Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
MRV
Uporabnik

Re: Avtoplin - stari znanec?

Napisal/-a MRV Sr okt 31, 2012 7:18 pm

Ok, kot sem razumel imam nekaj možnosti da me pri vgradnji LPGja kdo zaje***. Imam mehanika ki dela čarovnije in po mojem bi mi lahko tudi to plinsko inštalacijo vgradi kot mora biti. Mene zanima, ali je kdo to sam vgradil v avto in če je sploh možno kje kupiti kakšen kit plinske inštalacije. kot gledam cene ki ste jih omenjali je sigurno 35% vrednosti vgradnja in še kakšna neumnost zraven, zato raje vidim da dam 1000€ za najboljšo inštalacijo, kot pa 2k€ in na koncu da imam probleme.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Če nov 01, 2012 1:17 am

Vgrajevalci ne računajo toliko več, kolikor več časa (in šoldov) bo porabil tvoj mehanik, se ob tem učil in se kasneje še učil odpravljat napake, morda neuspešno. Kdo ti bo takrat pomagal, če ne bo pri njem delano?

In za homologacijo rabiš tudi potrdilo o strokovni vgradnji, ki ga tvoj verjetno ne more dat, saj ni specializiran.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Če nov 01, 2012 3:03 am

MRV je napisal/-a:Ok, kot sem razumel imam nekaj možnosti da me pri vgradnji LPGja kdo zaje***. Imam mehanika ki dela čarovnije in po mojem bi mi lahko tudi to plinsko inštalacijo vgradi kot mora biti. Mene zanima, ali je kdo to sam vgradil v avto in če je sploh možno kje kupiti kakšen kit plinske inštalacije. kot gledam cene ki ste jih omenjali je sigurno 35% vrednosti vgradnja in še kakšna neumnost zraven, zato raje vidim da dam 1000€ za najboljšo inštalacijo, kot pa 2k€ in na koncu da imam probleme.

Upoštevaj, da ti bodo specializirani mojstri dali garancijo, da so dosti večje možnosti, da zadevo vgradijo brezhibno na podlagi izkušenj (pač izbereš tiste s pozitivnim feedback-om), da bodo na prodajo samega "kita" želeli večjo maržo, kot če sami montirajo, da je tukaj še problem homologacije...
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
MRV
Uporabnik

Napisal/-a MRV Če nov 01, 2012 11:10 am

homologacija me ne skrbi toliko. garancija ti ne pomaga če ti je ne upoštevajo (tudi če so oni krivi).
potem mi prosim povejte, kje v sloveniji so najboljši in imajo dobro ceno (ne glih 2k€). vozilo pa je vw 2.5 bencinar.
aha, še to me zanima. zavoli ki to vgrajuje ima kao možnost da dobiš nek cerifikat da lahko voziš v centrih mesta v nemčiji. zanima me ali lahko priskrbi ta certifikat samo to podjetje ali katerokoli ki vgrajuje LPG?

hvala

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Pe nov 02, 2012 11:37 am

V glavnem je ta montaža RES smiselna za tiste, ki prevozijo nad 30.000km letno, za ostale pa NI, ker moraš LPG še vedno tankati pa še cena se dviga kar je normalno ob večjem števili teh vozil :D Jaz raje dam gor tiste neuporabne fuelmaxe :DDD cca 2litre manjša poraba, pa se vozim s tem kar trenutno kupim, obvezno bencin !

Uporabniški avatar
MasTTer
Novinec

Kraj: Lendava (MS)

Napisal/-a MasTTer Pe nov 02, 2012 12:44 pm

Po moje se pa deifnitivno splača. Če ne boš imel nobenih problemov z samo napeljavo, kar ne moreš vedet, in če letno prevoziš tudi okoli 15.000km in imaš 2.0 ali večji motor ses plača na daljši rok. Pač boš namesto 1 leta potreboval do 2leti za povrnitev investicije. Ni pa tudi zanemarljiva ekologija....

Res je, da imaš določene dodatne skrbi, kot so ločen letni servis za plinsko napeljavo, tekočino za mazanje ventilov v primeru da jih ta tip vozila potrebuje, vsakokratna namestitev nastavka za točenje goriva...

Ampak še enkrat....po moje se splača, ko vidiš, da namesto 75€ plačaš 40€ :D

gaspro
Nov uporabnik

Napisal/-a gaspro Pe nov 02, 2012 1:01 pm

~toMmy~ je napisal/-a:
MRV je napisal/-a:Ok, kot sem razumel imam nekaj možnosti da me pri vgradnji LPGja kdo zaje***. Imam mehanika ki dela čarovnije in po mojem bi mi lahko tudi to plinsko inštalacijo vgradi kot mora biti. Mene zanima, ali je kdo to sam vgradil v avto in če je sploh možno kje kupiti kakšen kit plinske inštalacije. kot gledam cene ki ste jih omenjali je sigurno 35% vrednosti vgradnja in še kakšna neumnost zraven, zato raje vidim da dam 1000€ za najboljšo inštalacijo, kot pa 2k€ in na koncu da imam probleme.

Upoštevaj, da ti bodo specializirani mojstri dali garancijo, da so dosti večje možnosti, da zadevo vgradijo brezhibno na podlagi izkušenj (pač izbereš tiste s pozitivnim feedback-om), da bodo na prodajo samega "kita" želeli večjo maržo, kot če sami montirajo, da je tukaj še problem homologacije...

podpis, zraven tega še bi ta tvoj mehanik potreboval software in pa kabel za povezavo računalnika z ecujem od plina. Odvisno od sistema ki bi ga izbral.. vseeno priporočam "mehanika" ki se samo z tem ukvarja, saj na podlagi izkušenj sistem optimalno nastavi in vgradi.Če bi bilo to njegovo prvo vozilo, verjamem da bi ga znal vgraditi, potrebno pa bi bilo kar nekaj časa za učenje glede montaže in nastavitev. Garancija na vgrajen sistem je najmanj 2 leti in to iz strani monterja oz. samega podjetja ki ponuja vgradnjo. Kaj bi se pa zgodilo če bi tebi kaj crknilo ne znam povedat. Pa lep pozdrav.

evilfury
Uporabnik

Napisal/-a evilfury So nov 03, 2012 7:12 am

Kaj se ne bi moral plin zdaj pocenit zaradi bencina, ki je sel dol... delež vozil na plin se niti 1 procent ni... mafija petrolovska. Vsaj omv ga drzi na 0.81. Čeprov v bosni je plin 0.60 poleg tega imajo stikalo za polnenje plina pa sd kvaliteten je. To sem napisal petrolu na mail, pa nato se odgovorit nočejo...

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Kraj: Slovenia / Stajerska

Napisal/-a Kael So nov 03, 2012 9:59 am

Ivan36 je napisal/-a:V glavnem je ta montaža RES smiselna za tiste, ki prevozijo nad 30.000km letno, za ostale pa NI, ker moraš LPG še vedno tankati pa še cena se dviga kar je normalno ob večjem števili teh vozil :D Jaz raje dam gor tiste neuporabne fuelmaxe :DDD cca 2litre manjša poraba, pa se vozim s tem kar trenutno kupim, obvezno bencin !

Se pravi če prevozim 29999 kilometrov se pa že se splača več :P. Imaš pa point: če avto vsake 2 leti zamenjaš in prevoziš ne vem 10.000 km na leto, potem je vgradnja plinske napeljave neumnost. Vendar pa, četudi prevoziš manj, vendar pa si kupil avto za daljše časovno obdobje, ne vidim razloga, zaaj nebi plina vgradil četudi jih prevoziš manj. Npr. z ženo v roku 14 dni prevzameva 208mico, prevoziva do januarja vsaj 2.000 km potem pa ga butnema na plin (termin rezerviran) - avto je kupljen dokler se bo držal skupaj in prevzema vlogo prvega vozila v družini, saj je postala vožnja z dizelsko gnanim Leonom draga - 1000 km pride krepko čez 80 €. 1.000 km s plinom pa bo prišlo nekje 60 €.

Uporabniški avatar
spaceair
Novinec

Napisal/-a spaceair Ne nov 04, 2012 9:58 am

evilfury je napisal/-a:Kaj se ne bi moral plin zdaj pocenit zaradi bencina, ki je sel dol... delež vozil na plin se niti 1 procent ni... mafija petrolovska. Vsaj omv ga drzi na 0.81. Čeprov v bosni je plin 0.60 poleg tega imajo stikalo za polnenje plina pa sd kvaliteten je. To sem napisal petrolu na mail, pa nato se odgovorit nočejo...

A misliš da če bi bil plin 1.2€,
bencin pa 1.5€ da bi še potem tankal kdo plin? Jaz že ne!
Če imajo vsaj malo pameti bodo držali razmerje kot so ga do sedaj.Če se je bencin podražil se je plin in obratno
da bi se pa samo plin dražil naproti bencinu,pa ne verjamem.
Ko bo plin 1,4€ bo bencin že 2€+

evilfury
Uporabnik

Napisal/-a evilfury Ne nov 04, 2012 6:46 pm

Torej bi se zdaj moral plin poceniti pa se ni. Dobro da vsaj omv ne podraži plina.

Pa dejmo vsi, ki imamo na plin poslat email da nej uvedejo stikalo 0/1 za tankanje plina. Meni se res ne da držati tistega knofa... prov češk :roll:

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Ne nov 04, 2012 8:02 pm

Kael je napisal/-a:
Ivan36 je napisal/-a:V glavnem je ta montaža RES smiselna za tiste, ki prevozijo nad 30.000km letno, za ostale pa NI, ker moraš LPG še vedno tankati pa še cena se dviga kar je normalno ob večjem števili teh vozil :D Jaz raje dam gor tiste neuporabne fuelmaxe :DDD cca 2litre manjša poraba, pa se vozim s tem kar trenutno kupim, obvezno bencin !

Se pravi če prevozim 29999 kilometrov se pa že se splača več :P. Imaš pa point: če avto vsake 2 leti zamenjaš in prevoziš ne vem 10.000 km na leto, potem je vgradnja plinske napeljave neumnost. Vendar pa, četudi prevoziš manj, vendar pa si kupil avto za daljše časovno obdobje, ne vidim razloga, zaaj nebi plina vgradil četudi jih prevoziš manj. Npr. z ženo v roku 14 dni prevzameva 208mico, prevoziva do januarja vsaj 2.000 km potem pa ga butnema na plin (termin rezerviran) - avto je kupljen dokler se bo držal skupaj in prevzema vlogo prvega vozila v družini, saj je postala vožnja z dizelsko gnanim Leonom draga - 1000 km pride krepko čez 80 €. 1.000 km s plinom pa bo prišlo nekje 60 €.

Ja tako so izračunali vrednost naprave x km pa pride nekje 28 do 30 tkm leto se izenači strošek vgradnje plina ;) Imel primer videti Ccrosser 2.4 i na plin cca 2000€ vgradnja pa okol 8€ na 100km cena plina na benz pa 15/18€ 100km :D Menjam, ko ni več smotrno vzdrževanje. Eni prevozijo 12/13 tkm ali pa drugi celih 17.000 v 10 mesecih .... Samo 1x sem imel isto vozilo 5+ let NIKOL VEČ :evil: .

Mighi
Nov uporabnik

Kraj: KP

Napisal/-a Mighi Ne nov 04, 2012 10:31 pm

MRV je napisal/-a:homologacija me ne skrbi toliko. garancija ti ne pomaga če ti je ne upoštevajo (tudi če so oni krivi).
potem mi prosim povejte, kje v sloveniji so najboljši in imajo dobro ceno (ne glih 2k€). vozilo pa je vw 2.5 bencinar.
aha, še to me zanima. zavoli ki to vgrajuje ima kao možnost da dobiš nek cerifikat da lahko voziš v centrih mesta v nemčiji. zanima me ali lahko priskrbi ta certifikat samo to podjetje ali katerokoli ki vgrajuje LPG?

hvala

Bil sem v Nemčiji ravno prejšnji teden in mislim, da te zanima kako dobiš EKO nalepko za vozilo? Preveri na AMZS ali http://www.umwelt-plakette.de/ - glede na starost tvojega vozila in CO izpuste (iz homologacijskega kartončka) lahko nabaviš zeleno, oranžno ali rdečo nalepko (zadnje se ne splača kupit, ker ne moreš z njo nikamor :)

Jaz sem lahko nabavil zeleno, če pa ni, da se dosti voziš po mestih ni nujno nabavit, vzameš pač bus ali tramvaj takrat...

