Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Na AC/HC s 3 pasovi v eno smer morajo vozila voziti po skrajnem desnem pasu, ki ni zaseden. 150 €

Vem za ta člen in se ga držim
158
59%
Vem za ta člen, a se ga praktično ne držim
18
7%
Prvič slišim
52
20%
Vedno vozim po prehitevalnem pasu
9
3%
Pravila me ne zanimajo, vozim po občutku in brez oviranja drugih
29
11%

Skupaj glasov : 266

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Re: Telebani na cesti (Anketa)

Napisal/-a abbe Sr nov 28, 2012 10:10 am

martello je napisal/-a:Pravim zgolj to, da so pravila napisana z razlogom, da nihče ni nezmotljiv, in da s kršenjem pravil nimaš pravice ogrožati drugih. Zaradi mene si Alain Prost - nimaš pravice ogrožati drugih.

nč ne rečem se strinjam jst s tem,jst vem da delam napako.sam ti zj probaš kle mene grdga nardit kokr da sj jst problem. če bi se ljudje umikal ko je to potrebno jaz nebi prehiteval po desni.
Ni vse res kar napišem

martello
Novinec

Napisal/-a martello Sr nov 28, 2012 10:19 am

abbe je napisal/-a:
martello je napisal/-a:Pravim zgolj to, da so pravila napisana z razlogom, da nihče ni nezmotljiv, in da s kršenjem pravil nimaš pravice ogrožati drugih. Zaradi mene si Alain Prost - nimaš pravice ogrožati drugih.

nč ne rečem se strinjam jst s tem,jst vem da delam napako.sam ti zj probaš kle mene grdga nardit kokr da sj jst problem. če bi se ljudje umikal ko je to potrebno jaz nebi prehiteval po desni.

Problem je vsak, ki krši pravila - tako tisti, ki na AC ovira promet s počasno vožnjo, kot tisti, ki prehiteva po desni, ali pa ne vzdržuje varnostne razdalje.

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Sr nov 28, 2012 12:16 pm

abbe je napisal/-a:
martello je napisal/-a:
abbe je napisal/-a: res je se strinjam da sem enak kot tisti pred mano in nič boljši.mogoče sem celo slabši.meni odgovrarja.nisem več živčen med vožnjo se ne obremenujem z tistimi ki niso z mislimi pri vožnji med samo vožnjo,če se ne umakne ga odžgem po desni on naj pa sanja še naprej na prehitevalnem pasu in naj bo prepričan v svoj prav z tistimi 110 km/h.
meni je ql

Na srečo večina ljudi ne razmišlja tako kot ti: si predstavljaš, da bi se vsi prehitevali po desni, da bi morda kdo celo rekel 'meni je kul voziti po nasprotnem pasu'?

mogoče imaš prav. samo neveš da sem bil par let uzoren voznik,pa sem se vozil po omejitvah pa upošteval vsa pravila,pa nisem od tega nic imel.ker 3/4 voznikou za volanom niso pri vožnji ampak sanjajo pa razmišljajo.in potem sem zaradi tahih bil na prehitevalnem pasu imel varnostno razdaljo zadaj so pa mi blendal kao umakn se kva delaš kle...poj sem začel vozt mal bol ko bi reku "agresivno" pa sem dal zmigavc da nj se m umaknejo al pa sm poblendal.a misls da se je kdo umaknu?ti povem da ne.3/4 ljudi se sploh ne zaveda da je za njimi avto na prehitevalnem pasu.oni majo svojo voznjo svoj prav svoj pogled in se ne bo umaknu pa da ga jebes ne.
in kaj mi ostane? al bit za njimi na prehitevalnem pa se obremenjevat zakaj se ne umakne,a me sploh vid,a dela to namerno...al pa ga po desni prehitet.in jasno da sem se odločil da bom po desni prehitel.
vedno ampak res vedno najprej nakažem z levim smernikom naj se umakne,če ni nič poblendam če se še zmeraj ne umakne ga odžgem po desni. sem pa prepričan da sem 90% skoncentriran na vožnjo zmeraj ko vozim in zlo dobr znam predvidet situacijo,tko da...
pa glede na to da nardim 70.000 na leto po slo cestah mi noben ne bo reku da se redko naredi da se kdo ne umakne.ljudje dobesedno sanjajo,ne uporabljajo smernikou,iz pospesevalnega direkt na prehitevalnega z 60 km/h.....

Amen!

Evo sanjače. No, sanjača. Prvi se mi je itak nastavil. Ne vem zakaj? Nabrž se njega ne sme prehitevat. Dedek s kombijem pa brez besed. On lepo tut turu tut turu 50 in j**e se njemu za vse. Kot si napisal abbe. Človek bi se ustavil in mu snel vsa vzratna ogledala dol, ker jih itak ma za brezveze. Jaz bi jih pa z veseljem naprej prodal. Tako bi vsaj kaj imel od tega. :mrgreen:

http://www.youtube.com/watch?v=q5oK0Z2krjE

Glede BMW-ejaša pa nea rabim izgubljat besed. In ti ne preostane drugega kot da se pelješ za njim. Celoten štos je pa tale, da ko sva prišla v vas, se je striktno peljal 50 po števcu. Potem sem ga zahrbtno prehitel in priletiva ponovno na 50 omejitve. No, takrat ni zaviral in se peljal striktno po omejitvah ampak je peljal pa kar za mano 70. Zanimivo ne. :D Ah ja....spet je eden vse dal za to bavarsko kanto.

http://www.youtube.com/watch?v=jLGMlOn0dj8
SlikaSlika

martello
Novinec

Napisal/-a martello Sr nov 28, 2012 1:17 pm

X-Hair je napisal/-a: Evo sanjače. No, sanjača. Prvi se mi je itak nastavil. Ne vem zakaj? Nabrž se njega ne sme prehitevat. Dedek s kombijem pa brez besed. On lepo tut turu tut turu 50 in j**e se njemu za vse. Kot si napisal abbe. Človek bi se ustavil in mu snel vsa vzratna ogledala dol, ker jih itak ma za brezveze. Jaz bi jih pa z veseljem naprej prodal. Tako bi vsaj kaj imel od tega. :mrgreen:

Prav dober voznik pa tudi nisi, vsaj kar se predvidevanja tiče: na 16s je manjkal kakšen decimeter do nesreče.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Sr nov 28, 2012 1:37 pm

martello je napisal/-a:
X-Hair je napisal/-a: Evo sanjače. No, sanjača. Prvi se mi je itak nastavil. Ne vem zakaj? Nabrž se njega ne sme prehitevat. Dedek s kombijem pa brez besed. On lepo tut turu tut turu 50 in j**e se njemu za vse. Kot si napisal abbe. Človek bi se ustavil in mu snel vsa vzratna ogledala dol, ker jih itak ma za brezveze. Jaz bi jih pa z veseljem naprej prodal. Tako bi vsaj kaj imel od tega. :mrgreen:

Prav dober voznik pa tudi nisi, vsaj kar se predvidevanja tiče: na 16s je manjkal kakšen decimeter do nesreče.

to noben nebi predvidel saj je ovinek bil v desno,nevem zakaj bi z vozilom zavil na levo stran ce gre ovinek v desno?
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Sr nov 28, 2012 1:43 pm

Zaradi kamnitega zida in morda "iskanja" boljše preglednosti. Marsikdo bi malo zavil, ogledal pa seveda kljub temu ne poznajo. Ni logično, a se da predvidet. A na taki ozki cesti to ne pomaga, če zavije ravno vate.

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Sr nov 28, 2012 1:43 pm

martello je napisal/-a:
abbe je napisal/-a:

Problem je vsak, ki krši pravila - tako tisti, ki na AC ovira promet s počasno vožnjo, kot tisti, ki prehiteva po desni, ali pa ne vzdržuje varnostne razdalje.

Z eno veliko razliko - če ne bi prvi kršil pravil jih posledično tudi drugi ne bi. Torej je osnoven vzrok kje?

Žal je tole konstanten problem kamperjev na prehitevalnem pasu. Če bi bili to bolj osamljeni primeri se sploh o tem ne bi pogovarjali tako je pa to že kar folklora na naših cestah. Pač eni so precej nesposobni za vožnjo in jim vsak premik iz pasu na pas pomeni celo znanost žal pa ostalim s tem naredijo nepremostljivo težavo, če se le želijo držat vseh prometnih pravil.
kaj narest:
- če greš na prehitevalni pas za takim si takoj sam v prekršku, ker nimaš kej tam počet, če ne prehitevaš
- če držiš varnostno razdaljo za njim se ti itak ne bo umaknu, ker če te je slučajno opazil si misli, da ti itak paše se peljat takole daleč za njim
- če zmanjšaš razdaljo in se postaviš na vozni pas te itak ne bo jebal (če te sploh opazi), ker če si na voznem pasu itak ne misliš prehitevat
- če daš žmigavec mu ni jasno kaj sploh hočeš, če te seveda sploh opazi
- če mu blendneš si pa itak agresivec in k****n brez primere in take je treba po šerifovsko spametovat.

V glavnem ni rešitve, da bi situacijo razrešil brez kršenja predpisov in žal ostane zgolj in samo ena, da pač prehitiš po desni oziroma bolje rečeno odpelješ naprej z dovoljeno hitrostjo saj je vozni pas prost. kako se je na prehitevalnem znašlo vozilo, ki v tistem trenutku tja ne sodi je pač le neka ovira, kjer je treba biti pozoren, da ne naredi nekega nepredvidenega manevra, ki pa je pri takih enako verjeten, ali greš mimo po desni oziroma greš pravilno mimo po levi (če je seveda po nekem čudežu tak pacient na voznem pasu) saj v obeh primerih te tak lahko izsili oziroma je verjetnost, da se to zgodi enaka v obeh primerih.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Sr nov 28, 2012 1:54 pm

Se strinjam, nikakor pa ne morem razumet, da taki ("so precej nesposobni za vožnjo in jim vsak premik iz pasu na pas pomeni celo znanost"), ki se vožnje dejansko bojijo, ne vozijo varno in po predpisih. Raje serjejo - tudi v svojo škodo. Le zakaj?

martello
Novinec

Napisal/-a martello Sr nov 28, 2012 1:55 pm

BBoss je napisal/-a: Z eno veliko razliko - če ne bi prvi kršil pravil jih posledično tudi drugi ne bi. Torej je osnoven vzrok kje?

Na žalost (ali pa na srečo) tole ne gre tako. Kdor krši pravila je kriv, nima veze, 'kdo je bil prvi'. Poizkušaj to argument uporabiti pri policisith.

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco Sr nov 28, 2012 1:56 pm

martello je napisal/-a:

X-Hair...tale posnetek je pa katastrofa...vožnja drugih in tvoja, ne vem katero je hujš.
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Sr nov 28, 2012 2:03 pm

X-Hair je napisal/-a:Glede BMW-ejaša pa nea rabim izgubljat besed. In ti ne preostane drugega kot da se pelješ za njim. Celoten štos je pa tale, da ko sva prišla v vas, se je striktno peljal 50 po števcu. Potem sem ga zahrbtno prehitel in priletiva ponovno na 50 omejitve. No, takrat ni zaviral in se peljal striktno po omejitvah ampak je peljal pa kar za mano 70. Zanimivo ne. :D Ah ja....spet je eden vse dal za to bavarsko kanto.

http://www.youtube.com/watch?v=jLGMlOn0dj8

Daj izgubi še par besed glede njega! :D Kaj točno te je zmotilo, ker sta dve "logični" razlagi za njegovo početje, ko si ga dohitel? ;)
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
ddas
Novinec

Napisal/-a ddas Sr nov 28, 2012 2:17 pm

http://www.youtube.com/watch?v=siY2GeWa ... iY2GeWa7vg

Zakaj so ti norci, res ne razumem ?

X-hair prosim če lahko razložiš to trditev.

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Napisal/-a X-Hair Sr nov 28, 2012 2:19 pm

Kako to misliš kaj me je zmotilo? Nea razumem. Je tabla 60 problem? Ja nisem se vozil 60. Tudi se ne spomnim več koliko nad omejitvijo. Sem pa predvideval, da ga bom dohitel točno kjer bo potem sledila ravnina. Predvideval sem odlično. Bil sem z 1.8T mopedom. Imel v peti prestavi in samo malo dodal gas, sej to bom hitro mimo. Np, pr tabli 60 je stisnil do konca. Ja super. :roll:

Koliko besed morem še izgubiti? :mrgreen:
SlikaSlika

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Napisal/-a X-Hair Sr nov 28, 2012 2:20 pm

ddas je napisal/-a:http://www.youtube.com/watch?v=siY2GeWa7vg&feature=share&list=ULsiY2GeWa7vg

Zakaj so ti norci, res ne razumem ?

X-hair prosim če lahko razložiš to trditev.

Niso norci, je pa za v kontekst na drugem forumu. Ne da se mi pisat. ;)
SlikaSlika

Uporabniški avatar
petrolhead_RS
Nov uporabnik

Napisal/-a petrolhead_RS Sr nov 28, 2012 3:01 pm

Kere pa so ceste ko se voziš po njih v zadnjih dveh posnetkah( bmw pa prehitevanje scenica)?

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Sr nov 28, 2012 4:48 pm

martello je napisal/-a:
BBoss je napisal/-a: Z eno veliko razliko - če ne bi prvi kršil pravil jih posledično tudi drugi ne bi. Torej je osnoven vzrok kje?

Na žalost (ali pa na srečo) tole ne gre tako. Kdor krši pravila je kriv, nima veze, 'kdo je bil prvi'. Poizkušaj to argument uporabiti pri policisith.

to ni argument za policaje, ker jih itak ne razumejo kej dosti in tudi nikoli ni bil namenjen - ni panike, če bi dobil kazen bi jo pač poravnal a naslednjič bi ravnal enako. Dokler policija ne more zagotoviti splošnega uveljavljanja prometnih pravil bo težko zahtevala, da ker jih eni ne jih pa zaradi njih drugi moramo. Čakam tisti čas, ko se bodo spravili s providami na AC in posneli tele tabornike na levem pasu, potalali ustrezne kazni in to objavili v vseh medijih. Mogoče se bo poačsi takrat folk končno zavedal, kako bebasto in egoistično se obnašajo na cestah. S tem bi izkoreninili tako tabornike kot posledično prehitevanja po desni - hmm z enim udarcem dve muhi na mah... pa ne mi rečt, da to ni izvedljivo.

A te lahko še nekaj vprašam - a drugače treniraš, da boš nekoč papež, ker iz izjav si dostikrat bolj papeški od samega Ratzingerja. A v življenju nisi naredil niti enega prekrška, ker si bil vanj prisiljen da si lahko nadaljeval pot? Če bi te recimo nekdo izsilil (naredil je prekršek) a bi raje butnil vanj al bi raje recimo zapeljal čez dvojno črto (naredil prekršek) in reševal situacijo. Ok to je precej skrajen primer samo takih je polno od čist nedolžnih do precej hudih. Ne verjamem, da bi zaradi nekega prepričanja v zakon bil pripravljen čakati deset, dvajset ali več minut, čeprav bi situacijo lahko rešil z rahlo nenevarno kršitvijo.

Uporabniški avatar
a_sist
Poznavalec foruma

Napisal/-a a_sist Sr nov 28, 2012 5:16 pm

petrolhead_RS je napisal/-a:Kere pa so ceste ko se voziš po njih v zadnjih dveh posnetkah( bmw pa prehitevanje scenica)?

Prehitevanje Scenica je med Idrijo in Tolminom v kraju Reka. Za bmw-ja pa ne vem.
No escape from the mass mind rape...

martello
Novinec

Napisal/-a martello Sr nov 28, 2012 6:59 pm

BBoss je napisal/-a: Čakam tisti čas, ko se bodo spravili s providami na AC in posneli tele tabornike na levem pasu, potalali ustrezne kazni in to objavili v vseh medijih. Mogoče se bo poačsi takrat folk končno zavedal, kako bebasto in egoistično se obnašajo na cestah. S tem bi izkoreninili tako tabornike kot posledično prehitevanja po desni - hmm z enim udarcem dve muhi na mah... pa ne mi rečt, da to ni izvedljivo.

Tule se pa strinjava - jaz pa čakam, da bodo kaznovali vse, ki ne vedo, kaj pomeni varnostna razdalja.

BBoss je napisal/-a: A v življenju nisi naredil niti enega prekrška, ker si bil vanj prisiljen da si lahko nadaljeval pot? Če bi te recimo nekdo izsilil (naredil je prekršek) a bi raje butnil vanj al bi raje recimo zapeljal čez dvojno črto (naredil prekršek) in reševal situacijo. Ok to je precej skrajen primer samo takih je polno od čist nedolžnih do precej hudih. Ne verjamem, da bi zaradi nekega prepričanja v zakon bil pripravljen čakati deset, dvajset ali več minut, čeprav bi situacijo lahko rešil z rahlo nenevarno kršitvijo.

Kazni na srečo še nisem plačal (vendar sem mnenja, da je pri kaznih potrebno imeti tudi obilico sreče, tako da ta podatek ne pove nič). Seveda sem že naredil mnogo prekrškov, vendar ne poizkušam opravičevati svojih dejanj, češ 'prisiljen sem bil v prehitevanje po desni ipd'.

Pretiravaš - nikoli še nisem na AC stal za počasnejšim vozilo 20 minut - seveda se zgodi, da kakšen voznik 'zadrema' na prehitevalnem pasu, vendar to ni nek vsesplošen in pereč problem - veliko hujši problem so agresivni vozniki.

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Sr nov 28, 2012 7:26 pm

Varnostno razdaljo boš pri nas težko vzdrževal, ker boš takoj koga dobil pred sabo nekoga - pa naj bo to šumaher al pa en dedi že globoko v penzionu.
Slika

Uporabniški avatar
opelboy
Novinec

Kraj: Stopc da hills

Napisal/-a opelboy Sr nov 28, 2012 9:39 pm

Na odseku 1.posnetka jaz nikoli več ne prehitevam. Mogoče v nasprotno smer ampak redko, glih zarad ozke ceste in zidu zarad katerga večina ljudi avtomatsko mal potegne v levo - pol se pa j*** :)
Tist kombi je pa sploh en pajac..Slap od Idrijci - Idrija pri Bači, drugače fajn pregledna ravnina, sam skoz njega pa ne morš :)
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 4 gostov