Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Na AC/HC s 3 pasovi v eno smer morajo vozila voziti po skrajnem desnem pasu, ki ni zaseden. 150 €

Vem za ta člen in se ga držim
158
59%
Vem za ta člen, a se ga praktično ne držim
18
7%
Prvič slišim
52
20%
Vedno vozim po prehitevalnem pasu
9
3%
Pravila me ne zanimajo, vozim po občutku in brez oviranja drugih
29
11%

Skupaj glasov : 266

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Re: Telebani na cesti (Anketa)

Napisal/-a X-Hair To dec 11, 2012 10:33 am

SlikaSlika

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ To dec 11, 2012 10:45 am

Kaj češ, naše cestninske postaje! :evil:
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban To dec 11, 2012 10:55 am

X-Hair je napisal/-a:http://www.youtube.com/watch?v=9iW3mlyYY94&feature=g-high-u

Opa, tole je bilo pa blizu.

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ To dec 11, 2012 2:04 pm

danes med ilirsko bistrico in kozino ... grem prehitevat 2 avta naenkrat. normalno zmigavc, se vrzem ven in gas. ko pridem vzporedno z drugim avtom, se ta pametnjakovic odloci da bo sel prehitevat prvega. seveda brez pogledat, brez zmigavca se moz zacne pomikat na levo, tocno vame. zadnji moment sem ga videl in mu zacel trobit ko matast da je le opazil. :x
jaz ne vem, kaj je tako tezko gledat en par klincevih ogledal :?:
turbo inside

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ To dec 11, 2012 2:35 pm

Ponavadi se da kar dobro ocenit, če te je prehitevani opazil ali ne, drugače sem pa kar vajen prehitevat s palcem pripravljenim za trobit! :D
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
dottore
Stalni uporabnik

Kraj: "sončna stran Slavnika"

Napisal/-a dottore To dec 11, 2012 4:39 pm

_furby_ je napisal/-a:danes med ilirsko bistrico in kozino ... grem prehitevat 2 avta naenkrat. normalno zmigavc, se vrzem ven in gas. ko pridem vzporedno z drugim avtom, se ta pametnjakovic odloci da bo sel prehitevat prvega. seveda brez pogledat, brez zmigavca se moz zacne pomikat na levo, tocno vame. zadnji moment sem ga videl in mu zacel trobit ko matast da je le opazil. :x

Ob kateri uri pa si šel?
Pred uro in pol sem šel skozi Podgrad sta se pokvarila semaforja. Cel kaos, pa ravno danes ni delavcev na gradbišču :lol: .

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n To dec 11, 2012 7:12 pm

Ogledala pa smerniki so pri večini tako ali tako samo še za okras. Bognedaj pogledat še levo oz. desno, če imaš koga slučajno v mrtvem kotu (kot je primer v zadnjem videu).
Slika

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Napisal/-a _furby_ To dec 11, 2012 7:30 pm

dottore je napisal/-a:
_furby_ je napisal/-a:danes med ilirsko bistrico in kozino ... grem prehitevat 2 avta naenkrat. normalno zmigavc, se vrzem ven in gas. ko pridem vzporedno z drugim avtom, se ta pametnjakovic odloci da bo sel prehitevat prvega. seveda brez pogledat, brez zmigavca se moz zacne pomikat na levo, tocno vame. zadnji moment sem ga videl in mu zacel trobit ko matast da je le opazil. :x

Ob kateri uri pa si šel?
Pred uro in pol sem šel skozi Podgrad sta se pokvarila semaforja. Cel kaos, pa ravno danes ni delavcev na gradbišču :lol: .

aja, ti si z unga konca :)
jaz grem tam mimo v torkih in cetrtkih okoli 7 zjutraj ... ko srecam najvec kalibrov (vecinoma tablice RI in TS :roll: )
turbo inside

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Sr dec 12, 2012 10:59 am

Prehitevanje po desni je vedno izjemno nevarno, tako pa še posebej. Tip v Berlingu je počakal samo 4 sekunde in šel prehitevat po desni, kar spredaj vozeči, ki se je hotel umaknit že po nekaj sekundah (kar meji skoraj na rekord), nikakor ni mogel pričakovat. Še posebno ne takoj po mitnici, kjer je nevarno tudi takoj zavijat na desno.

Smernik in ogledala so tu v primerjavi z nesmiselnim, neučakanim in nevarnim prehitevanjem po desni sekundarna stvar. A tu se v komentarjih zgražate nad tem, nad voznikom Berlinga pa ne - čeprav je storil nekaj najbolj trapastega, nevarnega in nekulturnega iin hkrati nekaj, česar sprednji voznik (ki glede na hitrost umika in kasnejše reagiranje ne more bit zelo slab ali nekulturen voznik) ni mogel pričakovat. Dejstvo je, da mu ni dal niti povprečnega. recimo da po mitnici tudi varnega časa za umik na vozni pas.

So življenja res vredna samo tisti dve sekundi, ki bi jih voznik Berlinga moral še počakat?

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 Sr dec 12, 2012 11:32 am

Jaz pri tistem posnetku vidim krivdo vseh 3 voznikov. Iz posnetka se jasno vidi, da bi tisti spredaj že zdavnaj lahko in moral zapeljati na vozni pas, saj je imel na desnem pasu že od mitnice naprej prosto; hkrati očitno ne pozna stranskih ogledal.
Voznik Berlinga je kriv, ker je šel mimo po desni (čeprav nekako legitimno, ker se tisti spredaj nekako ni zmigal).
Nenazadnje je delno kriv tudi snemalec, ker ima vsaj del časa premajhno varnostno razdaljo in rine v rit kamperju na prehitevalnem, kar je verjetno tudi sprožilo njegov prehod na vozni pas.
To je to.
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Pe dec 14, 2012 2:57 pm

Pa kriva sta bila še dva avtomobila za tistim, kateri je snemal. Kaj eni vse ne najdejo. Kaj pa avtobus, kateri je bil 1km naprej. A tisti je opran krivde?
Ne, ni moj posnetek. ;) Da nea boš misli, da se zato oglašam.
SlikaSlika

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 Pe dec 14, 2012 3:58 pm

Kaj je bilo zadaj nima veze, ker ne vemo. Dejstvo pa je, da so vsi trije kršili CPP. Zakaj, sem pa že napisal.
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Pe dec 14, 2012 4:59 pm

Dejstvo je, da so te neaktivne cestninske postaje eno navadno sranje in kličejo po takšnih situacijah. Če se dejansko držiš omejitve 40 km/h do preklica (recimo na Biču), delaš zgago, če se je ne držiš, kršiš zakon... manjka samo še kakšen tujec, ki nima pojma, za kaj se gre in nekdo, ki se mu je po tolikem času dopi***** jajcat čez cestninske, ki bi morale bit že zdavnaj porušene...
Slika

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Pe dec 14, 2012 5:08 pm

~toMmy~ je napisal/-a:Dejstvo je, da so te neaktivne cestninske postaje eno navadno sranje in kličejo po takšnih situacijah. Če se dejansko držiš omejitve 40 km/h do preklica (recimo na Biču), delaš zgago, če se je ne držiš, kršiš zakon... manjka samo še kakšen tujec, ki nima pojma, za kaj se gre in nekdo, ki se mu je po tolikem času dopi***** jajcat čez cestninske, ki bi morale bit že zdavnaj porušene...

Podpis.

Je pa situacija z zgornjega linka dober razlog, da jaz osebno ne prehitevam po desni,
razen če sta res koloni na obeh pasovih in grem zelo počasi mimo ali pa že prej skozi cestninsko pohodim po gasu, da sem mimo,
dokler je vsaj en pas med mano in drugim avtom.

martello
Novinec

Napisal/-a martello Pe dec 14, 2012 5:11 pm

X-Hair je napisal/-a:Pa kriva sta bila še dva avtomobila za tistim, kateri je snemal. Kaj eni vse ne najdejo. Kaj pa avtobus, kateri je bil 1km naprej. A tisti je opran krivde?
Ne, ni moj posnetek. ;) Da nea boš misli, da se zato oglašam.

Zmeden folk bo na cesti vedno, garantirano. Vedno bo na cesti kdo, ki bo spregledal vozilo na prednostni - vendar temu se pač ne da izognit, gre za človeški faktor, dokler bodo avtomobile upravljali ljudje, se bodo dogajale te stvari. Prehitevanju po desni, agresivni vožnji, nespoštovanju varnostne razdalje - temu se pa hudičevo da izognit, če imaš vsaj kanček samodiscipline.

gasolinedream
Uporabnik

Napisal/-a gasolinedream Pe dec 14, 2012 7:28 pm

Zanimivo, da jaz še nisem imel problemov z tem. Peljem 40 čez postajo, včasih 50.. potem pa počasi pospešim nazaj na 130 ko sem že nekoliko oddaljen od cestninskih.

Razdalja z omejitvijo 40 pa je res absurdna.

Uporabniški avatar
primozek68
Poznavalec foruma

Napisal/-a primozek68 Pe dec 14, 2012 9:14 pm

Če bi se držal omejitve 40 do samo pol razdalje, te ostali požrejo živega. Vsak, tudi jaz, takoj, ko je konec tiste latrine pospešuje.
Sex turns gay people into Mexicans.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ So dec 15, 2012 2:28 am

Ja saj v tem je fora, vsak potem pospešuje in se najde kakšen (tujec), ki se drži omejitve, pa je takoj štala. Saj na seniku so tuje tablice? Omejitev je bila 40, prej je bil na desni tovornjak (vozila na desni imajo prednost) in je po omejitvi ter črtah sodeč praktično dovolj hitro šel na desni pas. Verjetno ni imel pojma, da je zaradi teh debilnih cestninskih bil konkretna "počasnela" v primerjavi z ostalimi. On je vozil praktično po predpisih in ni pričakoval nikogar na svoji desni (čeprav bi moral gledat), ta z Berlingotom je pa popi****, ker se en tako j***a po prehitevalnem (čeprav ne bi smel prehitevat po desni). V tem primeru res težko resno obsojam kogarkoli razen tistih, ki so odgovorni za cestninske, čeprav sam ne bi šel tako zgodaj prehitevat po desni. Sem pa že, ko se tudi pol kilometra dalje en Srb z X6-ko ni imel namena spokat na vozni pas na prazni AC. :roll:
Slika

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Re: Nasilneži na cestah

Napisal/-a _furby_ So dec 15, 2012 7:01 pm

pri meni je bilo tako na sredi AC v zastoju. prileti tip z avta pred mano, da se mu kao lepim na rit ... halo v koloni smo parkirani :roll:
tam je mahal, se drl (od dalec se je alohol vohalo) itd. moja taktika pa je, da samo dolivam bencin na ogenj, malo provocitam :mrgreen: samo taknu me je ... slikal sem tablico, poklical policijo da me je napadu :cry:

ga niso uspeli ujet, ker je pol skliznu naprej, ampak so mu sli direkt na dom ga pocakat. kaj so mu pol zaracunali vse, pa ne vem :lol:
turbo inside

Uporabniški avatar
primozek68
Poznavalec foruma

Re: Nasilneži na cestah

Napisal/-a primozek68 So dec 15, 2012 7:20 pm

Nič batin, prerivanja, metanja po tleh, razbijanja šip, ogledal, pljuvanja, bruhanja, opotekanja, ... ?? Potem je bil res neljub dogodek. Podobno, kot takrat, ko se userješ in ugotoviš, da ni papirja. Neljub dogodek.

Jaz osebno sem povzročil nekim mulcem pred Rutarjem ''neljub dogodek'', ko sem potegnil šoferja iz avta in ga zresetiral.

Prosim te, neljub dogodek. Si dec al nisi?
Sex turns gay people into Mexicans.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 6 gostov