*glede homologacije me je pa letos presenetil mehanik na tehničnem (AMZS)...je opazil, da imam vgrajen plin in vprašal če imam homologirano...v smislu, da če ne, kasiram kazen in bla bla...pa mu rečem, da sem seveda vpisal v kartonček in mu ga pokažem če želi, pol pa ploh ni pogledal.

Frips
Nov uporabnik

Napisal/-a Frips Po nov 05, 2012 9:13 am

Mighi je napisal/-a:
*glede homologacije me je pa letos presenetil mehanik na tehničnem (AMZS)...je opazil, da imam vgrajen plin in vprašal če imam homologirano...v smislu, da če ne, kasiram kazen in bla bla...pa mu rečem, da sem seveda vpisal v kartonček in mu ga pokažem če želi, pol pa ploh ni pogledal.

Mu ni treba gledat, ker itak vse vidi v računalniku.

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš To nov 06, 2012 7:57 am

Ivan36 je napisal/-a:

Ja tako so izračunali vrednost naprave x km pa pride nekje 28 do 30 tkm leto se izenači strošek vgradnje plina ;) Imel primer videti Ccrosser 2.4 i na plin cca 2000€ vgradnja pa okol 8€ na 100km cena plina na benz pa 15/18€ 100km :D Menjam, ko ni več smotrno vzdrževanje. Eni prevozijo 12/13 tkm ali pa drugi celih 17.000 v 10 mesecih .... Samo 1x sem imel isto vozilo 5+ let NIKOL VEČ :evil: .

ne na leto !!! pač v toliko km naj bi se izplačala ! če prevoziš pa 60.000km na leto se ti izplača torej v ŠESTIH mesecih !!!
plin je cnej k bencin

Uporabniški avatar
MasTTer
Novinec

Kraj: Lendava (MS)

Napisal/-a MasTTer To nov 06, 2012 11:33 am

Predelava Fiat Punto 1,4 8V letnik 2012. Ti motorji so občutljivi, potrebujejo mazanje ventilov, ve kdo? Sodornica kupuje avto, pa jo zanima....

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš To nov 06, 2012 12:51 pm

MasTTer je napisal/-a:Predelava Fiat Punto 1,4 8V letnik 2012. Ti motorji so občutljivi, potrebujejo mazanje ventilov, ve kdo? Sodornica kupuje avto, pa jo zanima....

fiati načeloma niso občutljivi na ventilih... za čisto točen podatek pa vprašaj pri monterju ..
plin je cnej k bencin

Uporabniški avatar
peroa
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a peroa To nov 06, 2012 12:57 pm

Je mogoče kdo dal predelat pri Siniši iz Postojne?
Na BMW forumu sem zasledil, da vgrajuje Lovato.
Everybody lies!

mc123
Nov uporabnik

Napisal/-a mc123 Sr nov 07, 2012 12:54 am

Za tiste ki bi želeli najceneje vgradit plin v avto pri nas. Preverite ponudbo na 1nadan.

bmozin
Nov uporabnik

Napisal/-a bmozin Sr nov 07, 2012 9:36 am

peroa je napisal/-a:Je mogoče kdo dal predelat pri Siniši iz Postojne?
Na BMW forumu sem zasledil, da vgrajuje Lovato.

Jaz sem pri njemu vgradil plin na Octavio I 1.6. Res gre za Lovato napravo (takrat je koštalo 1200 EUR, se mi zdi).
Od začetka se mi je pogosto vžigala lučka na armaturi (preskromna mešanica), ampak potem je nekaj naštelal in od takrat dela vse brez težav, tako da sem z investicijo več kot zadovoljen.
So pa malce predragi redni servisi - 35 ali 40 EUR za nov filter in skoraj nič dela.

Edit: vgradil sem konec leta 2009, torej skoraj tri leta nazaj. Takrat absolutna razlika med ceno plina in bencina sicer še ni bila tolikšna.
Zadnjič spremenil bmozin, dne Sr nov 07, 2012 9:45 am, skupaj popravljeno 1 krat.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov