Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ Ne okt 10, 2010 5:57 pm

bronski1 len si kot fuks ampak naj ti bo...
odgovor na zaklenjeno temo:

kaixen kit obstaja samo v barvah 6000K (odtenek modre), 6500K (odtenek purple), 8000K (močno modra)
2006 sem kupil kaixen kit H7 6000K. po pol leta se je že tako za mene moteča rahlo modra svetloba spremenila v precej modro, kar je normalen pojav pri xenon sijalkah (+500K sčasoma). Nato sem kupil preko bolhe 2 h7 4300K sijalki, kitajskega izvora. svetloba je bila občutno boljša, poleg tega pa so mi zdržale več kot 100.000km do nedavnega.

naj dodam da so vsi kiti standardizirani, kar pomeni da imajo enake konektorje in lahko kombiniraš poljubne sijalke z balasti.
in še to; 4300K je na začetku res rumenkasto bela, ampak po 3eh mesecih dobi pravi sijaj. pa upam da imaš leče

Uporabniški avatar
bronski1
Novinec

kit

Napisal/-a bronski1 Če okt 14, 2010 6:46 pm

Imam leče samo ta kit se mi zdi idealen in kakovosten lahko pa se motim pa mi povejte,kateri je še dober .

Ali je komu jasno kakšen kit naj bi bil to sem ga videl škatla je rjaca kartona stanotri pa kit,ki pa ima balaste okrogle,ki zgledajo kot pokrov žarometa.kateri kit je to jaz sem do sedaj videl le take z balasti pravokotne oblike.

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Re: kit

Napisal/-a MacTron Če okt 14, 2010 11:45 pm

@bronski1: Kaksen kit? Ocitno zopet nekaj iz Kitajske (za razliko Kaixen-a - Korea). Ne vem, ali te ne zmoti ta "bogat" opis (rjava karton skatla - brez napisov), pac kit z okroglimi balasti. Podobno kot so to kvadratni (navadni in slim ter ultra slim) so ti okrogli. Obstajajo pa tudi okrogli z ze integrirano HID xenon zarnico (kot D1S). Kmalu bodo verjetno v vseh moznih oblikah, da bodo res kamuflazni, lahko-montirni ipd.

Slika

Ne razumem necesa, zakaj se vedno kolebas, ce je bil (ze) v igri Kaixen... ebay, ebay, ce ze mora distibuter porabit zalogo brez Can-bus fix-a. Ne vem, cemu skaces na slabse.
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
shelton
Novinec

Kraj: štajerska

Napisal/-a shelton To okt 26, 2010 10:16 am

Jerch_ je napisal/-a:bronski1 len si kot fuks ampak naj ti bo...
odgovor na zaklenjeno temo:

kaixen kit obstaja samo v barvah 6000K (odtenek modre), 6500K (odtenek purple), 8000K (močno modra)

Ni res, Kaixen dobiš v Slo tudi v 4300K, in to že lep čas, kar je po mojem tudi najboljša izbira barve (glede na svetilnost in svetlobni tok.

lopata
Nov uporabnik

Re: Vse o XENON-u in njegovih tehnologijah

Napisal/-a lopata Sr dec 01, 2010 11:52 pm

Pozdravljeni!

Sem nov uporabnik na tem forumu. Prebral sem večino strani te teme, ampak odgovora na moje vprašanje nisem dobil.

Je Xenon toliko boljši od navadnih halogenk, da se splača v Corso C (2004) vložiti cca. 250€ za sistem za pranje žarometov + cca. 100€ za Xenon Kit (4300k)? Denar ni tako problem, zanima me le, ali razlika v denarju odtehta kvaliteto xenona v primerjavi s halogenkami?

Sem nekako pretehtal, da če bom dal namontirati sistem za pranje žarometov, da skorajda ne bi smel imeti problema s policijo, saj je ta sistem že na zunaj viden in izgleda vse skupaj ˝serijsko˝.

Sistem za pranje žarometov bi dal vgraditi pri tej firmi : http://www.xenon-kit.si/ponudba/oprema/

Xenon Kit pa tukaj : 156€ sistem + cca. 100€ delo

Hvala za vaše odgovore.

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ Če dec 02, 2010 12:15 am

vse je v redu.. ampak 100eu delo?? kdo te želi tako napi**iti?
ko boš prebral navodila za xenon kit in pogledal žice, boš videl, da nemoreš nič narobe priklopiti. pranje ti pa verjetno že tip, ki ti ga proda montira in ker ima dobro uro dela, mislim da veš koliko je cena. drugače pa dobro razmišljaš, če le ima ta corsa lečo. kar pa se mi zdi da ima..

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Če dec 02, 2010 12:15 am

Manjka daleč najbolj važna stvar, čudi me da če si prebral tole temo tega ne veš, torej leče, ker kot smo že 100-krat povedali, parabole namenjene halogenskim lučem so neprimerne za xenon žarnice, in snop svetlobe ne bo odrezan - se pravi boš slepil ostale.

Obstajajo torej xenon kiti s parabolami, a vgradnja zahteva da odpreš luč in leče montiraš s sprednje strani žarometa. Preveri e-bay pod: xenon projector.

Če pa avto že ima leče potem pa vsekakor naredi to, ker je razlika ogromna.

lopata
Nov uporabnik

Napisal/-a lopata Če dec 02, 2010 12:31 am

Vidim, da sem se prej zatipkal..

Sistem za pranje žarometov je 156€ + 100€ vgradnja sistema.

Ja, moja Opel Corsa pa že ima lečo, sem prej pozabil napisati.

Uporabniški avatar
matey18
Novinec

Kraj: kranj

Napisal/-a matey18 Če dec 02, 2010 3:59 pm

Pozabil si da za homologiranje xenon sistema potrebuješ še avtiomatsko uravnavanje višine snopa svetlobe ki pa te pride uff.

lopata
Nov uporabnik

Napisal/-a lopata Če dec 02, 2010 4:20 pm

matey18 je napisal/-a:Pozabil si da za homologiranje xenon sistema potrebuješ še avtiomatsko uravnavanje višine snopa svetlobe ki pa te pride uff.

Tole vem, ampak tega ne bi dal vgraditi, torej niti nimam namena homologirati zadeve.

Corsa sicer ima ročno nastavitev, tako da bi snop uravnaval z ročno nastavitvijo.

Z vgradnjo sistema za pranje žarometov bi hotel le odvrniti ˝sum˝ policije, da je Xenon vgrajen naknadno in da ni homologiran, saj se mi zdi, da se v bistvu najbolj gleda po tem, ali je pranje ali ni - to je ˝merilo˝ za sum, saj dvomim, da preverjajo avtomobile, pri katerih vidijo, da je sistem za pranje že vgrajen.

Je pa res, da ima Corsa že lečo.

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Če dec 02, 2010 7:19 pm

Pa žarnice so naj 4300K do maks 5000K, kot so tudi orginalne.

vix970
Nov uporabnik

Kraj: Kranjska Gora

Napisal/-a vix970 Pe dec 24, 2010 4:58 pm

Mi pove nekdo, kje na gorenjskem lahko nabavim d2s 4300k za pameten denar? Povsod me posiljujejo z nekimi kitajskimi 6000k žarnicami. Že vnaprej hvala za odgovor.

luftar
Nov uporabnik

Re:

Napisal/-a luftar Pe dec 31, 2010 10:33 pm

Piši mi na PS lahko ti zrihtam d2s osram al pa philips 4300K ker samo te delajo originalne

aklan86 je napisal/-a:Upam da postavljam vprašanje v pravo temo.

Kaj mislite je vredno dati 880€ za ksenon v novem avtomobilu ali ne? To niti ni malo denarja, pa če žarnice crknejo so ksenonke kar nekaj dražje... ??

Xenon ne crkne ,kar tako razen če gre balast v K... drgugače pa žarnica začne rahlo spreminjati barvo ponavadi se obarva na vijolčno.Traja pa lahko to tudi leto in več da ti čisto ugasne ,ker xenon žarnica deluje na žlahtni plin.Jaz osebno bi vzel xenon pa tudi danes na črnem trgu dobiš original osram par žarnic za cca. 70€ plus montaža 50€ govorim o ne pooblaščenem servisu tem te itak cepjo.

Uporabniški avatar
AVX
Poznavalec foruma

Kraj: V Avtu

Napisal/-a AVX Sr jan 12, 2011 4:14 pm

Ford Mondeo ST TDCI,... soon on show =)

FuriousG
Novinec

Napisal/-a FuriousG Sr jan 12, 2011 4:33 pm

Eno vprašanje. Pri Passatu 3gb mi ne dela več avtomatska nastavitev snopa in pranje žarometov? Ima mogoče sistem kako prav posebno varovalko, a mi je skurilo modul (ki pa ni prav poceni baje)?

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Napisal/-a MacTron Sr jan 12, 2011 5:05 pm

@AVX: Pred tremi leti. Malce pozen si (tudi v skupku): http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?p=946501#p946501

FuriousG je napisal/-a:Eno vprašanje. Pri Passatu 3gb mi ne dela več avtomatska nastavitev snopa in pranje žarometov? Ima mogoče sistem kako prav posebno varovalko, a mi je skurilo modul (ki pa ni prav poceni baje)?

Senzorji so sicer okoli 70€ eden (spredaj - zadaj). Enota pa je drazja (locirana zadaj pod prtljaznikom) stane ok. 200€. Najbolje bo, ce priklopis na tester in vidis napako kaj ti je v resnici slo.

Uporabniški avatar
bronski1
Novinec

Napisal/-a bronski1 Ne feb 27, 2011 10:10 am

Mene pa zanima kje bi lahko kupil te žarnice H7 za takle model je kje kaka spletna stran,ki drži to zadevo.
Gre pa za takle kit: http://www.evitekhid.com/UploadFiles/2009692260481.jpg

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Napisal/-a MacTron Ne feb 27, 2011 12:45 pm

bronski1 je napisal/-a:Mene pa zanima kje bi lahko kupil te žarnice H7 za takle model je kje kaka spletna stran,ki drži to zadevo.
Gre pa za takle kit: http://www.evitekhid.com/UploadFiles/2009692260481.jpg

@bronski1: Nekaj mi odkrito povej...
- Se morda ti resnicno delas norca iz tistih, ki ti zelijo kaj pripomoci k tvojim vprasanjem?
- Si namerno neuporabil [img] kodo?

15 postov visje si napisal "da si taksno stvar VIDEL in nazorno opisal..." Obrazlozilo pa je napisano v slogu prejsnjega vprasanja. Res ne razumem tvojega pogleda na ta vprasanja.

altec
Nov uporabnik

Napisal/-a altec Ne feb 27, 2011 4:28 pm

Ja skenslajtega dol s foruma ,ker itak sam sprašuje kupi pa se mi zdi ,da itak potem nič.On bi vse kupil od xenona do RNS-a pa 17 colskih felten in kaj od tega je že kupil??? samo sprašuje in se norca dela.

Uporabniški avatar
Tomas666
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a Tomas666 Sr mar 02, 2011 8:46 pm

http://www.xenon-kit.si/ponudba/oprema/

mene pa zanima,če je kdo na forumu(ali pa pozna koga),ki je že pri tej firmi dal vgradit xenon komplet??? in kako se je obneslo.
hvala
Slika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot], xxl in 5 gostov