Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
rockson
Nov uporabnik

Napisal/-a rockson Če apr 22, 2010 3:44 pm

Glede na obsežno temo mi verjetno ne boste zamerili vprašanje, tudi če je slučajno že bilo (sem pogledal tudi komprimirano temo).

Sledeče:
Imam Alfo 166 FL z Bi-xenon lučmi (kratka + dolga), pa se mi že od samega začetka dozdeva, da zadeva ne sveti tako kot bi morala. Predvsem se mi zdi moč svetlobe švoh - po občutku bi rekel, da halogenke bolj svetijo. Vmes so bile tudi žarnice že zamenjane, ampak to stanja ni izboljšalo.

Notranjost žarometov (steklo oz. plastika) je razlo meglena - je lahko to razlog za slabšo svetilnost?

Tukaj vsi pišete kako xenon skorajda dan naredi ponoči, pa tudi če primerjam svetilnost ostalih s xeononom v prometu se vidi, da drugim bolj sveti. Če nekdo vozi neposredno za mano, vseeno ali s halogenkam ali xeonon, se pred mano naredi senca mojega avta - kar po mojem mnenju sploh ni ok, kaj?

Hvala za informacije, pa ne mi zamert, če ste kje to že obdelal.

Uporabniški avatar
dejcc
Uporabnik

Napisal/-a dejcc Če apr 22, 2010 5:21 pm

fokuse oz. leče maš skurjene
Relax take it easY
Slika

Uporabniški avatar
drsokodj
Stalni uporabnik

Napisal/-a drsokodj Pe maj 14, 2010 4:21 pm

Živjo!

Kje v sloveniji dobim Kaixen HID KIT H1 (D2S) ?

Imam ponaredek luči (kitajske-z lečo) in H1 žarnica je notri...

priporočate kateri cenejši kit? pravijo da se rade barve spreminjajo pa tresejo Itd...

Hvala in LP!
Slika
Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
Destiny
Nov uporabnik

Kraj: Bistrica ob Dravi

Napisal/-a Destiny Če jun 03, 2010 6:41 pm

Eno vprašanje.

Imam audi A4 B6. Želela bi vgraditi xenon in tukaj nastane problem, ker ne vem kako se naj tega lotim, saj avto je v originalu že imel xenon - ima tudi pranje žarometov (vagcom najde xenon, vendar ni dostopa) in očitno prejšnji lastnik nekaj namučkal in zdaj so noter navadne (verjetno H7) žarnice z nekim okroglim plastičnim držalom (podobnim držalu za xenon žarnico).

Želim vse skupaj povrniti v prvotno stanje ali je to možno z xenon kitom ali me reši samo original, predlogi?

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Če jun 03, 2010 6:55 pm

rockson je napisal/-a:Glede na obsežno temo mi verjetno ne boste zamerili vprašanje, tudi če je slučajno že bilo (sem pogledal tudi komprimirano temo).

Sledeče:
Imam Alfo 166 FL z Bi-xenon lučmi (kratka + dolga), pa se mi že od samega začetka dozdeva, da zadeva ne sveti tako kot bi morala. Predvsem se mi zdi moč svetlobe švoh - po občutku bi rekel, da halogenke bolj svetijo. Vmes so bile tudi žarnice že zamenjane, ampak to stanja ni izboljšalo.

Notranjost žarometov (steklo oz. plastika) je razlo meglena - je lahko to razlog za slabšo svetilnost?

Tukaj vsi pišete kako xenon skorajda dan naredi ponoči, pa tudi če primerjam svetilnost ostalih s xeononom v prometu se vidi, da drugim bolj sveti. Če nekdo vozi neposredno za mano, vseeno ali s halogenkam ali xeonon, se pred mano naredi senca mojega avta - kar po mojem mnenju sploh ni ok, kaj?

Hvala za informacije, pa ne mi zamert, če ste kje to že obdelal.

Uf ta post sem zgrešil. Probaj očistit notranjost leče, in spolirat zunanjo plastiko žarometa (recimo vodobrusni papir 1500 in potem 2000 potem pa s polirno pasto za plastiko, recimo xerapol - najdeš v raznih Obijih, Bauhausih,...). Ne vem kaj drugega bi lahko bilo. Razen če maš notri kake res slabe xenon žarnice, ampak dvomim.

Uporabniški avatar
shelton
Novinec

Kraj: štajerska

Napisal/-a shelton Pe jun 04, 2010 7:23 am

Destiny je napisal/-a:Eno vprašanje.

Imam audi A4 B6. Želela bi vgraditi xenon in tukaj nastane problem, ker ne vem kako se naj tega lotim, saj avto je v originalu že imel xenon - ima tudi pranje žarometov (vagcom najde xenon, vendar ni dostopa) in očitno prejšnji lastnik nekaj namučkal in zdaj so noter navadne (verjetno H7) žarnice z nekim okroglim plastičnim držalom (podobnim držalu za xenon žarnico).

Želim vse skupaj povrniti v prvotno stanje ali je to možno z xenon kitom ali me reši samo original, predlogi?

So žarometi tudi menjani ali so not original xenon žarometi ter predelani na halogenske žarnice?

Drugače bi lahko brez problema dala notri xenon kit, sploh če imaš vse ostalo (pranje in samodejno nastavljanje višine).

Uporabniški avatar
Destiny
Nov uporabnik

Napisal/-a Destiny Pe jun 04, 2010 10:47 am

shelton je napisal/-a:
Destiny je napisal/-a:Eno vprašanje.

So žarometi tudi menjani ali so not original xenon žarometi ter predelani na halogenske žarnice?

Drugače bi lahko brez problema dala notri xenon kit, sploh če imaš vse ostalo (pranje in samodejno nastavljanje višine).

Žarometi izgledajo identični, na žarometu spodaj je prostor za balast pritrdit.. Kabli za kratko luč (tam ko je leča) so bili predelani in zvezani na priklop za H7 žarnico. Jaz sicer lahko namontiram HID kit, vendar pranje žarometov deluje samo z original xenon inštalacijo - če se ne motim.

Uporabniški avatar
shelton
Novinec

Napisal/-a shelton Pe jun 04, 2010 11:08 am

Ja če imaš original žaromete, potem kupi balaste za D2S ter D2S žarnice ali pa uporabi balaste iz kakšnega xenon kompleta ter zraven konvertor kable za D2S ter D2S žarnice.

Pranje žarometov ti mora delovati neodvisno tudi sedaj, brez xenona.

Uporabniški avatar
Destiny
Nov uporabnik

Napisal/-a Destiny Pe jun 04, 2010 11:48 am

shelton je napisal/-a:Ja če imaš original žaromete, potem kupi balaste za D2S ter D2S žarnice ali pa uporabi balaste iz kakšnega xenon kompleta ter zraven konvertor kable za D2S ter D2S žarnice.

Pranje žarometov ti mora delovati neodvisno tudi sedaj, brez xenona.

Na pooblaščenem so mi rekli, da če računalnik ne zazna xenon luči, pranje ne deluje. Kabli so vsi priklopljeni, varovalka je ok, pa se nič ne zgodi ko držim ročko za pranje.

Sicer bi se najraje zapeljala do nekoga ki bi vse skupaj preveril, ker jaz nimam volje - ker zgleda da je vse v razsulu, s pooblaščencem pa imam slabe izkušnje.

Se kdo javi, ko bi preveril zakaj ne dela in kaj se da nardit?

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ Ne jun 06, 2010 3:20 pm

Nekatere A4 B6 so imele D1S model xenon žarnic. Če pa so imele to vse štirke tega modela, pa nevem.

Se spomnim, ko sem pomagal do novih žarnic uporabniku @dejvi , je imel D1S.
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Ne jun 06, 2010 4:52 pm

shelton je napisal/-a:Pranje žarometov ti mora delovati neodvisno tudi sedaj, brez xenona.

Ne bo drzalo oz. ne vem v kaksnem smislu si to napisal: Original instalacija potrebuje vklopljene (prizgane) luci, da pralci zacnejo delovat. Drugo je, ce je to aftermarket zadeva, ki je ne krmili racunalnik.

@Lumpy_: Osvezujem spomin, leto nazaj: http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... 79#1121779
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ Ne jun 06, 2010 6:10 pm

Mac, se spomnim zdaj ja. :)
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

Bronco
Nov uporabnik

Napisal/-a Bronco Če jul 01, 2010 7:30 am

Pozdravljeni. Imam Hondo Accord z original D2S Xenonom, kjer pa so zgleda šli balasti na obeh lučeh, saj luči ne vklopijo zmeraj. Originalni so dragi kot žafran. Kaj dati kot alternativo. Se dobijo kakšni univezralni balasti? Hvala za vaš nasvet

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ Če jul 01, 2010 6:10 pm

Nevem sicer kako si zaključil, da so šli balasti.. Kdaj si nazadnje menjal žarnice oz. sijalke? Ker nazadnje ko se meni en xenon ni vklapljal in je pogosto tudi ugašal in sem moral na cesti vgašat in prikljapljat luči, da se je ponovno prižgal je bila kriva žarnica.

Bronco
Nov uporabnik

Napisal/-a Bronco Pe jul 02, 2010 8:37 am

Žarnici sta OK. ena je nova.

Uporabniški avatar
matey18
Novinec

Kraj: kranj

Napisal/-a matey18 To jul 13, 2010 3:50 am

Zanima me kater xenon kit h7R naj kupim oz kateri prodajalci so preverjeni da ne dobim šrot ?

Uporabniški avatar
shelton
Novinec

Napisal/-a shelton To jul 13, 2010 10:04 am

Je bilo že velikokrat omenjeno, da je bolj ali manj je vse enake "kvalitete", razlika je edino pri KAIXENu.

maliBobi
Novinec

Napisal/-a maliBobi To jul 13, 2010 1:31 pm

Prokarjon je napisal/-a:Emm... jaz ostajam pri svojem... tako da... če pozorno berete (mactronov link, ki se vleče še na naslednjo stran) boste mogoče dojeli point, ker zgleda da ga eni še zdaj ne. Od tega pač ne odstopim... zase menda že vem kaj vidim... za druge pa tako ni pomembno kaj namesto mene vidijo.

PS: Tam nisem nadaljeval diskusije, ker ni peljala nikamor... torej tudi tokrat nima smisla razlagat 2X eno in isto :idea:

PPS: Kaj si že imel kit, ki ni dobro svetil? Namreč problem, ki sem ga opisal ima bore malo veze s kitom, ampak s cut-off-om, ki odreže snop točno po liniji ter s kontrastno razliko... razen če kit sveti bolje kot original... potem pa lahko da je problem v kitu

@MacTron
Vem, da boš tole bral!
Jaz se, do potankosti strinjam s Prokarjonom in pazi tudi s tabo, problem je samo v tem, da se vidva nista razumela.
No in gremo k bistvu....
Xenon Vs. Halogen, halogen zmaga (Zakaj zato)
Tako ko praviš MacTron, je res, da xenon osvetli veliko več zaradi lumnov ampak problem ni v tem, to je pravzaprav super. Sam sem bil enakega mnenja in na vso silo tiščal v moj avto ta xenon kit (probal z h7 china in d2s osram) ampak to ni to!!! Problem kateri nastane pri xenonkah je ta, da se dejanko voziš v temo zaradi kontrasta, če se drugače izrazim, vidiš samo tisti predel ceste katerega striktno osvetli tok svetlobe in niti mm dalje, voziš se v temo.
Pri halogenu pa je ta kontrst bistveno manjši zaradi slabše svetilnosti halogenke in dejansko se vidi malenkost čez tisto črto cut-off, upal bi si celo trditi, da z halogenko vidiš dlje kot z xenonskim žarometom oz. žarnico. (ne govorim o intenzivnosti ampak o daljavi) Zaradi same intenzivnosti oz. svetilnosti pa je xenon v prednosti v dežju, snegu....napram halogenki.
Govorim iz osebnih izkušenj.
EDINO bi bil ta xenon uporaben, če bi bilo vozilo opremljeno z avtomatskim preklopom med dolgo in kratko lučjo, torej, da zatemni samo takrat, ko pride kdo nasproti, drugače pa sveti z dolgimi.

Lep pozdrav

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a joztom To jul 13, 2010 2:10 pm

V D1S komplet je vgrajena žarnica D2S, kot jaz to vidim pri mojem, torej razlika je v tovarniško prigrajenem balastu na D2S. Cena za žarnico, ki sem jo kupil pred tednom je bila 9,90€, Philips in Osram so pa po ene 19€, to na Ebayu.

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Če jul 15, 2010 10:44 pm

@maliBobi: Ocitno je, da si le na pol prebral kar sva diskurirala s Prokarjon-om. Namrec izpustil si pomembno dejstvo popolnoma enaki pogoji. Torej na hitro povedano, ker se mi ne da zopet vsega vleci na plan halogenka v leci bo svetila do tja kjer ji je dovoljeno s cut-om. Prav tako pa je xenonu dovoljeno tudi le do tja... pogovor je sel v smer enakih pogojev in xenon ima enak pogoj le z leco (le v redkih primerih, ki pa so tudi opisani v skupku te teme v kateri so zbrani kljucni posti o xenonu: http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... hp?t=55015 je pa omenjena tudi parabola, vendar zopet ne navadna, pac pa prirejena R oznaki. V kolikor govoris o daljavi, naj ti bo jasno, da xenon s svojimi 35W 12V (v novejsih izvedbah 42V) sveti dlje kot halogenska zarnica 12V z volframovo nitko 55W pri 3200K z enakimi pogoji.
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov