 2012 6:38 pm

~toMmy~ je napisal/-a:ki bi najraje prepovedali prehitevanje na AC vsem, ki ne vozijo najmanj 180 km/h, ne glede na to a imajo polno naložen kombi, AX-a ali pa Lambota... :roll:

A mogoče dvomiš, da gre AX 180kmh :mrgreen:
Kar pogrešam čase, ko sem se z njim vozil v LJ po avtocesti :twisted:

King1 je napisal/-a:škoda je besed, za nekatere morone tukaj. Itak vse vejo kako in kaj.

Nimaš kaj. ;)

martello
Novinec

Napisal/-a martello To nov 27, 2012 6:46 pm

abbe je napisal/-a:jaz se ze dolg ne obremenjujen z pocasnelami,ce se ne umakne ga po desni prehtim,pa nj si on misl kar hoce.mi je malo mar ravno tako kot njemu ki se mi noce umaknt.

In s tem kršiš zakon - torej si enak kot tisti, ki vozi prepočasi na prehitevalnem pasu.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Napisal/-a abbe Sr nov 28, 2012 9:26 am

martello je napisal/-a:
abbe je napisal/-a:jaz se ze dolg ne obremenjujen z pocasnelami,ce se ne umakne ga po desni prehtim,pa nj si on misl kar hoce.mi je malo mar ravno tako kot njemu ki se mi noce umaknt.

In s tem kršiš zakon - torej si enak kot tisti, ki vozi prepočasi na prehitevalnem pasu.

res je se strinjam da sem enak kot tisti pred mano in nič boljši.mogoče sem celo slabši.meni odgovrarja.nisem več živčen med vožnjo se ne obremenujem z tistimi ki niso z mislimi pri vožnji med samo vožnjo,če se ne umakne ga odžgem po desni on naj pa sanja še naprej na prehitevalnem pasu in naj bo prepričan v svoj prav z tistimi 110 km/h.
meni je ql
Ni vse res kar napišem

martello
Novinec

Napisal/-a martello Sr nov 28, 2012 9:38 am

abbe je napisal/-a: res je se strinjam da sem enak kot tisti pred mano in nič boljši.mogoče sem celo slabši.meni odgovrarja.nisem več živčen med vožnjo se ne obremenujem z tistimi ki niso z mislimi pri vožnji med samo vožnjo,če se ne umakne ga odžgem po desni on naj pa sanja še naprej na prehitevalnem pasu in naj bo prepričan v svoj prav z tistimi 110 km/h.
meni je ql

Na srečo večina ljudi ne razmišlja tako kot ti: si predstavljaš, da bi se vsi prehitevali po desni, da bi morda kdo celo rekel 'meni je kul voziti po nasprotnem pasu'?

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Napisal/-a abbe Sr nov 28, 2012 9:55 am

martello je napisal/-a:
abbe je napisal/-a: res je se strinjam da sem enak kot tisti pred mano in nič boljši.mogoče sem celo slabši.meni odgovrarja.nisem več živčen med vožnjo se ne obremenujem z tistimi ki niso z mislimi pri vožnji med samo vožnjo,če se ne umakne ga odžgem po desni on naj pa sanja še naprej na prehitevalnem pasu in naj bo prepričan v svoj prav z tistimi 110 km/h.
meni je ql

Na srečo večina ljudi ne razmišlja tako kot ti: si predstavljaš, da bi se vsi prehitevali po desni, da bi morda kdo celo rekel 'meni je kul voziti po nasprotnem pasu'?

mogoče imaš prav. samo neveš da sem bil par let uzoren voznik,pa sem se vozil po omejitvah pa upošteval vsa pravila,pa nisem od tega nic imel.ker 3/4 voznikou za volanom niso pri vožnji ampak sanjajo pa razmišljajo.in potem sem zaradi tahih bil na prehitevalnem pasu imel varnostno razdaljo zadaj so pa mi blendal kao umakn se kva delaš kle...poj sem začel vozt mal bol ko bi reku "agresivno" pa sem dal zmigavc da nj se m umaknejo al pa sm poblendal.a misls da se je kdo umaknu?ti povem da ne.3/4 ljudi se sploh ne zaveda da je za njimi avto na prehitevalnem pasu.oni majo svojo voznjo svoj prav svoj pogled in se ne bo umaknu pa da ga jebes ne.
in kaj mi ostane? al bit za njimi na prehitevalnem pa se obremenjevat zakaj se ne umakne,a me sploh vid,a dela to namerno...al pa ga po desni prehitet.in jasno da sem se odločil da bom po desni prehitel.
vedno ampak res vedno najprej nakažem z levim smernikom naj se umakne,če ni nič poblendam če se še zmeraj ne umakne ga odžgem po desni. sem pa prepričan da sem 90% skoncentriran na vožnjo zmeraj ko vozim in zlo dobr znam predvidet situacijo,tko da...
pa glede na to da nardim 70.000 na leto po slo cestah mi noben ne bo reku da se redko naredi da se kdo ne umakne.ljudje dobesedno sanjajo,ne uporabljajo smernikou,iz pospesevalnega direkt na prehitevalnega z 60 km/h.....
Ni vse res kar napišem

martello
Novinec

Napisal/-a martello Sr nov 28, 2012 10:08 am

Pravim zgolj to, da so pravila napisana z razlogom, da nihče ni nezmotljiv, in da s kršenjem pravil nimaš pravice ogrožati drugih. Zaradi mene si Alain Prost - nimaš pravice ogrožati drugih.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost