martello je napisal/-a:abbe je napisal/-a:martello je napisal/-a:Pravim zgolj to, da so pravila napisana z razlogom, da nihče ni nezmotljiv, in da s kršenjem pravil nimaš pravice ogrožati drugih. Zaradi mene si Alain Prost - nimaš pravice ogrožati drugih.
nč ne rečem se strinjam jst s tem,jst vem da delam napako.sam ti zj probaš kle mene grdga nardit kokr da sj jst problem. če bi se ljudje umikal ko je to potrebno jaz nebi prehiteval po desni.
Problem je vsak, ki krši pravila - tako tisti, ki na AC ovira promet s počasno vožnjo, kot tisti, ki prehiteva po desni, ali pa ne vzdržuje varnostne razdalje.
Z eno veliko razliko - če ne bi prvi kršil pravil jih posledično tudi drugi ne bi. Torej je osnoven vzrok kje?
Žal je tole konstanten problem kamperjev na prehitevalnem pasu. Če bi bili to bolj osamljeni primeri se sploh o tem ne bi pogovarjali tako je pa to že kar folklora na naših cestah. Pač eni so precej nesposobni za vožnjo in jim vsak premik iz pasu na pas pomeni celo znanost žal pa ostalim s tem naredijo nepremostljivo težavo, če se le želijo držat vseh prometnih pravil.
kaj narest:
- če greš na prehitevalni pas za takim si takoj sam v prekršku, ker nimaš kej tam počet, če ne prehitevaš
- če držiš varnostno razdaljo za njim se ti itak ne bo umaknu, ker če te je slučajno opazil si misli, da ti itak paše se peljat takole daleč za njim
- če zmanjšaš razdaljo in se postaviš na vozni pas te itak ne bo jebal (če te sploh opazi), ker če si na voznem pasu itak ne misliš prehitevat
- če daš žmigavec mu ni jasno kaj sploh hočeš, če te seveda sploh opazi
- če mu blendneš si pa itak agresivec in k****n brez primere in take je treba po šerifovsko spametovat.
V glavnem ni rešitve, da bi situacijo razrešil brez kršenja predpisov in žal ostane zgolj in samo ena, da pač prehitiš po desni oziroma bolje rečeno odpelješ naprej z dovoljeno hitrostjo saj je vozni pas prost. kako se je na prehitevalnem znašlo vozilo, ki v tistem trenutku tja ne sodi je pač le neka ovira, kjer je treba biti pozoren, da ne naredi nekega nepredvidenega manevra, ki pa je pri takih enako verjeten, ali greš mimo po desni oziroma greš pravilno mimo po levi (če je seveda po nekem čudežu tak pacient na voznem pasu) saj v obeh primerih te tak lahko izsili oziroma je verjetnost, da se to zgodi enaka v obeh primerih.