rockson je napisal/-a:Glede na obsežno temo mi verjetno ne boste zamerili vprašanje, tudi če je slučajno že bilo (sem pogledal tudi komprimirano temo).
Sledeče:
Imam Alfo 166 FL z Bi-xenon lučmi (kratka + dolga), pa se mi že od samega začetka dozdeva, da zadeva ne sveti tako kot bi morala. Predvsem se mi zdi moč svetlobe švoh - po občutku bi rekel, da halogenke bolj svetijo. Vmes so bile tudi žarnice že zamenjane, ampak to stanja ni izboljšalo.
Notranjost žarometov (steklo oz. plastika) je razlo meglena - je lahko to razlog za slabšo svetilnost?
Tukaj vsi pišete kako xenon skorajda dan naredi ponoči, pa tudi če primerjam svetilnost ostalih s xeononom v prometu se vidi, da drugim bolj sveti. Če nekdo vozi neposredno za mano, vseeno ali s halogenkam ali xeonon, se pred mano naredi senca mojega avta - kar po mojem mnenju sploh ni ok, kaj?
Hvala za informacije, pa ne mi zamert, če ste kje to že obdelal.
Destiny je napisal/-a:Eno vprašanje.
Imam audi A4 B6. Želela bi vgraditi xenon in tukaj nastane problem, ker ne vem kako se naj tega lotim, saj avto je v originalu že imel xenon - ima tudi pranje žarometov (vagcom najde xenon, vendar ni dostopa) in očitno prejšnji lastnik nekaj namučkal in zdaj so noter navadne (verjetno H7) žarnice z nekim okroglim plastičnim držalom (podobnim držalu za xenon žarnico).
Želim vse skupaj povrniti v prvotno stanje ali je to možno z xenon kitom ali me reši samo original, predlogi?
shelton je napisal/-a:Destiny je napisal/-a:Eno vprašanje.
Imam audi A4 B6. Želela bi vgraditi xenon in tukaj nastane problem, ker ne vem kako se naj tega lotim, saj avto je v originalu že imel xenon - ima tudi pranje žarometov (vagcom najde xenon, vendar ni dostopa) in očitno prejšnji lastnik nekaj namučkal in zdaj so noter navadne (verjetno H7) žarnice z nekim okroglim plastičnim držalom (podobnim držalu za xenon žarnico).
Želim vse skupaj povrniti v prvotno stanje ali je to možno z xenon kitom ali me reši samo original, predlogi?
So žarometi tudi menjani ali so not original xenon žarometi ter predelani na halogenske žarnice?
Drugače bi lahko brez problema dala notri xenon kit, sploh če imaš vse ostalo (pranje in samodejno nastavljanje višine).
shelton je napisal/-a:Ja če imaš original žaromete, potem kupi balaste za D2S ter D2S žarnice ali pa uporabi balaste iz kakšnega xenon kompleta ter zraven konvertor kable za D2S ter D2S žarnice.
Pranje žarometov ti mora delovati neodvisno tudi sedaj, brez xenona.
shelton je napisal/-a:Pranje žarometov ti mora delovati neodvisno tudi sedaj, brez xenona.
Prokarjon je napisal/-a:Emm... jaz ostajam pri svojem... tako da... če pozorno berete (mactronov link, ki se vleče še na naslednjo stran) boste mogoče dojeli point, ker zgleda da ga eni še zdaj ne. Od tega pač ne odstopim... zase menda že vem kaj vidim... za druge pa tako ni pomembno kaj namesto mene vidijo.
PS: Tam nisem nadaljeval diskusije, ker ni peljala nikamor... torej tudi tokrat nima smisla razlagat 2X eno in isto
PPS: Kaj si že imel kit, ki ni dobro svetil? Namreč problem, ki sem ga opisal ima bore malo veze s kitom, ampak s cut-off-om, ki odreže snop točno po liniji ter s kontrastno razliko... razen če kit sveti bolje kot original... potem pa lahko da je problem v kitu
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov