Debate, ki niso vezane na ostala področja...

iziboy
Stalni uporabnik

Kraj: močvirje

Re: Avtoplin - stari znanec?

Napisal/-a iziboy To okt 23, 2012 12:00 pm

Energetik81 je napisal/-a:A to se zdaj že kar po defoltu menja? :roll: :lol:
Menjajte raje proizvajalca, ki daje take polizdelke na trg ali pa ne kupujte sumljivih rabljenih uvoženih dizlov.

Največ problemov na DPF-ih in EGR ventilih pri nas, je predvsem zaradi (ne)kvalitetnega dizla...
VSE KAR SE DA RAZDRET, SE DA TUD NAZAJ SESTAVIT!

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 To okt 23, 2012 12:31 pm

Ja seveda.
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš To okt 23, 2012 1:22 pm

Energetik81 je napisal/-a:A to se zdaj že kar po defoltu menja? :roll: :lol:
Menjajte raje proizvajalca, ki daje take polizdelke na trg ali pa ne kupujte smrdljivih rabljenih uvoženih dizlov.

podpis .. =P
plin je cnej k bencin

rposed
Nov uporabnik

Napisal/-a rposed To okt 23, 2012 3:27 pm

Gregor Humar je napisal/-a:Evo, danes sem menjal svečke in problem s cukanjem je odpravljen.... Le še verglanje se nadaljuje. Tu bo pa najbrž treba še kaj nastavit.

Zdravo!
In kakšne svečke si vgradil?
Original za LPG? Kakšne si pa imel prej?
Hvala za odgovor že v naprej. :)
LP

bento
Nov uporabnik

Napisal/-a bento To okt 23, 2012 3:57 pm

Približno koliko čas zdržijo NKG iridium svečke na plinu? Imam jih 25k km, ves čas na plin...bi bilo potrebno menjati? In katere svečke LPG priporočate za Mazdo 3?

rposed
Nov uporabnik

Napisal/-a rposed To okt 23, 2012 5:33 pm

bento je napisal/-a:Približno koliko čas zdržijo NKG iridium svečke na plinu? Imam jih 25k km, ves čas na plin...bi bilo potrebno menjati? In katere svečke LPG priporočate za Mazdo 3?

Zdravo! Mi lahko ti poveš, če voziš stalno na LPG svečkah, ali pa si imel prej običajne? Namreč imam kar nekaj težav s trokiranjem, pa me zanima, če bi svečke rešile omenjen problem... :(
LP

bento
Nov uporabnik

Napisal/-a bento To okt 23, 2012 7:39 pm

rposed je napisal/-a:
bento je napisal/-a:Približno koliko čas zdržijo NKG iridium svečke na plinu? Imam jih 25k km, ves čas na plin...bi bilo potrebno menjati? In katere svečke LPG priporočate za Mazdo 3?

Zdravo! Mi lahko ti poveš, če voziš stalno na LPG svečkah, ali pa si imel prej običajne? Namreč imam kar nekaj težav s trokiranjem, pa me zanima, če bi svečke rešile omenjen problem... :(
LP

Trenutno imam še vedno navadne svečke NKG iridium... Pa tudi meni malo cuka avtomobil...zato pa sprašujem

MEDUSA
Nov uporabnik

Napisal/-a MEDUSA Sr okt 24, 2012 7:56 am

bento je napisal/-a:
rposed je napisal/-a:

LP

Trenutno imam še vedno navadne svečke NKG iridium... Pa tudi meni malo cuka avtomobil...zato pa sprašujem

Moja izkušnja glede cukanja je sledeča: avto je prvih 10k km delal kot urica, kasneje se je začelo pojavljati blažje cukanje...sem si rekel ''svečke bo treba zamenjati'' (ker sem vozil še na običajne bencinske svečke) zamenjam svečke vgradim plinske od BOSH-a najcenejše za 15k km...nič bolje oz. postopno še slabše...grem mojstru kateri mi je montiral plinski sistem....mojster se poglobi in čez čas ugotovi, da eden od plinskih injektorjev ne deluje pravilno, zamenja injektor (brezplačno ker je sistem še v garanciji) in sedaj avto dela ponovno kot urica...toliko o moji izkušnji (tip avtomobila je novi Kangoo, tip plinskega sistema Zavoli)

Frips
Nov uporabnik

Napisal/-a Frips Sr okt 24, 2012 11:37 am

Hmm že 56.000km vozim na "original" audi svečkah (nimam pojma kere so, pač dali notri na servisu) in brez težav....na 60.000 je menjava po servisni....ostanem na istih?!

iziboy
Stalni uporabnik

Napisal/-a iziboy Sr okt 24, 2012 12:08 pm

NGK iridium cca 80.000 km plina, še vedno delajo bp :D

Uporabniški avatar
MasTTer
Novinec

Kraj: Lendava (MS)

Napisal/-a MasTTer Sr okt 24, 2012 12:44 pm

bomber111 je napisal/-a:
MasTTer je napisal/-a:
bomber111 je napisal/-a:A je že imel kdo izkušnjo z uveljavljanjem garancije pri Renaultu oziroma oplu, ko se tako na veliko obljubja da je v garanciji tudi po vgradnji plina? Kolikor je meni znano je garancija stvar tovarne proizvajalke. In je ohranitev samo ena nategavščina več s strani naših vgrajevalcev.

Trenutno je pri Renojih tako, da če ti vgradi Vovk iz Trebnja ti ostane garancija, v vseh ostalih primerih nimaš garancije oz. ti le ta ne pokriva za dele, na katerih je posegalala nepooblaščena oseba. To je v najboljšem primeru....koliko jaz razumem garancija za cel motor gre oz. pač kakor renojevi strokovnjaki ugotovijo, vendar vedno ugotovijo v prid njim. Ta Vovk pa vgrajuje le Landi Renzo v renoje in nič drugo, zato so cene višje. Sestra je plačala okoli 1500€ če se prav spomnim v megana 3 grandtour. Bo se pa ta mreža za renoje razširila oz. se že širi.

bomo videli kaj bo praksa pokazala. Teorija je eno, ko pa skuri ventile kar je dobrega jurja, potem pa vprašanje, kako se bodo ven motali :idea:

Ne ne, če ga vgradiš pri Vovku, ti ostane polna renojeva garancija, to garantirajo 100%, ker so mu dali pooblastila in je isto, kot če bi ti v tovarni vgradili že sistem. Če ne pokriva renojeva garancija, ti pa pokriva garancija od plinskega sistema...odvisno od okvare.

Če pa vgradiš drugje, kot sem tudi sam naredil, je pa vprašanje kaj pokriva, ker konkretnega odgovora ne dobiš, dokler ne pride do okvare ;)

Uporabniški avatar
MasTTer
Novinec

Napisal/-a MasTTer Sr okt 24, 2012 12:47 pm

Še eno stvar sem mislil vprašati. A je kak problem, če se recimo voziš na plin tudi na krajše relacije, recimo na 2km itd.? Se kak del plinskega sistema obrablja oz. prej pokvari zaradi pogostega vklopa/izklopa ali to ne vpliva bistveno in se gleda samo prevožene kilometre?

Ker če plinskemu sistemu to res ne ugaja, ga bom pač izklopil na krajše relacije, če je smiselno? Po moje na kar lahko vpliva je samo uparjalnik, ali se motim?

Gorgh
Novinec

Napisal/-a Gorgh Sr okt 24, 2012 6:29 pm

MasTTer je napisal/-a:Še eno stvar sem mislil vprašati. A je kak problem, če se recimo voziš na plin tudi na krajše relacije, recimo na 2km itd.? Se kak del plinskega sistema obrablja oz. prej pokvari zaradi pogostega vklopa/izklopa ali to ne vpliva bistveno in se gleda samo prevožene kilometre?

Ker če plinskemu sistemu to res ne ugaja, ga bom pač izklopil na krajše relacije, če je smiselno? Po moje na kar lahko vpliva je samo uparjalnik, ali se motim?

Tudi mene to zelo zanima, kako je s tem, če bi ga večkrat mrzlega/po kratkih razdaljah (pod 3 km) ugašal....

iziboy
Stalni uporabnik

Napisal/-a iziboy Če okt 25, 2012 7:03 am

ni to noben problem, jeba je sam ker porabiš veliko bencina.

Nejko
Novinec

Napisal/-a Nejko Če okt 25, 2012 8:20 am

iziboy je napisal/-a:ni to noben problem, jeba je sam ker porabiš veliko bencina.

Jap, to se meni pozna, ker imam veliko kratkih voženj in je pozimi poraba bencina kar velika.

trasher
Nov uporabnik

Re: Chevrolet Aveo predelava na plin

Napisal/-a trasher Če okt 25, 2012 9:11 am

buggy je napisal/-a:Iz uradnega servisa, kjer so vgrajevali LandiRenzo v nove Cruze (raznim taksistom) vem, da so imeli kar nekaj primerov, kjer so po cca 60Kkm tezave z glavami in sedali ventilov, tako da bi rekel da motor ni ravno prijazen predelavi na plin ali pa so vgrajevali in nastavljali plinsko instalacijo napacno.
Mislim da je slo za 1.6 motorje.

No, ne vem kako je z LandiRenzo, na Prins sistem meni deluje bp.

Lani nekje v oktobru sem vgradil Prins VSI v Chevy Cruza, 1.6 16v, 124km. Po enem letu vožnje in cca malo več kot 50.000 km ne opažam problemov. Pa sem kar pedanten glede tega. Na začetku sem se jezil zaradi porabe (9l /100 km), pa zaradi računice. Poraba mi še vedno ni nekako všeč, lahko bi bila manjša. Pri 40k prevoženih na plin je začelo cukat, menjalo se je svečke in zdaj deluje ok. Ampak glede same izvedbe pa ne morem kaj reči, vse narejeno u nulo. To je moj drugi avto na plin, prvi je bil površno predelan; tako da nekako vem, kakšne probleme lahko človek pričakuje pri slabi izvedbi. No, teh tukaj ni. Ne, da jih je manj, preprosto jih ni. Vse dela kot švicarska urca. Pohvale za izvedbo Prinsu torej, z veseljem ga priporočam drugim.

iziboy
Stalni uporabnik

Re: Chevrolet Aveo predelava na plin

Napisal/-a iziboy Če okt 25, 2012 11:38 am

buggy je napisal/-a:Iz uradnega servisa, kjer so vgrajevali LandiRenzo v nove Cruze (raznim taksistom) vem, da so imeli kar nekaj primerov, kjer so po cca 60Kkm tezave z glavami in sedali ventilov, tako da bi rekel da motor ni ravno prijazen predelavi na plin ali pa so vgrajevali in nastavljali plinsko instalacijo napacno.
Mislim da je slo za 1.6 motorje.

Drži, Chevroleti imajo Oplove Ecotec motorje, ki pa so precej občutljivi. Dobra naprava za dodajanje mazalne tekočine in pravilna kalibracija plinske naprave, pa bi moralo delat. Sicer pa je v zgornjem postu vse lepo napisano...

Uporabniški avatar
MasTTer
Novinec

Napisal/-a MasTTer Če okt 25, 2012 1:16 pm

iziboy je napisal/-a:ni to noben problem, jeba je sam ker porabiš veliko bencina.

A ne porabi isto bencina, kot če plinskega sistema nebi bilo, ali dejansko porabi več zaradi "dodatnega" segrevanja uparjevalnika?

iziboy
Stalni uporabnik

Napisal/-a iziboy Če okt 25, 2012 4:34 pm

MasTTer je napisal/-a:

A ne porabi isto bencina, kot če plinskega sistema nebi bilo, ali dejansko porabi več zaradi "dodatnega" segrevanja uparjevalnika?

Poraba bencina je ista. Samo voda ima malo ''daljšo'' pot, ker je speljana preko uparjalnika.

Gorgh
Novinec

Napisal/-a Gorgh Če okt 25, 2012 4:43 pm

Jst sem se potiho kar "odloču" sem že iz prejšnih skeptičnih 50% za predelavo približal že na ene 95% oz malo manjka do 100% da dam predelat avto na plin prins sistem v kranju....cena je pač takšna kot je, s sistemom za mazanje in rezervoarjem (upam da bo šel noter 100 litrski) me pride nekaj malega čez 2.100 €, pa je pač garancija in (upam) da narejeno tako kot mora bit...potem pa sam upam, da ne bo kakšnih stroškov ostalih z avtom, da bom vsaj mal "pršparal" in ga mel še vsaj 5 let :))

Dosti nekateri omenjate svečke - bom le te moral zamenjat al bodo OK obstoječe NGK standard?
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov