Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Na AC/HC s 3 pasovi v eno smer morajo vozila voziti po skrajnem desnem pasu, ki ni zaseden. 150 €

Vem za ta člen in se ga držim
158
59%
Vem za ta člen, a se ga praktično ne držim
18
7%
Prvič slišim
52
20%
Vedno vozim po prehitevalnem pasu
9
3%
Pravila me ne zanimajo, vozim po občutku in brez oviranja drugih
29
11%

Skupaj glasov : 266

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Re: Telebani na cesti (Anketa)

Napisal/-a X-Hair Če nov 29, 2012 9:36 am

opelboy maš res. Kontra je boljše. Jaz osebno sem stisnil še Senica, potem naprej je itak polna črta in nebi smel več prehitevat, čeprav je pregledno. :twisted: Tako sem že fasal 100€ za brezveze, da si je varuh pravice podaljšal ----- :DDD

Ta varnostna razdalja je tudi :huh: Prideš v kolono in vsi na enem metru. Pol pa dej. Ja ne da se. Tisti spredaj vsiljuje svoje mečkanje celotni skupini zadaj. Potem je pa treba kaj izsilit, da se lahko prehiteva, ker počakaš dve ravnini in ko vidiš, da se nič ne zgodi, tretjo prehitevam. In glej ga norca, kam se mu mudi. Meni nikamor, ampak če mi je dovoljeno voziti 90 se ne bom 50, preprosto. ;)

BBoss, like a boss. Preprosto povedano, pa eni bojo še kar pa ne smeš to, pa uno, pa zakaj.....brezveze. Sej, ko bo naredil izpit in v treh letih nabil 100.000km, bo spoznal. :D
SlikaSlika

martello
Novinec

Napisal/-a martello Če nov 29, 2012 9:43 am

X-Hair je napisal/-a: Ta varnostna razdalja je tudi :huh: Prideš v kolono in vsi na enem metru. Pol pa dej. Ja ne da se. Tisti spredaj vsiljuje svoje mečkanje celotni skupini zadaj. Potem je pa treba kaj izsilit, da se lahko prehiteva, ker počakaš dve ravnini in ko vidiš, da se nič ne zgodi, tretjo prehitevam. In glej ga norca, kam se mu mudi. Meni nikamor, ampak če mi je dovoljeno voziti 90 se ne bom 50, preprosto. ;)

Potem pa je najbolje, da vrneš izpit - če se nisi sposoben prilagoditi različnim razmeram v prometu, pač ne sodiš v promet. Poglej z obeh strani - tisti, ki vozi po prehitevalnem pasu 90 na uro, razmišlja tako kot ti: če mi boste žmrkali in pritiskali na rit, se pa lepo jebite in vozite 90.

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Napisal/-a X-Hair Če nov 29, 2012 10:10 am

Verjamem, da se nisem sposoben prilagoditi. Vse sem zrinil s ceste in jim jebal mater. Pri nobenem nisem upočasnil, ampak sem se mu kar zaletel v rit v upanju, da ga odnese čez cesto. :lol:

A ti med poukom po forumu brskaš namesto, da bi poslušal učiteljico?
SlikaSlika

martello
Novinec

Napisal/-a martello Če nov 29, 2012 10:15 am

X-Hair je napisal/-a:Verjamem, da se nisem sposoben prilagoditi. Vse sem zrinil s ceste in jim jebal mater. Pri nobenem nisem upočasnil, ampak sem se mu kar zaletel v rit v upanju, da ga odnese čez cesto. :lol:

Kot sem rekel, poglej z obeh strani: tako, kot se imaš ti 'pravico' nalimati na rit počasnejšemu, prehitevati po desni in na nevarnih odsekih, tako ima tisti drugi 'pravico', da vozi po prehitevalnem pasu 50 na uro, da te j*** v glavo, ko ga želiš preghiteti itd. Po mojem mnenju imata težave z logiko in samospoštovanjem oba.

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Napisal/-a X-Hair Če nov 29, 2012 10:35 am

X-Hair je napisal/-a:Sej, ko bo naredil izpit in v treh letih nabil 100.000km, bo spoznal. :D
SlikaSlika

martello
Novinec

Napisal/-a martello Če nov 29, 2012 10:36 am

X-Hair je napisal/-a:
X-Hair je napisal/-a:Sej, ko bo naredil izpit in v treh letih nabil 100.000km, bo spoznal. :D

Če nisi sposoben napisati ničesar pametnega, potem raje ne piši.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Če nov 29, 2012 8:22 pm

martello je napisal/-a:
X-Hair je napisal/-a:

Če nisi sposoben napisati ničesar pametnega, potem raje ne piši.

enako velja zate
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Če nov 29, 2012 11:23 pm

X-Hair je napisal/-a:Kako to misliš kaj me je zmotilo? Nea razumem. Je tabla 60 problem? Ja nisem se vozil 60. Tudi se ne spomnim več koliko nad omejitvijo. Sem pa predvideval, da ga bom dohitel točno kjer bo potem sledila ravnina. Predvideval sem odlično. Bil sem z 1.8T mopedom. Imel v peti prestavi in samo malo dodal gas, sej to bom hitro mimo. Np, pr tabli 60 je stisnil do konca. Ja super. :roll:

Koliko besed morem še izgubiti? :mrgreen:

Na posnetku je (brez prikaza hitrosti) težko ocenit kako naglo je on pospeševal. Ena razlaga bi bila, da te sprva sploh ni videl oz. ni pričakoval prehitevanja (in potem z zamudo bremzal, ko je skapiral, da prehitevaš). Pogosto kdo počasi plava po cesti in potem, ko opazi, da je prehitevan, v paniki kar po bremzi stopi, čeprav še niti na prideš do konca na levi pas.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Pe nov 30, 2012 2:59 pm

Danes je bilo porazno stanje na cesti. :huh:
Pa kako folk ne kapira, da če se za njimi vozi kolona 10+ avtov (60kmh pri omejitvi 90kmh), da je mogoče z njihovo vožnjo nekaj narobe :roll: :roll:

Kaj bo šele sedaj ko je začel resno sneg padat...

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Pe nov 30, 2012 3:18 pm

peroRS je napisal/-a:Kaj bo šele sedaj ko je začel resno sneg padat...

Kaj? Vozili se bomo 30km/h po obvoznicah in avtocestah pa par tovornjakov bo obstalo na vrhniškem klancu, višnjegorskem klancu in trojanah, komunalo in darsovce bo spet presenetilo in mi vsi se bomo pi*dili, zakaj gre vse tko počas.

(Pa poraba avta bo spet narasla čez 10 litrov, ko bo zapadel prvi sneg :twisted: )
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ Pe nov 30, 2012 3:47 pm

nebivedu je napisal/-a:
peroRS je napisal/-a:Kaj bo šele sedaj ko je začel resno sneg padat...

(Pa poraba avta bo spet narasla čez 10 litrov, ko bo zapadel prvi sneg :twisted: )

lepo nekaterim :mrgreen:
turbo inside

Uporabniški avatar
petrolhead_RS
Nov uporabnik

Napisal/-a petrolhead_RS Če dec 06, 2012 9:43 pm

Sem šel danes na faks z avtom, pa zavijem v Tepanju na avtocesto pred menoj pa starejši stric, z nekim terencem nwm tipa. Se pelje čez cestnisko postajo ži itak ful počasi, potem pa zavije malce levo( za maribor), zabremza, obrne proti smeri za ljubljano, nato po počaka in se obrne polkrožno nazaj na izhod iz cestninske postaje :shock:
Adijo pamet, kak folk vozi...

šinki²
Novinec

Kraj: idrija

Napisal/-a šinki² So dec 08, 2012 12:58 am

Sicer nevem če ma to ravno veze s to temo, ampak mi je žal da nism meu "X-hair style" kamere včeraj v avtu. Včeraj se je iz hriba neposredno pred menoj na cesto prikotalil avtomobilski akumulator, tako da sem moral res na šus pribremzat.
Nevem al je komu ušel po hribu al pa ga je sam zanalašč spustil, vem le, da če bi ga pokasiral v avto, ne bi bilo lepo.
ex šinki

okužen z rallyus virusom

matayus
Novinec

Napisal/-a matayus So dec 08, 2012 1:14 am

petrolhead_RS je napisal/-a:Sem šel danes na faks z avtom, pa zavijem v Tepanju na avtocesto pred menoj pa starejši stric, z nekim terencem nwm tipa. Se pelje čez cestnisko postajo ži itak ful počasi, potem pa zavije malce levo( za maribor), zabremza, obrne proti smeri za ljubljano, nato po počaka in se obrne polkrožno nazaj na izhod iz cestninske postaje :shock:
Adijo pamet, kak folk vozi...

Tale cestinska postaja Tepanje je itak katastrofa. Ne vem, zakaj so šli poleti spreminjat stezo na kateri plačujejo tovornjakarji in se dostikrat zgodi, da kdo narobe zavije in mora potem it vzratno. Gužva nenormalna :)

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ So dec 08, 2012 2:42 am

šinki² je napisal/-a:Sicer nevem če ma to ravno veze s to temo, ampak mi je žal da nism meu "X-hair style" kamere včeraj v avtu. Včeraj se je iz hriba neposredno pred menoj na cesto prikotalil avtomobilski akumulator, tako da sem moral res na šus pribremzat.
Nevem al je komu ušel po hribu al pa ga je sam zanalašč spustil, vem le, da če bi ga pokasiral v avto, ne bi bilo lepo.

Jaz sem pred par tedni bremzal zaradi konkretnega kamna, ki se je prikotalil direkt pred mene na relaciji Žužemberk - Bič. Nekaj so pač "pikirali" ob cesti, nek star trikotnik postavljen 10m pred tem v ovinku in deri Miško. Kar me privede do razmišljanja o tem, a narod res (splošno gledano) ne zna postavit trikotnika na bolj logično razdaljo. Kaj ti pomeni, če je tik pred oviro?! :roll:

Prejšnji petek (v dežju na relaciji Podturn - Vrčice) se je pa izkazal mladi Vrtin s tem avtom:

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5315613&show=1

Najprej se je vozil na razdalji za manjšo kolono in se mu ni zdelo vredno prehitevat na dolgih preglednih ravninah, ko je pa videl, da ga je nekdo začel prehitevat, se je hitro spomnil, da sedi v RS-u in pritisnil po gasu na polno in se približal koloni (prehitevat seveda ni šel). Pred njim je bil še stari Megane RS srebrne barve (če je komu slučajno znan). Ob naslednji priložnosti smo prišli mimo z devet let starim 130 KM Passatom, popolnoma varno prehiteli še ostale in RS-a sta ostala daleč zadaj, ker očitno ni bilo prave volje za prehitevanje (ali pa pravih gum za mokro). No glavno da je fant pokazal, da ima avto 265 konjev in še enega konkretnega osla za volanom. :roll: Tega nisem in nikoli ne bom kapiral, ali pač vozi tako hitro, da ti tisti zadaj ne more sledit, ali ga pa enostavno pusti naprej. Če sam nisi sposoben/se ti ne da prehitet, ne vem zakaj bi ostale je*** v glavo. Spolni organ v igri? :evil:
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu So dec 08, 2012 12:28 pm

Včeraj vozim 200m za plugom, ko mi je naenkrat guma spustila. S prazno gumo na slabo spluženi cesti se nisem hotel ustavljat in sem se peljal do prve pumpe, kjer sem gumo napolnil in se peljal naprej, ker je držala normalno. V gumi smo danes našli zapičen kos lesa.
A zdej že med peskom les trosijo, al kaj?
Old subarus never die, they just get faster!

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS So dec 08, 2012 1:23 pm

Zimske službe je presenetilo kot vedno. Pri nas ne plužijo nič, pa je ca. 60cm snega.
Sicer pa zdaj me boli falus za to. Še raje vidim da ne plužijo.

Sem montiral ketne na AX-a.....TANK! :twisted:

EDIT: popravek, 70cm snega je pa še pada :D

Uporabniški avatar
BoneS
Poznavalec foruma

Kraj: Moćvara

Napisal/-a BoneS So dec 08, 2012 5:48 pm

peroRS je napisal/-a:Zimske službe je presenetilo kot vedno. Pri nas ne plužijo nič, pa je ca. 60cm snega.
Sicer pa zdaj me boli falus za to. Še raje vidim da ne plužijo.

Sem montiral ketne na AX-a.....TANK! :twisted:

EDIT: popravek, 70cm snega je pa še pada :D

Preselt se bos mogu :twisted:
Slika

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS So dec 08, 2012 6:06 pm

Nekaj ga je ja :D
Slika

BoneS je napisal/-a:Preselt se bos mogu :twisted:

Ni šans :twisted:

Slika

gasolinedream
Uporabnik

Napisal/-a gasolinedream Ne dec 09, 2012 2:14 pm

Pri nas pa ni panike. Po gorenjskem (LJ,KR,ŠKL,Bled) pa zadnje tri dni ni nobene panike. Na cesti sem v bistvu samo 1x trznil (nepričakovane razmere pač), pa se potem nekako ujel.

Sem pa 2x čakal ljudi z starimi gumami da so se prikopali na vrh občinskega klanca v škofji loki:)
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov