Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Gregamax
Stalni uporabnik

Kraj: Metlika

Re: Vse o XENON-u in njegovih tehnologijah

Napisal/-a Gregamax Če mar 03, 2011 6:51 pm

Zdravo!

Mene pa zanima, kakšne xenon žarnice ima ima clio l.03 ( se mi zdi, da so D2S samo nisem siguren)?! Potem pa me še zanima za naslednji problem. Na avtomobilu se leva žarnice prižge, ter nekaj časa sveti, nato začne žmigat oz. bliskat kot bliskavica, za tem pa ugasne! Bi mi lahko kdo povedal ali je to žarnica fuč ali balast? Pa še to ali se splača vzet novo xenon žarnico za 21€ ali je to varijanta malo denarja malo muzike?

LP,

Grega

FuriousG
Novinec

Napisal/-a FuriousG Če mar 03, 2011 7:26 pm

Če imaš D2S, potem kupi Osram ali Philips. Se dobijo že za okoli 30-35eur, originalne! Na druga vprašanja ti pa žal ne znam odgovoriti. Meni je sicer D2S rahlo utripala, preden je dokončno crknila. Pa ko menjaš, menjaj obe.

Uporabniški avatar
hribko
Poznavalec foruma

Kraj: koroška

Napisal/-a hribko Če mar 03, 2011 7:31 pm

ko je men tko delalo je bil balast fuč

Uporabniški avatar
arijan
Novinec

Napisal/-a arijan To maj 17, 2011 9:50 pm

Pozdravljeni,
Vidim da ste se zelo razpisali na temo o XEONONU:)
Sem probal malo iskat, samo je zelo veliko napisano in preveč za brat, da bi našel kar iščem.
Kolega ma GOLF 5 GTI in nima original xenonk. Je pa kupil original xenon luči, žarnice D2S(če se ne motim) in vžigalnike plus še tisti balast ki pride pod lučjo.
Trenutno ima neke probleme pri vezavi, ker ne pašejo točno konektorji na že obstoječe.
Pa me zanima če je možno to zvezat? Pravijo da naj bi bilo treba sprogramirat še računalnik. Kulk je to vse res?
LP

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe To maj 17, 2011 9:52 pm

treba je dobit adapterje verjetno da bo napeljava pasala.
potem je pa treba prek testerja omogociti xenon drugace res ne bo delovalo..
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Kraj: Ried

Napisal/-a Doche To maj 17, 2011 10:02 pm

To potrebuješ kajne?

klik

Uporabniški avatar
arijan
Novinec

Napisal/-a arijan Sr maj 18, 2011 11:10 am

Samo mislim da niso vžigalniki original, tako da mora še neko prevezavo naredit električar. Se sploh splača al naj proba poiskat original vžigalnike? Ma ponudbo za 60€ za enega. Se pravi 120€.
Za kje so te kabli? it obstoječih kablov na luč?
Priponke
18052011164.JPG
18052011162.JPG

Uporabniški avatar
Skull23
Poznavalec foruma

Kraj: Kolomban

Napisal/-a Skull23 Ne jul 10, 2011 3:50 pm

Se da s setom za avtomatskim regulatorjem višine žarometov ki ga prodaja http://www.xenon-kit.si/ponudba/oprema/ v slo homologirati xenon s tem da imam že žaromete z lečo in pranje žarometov?

culoz6
Nov uporabnik

Napisal/-a culoz6 Ne jul 17, 2011 7:19 am

Lep pozdrav!
Zanima me če pozna kdo teževa utripanja xenon-a?Bistvu je problem takšen da med vožnjo žarnici utripneta,torej za sekundo oz. še kaj manj ampak to se vidi kot nekakšno blendanje.Bil sem z avtom(vozilo je Škoda Octavi RS letnik 2007) tudi na pooblaščenem servisu in so pregledali zadevo(pač vse potrebno kaj spada tukaj zraven) ampak naj bi bilo vse ok(kar ne razumem).Torej si ne znam predstavljat drugega kot to da bo v kratkem crknila kakšna žarnica.Še vedno me pa muči to ker ko xenon utripne, utripneta obe luči naenkrat :cry: .zelo bom hvaležen kakršnegakoli nasveta, oz. kakšne informacije za pomoč!

lep dan želim!

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Ne jul 17, 2011 10:06 am

culoz6 je napisal/-a:Lep pozdrav!
Zanima me če pozna kdo teževa utripanja xenon-a?Bistvu je problem takšen da med vožnjo žarnici utripneta,torej za sekundo oz. še kaj manj ampak to se vidi kot nekakšno blendanje.Bil sem z avtom(vozilo je Škoda Octavi RS letnik 2007) tudi na pooblaščenem servisu in so pregledali zadevo(pač vse potrebno kaj spada tukaj zraven) ampak naj bi bilo vse ok(kar ne razumem).Torej si ne znam predstavljat drugega kot to da bo v kratkem crknila kakšna žarnica.Še vedno me pa muči to ker ko xenon utripne, utripneta obe luči naenkrat :cry: .zelo bom hvaležen kakršnegakoli nasveta, oz. kakšne informacije za pomoč!

lep dan želim!

če bi konstantno utripali žarnici potem to pomeni, da sta proti svojemu koncu namenjeni. če enkrat utripneta pa lahko pomeni le, da se segrevata na "delovno temperaturo", da se plin segreje.

W3s7_S1D3
Novinec

Napisal/-a W3s7_S1D3 Ne jul 17, 2011 10:18 am

saj, lahko je bilo že dano takšno butasto vprašanje, vendar se mi ne da brskat po celotni temi. A se dejansko original xenon žarnice sploh sam menjat? Ali je to potrebno storiti na pooblaščencu? Potrebuješ kakšen poseben ključ za zamenjavo žarnice, ali je menjava podobna kot pri H4, H7.. žarnicah? Zanima me zaradi tega, ker mi je par ljudi reklo, da ne moreš sam menjat žarnic...

culoz6
Nov uporabnik

Napisal/-a culoz6 Ne jul 17, 2011 12:34 pm

adis najlepša hvala za informacijo.

Grega_
Novinec

Napisal/-a Grega_ Ne jul 24, 2011 12:02 pm

W3s7_S1D3 je napisal/-a:saj, lahko je bilo že dano takšno butasto vprašanje, vendar se mi ne da brskat po celotni temi. A se dejansko original xenon žarnice sploh sam menjat? Ali je to potrebno storiti na pooblaščencu? Potrebuješ kakšen poseben ključ za zamenjavo žarnice, ali je menjava podobna kot pri H4, H7.. žarnicah? Zanima me zaradi tega, ker mi je par ljudi reklo, da ne moreš sam menjat žarnic...

Lahko sam zamenjaš, jest sem jih, imam original xenon...nove žarnice so sedaj aftermarket. Je pa res, da je bilo cca. eno uro dela in popraskane roke, ker je res vse na tesno...drugače je pa postopek menjave enak kot pri navadnih. Prišapaš pa kar nekaj denarja.

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Kraj: Mozirje

Napisal/-a NejcZ Ne jul 24, 2011 1:52 pm

http://www.digitshop.si/izdelek_XENON-K ... NON-ARNICO

Kaj pa kaj takega da se zmontira v navadne luči? Glede na to da se za mojega ne dobi luči z lečo. Pa če ima kdo kako idejo kje to dobit za normalen denar, na ebayu je z poštnino vred 50€...
I'm not speeding I'm qualifying...

50hojas
Nov uporabnik

Napisal/-a 50hojas Pe avg 26, 2011 4:06 pm

Imam problem: kupil sem luči za audi a4 b5. Hotu sm navadne kupu sm pa xenon... zej sm začasno dou navadne h7 notr samo to ne sveti nič ponoči. Pozanimou sm se da se homologirat ne da ker nimam nič od zahtevanega (pranje... regulacija višine..) Zej me pa zanima kuko bi naredu da me policaj nebi pogruntou... bila je ideja da bi xenon kit skriu nekam pod luč da ga pač policaj ne vidi če slučajno štora pod pokrovom... in pa ene take žarnice bi da no praveč očitno da so xenon da ni tako zelo modra da je nekaj umes med halogenkami in xenon.... A to obstaja? Dobrodašla še kšna ideja kako bi policaja nategnu!!!
Hvala za odgovore, sej vrjetn že ket to piše pa se mi ne da 150 strani prebrat.
LP

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Kraj: Mozirje

Napisal/-a NejcZ So avg 27, 2011 12:04 pm

Samo pokrovčke od pranja narediš, pa navaden xenon kit 4300k, balaste pa skriješ. Pa lahko tako narediš da se nikjer ne vidi da je kaj drugače kot original :D
I'm not speeding I'm qualifying...

renault_dti
Novinec

Napisal/-a renault_dti Ne sep 04, 2011 8:14 pm

Zamenjal sem žarnico na svojem avtu (Toyota Avensis 2005),ker mi je stara crknala, vendar nova mi po nekaj sekundah ugasne?! V čem je težava? Not je žarnica 6000k res da neka aftermarket roba. Le problem v sami žarnici ali balastih? Prosim za pomoč, ker se ne spoznam preveč na xenon tehnologije.

Hvala

50hojas
Nov uporabnik

Napisal/-a 50hojas Po sep 05, 2011 5:08 pm

http://www.avto.net/_OPREMA/ad.asp?ID=4915866

a je tole dobr a je zanč... ?

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran